Strony: 1
Wątek Zamknięty
NAMASTE WSZYSTKIM!!!
Ostatnio edytowany przez Dzastina_20 (2007-10-28 10:32:51)
Może pomysł na konspekt takiego koła weźmiesz z tego, jak jest zbudowane nasze Forum. Chodzi mi przede wszystkim o działy: religia, kultura, historia Indii, filmy i aktorzy. Jeśli tworzenie swojego koła oprzesz o te kwestie, to będziesz mogła ująć całe bogactwo Indii, od ich religii aż po Bollywood
Muszę przyznać, że masz fajny pomysł ze stworzeniem takiego kącika indyjskiego
Jutrzenka
Dzięki za uznanie i za podpowiedz
dzięki
Ja ci powiem tyle: jesli chodzi o mnie to rób tam co chcesz, bo ja jak tylko słyszę o czymś indyjskim, albo widzę coś indyjskiego, po prostu odpływam w inny świat! Więc jeśli takie kółko by miało powstać a ja bym miała na nie chodzić, to niech mi tylko ktoś powie słówko Indie i już mogę na tym kółku nawet nocować
hehhe to jest miłośc Anjali003 miłość do Indii ale piknie to powiedziałaś jutro biore sie za pisanie konspektu jak tylko wróce ze spotkania z Wami wiec 3majta kciuki a o moich powodzeniach albo porażce napisze na pewno tutaj
Gość
nie będzie porażki, spokojna głowa tylko pamiętaj o zrobieniu dobrej reklamy :d
jak to ludzie biznesu mówią :"trza sie umieć sprzedać żeby zaistnieć" heheheh
Gość
"nie ważne jak, byle po nazwisku"
miałam w tamtym roku taki przedmiot jak marketing to wiesz xD szpan ze wsi xD<lol>
pieknie ale wiadomo o co chodzi w "świecie biznesu" heheheh szkoda bo to smutne a;e za to jest prawdziwe
okey bądź moim menagerem xD
Mogę występować w reklamie? Normalnie na bilboradach... wooooow...
Im bliżej wieczora tym bardziej mi odbija
Hindustani
Mi się też bardzo podoba pomysł Jutrzenki, żeby wziąść przykład z naszego forum i podobnie to jakos rozplanować.
Ale ja myślę że dodatkową atrakcją mogłyby być nauki tańca. Tylko nie wiem kto miałby to robić. Nie wiem, ale jesli umiesz dobrze tanczyć to czemu nie naucz sie na pamięc jakiejs choreografii, mogą byc tance z różnych teledyskow a potem możesz zaproponowac nauke paru kroków
możecie też zająć sie przyrządzaniem jakichs smakołykow kulinarnych, tylko że trzeba by było odpowiednie składniki, a to jak wiadomo kosztuje.
Aishwarya napisał:
Mi się też bardzo podoba pomysł Jutrzenki, żeby wziąść przykład z naszego forum i podobnie to jakos rozplanować.
Ale ja myślę że dodatkową atrakcją mogłyby być nauki tańca. Tylko nie wiem kto miałby to robić. Nie wiem, ale jesli umiesz dobrze tanczyć to czemu nie naucz sie na pamięc jakiejs choreografii, mogą byc tance z różnych teledyskow a potem możesz zaproponowac nauke paru kroków
możecie też zająć sie przyrządzaniem jakichs smakołykow kulinarnych, tylko że trzeba by było odpowiednie składniki, a to jak wiadomo kosztuje.
fajne pomysły, pwiem ze nawet bardzo fajne ale ja tańczyc nie umiem ( jedyne co potrafie to dwa na jeden i troche czacze i sambe- ale to nei ta bajka hehehe ) ale pomysł z kuchnią mi się BARDZO SPODOBAŁ tylko mam nadzieje ze składniki będą sotępne ( w końcu żyjemy w XXI wieku )
Dzasta masz zajefajny pomysł, dla mnie zabrakłoby odwagi. Chętnie należałabym, ale każdy zna moje położnie na mapie . Już trudno.
