SANJU - 2008-11-01 17:34:24

Udka w curry prosto z Bombaju
Składniki
•    8 udek z kurczaka
•    3 łyzki curry
•    2 cebule
•    1 ząbek czosnku
•    1 kawałek swieżego imbiru
•    3 łyżki oleju
•    3/4 l rosołu drobiowego
•    25 dag ryżu
•    1/2 pęczka dymki
Opis przygotowania
Udka natrzeć curry i odstawić w chłodne miejsce na 1 godz. Cebulę, czosnek, imbir obrać, pokroić w drobną kostkę i dusić na rozgzranym oleju. Wszystkie składniki odsunąć na środek, a wokół ułożyć udka i mocno obsmażyć. Po zdjęciu udek z patelni, wlać rosół, dokładnie wymieszać i zagotować. Wsypać ryż, przykryć i całość gotować na małym ogniu. Dymke obrać i pokroić w krążki, razem z udkami wrzucić do ryżu i całość gotować ok 15 min

bollywood.pun.pl