Już troszkę czasu temu zaczęłam robić różne ruchome sygnaturki i avatary. Kilka moich prac już widzieliście (m.in. robiłam dla Princess Kini aktualną sygnaturkę i avatar i dla Sanju92...no i oczywiście dla siebie).Może wy tez tworzycie takie animacje? Jeśli tak to pochwalcie się swoimi pracami
PS. Jeśli ktoś chciałaby,żebym zrobiła dla niego jakąś sygnaturkę i avatar to proszę pisać .... mogę zrobić praktycznie z większości filmów, reklam, występów i wywiadów Shahrukha oraz też z niektórych filmów z innymi aktorami. Jakby coś to piszcie do mnie prywatną wiadomość albo na gg, bądź na e-maila lub tlen.
Robi postęp
Kilka moich wiecej tutaj: http://avatary-bollywood.mylog.pl/ w zakladce "nasze dodatki"
Nabijacz
Śliczne są te wasze animację
Nabijacz
bardzo ładne musze kiedys spróbowac
jakby ktoś zechciał to kilka pierwszych avatarów z koyla mojego autorstwa
http://edyta713.blox.pl/2008/04/Koyla-Avatary.html
A ja właśnie zrobiłam animację pasującą do tego avatarka Monci1993:
Oto i ona:
Całkiem pasuje, nie? Mam do tego tylko jedno zastrzeżenie: w moim programie stop-klatki wychodzą okropnie "rozpikselowane". Jak Wy to robicie, że Wasze animacje są takie "gładkie"?
Ja wstawię kilka moich
Okkadu:
Varsham:
Sainikudu:
To taki przedsmak strony, którą tworzę, gdzie będę umieszczała moje grafiki
@Mirya. Świetne !!!!!! Sama się uczę coś kombinować w animation shop, jednak moje avatary wychodzą bardzo słabej jakości (chociażby "moja" aktualna Preity), jak Ty to robisz, że Twoje avki są takie gładkie ?? Bo mi zawsze przy zapisie pojawia się jakaś automatyczna optymalizacja i właśnie po niej te avki są takie nijakie
Bywalec
Boskie te twoje avatary!Nie mogę sie doczekać twojej stronki
Kilka moich animacji, gdyby ktoś byłby bardziej zainteresowany to serdecznie zapraszam na http://bolly-dodatki.mylog.pl
Nabijacz
ok to moja pierwsza animacja
Buba_Bollywood świetna jakość! Podoba mi się, a poza tym ten niebieski kolor (a Iza kochać tą barwę ).
Nabijacz
kajol1 napisał:
to moje pierwsze 2 Buba_Bollywood tobie to wyszlo lepiej sliczne
http://img210.imageshack.us/img210/4104 … tarca9.gif
a to 2
http://img210.imageshack.us/img210/3690/kajolfo4.gif
Buba_Bollywood jak to zrobilas z tym niebieskim tlem na koncu???
Dzięki a tło dałam tak jak inne obrazki do przesuwania tylko zmieniłam opóźnienie z 10 na 50
@Kajol1. Twoje animacje nie są takie złe, pamiętam, że moja pierwsza animacja w ogóle nie chciała się ruszać .
A Kareena robi takie "kiss, kiss" fajnie to wygląda
Hey, Wasze pierwsze animacje i tak są o niebo lepsze niż moja pierwsza! Są świetne! Naprawdę mi się podobają!
Nabijacz
nie mam pojęcia ale zrobiłam sygnaturkę
tylko nie wiem dlaczego wychodzą mi takie kropki
Osobiście nie mam pojęcia. Mnie się wydaje, że to dlatego, że stopklatki były pewnie w formacie *.bmp, ale wiem, że Kliper robi je jako *.png, więc nie wiem, co to może być. Może Keva okaże się w tej kwestii mądrzejsza ode mnie.
A ja mam pojęcie. Niestety to przez to, że wszystkie animacje są zapisywane w formacie gif a to przez niego robią się takie kropeczki
Ja nad swoimi animacjami pracuję
Bo żeby się ruszało na forum, to musisz to wstawić w formacie [img]link do obrazka[/img], a nie tym dłuugim linkiem, który podaje Imageshack, tym dużymi literami. To musi być bezpośredni link do obrazka.
Tymczasem pozwolę sobie wstawić drugiego avka, którego robiłam w tym samym czasie, co mojego obecnego.
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-08-31 20:13:19)
Kajol1 bardzo ładna animacja .
Qausain A Twoja animacja kojarzy mi się z podajże Preity z filmu "Veer Zaara". Chyba widziałam taką podobną, w sensie "kręcącą" od góry widoczną animację
Bardzo ładnie to wygląda.
Kurczę, jaka dobra jakość! Gratuluję . Chociaż mógłby być trochę szybszy, ale to wina programu zazwyczaj
Świetny avek, Rani! Z jakiego to filmu? Baabul? Czy jakiegoś starszego? Chcę wiedzieć, co mam oglądać.
Iza, w wielu filmach są ujęcia kręcących się aktorek z lotu ptaka, więc w Veer-Zaara pewnie też. To konkretne też jest z piosenki Pyar Kiya To Darna Kya z filmu Mughal-e-Azam.
Tymczasem pozwolę sobie zrobić małą zapowiedź: jako że jutro mam wolne, a przyszła mi masa weny, jutro mam w planach zrobienie około 7-8 avków (ale tylko 1 z filmu Bolly). Tak tylko zapowiadam...
Kajol1-ten mi się naprawdę podoba
Widzę,że wam idzie więc i ja dziś zacznę na razie mam tylko filmik
Bardzo ładne animacje Izo ))
Twoje Qausain zresztą też super:D
To ja może pokaże coś swojego. Używam Klipera, Animation Shopa i Gimpa.))
Madhhy, super avki! Zwłaszcza ten środkowy mi się podoba, chociaż ostatni, z Preity (dobrze widzę, że to Preity? ), też jest świetny!
Nabijacz
madhy- Ślicznie
sygnaturka:avatar:
Buba_Bollywood, super! Ten avatar to coś w sam raz dla Ayeshy!
Nabijacz
Dziękuję, ale nigdy nie będę robić takich ładnych jak wy ;(
Oceńcie proszę
Nabijacz
czemu wam nie wychodzą takie kropeczki jak mi ?
Nabijacz
Teraz nowa usiłowałam coś zrobić w tym programie co ty Audrey i sami to zobaczcie
Buba, miszczu Kareene zapisalam i nie zamierzam oddac
Nabijacz
Ayesha napisał:
Buba, miszczu Kareene zapisalam i nie zamierzam oddac
miszczu ?? ja się jak na razie uczę
Qausain fajna jest ta twoja praca nie wiem co od niej chcesz tylko jest duża i ucina się tak na końcu ..
Ostatnio edytowany przez Buba_Bollywood (2008-09-03 16:49:20)
Co od niej chcę? Jest kiepskiej jakości, zajmuje dużo miejsca (trochę ponad 2MB), kiepsko rozplanowana czasowo... Urywanie to akurat nie moja wina, bo na moim kompie tego urywania nie ma. To wina stronki, przez którą ładowałam obrazek...
W każdym razie, teraz jestem o całe pół nieba do przodu, jeśli chodzi o animacje!
Nabijacz
heh to ja dam może jeszcze nowe
Ile nowych animacji .
Bardzo mi się podobają, ja również używam Animation Shop (ale nadal nie doszłam do tego jak dodać ramki ) i rzeczywiście zawsze są jakieś niedociągnięcia, ale ogólnie jestem zadowolona.
