Strony: 1
Wątek Zamknięty
Hindustani
Jab Tak Hai Jaan (2012)
Reżyseria: Yash Chopra
Produkcja i scenariusz: Aditya Chopra
Gatunek: melodramat
Muzyka: A.R.Rahman
Obsada:
Shahrukh Khan - Samar Anand
Katrina Kaif - Meera
Anushka Sharma - Akira
Anupam Kher
Archana Puran Singh
Rishi Kapoor
Neetu Singh
Opis:
Oficer armii indyjskiej ratuje tonącą w rzece dziennikarkę. Samar wręcza Akirze swoją kurtkę, by ta mogła się ogrzać, a wtedy kobieta znajduje dziennik Samara, który przypadkowo wypadł mu z kieszeni. Tak zaczyna się niesamowita historia miłosna Samara i Akiry - miłość pełna uniesień i wielkiego poświęcenia.
Akira dowiaduje się z dziennika, że mężczyzna mieszka w Londynie i pracuje jako kelner w jednym z hoteli, a po godzinach dorabia jako muzyk. Pewnego dnia w hotelu odbywa się przyjęcie zaręczynowe pięknej Meery. Meera i Samar zakochują się w sobie od pierwszego wejrzenia i zaczynają się regularnie spotykać.
Jeden nieszczęśliwy dzień zmienia jednak wszystko... Samar zostaje potrącony przez samochód i nieprzytomny trafia do szpitala. Meera zaczyna się żarliwie modlić do Boga - prosi go o życie ukochanego, a w zamian obiecuje wyjść za mąż za narzeczonego.
Kiedy Samar po wyjściu ze szpitala dowiaduje się o małżeństwie ukochanej, wpada w gniew i przyrzeka wyrzucić ją z pamięci. Mężczyzna wyjeżdża do Indii i zostaje oficerem armii. Wkrótce Akira odnajduje swojego wybawcę i wbrew zdrowemu rozsądkowi zakochuje się w nim.
Po pewnym czasie Samar znów ulega wypadkowi i w skutek niego, pamięta tylko to co wydarzyło się przed pierwszym wypadkiem. Akira pragnie ocalić ukochanego mężczyznę, wyjeżdża do Londynu w poszukiwaniu Meery, która jest już matką. Akira mówi jej o losie Samara, a Meera przyznaje, że nadal bardzo go kocha.
Tymczasem wybuchające bomby sprawiają, że mężczyzna odzyskuje pamięć...
Trailer:
ZDJĘCIA Z FILMU
Zakręcony
Myślę że zapowiada się naprawdę coś ciekawego. Zarówno jak fabuła ciekawi mnie
tytuł filmu. ; )
Zaczyna się rozkręcać
Jest SRK jest fajny film już nie mogę się doczekać
myślę że to będzie coś
Zakręcony
Zgodzę się z wami że zapowiada się coś ciekawego.
I cieszę się, że tym razem Srk będzie z Katriną gdyż z Nia Go jeszcze nie widziałam :-)
News Team
Też jestem bardzo ciekawa tego filmu. Mało tego, czy tylko ja mam takie "zwidy", czy postać, którą gra SRK przypomina nieco Dev'a z KANK? Chodzi mi o styl ubioru i fryzurę?
Zakręcony
ech... chciałabym zobaczyć ten film... tylko nie rozumiem tytułu..heh żarcik..rozumiem, ale myślałam że coś się kroi a tu o filmik chodzi
Zaczyna się rozkręcać
Żeby tak wydali ten film w Polsce....................... <marzy>
Ps. W tym roku w Polsce wyszły tylko "Latawce", w zeszłym - "Nazywam się Khan". Raczej nie ma nic więcej... Chyba, że o czymś nie wiem.
Ps2. Cudownie, że Rahman napisał muzykę! do "London Ishq"!! Nie mogę się jej doczekać
News Team
Wy macie małe wymagania! Tylko z Szarukiem?! Wszystkie powinny wchodzić, bez wyjątku. Prawdopodobnie jesteśmy jedynym krajem (nie liczę Korei Północnej, wiadomo, jak tam jest), gdzie nie ma premier bollywoodzkich filmów w kinach. W Rosji nawet mają, Czesi i Węgrzy też - może nie wszystkie, ale że tak ujmę ważniejsze, z Rani, SRK, Salmanem (chyba), Saifem, a pozostała reszta dostępna, bez problemu na dvd.
