Hindustani
Śliczne! teraz coś ode mnie:
Robi postęp
Ale piękne!!!!!!!!!!
Hindustani
ale mi się takie błyskotki podobają. W sumie w Polsce też jest moda na hinduskie kolczyki nie? na rynku często sprzedają i nawet to tanie. W takich markowych sklepach z biżuterią trudno o hinduskie kolczyki, zauważyłyście?
ja własnie tez zauważyłam, że jest moda na hinduskie błyskotki...co się popatrze to jakas dziewczyna ma bransoletki takie bolly i wogóle:)
Lotri ależ to piękne!! może mi prześlesz kilka?? i wogóle fajna dewiza:P
nie na temat, ale dobra. moja znajoma chciała dobrać bransoletki do czerwonego szala w indiach. gdy złapała się za bransoletki w tym samym kolorze, sprzedawca doradził jej kupić w odcieniu wpadającym w pomarańcz. jeszce ładniej pasowało niż czerwone. opowaidam tym, aby wam powiedzieć ze indusi mają bardzo dobry, jak to by powiedzieć...... umieją dopasować rzeczy w innych kolorach aby pięknie wpółgrało
Zaczyna się rozkręcać
ale fajnie że masz taką znajomą
do sklepu indyjskiego się wybieram w wakacje ale jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie...jakos się nie mogę przekonać do kupowania rzeczy przez internet-wiem wiem staromodna jestem:P...a o podróży do Indii marzę ale nie wiem co przyszłośc przyniesie...
Kangan to solidne okrągłe elementy damskiej biżuterii pochodzenia indyjskiego. Są najczęściej wykonane z materiałów gładkich, jak szkło, metal czy malowane drewno. Niejednokrotnie ozdabiane są szlachetnymi kamieniami. Mieszkanki Indii noszą ich kilka lub kilkanaście jednocześnie. Wytwarzają one w ten sposób charakterystyczny dźwięk, porównywany do szumu wiatru.
Szklane bangles produkowane są w indyjskim mieście Ferozabad. Najsławniejsze pakistańskie bangles wytwarza się w Hyderabadzie.
W niektórych regionach Indii kobiety zamężne noszą bransoletki nazywane w języku hindi kangan (ang. bankle). Wykonuje się je ze złota, srebra, platyny, szkła, drewna, metali i plastiku. Kangan nie są elastyczne. Istnieją także kangan w formie armilli. Kangan niekiedy są również zakładane przez mężczyzn.
Ostatnio edytowany przez GAURI (2007-07-08 15:34:31)
Bollyamator
fajnie wiedzieć
Bollyamator
[img]http://photos02.allegro.pl/photos/oryginal/216/97/09/216970949[img]
te zdjęcia są z alegroo, ale połowę z tych bransoletek widziałam na rynku i w skiepach indyjskich.
ja też nie ufam sklepom internetowym a zwłaszcza alegroo, bo jeden koleś oszukał mojego brata, który zamówił komórkę i wysłał kasę ale telefonu na oczy nie widział i nigdy niezobaczy.
Też jeszcze nic nie zamawiałam na allegro. A ta biżuteria jest ... oh! Ja też taką chce
Bollyamator
no plam na obrabownanie banku już mamy
Aishwarya napisał:
W takich markowych sklepach z biżuterią trudno o hinduskie kolczyki, zauważyłyście?
W markowych sklepach i u jubilera pewnie bardziej jest dostępna biżuteria indyjska, w której jest złoto, srebro lub jakieś szlachetne kamienie (tak jak np. na zdjęciach naszyjnika czerwonego i różowego zamieszczonych tu przez Ewelinę 2111). Tu też pewnie można byłoby kupić coś podobnego do biżuterii jaką Hinduski mają podczas ślubu. Inne ozdoby, bardziej plastikowe czy z innymi sztucznymi dodatkami są najczęściej właśnie na rynku lub w sklepach indyjskich, bo raczej w markowych sklepach i u jubilera nie można byłoby ich kupić.
