Ogłoszenie

Image and video hosting by TinyPic

• Index
  •  » Newsy
  •  » Gdy Alia Bhatt po raz pierwszy założyła sari

#1 2024-05-09 12:18:11

Svasti

Hindustani

Gdy Alia Bhatt po raz pierwszy założyła sari

Gdy Alia Bhatt po raz pierwszy założyła sari

Alia Bhatt była przysłowiową „pięknością balu” na Met Gala 2022.
Podczas prestiżowego charytatywnego wydarzenia modowego Alia Bhatt zaufała wybitnemu projektantowi mody Sabyasachi, który stworzył „misternie wykonane ręcznie sari o długości 23 stóp”, pasujące do zasad ubioru Garden Of Time, uzupełnione ekstrawaganckim trenem pallu.

Podczas gdy fashionistki na subkontynencie indyjskim były zachwycone widokiem sari na gali Met, Alia Bhatt opowiedziała, kiedy po raz pierwszy założyła sari. W rozmowie z Vogue w nagraniu zza kulis przedstawiającym jej przygotowania do gali Met Alia Bhatt wyjaśniła, że nie wszystko poszło zgodnie z planem.

„Pamiętam, że pierwszy raz założyłem sari na Dzień Nauczyciela. Byłam w 9 klasie i kiedy dotarłam do szkoły, moje fałdy się rozchyliły. Poszłam więc do łazienki, a oni powiedzieli: „Kochanie, kya ho raha hai?” (Co się dzieje?)” i bardzo szybko założyły moje fałdy z powrotem”
– podzieliła się Alia.

Alia Bhatt wyjaśniła również, dlaczego zdecydowała się pojawić w sari na Gali Met. Powiedziała:

„Jeśli chodzi o strój, nie ma nic bardziej nieskończonego i ponadczasowego niż sari”.

Następnie Sabyasachi powiedział, że Alia była głęboko zaangażowana w proces tworzenia stroju, przynosząc swoje referencje, aby osiągnąć pożądany wygląd. Dodał: „Zaprojektowała własny strój”.

W tym samym filmie Alia Bhatt dokonała także innego interesującego odkrycia. Alia Bhatt podzieliła się tym, że Sabyasachi wolał zostać architektem, a nie projektantem mody, podzieliła się też swoim alternatywnym wyborem kariery. Powiedziała:

„Odkryłam, że byłabym organizatorką ślubu. Uwielbiam planowanie. Kocham plany.”

Dzieląc się szczegółami na temat swojego zespołu, Alia Bhatt zamieściła notatkę załączoną do kilku uroczych zdjęć z czerwonego dywanu Met Gala. Napisała:

„To było wezwanie do Ogrodu Czasu – oda do sztuki i wieczności. Ponadczasowość nie ma końca i zdajemy sobie sprawę, że rzeczy wykonane z czasem i starannością mogą trwać wiecznie. W naszej podróży po indyjską interpretację tego uniwersalnego tematu strój zaczął żyć własnym życiem. Nic tak nie ucieleśnia tradycji i innowacji jak sari; w wprawnych rękach @sabyasachiofficial ta wizja znalazła swój najpełniejszy wyraz. Patrzyliśmy na przeszłość jako na przewodnik na przyszłość, czerpiąc inspirację z ponadczasowego wyrafinowania indyjskiej szlachetności. Skupiliśmy się na skomplikowanym kunszcie, obejmującym ręczne hafty, kamienie szlachetne, a także eleganckie koraliki i frędzle, charakterystyczne dla stylu frędzli z lat dwudziestych XX wieku. Nasza paleta kolorów oddaje hołd pięknu natury, nawiązując do ziemi, nieba i morza. Postawiliśmy na delikatną nostalgię za włosami i makijażem – wyrafinowaną fryzurę ozdobioną misternie tkanymi warkoczami i miękkimi piegami – hołd dla delikatnej pieszczoty czasu. Tworzenie tego było niezłym doświadczeniem… zabawnym i stresującym w równym stopniu. Stworzenie tego zwiewnego sari wymagało wspólnego wysiłku 163 zaangażowanych osób, w tym mistrzów kunsztu, hafciarzy, artystów i farbiarzy, którzy poświęcili łącznie 1965 roboczogodzin. Nosząc ten strój, czuję niesamowitą wdzięczność za ucieleśnienie tego wyjątkowego dzieła, będącego świadectwem bezgranicznej miłości i żmudnego wysiłku”
i podziękowała swojemu zespołowi.

Instagram

To drugi występ Alii Bhatt na Met Gali. W zeszłym roku wzięła udział w tym wydarzeniu w kreacji Prabala Gurunga.

https://66.media.tumblr.com/9b3bd323986c863ff17ad53044e3e992/tumblr_p6jn2iFCy41rqwz71o1_400.gifhttps://66.media.tumblr.com/37793d7ce5bdd1dda5051ac4bdacc187/tumblr_p6jn2iFCy41rqwz71o2_400.gif

• Index
  •  » Newsy
  •  » Gdy Alia Bhatt po raz pierwszy założyła sari
Copyright © www.bollywood.pun.pl

Stopka forum

RSS