@Buba bardzo ładne animacje .
@Audrey ładna animacja, właśnie doszło do mnie, że niedawno puszczali "PAP" na Tvn Style, właśnie tą wersję i ją nawet obejrzałam .
ha! a ja znalazłam moje 2 pierwsze avatary z bollywood (jak dobrze być już na własnym komputerku) :
Iza, super są te animacje! Takie pełne życia!
Wasze instrukcje robienia animacji mnie natchnęły Niestety Kliper zapisywał mi zdjęcia w złym formacie, a Gifat niesamowicie psuł jakość, ale w końcu znalazłam sobie inne programy, które mi odpowiadają i są fajne (najwyżej będę je instalować co miesiąc od nowa ) Tylko że nadal niektóre animacje są strasznej jakości, ich nie wrzucę Poczekam na Corela i spróbuję sposobem Kevy, mam nadzieję, że będzie lepiej
No, repertuar to mam póki co niezbyt skomplikowany:
(napisy mi się trochę wepchnęły, ale nie miałam już jak wyciąć)
I wreszcie coś innego, tylko kolory się spłaszczyły, czyli:
Myślę, że te mi się w miarę udały Ciekawa jestem co sądzą znawczynie o moim debiucie
Siostrzyczko, przecudne animacje! Powiedz mi, czy na tej ostatniej jest Urmila Matondkar?
Jest Uwielbiam tę piosenkę i próbowałam zrobić z niej parę animacji, ale niestety jakość mnie załamała i na razie zrezygnowałam
Dzięki Qausain, Twoja ocena jest dla mnie bardzo ważna
Moja? Ech, przecież żadna ze mnie specjalistka... Umiem to i owo, ale... Miło mi jednak, że tak uważasz.
A Urmila wyszła tu genialne (zresztą, ładni ludzie zawsze pozostaną ładni, co nie? )
@ Supriya cudne A z jakich są filmów te z Riteshem ?
Kilka moich:
Ciągle mi się ostatnio rozpikselowują
Mirya, cudowne! Aż się chce zacząć oglądać filmy z Prabhasem i Maheshem!
Aaaaaa Prabhas Mirya, świetne
Ayesha - masz rację, trochę podobna. To chyba przez tą dziwną fryzurę
Wszystkie avatary z Riteshem są z Dhamaal, co prawda nie widziałam tego filmu, ale obejrzałam wszystkie teledyski
Qausain, w końcu zdanie rodziny liczy się najbardziej Poza tym kto inny potrafi zrobić takie boskie animacje z The Tudors?
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, bałam się bojkotu
Miałam wczoraj wenę na Aish
I jeden dzisiejszy z Corela, i tak są piksele ale już mniej:
(i tak muszę je wszystkie zrobić od nowa z podpisem )
Siostrzyczko, cudowne animacje! Zwłaszcza ta w avku mi się podoba, chociaż nie wiem, czy to Ty ją robiłaś... Ale ta pierwsza też jest przecudna!
Supriya świetne! One są z Taal?
Ja też będę musiała wypróbować Corela
Wszystkie z Taal, jestem zakochana w tym filmie i cierpię, bo nie mam 3 części Ten z avka też mój i też z Taal
Corel jest bardzo fajny i, dzięki instrukcji Kevy, łatwy w obsłudze
Biorę się za następne, bo jak się teraz nauczyłam to ciągle mam nowe pomysły
Wiem... Robienie animacji jest uzależniające...
Wkręca się
Supriya świetne te avki, a może będziesz miała wenę na avka z Hum Tum (z piosenki Gore Gore )byłabym wdzięczna, bo mi to jakoś nie wychodzi
Ostatnio edytowany przez Siwiutka85 (2008-09-14 18:04:11)
Hindustani
Dziewczyny ja tu ciagle zaglądam i chć nie zawsze piszę to jestem waszymi pracami jak zwykle zchwycona
Supriya jak widzę efekty pracy nad animacjami wyszły ci świetne Naprawdę super!
Mirya twoje ostatnie prace też rewelacja. I moje kochane Deppavali nawet jak widzę i Pokiri też jest a i Zayed rewelacyjnie wyszedł, z jakiego to filmu scenka?
Jak tak patrzę to naprawdę coraz mocniej nabieram ochoty by sama w końcu spróbować i kto wie może w końcu się skuszę, ale u mnie zazwyczaj ogromną przeszkodą jest brak czasu niestety
No może jednak kiedyś...mam taką nadzieję bo często oglądam film i tak sobie myślę - Ach jaki z tej sceny fajny avek wyszedłby
@Supriya. Bardzo fajne animacje, najbardziej podoba mi się pierwsza.
@Audrey. Twoje animki to po prostu mistrzostwo. Najbardziej podoba mi się ostatnia!.
A właśnie ostatnio byłam u przyjaciela w domu i on posiada bardzoo duży monitor komputerowy, weszłam na to forum i akurat do tego tematu i nie wiem czy to wina jego monitora czy czegoś innego, ale każda animacja była okropnie rozpikselowana, nawet te z corela, coś potwornego. i nie wiem dlaczego akurat tak.
Hindustani
Mirya napisał:
Dziękuję milkajo A Zayed jest z Speed
Dzięki za informację ) To wszystko tłumaczy bo Speed sobie u mnie czeka w kolejce jeszcze na oglądanie więc nie znałam tej sceny. Jak widać już Deeppavali sobie pożyczyłam, dorobiłam sygnaturkę i voile Dzięki za nowe avki
Audray bardzo ładna jakość twoich avatarów A Aish wyszła naprawdę very glamour
Iza napisał:
A właśnie ostatnio byłam u przyjaciela w domu i on posiada bardzoo duży monitor komputerowy, weszłam na to forum i akurat do tego tematu i nie wiem czy to wina jego monitora czy czegoś innego, ale każda animacja była okropnie rozpikselowana, nawet te z corela, coś potwornego. i nie wiem dlaczego akurat tak.
To może być wina monitora, ja też mam większy niż standardowe 1024x748 i jak patrzę na swoje animacje to się załamuję...a dzisiaj w szkole po wejściu na forum byłam w szoku bo wyglądały normalniej
Nie wiem czemu tak jest, ale właśnie wszystkie obrazki mi rozciąga i psuje jakość...
Iza, super animacje Czasem Aish wygląda w tej reklamie jak nie ona (a jak wiesz co zrobić z pikselami, to możesz mi podpowiedzieć, ja sama nie mogę wpaść na żaden pomysł) Ble, nie podoba mi się fryzura tego faceta. Chociaż na tym ostatnim...całkiem całkiem
Nudziło mi się dzisiaj:
Iiiiiii animacja z mojego ukochanego teledysku
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-09-17 17:47:02)
a ja animacji nie tworze, bo sama sie sobie dziwie ze mi sie nie udaja nie potrafie, nie mam talentu, a buyyyyy
Qausain Keva Ja Was moje drogie proszę, bez żadnego spoczywania mi tutaj! Bo to nie koniec avatarów z Jonathanem, a poza tym kto mi będzie przypominał mój pobyt w Irlandii (jak nie Keva, która dzięki swoim pracom przenosi mnie z powrotem na tą magiczną wyspę ) no i Qausain, która również mi przypomina o mojej miłości do Tudorsów .
Supriya Jak masz program Animation Shop to tam jest taka opcja Optimated Wizzard czy coś podobnego, tam w górnym menu musiałabyś poszukać i jak już wejdziesz w te opcje to jest taki suwak i na samą górę trzeba go przeciągnąć a ja za każdym razem o tym zapominam.