Piękna jest ta biżuteria na zdjęciach, które tu zamieściłyście
Jutrzenka
Robi postęp
bransoletki
Komplety
Robi postęp
Aishwarya napisał:
Preity napisał:
bransoletki
Preity śliczne i zapewne drogie ;/ Taka bogata hinduska pewnie tego tak na codzien nie nosi, bo zapewne jest ciężkie, ale na jakieś bolly bankiety, hm...czemu nie?
oj drogie .... wiem bo zdjęcia tych bransoletek znalazłam w internetowym sklepie
koszt tych bransoletek to od 20 - 50 dolarów a są jeszcze droższe ;/
Ostatnio edytowany przez Preity (2007-07-22 11:40:49)
Robi postęp
Mam taki sam plan tylko zbieranie na nie trochę potrwa a zwłaszcza że zakochałam się w bransoletkach które kosztują 80 dolarów (
czyli jakieś 296 złotych;/
Robi postęp
tak trochę
ale to nic ważne że będę miała piękne błękitne hinduskie bransoletki <marzy>
Robi postęp
też ładne połączenie kolorów
czerwien i zloto kojarzy mi sie z indiami, w tym kolorze jest najpiekniejsze sari (na slub swoj zakladaja hinduski sari w tych kolorach ) mnie sie osobiscie podoba te polaczenie
Robi postęp
mi też ale ja wole żywe, jaskrawe połączenia kolorów np. zielony i błękitny czy zielony i czerwony.
takie połączenia to dopiero kojarzą mi się z kolorowymi Indiami
Robi postęp
zgadzam się
Zaczyna się rozkręcać
ładne te bransoletki ale wolę te "normalne"
Bollyamator
heh..mam Takie saMe nie No pRawie taKIe saME KolczYKi jaK te tUrkusOWe...JAKIe ja mam szczęŚcie że MOja cIOcia PRacuje w Indiach Mmmm co 2 miecHY jakIś faJNy prezeNcIk..KolczyKi,bindii...heh mam nawet 2 saRi..;D Ojj MOja cIOcia jest KochaNa..
Hindustani
SarUnia-KajOL..]heh..mam Takie saMe nie No pRawie taKIe saME KolczYKi jaK te tUrkusOWe...JAKIe ja mam szczęŚcie że MOja cIOcia PRacuje w Indiach Mmmm co 2 miecHY jakIś faJNy prezeNcIk..KolczyKi,bindii...heh mam nawet 2 saRi..;D Ojj MOja cIOcia jest KochaNa..
Sarunia zazdroszczę Ci zarówno takich prezentów jak i takiej fajnej cioci, w końcu nie każdy tak obdarowuje swoich krewnych;)
Robi postęp
Aishwarya napisał:
SarUnia-KajOL..]heh..mam Takie saMe nie No pRawie taKIe saME KolczYKi jaK te tUrkusOWe...JAKIe ja mam szczęŚcie że MOja cIOcia PRacuje w Indiach Mmmm co 2 miecHY jakIś faJNy prezeNcIk..KolczyKi,bindii...heh mam nawet 2 saRi..;D Ojj MOja cIOcia jest KochaNa..
Sarunia zazdroszczę Ci zarówno takich prezentów jak i takiej fajnej cioci, w końcu nie każdy tak obdarowuje swoich krewnych;)
Zgadzam się z Ash... Saruna ty szczęściaro !! Jak ja bym tak chciała <marzy>
Biżuterja jest ekstra! Saruniu-Kajol ja co prawda nie mam takiej cioci ale podobne rzeczy mam. A najwięcej to ja mam bindi...bo najtańsze
Naj lepiej mieć takie i takie...Kangan nie wiedziałam, że te bransoletki mają specjalną nazwe
ohh jak bardzo bym chciała mieć takie bransoletki.....