Życzę tobie powodzenia, napewno Tobie się uda, w końcu na śląsku jest zakwit bollymaniaków
Just_me czekam na twój przepis
Gość
Jabłka po indyjsku:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis7409.html
Ostatnio edytowany przez Awatif (2007-11-24 13:42:13)
dzieki Just_me
Klub Indyjski to bardzo fajny pomysł.. Z tego co się orientuję, to insnieje już coś takiego dla Łodzi i okolic, nazywa się bodajże Shamina... Miałam kiedyś się jakoś z nimi skontaktować, ale teraz szkoła daje mi się nieźle we znaki ;/
Gość
ta szkoła u mnie takiegoś czegoś nie ma, chciałam coś takiego zorganizować ale szkoła, szkoła
hmmm jeśli popra mój pomysł w bibliotece to napewno Wam napisze i bedziecie mogli do mnie do jaworzna przyjechać h
no pewnie że tak
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA właśnie przeczytałam maila od swojej instruktorki:D była "pod wrażeniem" dzięki za pomoc i pomysły zaczynam w grudniu jak bede znać dokłądną date to Wam powiem no i oczywiście wszystkich zapraszam!!!!!!!
Gość
Gartuluje kochana ; *
dzięki śliczne;* mam nadzieje że ktoś w ogóle przyjdzie
PRAWIE no wlasnie a jak to sie mów PRAWIE robi wielką różnice, no ale jestem dobrej myśli
Podoba mi się pomysł Jutrzenki
Według mnie to fajny pomysł z tym kółkiem - szkoda że nie jesteś z Gdańska <byłabym pierwszą członkiniom >
Powodzenia! I napisz nam wyniki Wszystko nam opisuj - może uda nam się takie cuś zorganizować w innych miastach Polski
Bo KRÓL jest tylko jeden! <3
pewnie że bede Wam wszytsko pisać nie ma bata w końcu też dzięki Wam udało mi się stworzyć projekt i to Wy jesteście moją inspiracją
Gość
szkoda, że to nie jest przynajmniej w Katowicach
też żałuje nooo ale zawsze możcie dojechać pod samą praktycznie biblioteke u mnie z Katowic z dwroca PKP autobusem "A" / "E" lub "J"
Edit:
uwaga a o to konkrety które Wam obiecałam
pierwsze moje spotkanie - WIECZOREK INDYJSKI odbędzie się 11.01.2008 roku od godz 17.00 - 20.00 będzie to pierwsze spotkanie z całorocznego cyklu spotkań mających na celu przybliżyć trochę Indie do nas będziemy oglądać ASOKA WIELKI : ) oraz będzie możliwość skosztować gorącej herbatki owiane będzie to wsystko kadzidełkową łuną noo i oczywiście najważniejsze WSTĘP JEST DARMOWY !!!!! a bilet z KATOWIC do JAWORZNA ulgowy to jedynie 1.80 zł
Gość
mam sieciowy to sobie jeżdżę po całym Śląsku
Awatif ale do Jaworzna obowiązują bilety PKM a nie KZK GOP
Robi postęp
Wielkie Gratulacje Dzastina_20 z przedsięwzięcia, idei stworzenia i kultywowania tradycji Indii
Niestety Awatif, nie udały się Twe zamiary za co nie unikniesz 1.80,- kary
dzieki wielkie ale gratulować będzie można jak to wszystko wypali i jak ludzie przyjdą jacyś i będą chcieli uczestniczyć w takich spotkaniach
Hindustani
bardzo fajne, ze Twoj kącik indyjski rusza już niedługo. Tylko szkoda ze nie będę mogła przyjść
Ale życzę wielu uczestniczących w spotkaniu i trzymam kciuki Zresztą chyba sama wiesz
Kamila ja conajmniej raz w miesiącu bede miec spotkania przez caly rok przyszly wiec może jak bedziesz juz na śląsku to i na wieczorek wpadniesz
Gość
Kamila fajnie jakbyś wpadła
Hindustani
Zobaczymy, może da radę kiedyś być choc raz na takim spotkanku
kochana zapraszam serdecznie a po kulturalnym wieczorku nie koniecznie bardzo kulturalny wypad do jakiegoś clubu ale się rozmarzyłam heheheh
Hindustani
Dzastina_20 napisał:
kochana zapraszam serdecznie a po kulturalnym wieczorku nie koniecznie bardzo kulturalny wypad do jakiegoś clubu ale się rozmarzyłam heheheh
Pomarzyć dobra rzecz Dzastinko, zreszta kto wie może sie spełni?