Twoje animacje są za to bardzo żywe! A poza tym ja uwielbiam Rani (od pewnego czasu) więc tym bardziej podobają mi się animki z nią . I jakość wcale nie jest zła, ale to też zależy od wielkości monitora (ufff dobrze, że mój monitor jest taki średni ).
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
Wkręca się
ja mam ogromną prośbę o animację i pasującą do tego sygnaturkę z filmu Hum Tum a chodzi mi o piosenkę Gore Gore Będę bardzo wdzięczna bo niestety ja nie posiadam takich zdolności
Parvatibardzo ciekawa animacja, podoba mi się to światło, przykuwa uwagę .
Więc jak napisałam parę postów wcześniej tak zrobiłam animacje z SRK z filmu "Chak De! India". Jakość tych animacji bardzo mnie zadziwiła, bo myślałam, że będzie gorsza (film wersja Rmvb i na dodatek nagrywana w kinie kamerą prywatną). A tak taka sobie jakość, ale za to SRK wspaniały
A to, to nie wiem co miało wyjść, ale nie umiałam wyciąć z tego avatara 100x100.
Iza, super! Kurcze, muszę się kiedyś wziąć za siebie i wreszcie obejrzeć CDI...
Wkręca się
Prośba o animację z filmu hum tum. Ja nie mam zdolności i nie umiem. POMOCY
Ostatnio edytowany przez Siwiutka85 (2008-09-21 08:24:00)
Zakręcony
Tak Parvati najpierw trzeba zmniejszyć potem wkleić. Ale i tak jest ładnie
Ależ jestem zła na jedną animację nie zauważyłam że ma 101X100 pikseli i nie mogę jej wrzucić na forum do profilu. Ale szykuje już kolejną porcję z dziewczynami i może sklecę coś z the Voice
Siwiutka85 to animka nie mojej roboty, ale widzę, że ci zależy więc ją tutaj wstawiam:
Keva no cóż jak zwykle pięknie Nic dodać nic ująć !
Ja szykuje się do zrobienia kolejnych animacji
Dziękuję Parvati Za to mnie się podoba twój śmieszny avatar xD Super wygląda z tymi okularami ^^
Ciekawe, ciekawe... Wiesz, każdy jakoś zaczyna! Jestem pewna, że już niedługo przyjdziesz tutaj pochwalić się nam avkami takiej jakości, jak animacje Kevy czy Izy!
Zakręcony
Bardzo fajne Ayesha ale zastanawia mnie jedno... Pytałaś autorów czy możesz je przerobić? Chodzi mi o pierwszą bo ją rozpoznaję tzn. pochodzi ona może z bolly-dodatków na mylogu?
Ostatnio edytowany przez Keva (2008-09-21 14:51:32)
niestety, o pozwolenie nikogo nie pytalam, bo nie mam napisanego, skad wzielam jaki avek, a mam ich sporo a do poziomu Kevy czy Izy mi daleko
Ostatnio edytowany przez Ayesha (2008-09-21 15:23:29)
Zgadzam się! Paint jest najgorszym z możliwych programów graficznych. Ba! Painta nawet trudno uznać za program graficzny!
Mirya, cudowne są! Kim jest pani na tej drugiej? Pytam, bo raz ma moment, że wygląda jak Urmila, a raz jak Amrita Rao i nie mogę się zdecydować!
Dzięki wielkie
2 jest z Money Hai Toh Honey Hai, a widnieje na niej Hansika Motwani
czyli ani Amrita ani Urmila zrobisz mi avatarka? <prosi> <blaga> <skamle>
Widzę Mirya, że zainspirował cię między innymi ten sam teledysk co mnie parę dni temu Ale zrobiłam z niego w końcu tylko dwie animacje:
A teraz wezmę się za Bujjigadu, bo cierpię na niedosyt Trishy i Prabhasa Może to będzie świętokradztwo w moim wykonaniu, ale uparłam się
Audrey, super! Od dawna szukałam fajnych animacji z Kajra Re, ale wszystkie są takie niewyraźne i całkowicie różowe, a te są super!!!
Robione tak na szybko, wreszcie wzięłam się za to Hum Tum
Niestety nie dałam rady zrobić mojej ulubionej scenki z duszeniem, bo się nie mieściła w kadrze, a nie mam za bardzo czasu bawić się z dorabianiem napisów i tym podobnych, żeby wyszło ładnie... Mam dosyć Gore Gore na długi czas Po 4 avku naprawdę czekałam tylko na koniec
Dzięki dziewczyny, mnie się tamte też podobają ^^, chociaż teraz myślę że ten pierwszy powinnam jeszcze rozjaśnić. Ale ten drugi jest moim ulubionym aktualnie
Hindustani
Audrey bardzo fajne avki
Mirya jak zwykle super!
Supriya jak widzę odkryłaś w sobie nowe powołanie i idzie Ci naprawdę fantastycznie! Wszystkie avki cudne a siwiutka w końcu doczekała się z Gore Gore
Za Bujjigadu bierz się jak najszybciej Z piosenek byłyby super avki. Ale ogólnie jest kilka super scenek. Zwłaszcza tors Prabhasa możesz uwiecznić Ach ten widok! trudno się nie patrzeć Ale z drugiej strony to mi męża będą wszyscy oglądać
Supriya, siostrzyczko kochana, masz do tego talent! Te avki są cudowne: kolorowe, wesołe, idealnie oddające nastrój piosenki. A ten z Prabhasem też jest cudny! Nawet nie wiedziałam, że nasz wujek jest taki umięśniony...
Parvati, chociaż avek jest świetny, to dużo by zyskał, gdybyś wycięła te czarne paski i napisy...
Dziewczyny!
Kiedyś dałam instrukcje na to jak zrobić odpowiedni rozmiar.Bodajże tutaj http://bollywood.pun.pl/viewtopic.php?id=1731&p=12
Audrey napisał:
UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA!
Jestem fenomenalna! Odkryłam coś co nam pomoże przy animacjach Sposób na jednoczesne pomniejszenie wszystkich klatek!
Instrukcję napisze od momentu gdy mamy już wszystkie obrazki z których zrobimy animację
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potrzebujemy
-program Animation Shop Pro.
1.Wklejamy nasz obrazek od którego zaczynamy animację poprzez Edit-Paste-As New Animation
2.Kolejne obrazki wklejamy poprzez http://www.fothost.pl/upload/08/37/36eb42b3.bmp aż do końca gdy będą już wszystkie.
3.Następnie klikamy Edit-Select All.
4.A teraz najważniejsze! Robimy Animation-Resize Animation i ustawiamy tak:
http://www.fothost.pl/upload/08/37/ddd93ada.bmp
5.Animacja jest pomniejszona do upragnionych rozmiarów więc zostaje nam tylko zapis File-Save As
I koniec! Mam nadzieję,że nie pogmatwałam wam tego, i że wam to pomoże..Jeżeli są jakieś pytania to chętnie odpowiem
A oto moje animacje wykonane szybszym sposobem
http://www.fothost.pl/upload/08/37/ce0ba6b5.gif http://www.fothost.pl/upload/08/37/4cad1c12.gif
http://www.fothost.pl/upload/08/37/58ca2621.gif
Dzięęęki:*
Ciesze się, że mogłam pomóc Niestety chyba te czarne paski trzeba pojedynczo, ręcznie usuwać Również mam z tym problem.