Kolorowe, takie śliczne
Dźwięk zawsze by mi się kojarzył z Indiami...
Niestety w Białystoku nic nie ma, albo totalna drożyzna..
na allegro poszukam
Też bym chciała taką ciocię
Ostatnio edytowany przez Dominika (2007-11-01 00:03:25)
Wiecie co?? W Białymstoku otworzono nową galerię Kerfur (nie pamietam jak sie pisze)
Jeśli jakiś Białostoczanin to czyta to wie ocb.
W jednym ze stoisk z torebkami i takimi duperelami jak paski itp znalazłam bransoletki ( sztuczne, nie ze srebra czy ze złota) w charakterze indyjskim. Myślałam, ze ten butik rozwalę ze szczęścia. A ceny są 15-30 zł. CUD Z NIEBA!!! (takie jak na przedostatnim zdjeciu Dominiki)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Zdjęcia powyższych bransoletek są przecudne,
Robi postęp
Bollyamator
Bollyamator
niestety nie sa to takie jak to takie jak na zdjeciach eweliny2111 jest to jeden rzadek mniejszych dzwoneczkow ale daja piekny donosny dzwiek i mam jeszcze2 monetowe bransoletki mniejsza i wieksza ale to juz nie ten dzwiek dostalam je od taty pod choinke a ghungru zrobie sama dzwonki takie to zaden problem tylko opaske na noge kombinuje taka zeby sie nie zsunela
Bollyamator
przykro mi ale ja dzwoneczki z husty odpruje ale jak gdzies takie zobacze to dam znac
Bollyamator
pasmanterie
A ja normalnie teraz w weekend dostałam spóźniony prezent urodzinowy od wujka (spóźniony, bo musiał tu przypłynąć/przylecieć, nie wiem dokładnie, z Indii): dostałam wreszcie swój komplet biżuterii indyjskiej. Ale nie jakieś tam żeby było, tylko taki porządny kundan: maang tikka, duży naszyjnik, duże kolczyki i dwie bransoletki łączone z pierścionkiem. Zaraz to założę (bo nie mam żadnego "manekina"), cyknę fotkę i wstawię, żebyście wiedziały, jak to wygląda, bo aż trudno mi opisać!
------------
Edit
Dobra, mam już zdjęcia, tylko proszę o wyrozumiałość jeśli chodzi o jakość tych zdjęć, bo baterie w mojej cyfrówce wysiadły, a w domu nie było żadnych baterii, więc zdjęcia są robione aparatem.
Cały zestaw tak, jak był w pudełku
Kliknij, aby powiększyć
Biżuteria na mnie - ujęcie 1
Kliknij, aby powiększyć
Biżuteria na mnie - ujęcie 2
Kliknij, aby powiększyć
Sama bransoletka z pierścionkiem
Kliknij, aby powiększyć
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-02-17 18:42:52)
Bollyamator
ja sie pochwale moimi nowymi nabytkami, ktore zamowilam sobie z Indii na ebay wczoraj bizuteria dotarła do mnie z Indii i wyglada tak
komplet dwoch branzolet na dłonie
Komplet 2 branzoletek na stópki
a także 2 pary 5 rzedowych salangai czyli odmiany ghungroo jedne na skorzanych pasach a drucie na materiale i jedwabym wykonczeniu:) sa fajne bo nie sa jak ghungroo zawiazywane sznurkami tylko na paski zapinane klamrami jak w pasku nie mam ich ladnych zdjec ale wygladaja tak tylko maja wiecej rzedów dzwonków :
Jeszcze zamowilam recznie szyte buty Kussa ale nie wiem gdzie je wstawic
Jezeli komuś spodoba sie bizuteria to prosze o kontakt poniewaz ceny sa naprawde male a przesylka jest przystępna i z Indii przyleciala do mnie w 5 dni wiec pomoge w razie cosik zamowic
Nabijacz
Piekne ta cała bizuteria. Najbardziej luybie bransoletki na reke i na kostke . Sa takie kobiecie dlatego uwielbiam pisoenki w filmach o bransoletkach np. w Paheli lub K3G ;]
najila napisał:
Tutaj dyskutujemy, umieszczamy zdjęcia informacje o biżuterii
http://img503.imageshack.us/img503/6417/dscf6215jx0.jpg
http://img503.imageshack.us/img503/4397/bg48bln0.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/66/b … bw9vz1.jpg
http://img504.imageshack.us/img504/6307/bangle4pa4.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/316/ … yw9nv0.jpg
Przecudne!!!!!!!!
