KARTOFLANKA PO INDYJSKU
Składniki: - 6-7 ziemniaków -1 strączek chili -1,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego - 1-2 cebule - mały jogurt naturalny - szczypta pieprzu, gałki muszkatałowej, słodkiej papryki, łyżka margaryny
Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać, chili przekroić na pół wyjąć gniazda nasienne i pokroić. Razem podsmażać w garnku przez jakieś pięć minut. Dodać przyprawy i jeszcze podsmażać przez chwilkę dosłownie minutę. Zalać to bulionem, poczekać aż się zagotuje. Jogurt naturalny wymieszać porządnie z 0,5 szklanki zupy, tak aby nie było grudek, dodać do zupy. Lekko zagotować, posolić. m
Tak przygotowaną zupę można już podawać. Świetnie rozgrzewa.
Polecam
|