Parvati, czekam na twoje dzieła
Hindustani
Supriya napisał:
Proszę bardzo... Nie mogłabym spać, gdybym tego nie zrobiła
http://img375.imageshack.us/img375/7907/prabhas1pr1.gif
(z męża możesz być dumna )
Dzięki Dorotka
Wyszedł Ci cudnie, ale w końcu trudno się dziwić bo cały jest cudny
I czekam na kolejne twoje prace bo naprawdę świetnie Ci wychodzą.
(A z męża jestem dumna i to jak!!! )
Nie będę się rozpisywała dziewczyny, bo wszystkie animacje są cudne! Bardzo żywe i kolorowe (z resztą jak cały bolly świat).
Ale avatar Milkaji zwalił mnie z nóg
No Supriya ten Prabhas jest cudny Moja największa miłość z Indii
Ja też jednego zrobiłam Na razie tylko ten, który mam w profilu, jak obejrzę całe Bujjigadu porobię więcej
Prabhas wygląda tam tak bosko, że przeglądam film kilka razy dziennie, żeby powzdychać!
Hindustani
Twój avatar Mirya też wyszedł świetnie,a scena z pieskiem jest urocza i rozbrajająca wyraz twarzy Prabhasa mówi wszystko
A Bujjigadu myślę, ze może być źródłem niewyczerpanych inspiracji do tworzenia wszelkich avatarów, sygnatur i innych grafik.
Dziękuję Co do ostatniego zdania zgadzam się Tu jeszcze kilka animowanych:
A w grafice dodałam sygnatury
Mirya- świetne ! Ta pierwsza jest przecudna, a już ta co masz w avatarku jest ekstra
Hahaha Mirya twój avatar jest niesamowity A z pozostałych najbardziej podoba mi się środkowy, bo sama myślałam żeby to zrobić, fajnie że już nie muszę Od razu sobie zapisuję na dysk
W ogóle kocham tę scenę z rozbierającym się Prabhasem, te dźwięki jak mu kości strzykają, no super
Parvati- Ładnie Fakt, że te czarne paski są niezbyt gustowne, ale może kiedyś nauczymy się je poprawiać
3 jest najładniejsza ^^ A i raczej staraj się by podpis nie był tak ruchliwy Ale ogólnie super
Patrzcie i podziwiajcie moją nową obsesję
i jeszcze Trisha (czyżby Prabhasa było więcej? ^^)
Niestety ten teledysk jest jednak głupiej zrobiony niż myślałam...i jak wytnę czarne paski to jest krzywo I najlepsze spojrzenia Prabhasa nie nadają się na avatar...
W ogóle muszę zmienić repertuar, bo od maratonu właściwie nic nie robię tylko oglądam jeden teledysk, szukając odpowiednich scen
Hindustani
Supriya boskie!!!!
Ja tam Cię kocham za Twoją monotematyczność A co najwyżej możesz się z tego teledysku przerzucić na kolejny i inne teledyski fajne sceny mają, a na pewno będzie łatwiej avatar zrobić, bo rzeczywiście ten teledysk średnio się nadaje jeśli chodzi o techniczne sprawy.
W każdym razie brawo
SUpriya Tworzysz niezwykłe animacje! Zawsze wychwycisz takie momenty, że nawet oglądając animacje można nieźle się uśmiać
Parvati A mi się podobają te czarne paski Bardzo fajne animacje.
A więc tak, z robieniem grafik mogę się pożegnać ;(, bo żaden program graficzny mi nie chodzi ;( (tak, parę dni temu miałam totalną katastrofę ). Na szczęście mogę jeszcze robić animacje.
Więc zrobiłam dzisiaj 3 animki z Kajol, jakość filmu nie za dobra, więc avatary jakie są, takie są (a zresztą moje avatary zawsze są cienkiej jakości )
Siostrzyczko, cudowne animacje! Muszę kiedyś poświęcić trochę swojego czasu na nadrobienie zaległości, a wtedy wezmę się za filmy Kolly i Tolly!
Iza, przesadzasz! Mnie się te animacje podobają! Takie lekko rozmazane, a przez to bardziej marzycielskie, bardziej romantyczne... Prześliczne i już!
Supriya-Cóż można powiedzieć Cudowne jak zawsze! Zwłaszcza ta co masz w avatarku ^^
Iza-Słabej jakości?! Chyba żartujesz! Jak zobaczyłam te animacje z Kajol to szczena mi opadła! Czy bedę mogła użyć jednej z nich do zestawu?
Supriya cudne!!! Kocham ten teledysk i Prabhasa
Iza bardzo ładne Fajne ramki
Hindustani
moje animacje są poprostu tragiczne! one mają takie kropki i poprawić ich nie umiem.. dlatego dałam sobie spokój i pozostanę chwilowo przy nieruchomych
ale jak ktoś kiedyś stworzy ładny z Aish to chętnie skorzystam
Iza, widać że masz coraz więcej pomysłów na te avatary Ten z całusem jest super
A ja zostaję przy sprawdzonym Chyba skończyłam z Love Me Love Me:
<--- a tutaj odnalazłam sposób na "ominięcie" pasków, więc jest niebezpieczeństwo pojawienia się kolejnych "dzieł" Poza tym Trisha jest urocza i zaczynam ją coraz bardziej lubić
O! Dzięki, Iza! Ale to działa na wszystkie klatki jednocześnie, czy trzeba każdą z osobna?
Siostrzyczko, świetne avki, zresztą, jak zwykle!
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-10-03 19:26:01)
Hindustani
Supriya chyba chcesz mnie wykończyć Świetnie po prostu!
Najbardziej podoba mi się druga, trzecia i ostatnia z Trishą. Świetny jest napis TRISHA na dole, bardzo to urokliwie wygląda
No i czekam na kolejne avki może z kolejnych teledysków? (to taka mała sugestia )
Supriya, sliczna Trisha... uwielbiam ja
A tak w chwalenia się - dostałam jakiegoś istnego amoku i właśnie skończyłam kolejną porcję animacji.
Tym razem są to: 9 avków z Choli Ke Peeche z filmu Khal Nayak, z Madhuri Dixit oraz 12 avków z piosenki Chamma Chamma z China Gate, z Urmilą Matondkar. Wiem, trochę dużo, ale akurat miałam Wenę...
Choli Ke Peeche - Madhuri Dixit
Chamma Chamma - Urmila Matondkar
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-10-03 19:32:22)
Aaaaaa! Teraz ja powiem: UMARŁAM!
ŚWIETNE Quasain!
Supriya- Ostatnia jest przecudna!
Audrey, nie umieraj! Przecież nie ma nawet nad czym, bo to tylko panie, nie żadni bosko przystojni faceci! Ale cieszę się, że Ci się podobają!
Qausain, ekstra! Aż nabrałam ochoty, żeby to zobaczyć w całości, jejku jak ja uwielbiam taniec Madhuri, a ten pierwszy avek z Urmilą jest genialny!... I ten drugi tez jest fajny I w ogóle wszystkie są super
Milkaja - właśnie się biorę za coś innego, nie mogę już patrzeć na ten teledysk!... I fakt, że ten drugi z Prabhasem jest fajny, miałam go nie robić ale jak się przyjrzałam...no nie ma bata
Siostrzyczko, jeśli nie zauważyłaś, to w poście z avkami są też linki do tych piosenek! I chociaż obie są świetne, to jednak, jeśli chodzi o taniec, wolę Choli Ke Peeche - Urmila w Chamma Chamma trochę za dużo się 'miota' jak na mój gust...