Zaczyna się rozkręcać
Taak.. boskie.. tylko pomarzyć o takich
Bywalec
Napewno każdy chciałby takie mieć...
Ekspert ds. SRK
Narazie skromniutko ,ale od czegoś trzeba zacząć.Wczoraj sobie kupiłam
na żywo wyglądają lepiej niż tu i uwielbiam to ich brzęczenie:D
Zaczyna się rozkręcać
Śliczne
Rose, ja mam dwa razy tyle;) Ale nie brzecze nimi, bo to moja rodzinke wkurza;)
Piękne są te branzoletki @Rose
Ja również takowe zbieram, jednak żeby były one hinduskie to nie
Może wybiorę się do sklepu hinduskiego, który mam parę ulic dalej i kupię sobie jakąś hinduską biżuterię, jednak w naszych polskich realiach dosyć dziwnie bym w niej wyglądała
Za kolczykami hinduskimi za bardzo nie przepadam, bo wydają mi się strasznie ciężkie, ale branzoletki kocham
ja mam kilka par substytutow kolczykow hinduskich, sa dlugie i ozdobne, ale nie sa ciezkie;)
jasne, ze sliczne... w koncu hinduskie;) ja sie ood niedawna ucze hindi, poniewaz chce za trzy lata poprosic na straganie o bransoletki po hindi;)
Wkręca się
uwielbiam te wszystkie bransoletki tylko mam mały problem z dostaniem bo większość ma niestety małą średnicę
nie mart sie, Siwiutka... ja tez nie mam najszczuplejszego nadgarstka;) mam takie kosci wielkie;) ale ostatnio znalazlam dla siebie delikatniutka, malenka bransoletke o zajebiscie malej srednicy, a... wlazlam w nia;)
Deepika, fajny avatar
Wkręca się
Ja uwielbiam hinduską biżuterię, a w szczególności tikke i branzoletki!!!!
pozdro
Na pewno tych kolczyków nie można zaliczyć do klasycznej hinduskiej biżuterii, ale kupiłam je jeszcze w lutym właśnie w indyjskim sklepie. W zasadzie jest to moja jedyna, ale jakże piękna przygoda z hinduską biżuterią .
Niestety mają one jeden, wielki minus-są tak ciężkie, że po 5 minutach jestem zmuszona je ściągać. .
Zdjęcia są z dzisiaj, więc może napiszecie, że nie wyglądam już tak młodo za młodo .
Wkręca się
Iza te kolczyki są super...
Iza!
Kolczyki są bardzo ładne, a Ty ślicznie w nich wyglądasz
Przyznam, że nie domyśliłabym się, że zdjęcia są z dzisiaj, ale tylko dlatego, że jesteś ubrano na nich tak, jakby było bardzo ciepło No, chyba że w Twojej miejscowości nadal jest wakacyjna pogoda i letnia temperatura
Jutrzenka
Wkręca się
Jutrzenka napisał:
Iza!
Kolczyki są bardzo ładne, a Ty ślicznie w nich wyglądasz
Przyznam, że nie domyśliłabym się, że zdjęcia są z dzisiaj, ale tylko dlatego, że jesteś ubrano na nich tak, jakby było bardzo ciepło No, chyba że w Twojej miejscowości nadal jest wakacyjna pogoda i letnia temperatura
Jutrzenka
No bo przecierz pogoda jest okropna!!!
