Hindustani
Preity Zinta po 17 latach pojawiła się na czerwonym dywanie w Cannes
Aktorka, przedsiębiorczyni i właścicielka zespołu IPL Punjab Kings, Preity Zinta, powróciła na tegoroczny Festiwal Filmowy w Cannes po 17 latach przerwy. Preity pojawiła się na 77-tym Festiwalu Filmowym w Cannes, aby wręczyć nagrodę Pierre Angénieux ExcelLens in Cinematography dla Santosha Sivana. Ostatni raz na festiwalu była w 2007 roku.
Preity pojawiła się na czerwonym dywanie w Cannes w różowym, „stonowanym” sari z połyskiem, zaprojektowanym przez projektantkę mody Seemę Gujral. Stylizację uzupełniła minimalistyczną biżuterią.
Zapytana, jak się czuje będąc w Cannes, Preity w rozmowie z Brutem odpowiedziała:
„To wspaniale, przyjeżdżam po długim czasie, więc jestem bardzo podekscytowana. Jestem szczęśliwa, że jestem tutaj."O swoim codziennym wyglądzie powiedziała: „Mój wygląd jest prosty, z odrobiną blasku, dyskretny”.
Jednak gdy tylko fragmenty jej wywiadu pojawiły się w mediach społecznościowych, internauci zaczęli kwestionować jej akcent. Niektórzy krytykowali jej akcent. Były też inne osoby, które ją broniły i wyrażały wsparcie: „Dosłownie mieszka w USA od ponad dziesięciu lat, oczywiście będzie to miało wpływ na akcent. To wcale nie jest fake."