Hindustani
świetnie Qausain
Najbardziej podoba mi się scena z obracającą się Madhuri i Urmilą jak po schodach schodzi oraz jak puszcza oczko fajne ujęcia
Supriya no i oczywiście ja czekam z utęsknieniem na kolejne avki, każda mile widziana!
@ Supriya! Twoje animacje powalają! Jak ja kocham Prabhasa
Ale ta ostatnia Trisha jest cudowna !
@ Qausain! Świetne animacje! Taniec podoba mi się bardziej Madhuri, ale avki lepsze jednak Urmili, ze względu na brak czarnych pasków
Ja natomiast zrobiłam z Bheemy, dla rozluźnienia
Reszta:
http://www.bolly-tolly-kolly-creativy.pl.tl/
Tak, wiem, że czarne paski jednak trochę psują efekt, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, jak się ich pozbyć, a przy Chamma Chamma ich nie było...
Mirya, świetna animacja! Przepiękna jest ta aktorka!
Mirya super prace, ale dla mnie najlepsza jest ta, którą umieściłaś teraz w swoim poście
Linki zauważyłam, ale na YT to nie to samo, poczekam na filmy Może nawet już je mam, muszę poszukać...
Zdaje się, że ten avatar z napisem zrobiłam na własne nieszczęście, bo teraz nie mam żadnego podobnego pomysłu...
Ten teledysk podoba mi się najmniej, to i inspiracji dużo nie było Ale pozostałe będę chyba przerabiać tak jak poprzedni, scena po scenie co tylko się da...
Hindustani
Supriya no coś Ty mówisz o mojej ukochanej piosence teraz zakochałam się w niej od razu, ale rzeczywiście jeśli chodzi o wizualność to chyba najmniej ciekawy - przyznaję.
A moim zdaniem super avatary będą z Guchchi Guchchi Tam są super stroje i ekstra taniec
A z tej twojej partii animacji najbardziej podoba mi się pierwsza i ostatnia Prabhas nieźle szaleje Ach ten mój maż, jak zwykle energia go rozpiera...
Iza pomysł na bloga bardzo dobry, myślę że zawsze warto gdzieś swoje prace zamieszczać
Dzięki dziewczyny!
@ Supriya! Pierwsza jest najlepsza, sama zastanawiałam się, czy z niej zrobić animkę A tak, nie będę musiała
@ Iza! Świetny pomysł! Co do miejsca na blogu zaraz ci napiszę, jak temu zaradzić
edit:
Ach! Qausain mnie uprzedziła
Ostatnio edytowany przez Mirya (2008-10-04 05:48:45)
Heh, jak się nie śpi po nocach, to sama wiesz, Mirya...
Kurcze, niedobrzy ludzie obudzili mnie o dziewiątej, więc żeby się czymś zająć, zaczęłam robić kolejne avki! Tym razem wyszło mi ich 10 z piosenki Chaane Ke Khet Mein z filmu Anjaam, z Madhuri Dixit. I, dzięki Izie , nauczyłam się wycinać czarne paski - faktycznie, w Animation Shop jest do wręcz debilnie łatwe! A tymczasem, oto moje najnowsze avki!
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-10-04 11:00:57)
Odradzam Ci Painta, bo to nawet trudno uznać za program graficzny... Poza tym, 13 klatek to trochę mało jak na jedną animację... Ja się nauczyłam z wersji, że tak pomiędzy 18-25 to takie absolutne minimum...
W każdym razie, Iza już pisała, jak obcinać paski w Animation Shop, więc pozwolę sobie przytoczyć jej wypowiedź:
Iza napisał:
Czarne paski usuwa się w bardzo prosty sposób, po prostu je się przycina . Jest taki pasek menu na samym dole, który zaczyna się od białej strzałki, idziemy w prawo od tej strzałki no i jest taki czarny krzyżyk czy coś takiego 3 bądź 4 opcja od lewej. I rysuje się kwadrat bądź prostokąt no i wciskamy CROP. Czarnych pasków już nie ma .
A tak w ogóle, Parvati, całkiem ładne są te avki, chociaż trochę brak im płynności. Ale, uwierz mi, jeśli będziesz je robić z więcej niż trzynastu klatek, to od razu zyskają na płynności!
Qausain Jakie te animacje są żywe!!! Awww no strasznie mi się podobają. A najbardziej 8, bo ja mam słabość do takiego ujęcia kamery i sukni tak pięknie się kręcącej.
Parvati Naprawdę łatwo przycina się te paski I nawet nie musisz zaznaczać wszystkich klatek.
Z Twoich animacji najbardziej podoba mi się 2.
Iza napisał:
Qausain Jakie te animacje są żywe!!! Awww no strasznie mi się podobają. A najbardziej 8, bo ja mam słabość do takiego ujęcia kamery i sukni tak pięknie się kręcącej.
Akurat na tym ujęciu pozostałe tancerki "pomagały" spódnicy Madhuri się kręcić... Ale cieszę się, że animacje Ci się podobały, bo Chaane Ke Khet Mein to jeden z moich ulubionych teledysków!
A powiedz mi, jak Ty wstawiasz np. napisy czy tego typu efekty na swoje animacje? I czy wrzucasz je tylko na jedną klatkę, czy musisz zrobić to samo z każdą z osobna?
MOge ukrasc jednego z avatarkow?
Ayesha, jeśli o mnie chodzi, to kradnij sobie do woli! Przecież po coś te avki robię, nie? Tylko uważaj, bo niektóre z nich, jak się okazuje, są za duże na forum...
Jezuniu! Ile nowych, ślicznych animacji ^^ Wszystkie mi się jednakowo podobają Kurcze muszę samemu zrobić jakieś nowe
Ale ponawiam pytanie. GDZIE wy te paski ucinacie? Wiem, głupia jestem, ale ja nie mam pojęcia
Nie chce mi się spać, ale widać jednak, że zmęczenie odbija się na tym co robię Bo ten avatar mi się średnio podoba (ale co zrobić, jak w oryginale biedna aktorka jest cała czerwona? ), więc wklejam go tylko po to, żeby go nie trzymać w tajemnicy...
(Antarę Mali lubię nie tylko za to, że grała z Riteshem )
Keva boskie! Ta z śmiejącą się Helen jest najlepsza
Parvati coraz bardziej się rozwijasz Super animacje
Supriya Skorzystam z tej instrukcji Świetna animka
Ostatnio edytowany przez Audrey (2008-10-05 12:35:44)
Trochę papuguję po Parvati, ale mnie natchneła (poza tym prześliczna jest ta animacja z płynącą Shriyą, świetna )
Poza tym się załamałam, bo zobaczcie co wyszło ze scen, które mną ostatnio najbardziej wstrząsnęły i okazało się, że nie potrafię z nich zrobić animacji:
zobaczcie jakie beznadziejne są kolory no Mój ukochany Ritesh się rozbiera, a widać głównie czerwono-pomarańczowe plamy, co mam robić?... I tak już zmieniłam trochę, bo w ogóle wychodziło okropnie, ale więcej nie poprawię a nadal jest źleeeee
I tak go kocham, no ale jednak mógłby wreszcie zagrać jakąś scenę, z której by wyszła ładna animka
Iza cieszę się, że program ci się spodobał, myślę, że zasługuje Ugly Betty bardzo fajna, ale co ona właściwie ma w rękach?
Z Antarą mam jeszcze 2 animacje ale niestety marne i nie wiem czy będzie mi się chciało je przerobić...