Okropna?!
Nie, weekend mieliśmy przepiękny 20C. Pogoda świetna, duża słońca a przede wszystkim ciepło.
Więc moja przyjaciółka mnie wyciągnęła na małą sesję (gdyż w przyszłość chce studiować fotografię portretową czy coś takiego) i stąd te zdjęcia.
A pomyślałam, że wykorzystam te kolczyki , bo są przecież piękne .
Dziękuję bardzo
Wkręca się
Fajnie wyszłaś na tych zdjęciach Iza !!!
Wkręca się
Iza twoje kolczyki są boski
To ja też wrzucę wszystkie moje cudeńka Co prawda jest ich malutko ale co jakiś czas funduję sobie nową parę kolczyków
Stały bywalec
Iza super są te kolczyki ? a ciężkie są "?
Bo ja bardzo ale to bardzo lubię kolczyki złote bądź srebrne ale muszą być cieżkie ... a nie wiem gdzie takie można kupić ?
Shanti ja te kolczyki kupiłam będąc u mamy na wakacjach- w sklepie indyjskim , miałam ogromne szczęście, że takowy "wylukałam".
Kolczyki są bardzooooo ciężkie, trochę szkoda, bo na co dzień raczej nie mogę ich sobie ponosić ;(.
Bollymaniaken świetne masz te kolczyki, jednak moją uwagę przykuła bransoletka, która jest przepiękna!
Wkręca się
Bransoletkę kupiłam na allegro oczywiście jak chcecie to tu są namiary na sprzedawce http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7018376
Stały bywalec
szkoda że ja w wielkim mieście nie mmieszkam to bym sobie coś kupiła ---> nie to że nie mam kasy.. tylko po prostu u mnie nie ma takich sklepów nie ma
szukam jhumków podobnych jak te na fotografii ---> bp one mi sie bardzo podobają
Ostatnio edytowany przez Shanti15 (2008-12-30 13:40:15)
Bollymaniaken!
Te kolczyki oraz bransoletka są przepiękne!
Zazdroszczę Ci ich
ja dzisiaj byłam w poznaniu i kupilam przy okrąglaku 5 pozłacanych bransoletek..sliczne są tanie ( jedna taka jak moja kosztuje 1,50). tak slicznie dzwonia jak na filmach:D
Gość
Ale macie fajnie, a ja nie mam nic może dlatego że się nawet nie rozglądałam za taką biżuterią, czas chyba cos zmienić... od tego oglądania narobiłam sobie ochoty na zakupy
Hindustani
rewelacyjne:))))))))))
wszystkie rzeczy mi sie podobaja:))))))))
ja tez mam pare rzeczy ale nie mam jak ich zeskanowac:P
"I am the yearning that resides in a woman´s heart... that´s who I am"
Shah Rukh Khan
Ostatnio rozmawiałam z zaprzyjaźnioną hinduską któa mnieszka u mnie w mieście..
Wiecie, że w Idniach złoto jest takie jak barszcz?! nie mogłam w to uwierzyć ale to prawda..
po ulicach chodzą być może nie za bogate osoby, ale są poobwieszane w złoto. U nich złoto tak jak u nas zwykła podróbka, metal..
Więc biżuterie kupować w Indiach !
Ekspert ds. SRK
Maina napisał:
Ostatnio rozmawiałam z zaprzyjaźnioną hinduską któa mnieszka u mnie w mieście..
Wiecie, że w Idniach złoto jest takie jak barszcz?! nie mogłam w to uwierzyć ale to prawda..
po ulicach chodzą być może nie za bogate osoby, ale są poobwieszane w złoto. U nich złoto tak jak u nas zwykła podróbka, metal..
Więc biżuterie kupować w Indiach !
