♥Shanti♥ - 2012-08-10 16:23:54

(ICZK)
SKŁADNIKI

☻ 500 g filetu z piersi kurczaka
☻Sól,biały pieprz
☻Pół szklanki m±ki
☻Mango
☻ 1/2 ananasa
☻ 3 szalotki (NIE - NIE CHODZI O SZARLOTKI!)
☻ 3 centymetrowy kawałek ¶wieżego imbiru
☻ 30 g oleju kokosowego
☻ Łyżka łagodnej pasty curry
☻ 200 ml bulionu drobiowego
☻ 100 g ¶mietany 12%



WSKAZÓWKI
Olej kokosowy idealnie się nadaje- nie przypala się w wysokiej temp. neutralny smak. Bulion drobiowy łatwo można posiekać z kostki. ¦wieży korzeń imbiru powinien być wilgotny i soczysty. Pastę curry można zast±pić curry w proszku

1.Filety z kurczaka opłukać w zimnej wodzie, osuszyć i pokroić w paski szeroko¶ci 1-nego cm. Dopraw pieprzem i otocz w m±ce.

2.Obierz mango, ananasa szalotki i imbir. Pokrój owoce na niewielkie kawałki a szalotkę i imbir osobno posiekaj.

3.Rozgrzej olej kokosowy na dużej patelni, lub w woku. Strz±¶nij z mięsa nadmiar m±ki, zrumień je na dużym ogniu, po czym zdejmij z patelni.

4. Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmaż szalotki i imbir następnie dodaj owoce oraz curry, podsmaż i wlej bulion. Gotuj na małym ogniu przez 5 min, po czym włóż mięso, wlej ¶mietanę i dopraw cało¶ć do smaku sol±. Przykryj i podgrzewaj na ¶rednim ogniu przez 5 min.

5.W tym czasie na suchej patelni zrumień wiórki kokosowe. Tuż przed podaniem posyp nimi potrawę.




http://4.bp.blogspot.com/-SDhRXMkT7AI/T8aAIl6AaSI/AAAAAAAACXQ/aQf6hW9pEh4/s1600/IMG_8317.JPG

http://businessesrx.online Rydułtowy sprzedaż szamb betonowych przegrywanie kaset vhs warszawa mapa fotowoltaiki