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-10-05 17:00:23)
Supriya, świetne animacje! Muszę koniecznie zacząć oglądać filmy Kolly i Tolly...
zajebiste, swietne, niepowtarzalne, niesamowite, idealne ;[p
Zaczyna się rozkręcać
chciałam Wam wszystkim pogratulować talentu to raz i chęci, że Wam się chce tworzyć super wszystkie naprawdę mi się podobają może kiedyś sama coś wytworzę
Audrey śliczny avatar
Świetne animacje! Supriya twoje mnie powaliły Przypomniała mi się zabawa przy tłumaczeniu
A ja się dzisiaj troszku pobawiłam
Do Prabhasa zrobiłam jeszcze sygnaturkę
Hindustani
Mirya cudne po prostu zwłaszcza pierwsza i ostatnia powaliły mnie na kolana tak jak Trishe w drugiej animacji
Wy z Supriją doprowadzicie do tego, że jeszcze trochę i codziennie będę sobie avatar i sygnaturę w profilu zmieniać
Ritesh fajnie wygląda w tej scenie, a jakiego to filmu bo nie kojarzę? A Prabhas ma słodziuchną minkę
Heh Ja uwielbiam oglądać animacje Supriyi, ponieważ ona produkuje większość tolly i kolly Chociaż bolly wielbię, wolę popatrzeć na Prabhasa Wiesz chyba o czym mówię
Ritesh jest z De Taali. Filmu jeszcze nie widziałam, ale ta scenka jest z piosenki tytułowej, zaraz na początku i tak mnie natchnęło
Hindustani
Piosenki oglądałam ale sceny nie zapamiętałam Filmu jako takiego też nie widziałam.
I oczywiście wiem o co Ci chodzi z Prabhasem
Dlatego tym przyjemniej mi się patrzy na wasze animacje, ale na dodatek bardzo ładną jakość mają, więc tym bardziej
@ Audrey! Ja używam MediaCoder
@ Parvati całkiem ładne, ale faktycznie mało widać. Weź się za scenkę z wyraźną twarzą Takie są chyba najlepsze
@ Supriya! Jeżeli chodzi o dodawanie ramek i napisów, to robię to w gimpie W Corelu dodaje tylko podpis. Bo w gimpie trzeba się pomęczyć.... Robi się warstwę z ramką i kopiuje tyle razy ile mamy warstw w animacji.. Jak chcesz to ci dokładniej wyjaśnię na PW
Ja robienie tych ramek to naprawdę polecam z Animation Shop, zajmuje to o wiele mniej czasu .
Supriya Betty trzyma w rękach książkę pomysłów na nowe życie , ale resztę już musisz zobaczyć w 1 odcinku III serii, która wreszcie się zaczęła i jest boska!!!! A avatary oczywiście the best
Mirya. Uwielbiam 2 animację! dlatego, że ostatnio sama mam fazę na pół ruchome avki (zresztą co widać w mojej twórczości ).
Parvati Fajna animacja, ale jak już pisałam wyżej teraz moje serce skradł inny typ animacji . Ha! a pamiętam ile ja się męczyłam z takimi napisami, a pamiętam, że mój pierwszy napis to ten z animacji "Elvis" . i oczywiście z Jonathanem Rhys'em Meyersem .
Ostatnio edytowany przez Iza (2008-10-07 18:27:21)
A ja się zgadzam z opinią Audrey - to chyba Twoja najlepsza animka jak dotychczas! Nie dość, że ten wycięty pasek zdjęcia na dole jest efektowny, to jeszcze Twój avek błyszczy jakością, no i sama pani na nim prezentuje nam doskonałe umiejętności taneczne! Cudo!!!
Mirya Piękna ta animacja! Jestem totalnie na TAK, ponieważ nadal szaleję za pół ruchomymi animacjami .
Hindustani
Wow Keva Koty świetnie Ci wyszły Co prawda nie oglądałam, ale animacje bardzo mi się podobają.
Audrey najbardziej podoba mi się zdecydowanie 4 animacja z Rani. Świetna jest a ten niebieski kolor zdecydowanie dodaje jej uroku Ja bym pomyślała, że to tak specjalnie zrobione. Ale pozostałe też ładne
Qausain Również podoba mi się najbardziej ta najjaśniejsza animacja. Prawda, że ładnie wyglądają te pół ruchome avatary ja za nimi szaleję i teraz nie wyobrażam sobie żeby moja animka była taka goła .
AudreyŚwietne są te animacje z Rani! najbardziej podoba mi się ostatnia. Kocham kolor niebieski, więc mi on nie przeszkadza .
Kevamrrrrr, koty. . W końcu muszę się zabrać za ponowne obejrzenie tego musicalu, bo zrobiłaś mi tymi animacjami na to chrapkę są świetne, takie bardzo wyraźne! .
Iza napisał:
Qausain Również podoba mi się najbardziej ta najjaśniejsza animacja. Prawda, że ładnie wyglądają te pół ruchome avatary ja za nimi szaleję i teraz nie wyobrażam sobie żeby moja animka była taka goła .
Iza, też już nie wyobrażam sobie innej opcji!
co mozna podziwiac w moim profilu wszystko autorstwa Miryi... klaniam sie
Kocham, kocham te ramki i te inne dodatki na avatarach
Moim zdaniem niezaprzeczalnie dodają one uroku każdej animacji .
4 podoba mi się najbardziej!
A ja zrobiłam Asin Może nie będziecie jej kojarzyć, ale jest śliczna
Faktycznie - nie znam Asin, ale wygląda prześlicznie!
jasne, Asin jest przesliczna aktorka i naprawde utalentowana
A ja mam teraz bzika na punkcie muzyki z Bachna Ae Hasseno więc:
Opuściła mnie wena i cokolwiek zrobię to jest nie tak, jak miało być. Serii ze zboczonym Prabhasem chyba w końcu nie zrobię, chociaż zaczęłam , bo nie mam kompletnie czasu, poza tym jak pisałam - ciągle wychodzi źle
Poszę bardzo, przez ostatni tydzień albo i dwa zrobiłam tyle...i nie krzyczcie Niektóre już było widać w moim profilu, ale nie prezentowałam oficjalnie:
Siostrzyczko, mi się wydaje, czy ta trzecia animacja od lewej jest jednak z serii ze "zboczonym Prabhasem", jak to zgrabnie ujęłaś? Świetne animacje!