Pędze, lece tylko niech mi ktoś na Boga da bilet do Mumbaju.
Au nas taka biżuteria nawet nie ze złota kosztuje takie stosy kasy
Wreszcie się zebrałam do robienia zdjęć, więc zaprezentuję moje zbiory
Najpierw kolczyki, mniej lub bardziej indyjskie, ale starałam się wybrać takie chociaż w stylu bollywood Niektóre są także 'mniej lub bardziej' ukrychnięte, no ale ciągle czepiały mi się o chusty i o włosy
Bransoletki...te z drugiego zdjęcia są razy dwa, po prostu nie miałam jak zrobić zdjęcia obu rąk
I naszyjniki, w tym jeden, który przypadkiem został znaleziony w domu przez moją mamę (ten ostatni)
Jak widać jestem wielką fanka biżuterii Mam jeszcze jedne śliczne zielone kolczyki, ale gdzieś zaginęły... Mam nadzieję, że kiedyś je odnajdę
Bransoletek mam z 5 razy więcej, ale są mniej widowiskowe, więc nie będę zaśmiecać imageshacka
Stały bywalec
Supriya super zbiory
Najbardziej podobają mi się różnego rodzaju kolczyki
Ładne są także bransoletki i naszyjniki
Ciekawa jestem gdzie ty to wszystko kupujesz ... ja nie mam gdzie takich biżuteriii kupować
Supriya, super są te wszystkie kolczyki. Piękne bransoletki i naszyjniki.
Może jak się kiedyś zbiorę na robienie fot to Wam swoje zbiory pokażę... tylko, że ja mam mało takich podchodzących pod Bolly kolczyków. Niestety, ale nigdy nie mogę trawić nigdzie na takie fajne.
Kupuję sklepach indyjskich w Łodzi, najczęściej w Parvati, czasem trafi się coś fajnego na Allegro, jedne mam z Zakopanego - jak kiedyś traficie na Krupówki, to koniecznie przejdźcie się po sklepach z biżuterią, takich dużych kolczyków z koralikami, dzwoneczkami i w ogóle wszystkim co się da jest tam pełno, godzinę się zastanawiałam, co kupić!... I nie są drogie, jak na Krupówki, ja dałam 10 zł Konkretnie za te z 3 zdjęcia, na dole po lewej.
A te wyżej są z Orsaya, mają ostatnio kolekcję naprawdę ślicznych kolczyków, niestety są trochę drogie... No ale na jedne można sobie pozwolić
Poza tym ja naprawdę jestem wielką fanką biżuterii, więc gdziekolwiek pojadę np na wakacje, przywożę zwykle 3 nowe pary kolczyków, jakieś koraliki, bransoletki albo pierścionki Wszystko mi się podoba i nie mogę się oprzeć...
Ekspert ds. SRK
Pokaże wam moje nowe nabytki.
Dwa zestawy bransolet przywiozłam właśnie z urlopu. zieleń i róż
Te świetnie brzęczą , mają dzwonki
stojaczek sama robiłam i juz za mały jest
i kolczyki najnowsze
Stały bywalec
Rose piękne zdobycze i bransoletki i kolczyki też co do tych zielonych bransoletek to przypomniało mi się takie coś: "Zielone bransoletki uczyń mnie swoją najdroższy mój"
Stały bywalec
ROSE Twoje bransoletki są po prostu śliczne. Najbardziej podobają mi się te różowe. Ale Ci zazdroszczę,że masz taką kolekcję,bo ja mam jedynie 20 srebrnych bransoletek z którymi prawie wcale się nie rozstaje. Jak wchodzę do sklepu to sprzedawczyni już wie kogo będzie obsługiwać.
