Hindustani
Rani Mukherj: "Za każdym razem muszę grać inną rolę." (listopad 2012)
Rani Mukerji jest jedną z najbardziej kasowych aktorek, a jej kolejne filmy przybierają na sile. Mimo, że jej najnowszy film 'Aiyyaa' nie okazał się kasowym hitem jak oczekiwano, jej numery taneczne z pewnością się wyróżniały. Teraz Mukerji jest blisko ukończenia swojego drugiego filmu z 2012r. 'Talaash', w którym zagra u boku Aamira Khana i Kareeny Kapoor. Ale w przeciwieństwie do innych filmów Aamira, ten film nie ma tak głośnego marketingu. W wywiadzie dla Box Office India Rani mówi właśnie o filmie Talaash, pracy z nowymi reżyserami i wiele więcej.
Praca z nowymi reżyserami
Są plusy i minusy pracy z reżyserami zarówno nowymi jak i tymi bardziej doświadczonymi. Doświadczeni znają swoją pracę, wiedzą jak współpracować z aktorami i wydobyć z nich to co najlepsze.
Nowi reżyserzy nie mają może tej wagi doświadczenia, ale mają pewien entuzjazm i chęć tworzenia czegoś nowego, innego.
Z punktu widzenia aktora, ważne są dobre stosunki z reżyserem. Bardzo ważne jest dla mnie, aby czuć się komfortowo w pracy z reżyserem. To znaczy, że wszystko będzie przebiegać sprawnie, a wynik końcowy będzie zadowalający. Niezależnie od tego, czy jest to nowy lub doświadczony reżyser, muszę czuć pewien poziom komfortu z nimi, aby grać jak najlepiej. Musimy dzielić się wzajemnym szacunkiem. Ważne jest, aby zrozumieć wizję reżysera, by móc dać z siebie wszystko.
Ograniczona promocja Talaash
Na szczęście dla nas, tym razem, Aamir jest częścią filmu. Więc nawet jeśliby nie promować filmu, sama obecność Aamira w filmie wystarczy (uśmiecha się). Jest aktorem, którego filmy ludzie będą oglądać choćby tylko dlatego, że w nich gra. On zasłużył na szacunek i miłość publiczności od ponad 25 lat. To jest powód do dumy. Nie da się ukryć, że jest bardzo inteligentny i wie, co robi. Ale kiedy już decydujesz się na film, musisz brać pod uwagę marketing i promocję, i to wymaga poświecenia choćby odrobiny czasu.
Hit-Klapa-Hit
Mówisz hit, masz na myśli - No One Killed Jessica, klapa, myślisz Aiyyaa, kolejny hit - czyżby Talaash? Talaash nie został jeszcze wydany, nie chcę zapeszać. Kiedy robię film, pracuję tak jakby on już był sukcesem, ale film można ocenić tylko wtedy, gdy ludzie go obejrzą. W przypadku Aiyyaa, ludzie chyba nie poszli go obejrzeć. To smutne, bo aktorzy pragną pochlebstw. Ale nie płakałam z tego powodu. Ciężko pracuję nad każdym filmem. Cieszę się jednak, że mimo wszystko moja praca została doceniona, mój taniec będzie chyba każdy pamiętał.
Na temat Kareeny Kapoor
Kareena Kapoor i ja ostatnio pracowałyśmy razem w 2000 roku w filmie Kunala Kohli - Mujhse Dosti Karoge. Od tego czasu starałyśmy się nawzajem szanować. Niestety, w Talaash, nie dzielę z nią wspólnych scen na ekranie tak więc nie miałyśmy czasu na bliższy kontakt.
Monotonna praca?
Nie, w tej branży tego nie ma i właśnie dlatego lubię wybierać swoje role. Byłoby monotonne gdybym odgrywała te same role ponownie i ponownie. Tak więc, aby uniknąć tego uczucia wybieram role, które mnie zainteresują. Czasami nie film a rola decydują o sukcesie aktora. Jeśli nie postawię sobie wyzwania jako dla aktora, będę się nudzić. Trzy, cztery lata temu, zdecydowałam się zrobić tylko filmy, które mnie nie nudzą. Jeśli jestem zadowolona i zapalona tym, wiem,że publiczność będzie również tak odbierała film.
Ostatnie trzy filmy
Weź moje ostatnie trzy filmy - Talaash, Aiyyaa i No One Killed Jessica. Istnieją między nimi pewne różnice, patrzę na każdy z tych filmów inaczej. Lubię robić role, które są drastycznie odmienne od ról które grałam w swoich poprzednich filmach. Podobnie jak w No One Killed Jessica, moja postać była wzorem dla wielu młodych dziennikarzy. W Aiyyaa, gram dziewczynę, która ma marzenia i aspiracje niezależnie skąd pochodzi. Mimo, że ma wiele ograniczeń, ona osiąga rzeczy w swoich snach. Chce robić to, co jej podpowiada serce. Ona pochodzi z warstw społeczeństwa, gdzie nie jest dozwolone, aby dziewczyna mogła wybrać sobie partnera. Film przedstawia fakt, że kobiety mają prawo do wyboru, niezależnie od rodziny z której się wywodzą. Nie mogę jeszcze mówić o mojej roli w Talaash. Ale podczas oglądania filmu, można zrozumieć, dlaczego zrobiłam film, dlaczego moja postać jest inna i emocje związane z jej charakterem też są inne. Podczas oglądania moich filmów oraz ról, można zauważyć, że nie jestem w nich taka sama.
źródło:
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Gwiazda bollywoodu
Bardzo fajny wywiad.
Najbardziej spodobało mi się to zdanie: "Kiedy robię film, pracuję tak jakby on już był sukcesem, ale film można ocenić tylko wtedy, gdy ludzie go obejrzą."
Bollymaniak
Świetny wywiad, bardzo ciekawy
Super wywiad Rani potrafi się w cielić w każdą postać to prawda
Ostatnio edytowany przez Priya_88 (2013-04-08 23:12:05)