Hindustani
Supriya no właśnie czekałam kiedy zaprezentujesz swoje ostatnie animacje, bo widywałam cosik w twoich awatarach a nic nie zamieszczałaś w wątku Naprawdę dobra robota i wszystkie świetna. Scena z JWM niesamowita i bardzo mi się podoba. Z Prabhasem to wiadomo że oczywiście mi się podobają bez dwóch zdań. A najbardziej chyba tych Prabhasów dwóch, czyli pierwsza Ale reszta też bomba
Supriya Ha jak zwykle cudowne! Mnie najbardziej przypadła do gustu ta z Kareeną Cudowne
Qausain skomentowałam ci już na blogu
Ja zrobiłam trochę Kareeny, możecie ją znaleźć na mojej stronce > http://bolly-tolly-kolly-creativy.pl.tl/
swietne animacje... naprawde
A teraz będzie dowód na to, że jestem uzależniona od komputera. Wyniki oceńcie sami, jak już wam się to wszystko załaduje...bo mam nadzieję, że się załaduje...a jak nie, to wklejam linki dodatkowo. (nieskromnie uważam, że warto)
Yamadonga
Noonoogu Meesalodu:
http://img100.imageshack.us/img100/2934 … ga1gk8.gif
http://img60.imageshack.us/img60/9978/yamadonga2cx8.gif
http://img88.imageshack.us/img88/7039/yamadonga3sp0.gif
http://img353.imageshack.us/img353/3503 … ga4ij1.gif
http://img100.imageshack.us/img100/2714 … ga5vj4.gif
http://img88.imageshack.us/img88/6301/yamadonga6pq9.gif
http://img100.imageshack.us/img100/2481 … ga7ig4.gif
Young Yama:
http://img111.imageshack.us/img111/6717 … ga8kh3.gif
http://img111.imageshack.us/img111/7936 … ga9eg1.gif
Nuv Muttukunte:
http://img220.imageshack.us/img220/8553 … a10jr6.gif
http://img293.imageshack.us/img293/7038 … a11bl5.gif
Nachore:
http://img293.imageshack.us/img293/7682 … a12qs9.gif
http://img508.imageshack.us/img508/4473 … a13ta2.gif
Rubberu Gajulu:
http://img504.imageshack.us/img504/5376 … a14pw1.gif
http://img504.imageshack.us/img504/6238 … a15wi8.gif
http://img100.imageshack.us/img100/6817 … a16kj6.gif
Lammi Thikkareginda:
http://img509.imageshack.us/img509/5435 … a17kl3.gif
http://img119.imageshack.us/img119/7079 … a18kw1.gif
http://img384.imageshack.us/img384/1305 … a19ad4.gif
http://img384.imageshack.us/img384/1781 … a20gt9.gif
http://img509.imageshack.us/img509/7640 … a21ei7.gif
Supriya cudowne! Wszystkie zapisałam, bardzo mi się przydadzą jak będę robić notkę o Yamadondze na blogu <bo do piosenek zawsze daje avatary>
Dziękuję
Supriya Wow! Jak zwykle przepiękne. Ta pierwsza z nachore mi się najbardziej podoba
Hindustani
Ostatnio nie chwaliłam i proszę ile nowych dzieł powstało w tym czasie
Wszystkie bardzo fajne, każda w innym stylu.
Qausain bardzo fajna animacja na zachętę, muszę odwiedzić twoja stronę
Mirya Kareena bardzo fajna, ale chyba jakość filmików które miałaś trochę średnia, przynajmniej tak to wygląda.
Iza bardzo mi się podobają twoje pół ruchome animacje, choć rzeczywiście trochę widać że jakość filmów z których korzystałaś niezbyt dobra.
Supriya świetna robota, jak widzę za Yamadongę się wzięłaś i bardzo fajnie, bo ciekawe ujęcia wybrałaś.
Ja mam zdecydowanie słabość do ślicznej i utalentowanej moim zdaniem Mamty Mohandas, która jako Dhanalakshmi rozwaliła mnie na łopatki po prostu. Była boska
Nie wiem co z tym Prabhasem, bo oststnio nie mam czasu na animacje tak naprawdę, wczoraj miałam wreszcie pierwszy wolny wieczór od dawna i wykorzystałam go maksymalnie Ale mam parę pomysłów na nowe fragmenty serii, nie wiem tylko czy da się je ładnie zrobić.
Mirya czuję się zaszczycona Dużo avatarków brałam z twojego bloga
Milkaja ja też ją uwielbiam, tylko że nie mam żadnego innego filmu z nią, najwyższy czas zainteresować się kinem malayam
W Yamadondze jest od groma fajnych momentów! Ja już miałam tyle pomysłów na animacje z tego, ale oni się zawsze rozstawiają w kadrze tak, że nie ma szans ich zmieścić w tym 100x100... ;(
Hindustani
Czyli jednym słowem czasem awatar daje zbyt małe pole do popisu bo aktorzy nie umieją się zmieścić w tak niewielkim kwadracie
Ja też tak jak Qausain oczywiście czekam na kolejne animacje z serii "zboczony Prabhas" (ach dobrze, ze mój biedny mąż tego nie słyszy ). Ale tak na poważnie ciekawa jestem jakież to scenki sobie do tej serii upatrzyłaś
Offtop:
Jeżeli chodzi o kino Malajalam to jednak dosyć ciężko o filmy zwłaszcza z jakimiś napisami (mam na myśli angielskie bo o polskich to raczej nie ma co marzyc ). Ale ja widziałam jeszcze jeden film telugu z tą aktorką - Krishnarjuna i też mi się w nim podobała, ale muszę sobie kiedyś powtórkę zrobić bo oglądałam na raty i myślę że film przez to wiele stracił.
Na www.castle-of-art.blog.onet.pl pojawiły się animacje z pewnej piosenki z filmu Bolly, więc kto chętny, to zapraszam do oglądania. Chociaż z góry uprzedzam - miewałam już lepsze prace...
Qausain Moją nieprofesjonalną i subiektywną ocenę przeczytasz na swoim blogu .
SupriyaJak zwykle bardzo wesołe i żywe animacje . Najbardziej podobają mi się te z tańcem grupowym, że tak to nazwę , widać w nich całe piękno Indii, które tak bardzo kocham .
Wszystkie są śliczne !! Macie talent !!
Ja zrobiłam mega upload jeżeli chodzi o Athidi Wszystko jest na mojej stronce > http://www.bolly-tolly-kolly-creativy.pl.tl/
A tutaj coś na zachętę:
I Ghajini:
Mirya, a Ty jak zwykle wstawisz tutaj cudne prace! Sama już nawet nie wiem, która podoba mi się najbardziej, ale wiem tyle, że Mahesh Babu (dobrze rozpoznaję? dobrze piszę? ) jest boski!
Mirya Zawsze się zastanawiałam jak zrobić taką ramkę jak w pierwszym avatarze, czyli, że litery są otoczone jeszcze kolorem ramki. Bardzo bym była wdzięczna gdybyś napisała jak to zrobić . I właśnie pierwszy avatar podoba mi się najbardziej jest taki brutalno-słodki .
Hindustani
Mirya wszystkie przecudne bo na stronkę oczywiście zajrzałam, co zresztą bardzo często czynię i zostałam powalona ilością i wspaniałości avatarów
Surya z Asin są boscy. Athidi rewelacja, a z piosenki Valla Valla, do której mam ogromna słabość to już po prostu SUPERB!
Mirya
No nie, nigdy nie mogę przestać patrzeć na twoje animacje Zwłaszcza ta druga jest super, z tym papierosem xD
Ostatnio edytowany przez Audrey (2008-10-26 13:20:16)
Mirya, Ghajini wyszło ekstra, świetna mina Suryi Mahesha nie oceniam bo go nie znoszę.
Tym razem tylko jedna animacja ale nie mogłam się powstrzymać od zrobienia jej i zaprezentowania wam
Supriya Genialny jest twój avatar xD O kurcze, facet wygląda jak w Pół Żartem Pół Serio Tony Curtis i Jack Lemmon xD Świetny avatar!
Audrey napisał:
Supriya Genialny jest twój avatar xD O kurcze, facet wygląda jak w Pół Żartem Pół Serio Tony Curtis i Jack Lemmon xD Świetny avatar!
Powiem Ci coś jeszcze śmieszniejszego - to jest Amitabh Bachchan! Naprawdę!
Siostrzyczko, super animka!
aaa Cudny ten Amitabh Już kiedyś widziałam zdjęcie z nim jako kobiety. Tylko nie pamiętam z którego to było filmu...
Qausain napisał:
Audrey napisał:
Powiem Ci coś jeszcze śmieszniejszego - to jest Amitabh Bachchan! Naprawdę!