ROSE, przepiękne te bransoletki Rzeczywiście można pozazdrościć tych nowych, ale mnie najbardziej podobają się te dwa niebieskie zestawy, bo sama szukam niebieskich bransoletek
U mnie ostatnio w ogóle zrobiło się mało kolorowo, tylko złote, srebrne, żółte i zielone
Za to kolczyki mam już we wszystkich kolorach tęczy i dokupiłam jeszcze kolejne
I moje kombinowane z dwóch różnych par kolczyków jhumki
Ale jak patrzę na te bransoletki ROSE, to i tak mnie aż serce ściska I te czerwone, ahhh!...
Stały bywalec
AAAAaaaa Supriya jakie śliczne Jhumki shocking O Boże czemu ja nie mieszkam w mieście? - Miałabym tyle co koleżanki Zazdroszcze wam dziewczyny! U mnie by to nie przeszło.
Stały bywalec
Piękne, naprawdę piękne.Ja mieszkam w mieście i to dużym, ale też nie mam takich śliczności. Zazdroszczę.
Robi postęp
ROSE napisał:
Pokaże wam moje nowe nabytki.
Dwa zestawy bransolet przywiozłam właśnie z urlopu. zieleń i róż
http://i139.photobucket.com/albums/q286 … C01303.jpg
http://i139.photobucket.com/albums/q286 … C01304.jpg
http://i139.photobucket.com/albums/q286 … C01307.jpg
Te świetnie brzęczą , mają dzwonki
http://i139.photobucket.com/albums/q286 … C01309.jpg
stojaczek sama robiłam i juz za mały jest
http://i139.photobucket.com/albums/q286 … C01316.jpg
i kolczyki najnowsze
http://i139.photobucket.com/albums/q286 … C01311.jpg
Świetne te bransoletki, w szczególności zielona
Supriya
Bardzo spodobała mi się ta srebrna z okrągłymi bursztynami
Ja to mam dużo bransoletek, bardzo lubię ze srebrem tybetańskim.
Teraz poluję na indyjskie kolczyki. Ale czy one nie są przypadkiem ciężkie ?? Mam jedne ale uszy się wyciągają i niekomfortowo w nich chodzić, tym bardziej, że nie zdejmuję do snu kolczyków.
Stały bywalec
Supriya piękne masz te zbiory Ja dzis widziałam piękne indyjskie kolczyki w sklepie ale zgadnijcie po ile shocking po 49 złotych :? a były takie piękne i ciężkie bo je przymierzałam.
Bollymaniak
Ale macie slicznosci, tyjko pozazdroscic
Dobra, wszyscy się chwalą, to i ja to zrobię. ^_^ Przepraszam za jakość zdjęć, ale moja kamera coś strasznie czuła jest na wszelaki ruch...
Bransoletki
Zbliżenie na te w małym pudełku
Zbliżenie na 2 małe srebrne bransolety
Zbliżenie na zieloną bransoletę
Zbliżenie na srebrną bransoletę
Zbliżenie na złotą bransoletę na przedramię
Ta kolekcja liczy sobie:
3 komplety srebrnych (1 liczący 19 sztuk; 1 liczący 20 sztuk i 1 liczący 12 sztuk), 2 komplety czarnych (1 liczący 20 sztuk [czarno-srebrny] i 1 liczący 20 sztuk [czarno-złoty]), 1 komplet różowych (20 sztuk), 2 komplety w tonacji zielono-błękitnej (10 sztuk każdy), 2 komplety w tonacji złoto-różowej (10 sztuk każdy), 1 komplet wielokolorowy (12 sztuk), 1 komplet granatowych (20 sztuk), 1 komplet czerwonych (22 sztuki), 1 komplet zielonych (11 sztuk), 1 komplet błękitnych (11 sztuk), 1 komplet w odcieniu starego złota (12 sztuk), 1 komplecik złotych z dzwoneczkami (4 sztuki), 1 duży ślubny komplet złotych (31 sztuk + 1 bransoleta jhumka + 2 bransolety jhumki połączone ze sobą łańcuszkiem), 1 bransoleta zielona, 1 bransoleta srebrna, 2 małe srebrne bransolety i 1 złota bransoleta na przedramię. W sumie daje to kolekcję liczącą sobie 282 sztuk. Kolekcja stale rośnie, chociaż miejsca zaczyna brakować.