Gość
Wszystko jest możliwe
Kamilka obiecacałaś już dawno że na wiosne się wybierzesz na Śląsk więc nie ma bata musisz przyjechac a ja się już o to postaram żeby całkiem przypadkowo akurat wtedy odbył się mój wieczorek hehehhe więc spokojna Twoje rozczorchana
oficjalnie moge Wam powiedziedzieć że 11 stycznia ( tj ten piątek) w Jaworznie odbędzie się spotkano z kulturą indyjską. Będzie to moje pierwsze spotkanie z całego cyklu spotkań, które będą pod wspólnym tytułem "WIECZORKA INDYJSKIEGO". W pt będzie to spotkanie organizacyjne; troszkę wstępu o historii Indii oraz projekcja filmu "ASOKA" z SRK oczywiście a w między czasie dla odważnych do spróbowania [i]masala chai[/bi] czyli herbatka po indyjsku
odrazu mówie, że wątpię czy uda się puścić cały film, z tego względu że "ukradziono" mi godzinę z zaplanowanego czasu
zapraszam wszystkich do Jaworzna
jeśli ktoś będzię chętny zapraszam na pw i tam się mogę dogadać jak Was odebrać cobyście sie nie zgubili
och...ja też chcę
W kazdym razie koniecznie MUSISZ napisać jak było i czy dużo ludzi przyszło i jak sie film podobał itd. Bo Ci nie daruje:P Przynajmniej w taki sposób będę sobie mogła wyobrazić jakbym tam była
Bollymaniak
Hmm... Ode mnie to Jaworzono raczej nie jest daleko ale choćby to mnie rodzice nie puszczą I nawet nie mam pojazdu, bo jeszcze jakby ktoś ze mną samochodem jechał to jeszcze bym mogła z rodzicami podyskutować a tak to... kicha:( Ale myślę że kiedyś wpadne:) Jak nie teraz to innym razem:) Bardzo fajny pomysł Dzastina i gratuluje że zebrałaś tyle osób że do wszystko doszło do skutku<brawo>
heheeh nooo zobaczymy jak to będzie dzięki 3majcie za mnie kciuki jeśli nie możecie być ze mną w pt żeby wsszystko poszło dobrze
Dziś tj. 11 stycznia 2008 w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Jaworznie o godz. 1800 odbyło się pierwsze spotkanie z całego cyklu spotkań poświęconych Indiom w szeroko pojętym zakresie noszących wspólną nazwę : „WIECZORÓW INDYJSKICH”.
W spotkaniu uczestniczyło ok. 40 osób, co pozywanie mnie zaskoczyło i jednocześnie jeszcze bardziej zmotywowało do przygotowań następnych wieczorków.
Na prelekcji, w zarysie przedstawiłam dzieje najdawniejsze starożytnych i średniowiecznych Indii.
Niestety nie udało się puścić filmu „Asoka Wielki” L gdyż zawiódł sprzęt. Ale obiecuję, że jeszcze go wspólnie obejrzymy J
Atrakcją wieczoru niewątpliwie była MASALA CHAI, która wszystkim bardzo posmakowała. (spełniając Państwa prośbę poniżej podaje przepis na herbatkęJ)
następne spotkanko w połowie lutego
zapraszam
Hindustani
Dzastinka to gratuluje cieszę sie ze spotkanie sie udało, ale mialaś przepis na herbatkę podac a ja jakos nie widzę
Naprawdę swietnie ze tyle osób przyszło - widocznie Indie coraz bardziej popularne
kochana już ten przepis podaje wczoraj już nie miałam sił na nic i padłam ze zmęczenia ale dziś już przepisik daję
a tu link do przepisu : masala chai
Ostatnio edytowany przez Dzastina_20 (2008-01-12 09:47:56)
Gość
wow ok 40 osób no nie źle Szkoda że mnie i Kasi nie było ale to nie wszystko stracone
Ciesze się, że wieczorek się udał Oby tak dalej
Awatif 3mam Was za słowo i mam nadzieje że będziecie będzie mogły spróbować LADU mojej roboty
Ja już ci pisałam, że będę I nie martw się, przyjadę dla Ciebie, nie dla ladoo Choć chętnie spróbuję
hehehe ciesze się bardzo NAshita pojemy se i pogadamy o Indiach czyli o tym co lubimy najbardziej szkoda tylko że dopiero w marcu noo ale cóż ważne że w ogóle będzie możliwośc się spotkać
Bollymaniak
wow to fajnie 40 osób to nieźle
Dzastina_20 a może zaczęłabyś robić takie spotkania tez w okolicach, co? No bo to niesprawiedliwe jest:P Zapraszam do Andrychowa:D Piękne miasteczko, w którym nic nie ma, ale i tak zapraszam:P
Wątek Zamknięty
Strony: 1