Sakina - 2009-10-11 08:27:04

Shruti Pathak
http://imageshack.com/a/img850/3605/f7te.jpg

Data urodzenia: 27 października 1982

Biografia i kariera:
Pathak rozpoczął swoją karierę od śpiewania w różnych albumach głównie remiksach.  Wokalistka stała się popularna za sprawą piosebki   "Mar Jawa" z filmu "Fashion" (2008). Uzyskała nominacje zarówno do Nagrody Filmfare jak również Screen Awards. Jest również autorką tekstu i wykonawczyni piosenki "Payaliya"  z filmu "Dev.D" (2009).  W 2013 roku napisała i zaśpiewała  piosenkę "Shubhaaramabh" dla Amita Trivediego do filmu  w "Kai Po Che" .

Aktualna dyskografia:

2013    "Gori Tere Pyaar Mein"
2013    "Kai Po Che"
2011    "Players"
2011    "Ra.One"
2011    "Love Breakups Zindagi"
2010    "Anjaana Anjaani"
2010    "Admissions Open"
2009    "Luck"
2009    "Kurbaan"
2009    "Dev.D"
2008    "Fashion"
2008    "Money Hai Toh Honey Hai"
2008    "Bujjigaadu: Made in Chennai"




__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Źródła: wikipedia.en.com, in.com byPauliAnjaliFy (aktualizacja moderatorska: luty 2014)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uwielbiam najbardziej jej wykonanie "Mar Jawaan" :) Ma świetny głos i myślę, że zrobi dużą karierę w Bollywood. Już się dobrze zapowiada ;)

caprio sok na blogu autora link