Kolczyki STRICTE indyjskie - luzem
Wszystkie
Zbliżenia na poszczególne pary
Kolczyki etniczne, PSEUDO-indyjskie - luzem
Wszystkie
Zbliżenia na poszczególne pary
Zestawy biżuterii
Zestaw czerwony - mały (naszyjnik typu choker, tikka i kolczyki jhumki)
Zestaw czerwony - duży (naszyjnik typu choker, matha tikka, kolczyki oraz dwie slave bracelets)
Zestaw biały - duży (naszyjnik typu choker, tikka i kolczyki)
Pojedyncze akcesoria biżuteryjne
Payal
Pierścionek
Tikka czarna - średnia
Naszyjnik typu choker, czerwony - średni
Bindi (pierwsze i ostatnie przywiezione prosto z Goa)
Kolczyki do nosa czarny, okrągły
Kolczyki do nosa w kształcie listka, złoty ze sztucznymi klejnocikami
I wiecie, co stwierdzam? Że chociaż mam całkiem sporą kolekcję, to jednak dalej mi mało. xD
Stały bywalec
Qausain jakie Ty masz śliczności. Strasznie Ci zazdroszczę. Jak długo zbierałaś tą imponującą kolekcję??
Hmm, bransoletki tak już ze... 4 lata, a całą resztę przez ostatnie 3. ^_^
Hindustani
Qausain!!!
Kobieto! Ale masz cuda! istne cudeńka!
gdzie Ty kupujesz takie wspaniałe rzeczy? :shocking:
"I am the yearning that resides in a woman´s heart... that´s who I am"
Shah Rukh Khan
W Primarku, w pakistańskich sklepach, na pchlich targach i przez eBay'a. ^_^ eBay to genialny wynalazek, powiadam Wam! ^_^ Jak ktoś jest cierpliwy (a gdy potrzeba, to potrafię czekać ile wlezie), to można dostać nawet rzeczy prosto z Indii za grosze (nie licząc kosztów przesyłki, oczywiście).
Ostatnio edytowany przez Qausain (2009-08-24 19:51:37)
Ekspert ds. SRK
Qausain chylę czoła - piękna kolekcja.
Szczególnie podobają mi się te bransolety z łańcuszkiem u dołu (te z małego pudełeczka).
Tak, moja Mama wykazała się fantastycznym okiem i wyczuciem czasu, przyznaję. ^_^ Dobrze, że tak lubi chodzić na pchle targi, to od czasu do czasu upatrzy coś ładnego dla mnie.
świetne dziewczyny. zazdroszczę. i może przy najbliższym czasie też rzucę kilka zdjęć
Stały bywalec
Piękne i w cudownym kolorze. Uwielbiam fiolet.
Fakt, kolor jest cudny Nie do końca go widać, ale oba zdjęcia razem dają chyba odpowiedni obraz tych kolczyków Te większe są super!
Wkręca się
Qausain - *mdleje*. zakochałam się w tych wszystkich powalających brylantach stwierdziłam, że chyba muszę przeglądnąć moje i dokupić coś powalającego
ROSE - kolory są w moim guście spontaniczne i zachwycające
Bywalec
O my God!!!!!! Jaaaaaaa też chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
te pięknościiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Zakręcony
Bardzo piękne.Ja tylko posiadam komplet w który wchodzi Tika,naszyjnik i kolczyki oraz bransoletki
Zaczyna się rozkręcać
uwielbiam taką biżuterie nic dziwnego bo ja mam chopla na punkcie coś świecącego uwielbiam te błyskotki gdybym takei miała bym nie odchodziła od lustra bym cały czas się przebierała i zakładała biżuterie