Udka w curry prosto z Bombaju Składniki • 8 udek z kurczaka • 3 łyzki curry • 2 cebule • 1 ząbek czosnku • 1 kawałek swieżego imbiru • 3 łyżki oleju • 3/4 l rosołu drobiowego • 25 dag ryżu • 1/2 pęczka dymki Opis przygotowania Udka natrzeć curry i odstawić w chłodne miejsce na 1 godz. Cebulę, czosnek, imbir obrać, pokroić w drobną kostkę i dusić na rozgzranym oleju. Wszystkie składniki odsunąć na środek, a wokół ułożyć udka i mocno obsmażyć. Po zdjęciu udek z patelni, wlać rosół, dokładnie wymieszać i zagotować. Wsypać ryż, przykryć i całość gotować na małym ogniu. Dymke obrać i pokroić w krążki, razem z udkami wrzucić do ryżu i całość gotować ok 15 min
|