I czytałam ostatnio, że 'London Ishq' to nie tytuł - tutaj.
Zaczyna się rozkręcać
Ja już czekam na całą ścieżkę dźwiękową i oficjalne teledyski...
Podobno ma to być tak, że SRK jest zaręczony z jedną, która jest w Indiach (chyba) a w Londynie poznaję drugą, której udziela lekcji muzyk... ponoć to będzie jego "muza"
I jeśli tak będzie to obstawiam, że Katrina będzie tą "muzą" a Anushka narzeczoną
Zakręcony
Kat nam sie kojarzy z kobieta z Londynu bo jest z Angli ale Anushka tez mam taka troszke europejską urodę i może grać taką nowoczesną, ale Kat bardziej nadaje się na muzę .
Chociaz gdyby film mial lepsze aktorki to fajnie by było gdyby z szarej myszki zrobic muze a z tej na pierwszy rzut oka inspirującej zrobic nudna narzeczoną.
To by było ciekawe bo tak to może byc płytkie.
Chyba , że Yash mnie zaskoczy czymś
Zaczyna się rozkręcać
Znalazłam informację, że tytuł filmu oznacza tyle co: "As Long As I Live".
Zaczyna się rozkręcać
A sam tytuł jest wersem z jednej z bollywoodzkich piosenek śpiwewanej przez Latę Mangeshkar
w jednym z najsłynniejszych bolly filmów --> "Sholay" ;D
Zaczyna się rozkręcać
Dokładnie, plakat nie porywa. Może kolejne będą lepsze.
SRK na plakacie wygląda bardzo dobrze, jedyny element plakatu który mi się nie podoba to SRK i Kat bo to takie hmmm w stylu plakatów starych filmów; ]
bardzo oklepany także zamiast nich mogli wstawić Anushkę albo po prostu nic tylko SRK i na dole Kat na motorze ;p
Ale niedługo pewnie ruszy cała kampania promocyjna także dowiemy się więcej o filmie
Zakręcony
Tytuł jest przepiękny i obiecuje w połaczemiu z plakatem piękną i intrygującą historie.
Jeśli to ma byc jak rozumiem typowy JASIOWY film to na pewno będzie tak jak według mnie powinno byc w tym filmie.
Sam plakat nie jest wyjątkowo piękny, ale pokazuje, że będzie się działo, miłość problemy i dylematy rodzinne , romantyczne spacery po praku a Srk z zarostem sugeruje rozstanie i kłopoty.
Can't wait .....<3
Zaczyna się rozkręcać
Nowy plakat
Trochę to wygląda, jakby SRK miał się zamachnąć na Katrinę, a Anushka się z tego nabija ;D Chciałabym już chociaż jedną piosenkę! Soundtrack tak świetnie się zapowiada...
Hindustani
Trochę ten plakat przypomina mi jakby to było dzieło fana wydaje mi się, że to zdjęcie Katriny już widziałam i pochodziło z innego filmu, jednak mogę się mylić, a wszystko jest zamierzone.
zdjęcie Katriny Kaif (na dole)
Zaczyna się rozkręcać
To chyba faktycznie to samo zdjęcie Kat... Z kolei ujęcie Anushki przypomina mi zdjęcia z filmu RNBJ... I chyba się nie mylę.
Stały bywalec
Rzeczywiście to zdjęcie Anushki wygląda jak z RNBJ
Bollymaniak
Czy jest już coś wiadomo dokładniej o czym będzie ten film? Z tych teaserów za dużo nie idzie wywnioskować
ale i tak będzie super
tylko szkoda że to ostatni film pana Chopry
News Team
A tu coś ode mnie - nowa piosenka z JTHJ:
Zaczyna się rozkręcać
Jak miło, wreszcie pojawiła się pierwsza piosenka Podoba mi się, jest taka nowoczesna. Poza tym dobry teledysk. Czekam na kolejne
Zakręcony
Piosenka świetna i ten moment kiedy pojawia się Katrina. ; )
Dawno już nie czekałam tak bardzo na film Bollywood. Jestem bardzo ciekawa co wyjdzie..
Bollyamator
Kurcze chcę już ten film. Piosenka bardzo dobra, wpada w ucho.
Robi postęp
Nawet dla tak wspaniałego trio warto obejrzeć czekam z utęsknieniem na kolejne piosenki i film:)
Zaczyna się rozkręcać
Ja najbardziej oczekuję teraz na "Student Of The Year" i właśnie "Jab Tak Hai Jaan".
Stały bywalec
Sharu wygląda genialnie z gitarą. Jak Wy czekam z utęsknieniem na filmik.
Zaczyna się rozkręcać
Powiem tyle: zbieram szczękę z podłogi. Rahman jest geniuszem. Stworzył coś ORYGINALNEGO. Mamy już październik, wiec śmiało mogę stwierdzić, że to będzie jeden z najlepszych bollywoodzkich soundtracków tego roku.
Jukebox
Ostatnio edytowany przez marigold90 (2012-10-09 18:10:08)
Zaczyna się rozkręcać
Saans - teledysk
Stały bywalec
Oj będzie się działo w tym filmie. Super teledysk.
Zaczyna się rozkręcać
Znalazłam to właśnie w sieci... Nie skomentuję tego, ale wrzucam na forum, bo chciałam, żebyście to zobaczyły.
Stały bywalec
Hehehe. Dobre. Biedny Sharu z laseczką.
Bollyamator
Wystartowała już oficjalna strona filmu http://www.yashrajfilms.com/microsites/jthj/index.html
Bywalec
Jiya Re:
Stały bywalec
Świetna piosenka wpadająca w ucho. Teledysk również świetny.
Zaczyna się rozkręcać
Taką Anushkę uwielbiam )
Zaczyna się rozkręcać
Tak, ja również uwielbiam ją w takich rolach. Tak czułam, że to będzie jej piosenka.
I właśnie Jiya Re najbardziej mi się podoba Szczerze mówiąc, reszta, mimo tego, że wyczekiwałam soundtracku nie powaliła mnie. Challa jest też fajna, ale Saans nie trawię. Świetny teledysk, ale piosenka już raczej nie. Nie podoba mi się wokal. Mam nadzieję, że jednak z upływem czasu zaczną mi się bardziej podobać
PS Jiya re, jiya re...
Zaczyna się rozkręcać
Mnie się ta bardzo podoba cały soundtrack, poza tytułową piosenką. Najbardziej lubię "Ishq Shava", "Heer" i "Jiya Re". "Heer" świetnie się słucha idąc wieczorem przez miasto... Czekam na teledyski.
VeeraIsia, też drażni mnie wokal w "Saans". Śpiewa Shreya Ghoshal. Muszę przyznać, że nie przepadam za jej wokalem. Jej głos nie pasuje mi też do piosenki "Radha" z SOTY.
Robi postęp
'Jiya Re' jest świetna
Bollyamator
Stały bywalec
Nie ma mnie na facebooku, ale jestem za.
Ostatnio edytowany przez fate (2012-10-23 06:07:45)
Bollyamator
Hindustani
A ja wlasnie sie dowiedzialam, ze od dzisiaj wyswietlaja JTHJ w kinie w Brighton i jutro wybieram sie z kolezanka Kocham angielskie kina haha
Aidan Turner
Hindustani
olga89 napisał:
A ja wlasnie sie dowiedzialam, ze od dzisiaj wyswietlaja JTHJ w kinie w Brighton i jutro wybieram sie z kolezanka
Kocham angielskie kina haha
My możemy sobie tylko pomarzyć. Szczęściara.
Hindustani
Svasti napisał:
olga89 napisał:
A ja wlasnie sie dowiedzialam, ze od dzisiaj wyswietlaja JTHJ w kinie w Brighton i jutro wybieram sie z kolezanka
Kocham angielskie kina haha
My możemy sobie tylko pomarzyć.
Szczęściara.
Wiesz co powiem Ci, ze sama sie zdziwilam Bo o ile w Londynie filmy indyjskie w kinach to normalka, w mniejszych miastach ich nie puszczaja. Sama pracuje w kinie i nigdy nie mielismy nic indyjskiego
Wczoraj z ciekawosci sprawdzilam konkurencje i myslalam, ze dostane zawalu z radosci
Nie moge sie doczekac!
Aidan Turner
Dobry dyskutant
Niestety nie ma u nas w kinach filmów indyjskich. W telewizji też już dawno nie puszczali filmu bolly
Bollyamator
gdzie można obejrzeć ten film
Wątek Zamknięty
Strony: 1