ŁOT??!! OMG... w życiu bym go nie poznałaaa!
A ja się dopiero zaczęłam bawić w animacje.
Na razie stworzyłam (w kolejności stworzenia) :
Hehehe wiedziałam że ten Amitabh was zainteresuje Zresztą odsyłam do piosenki z filmu Laawaris, nie wiem jak się nazywa ale podejrzewam że znajdzie się na Youtube, są chyba 4 różne damskie wcielenia Amitabha i jedno lepsze od drugiego
Sakina: ten pierwszy jest jak dla mnie trochę za szybki, drugi mi się nie podoba bo ja nie znoszę Kajol i Ajaya, tak już mam Pozostałe 3 są bez zastrzeżeń, świetne a szczególnie ten z De Taali
Wczoraj chciałam zrobić sobie avatar do sygnatury, najpierw chciałam do Kareeny i Tashana...
...a potem zmieniłam zdanie i wybrałam Saawariyę:
Sakina ja też uwielbiam ten fragment tańca, tak samo jak ten kawałek kiedy tańczy Ranbir sekundkę wcześniej
a to jest mój ulubiony avatar ever Kocham Saawariyę, kocham Ranbira, w ten scenie akceptuję nawet Sonam i w ogóle uważam, że ten film jest wspaniały
...Aaa no i nie dokończyłam pisać. Otóż ROBIŁAM SOBIE TE ANIMACJE DLA SIEBIE DO PROFILU. Ale! okazało się, że żadna się nie mieści, gdyż może i zwiększono limit wielkości avatara, ale i tak jest to mniej więcej połowa tego, co było wcześniej. Aktualnie wynosi chyba 479 kb, wcześniej było to ponad 800 i może wtedy bym zmieściła
Jak zobaczyłam prace Sakiny to ucieszyłam się, że może jej animacja z Saawaryi się upchnie w tym limicie, ale nadzieja matką głupich - te animacje też mają ponad 800kb...
I tutaj kieruję ogromną prośbę do administratorów o zwiększenie tego limitu z powrotem
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-10-27 19:31:51)
AAAA!! Supriya cudowne Takie kolorowe! Super jest ta 2 z Tashan i 2 z Saawaria Przepiękne!
Sakina bardzo ładne animki. Mnie również najbardziej podoba się ta z De Taali
Supriya Rany, te z Kareeną strasznie mi się podobają! Jakie kolorowe i żywe
Sakina Wszystkie są piękna, ale najbardziej podoba mi się trzecia. Ta Pani pięknie tańczy
Siostrzyczko, cudowne! Ja też właśnie robię kilka animek, więc jak tylko skończę, to poinformuję!
Hindustani
Sakina nieźle jak na pierwsze próby Ja się jakoś zabrać nie mogę, tzn już się zabierałam przy czym napotkałam pewien problem co mnie zniechęciło i jak na razie znowu odłożyłam na bok
Supriya bardzo piękne ci te animacje wyszły wszystkie!
Co do limitu to nie ma na co liczyć, bo i tak wybłagałam obecną wielkość Niestety na więcej zgody już nie dostałam A wszystko przez to, ze awatary są wgrywane bezpośrednio na forum
Tak przy okazji Supriya usuń tą jedną sygnaturę Wysokość obu to chyba jednak sporo ponad 170 pikseli
A zatem, jak uprzedzałam wcześniej, na www.castle-of-art.blog.onet.pl pojawiła się nowa porcja animacji. Na zachętę, wrzucam jeden (drugi mam w aktualnym profilu):
O Jezu... Qausain... Zaniemówiłam! Przepiękne są te avki z tańcem! Boże! Co ja mówię?! One są genialne!!!!
Zastanawiałam się, czy je zobaczysz, bo pamiętam, że kiedyś miałaś avek (nieruchomy) z nogami kogoś tańczącego khatak i czekałam na Twoją reakcję na te. Zresztą, jak klikniesz tutaj, to zobaczysz sobie cały filmik, z którego te avki robiłam!
Nabijacz
Ślicznie dziewczyny , Super .. wszystkie ..
no to moja wygląda jak by ktoś się na nia zrzygał xDxD
Ostatnio edytowany przez Buba_Bollywood (2008-10-28 14:28:18)
Qausain napisał:
Zastanawiałam się, czy je zobaczysz, bo pamiętam, że kiedyś miałaś avek (nieruchomy) z nogami kogoś tańczącego khatak i czekałam na Twoją reakcję na te. Zresztą, jak klikniesz tutaj, to zobaczysz sobie cały filmik, z którego te avki robiłam!
Nie ja miałam taki avek Ale wiesz, że tańce indyjskie to moja największa miłość
Filmik świetny
Nie ty? A, faktycznie! Najila go miała! Ale i tak wiedziałam, że kochasz taniec indyjski!
Buba, czemu zaraz zrzygał? Mnie się ta animacja podoba, chociaż mogłaby być ciut wolniejsza, jak na mój gust. Ale oprócz tego - jest świetna!
milkaja, nie widzę powodu, żeby usuwać którąś z sygnatur, bo gdybym miała jedną na długość całego ekranu, to nikt by nie zareagował. Jaka jest różnica między jedną długą a dwoma obok siebie? Nie wydaje mi się, żeby komuś się te dwa obrazki nie mieściły na ekranie i układały jeden po drugim. No i szkoda tego limitu nooo Będę musiała ograniczać klatki w animacjach, bo rzadko która się mieści...
Sorry, że pisze to tutaj, ale właściwie nie mam gdzie
Qausain - z tych animacji z tańcem najbardziej podobają mi się 2, 4 i ostatnia (licząc od lewej od góry ) ale właściwie wszystkie są świetne Zaraz sobie włączę ten filmik
Buba, w jakim programie robiłaś tę animację? Przede wszystkim denerwuje mnie podpis pojawiający się na ostatniej klatce xD Poza tym nie jest tak źle z tą jakością, bez przesady
Hindustani
Qausain animacje super, każda ma w sobie coś I te napisy ciekawie wyglądają.
Buba_Bollywood bez przesady, ale rzeczywiście średnia jakość tej animacji. Dobrze Qausain napisała, że ciut za szybka no i ten napis też średnio wyszedł.
Supriya różnica jest ponieważ wysokość która jest dopuszczona to 170 pikseli a o szerokości mowy nie ma w nowych wymogach. A czy dwie sygnatury razem maja 170 pikseli? Nie. Są wyższe. Jeśli razem dawałyby te 170 pikseli to nic bym na ten temat nie pisała Nie możesz po prostu na razie jednej ustawić a potem drugą zamienić, albo jak wolisz dwie obok siebie Ja wiem że Ritesha jest ci ciężko nawet na chwilę zostawić, ale jak 170 to 170!
A one są widoczne jedna pod drugą? Ja je widzę obok siebie i tak je ustawiałam dlatego nie wiem o co chodzi.
Qausain
Ten napis namaste jest cudowny...Jejku ależ ty się cuda nauczyłaś robić!
Buba_Bollywood
Boże ależ ta animacja mi się podoba! Nie wiem dlaczego, ale przestać na nią patrzeć nie mogę Czy to jest Rani?
Audrey, napis "namaste" to nic innego, jak czcionka o nazwie samarkan.
milkaja, wiesz, kiedy robiłam te avatary, to uznałam, że scenki same w sobie są na tyle wymowne, na tyle mocne i piękne, że niewiele im trzeba, więc tylko pododawałam napisy, starając się jednak, aby czcionki i sam tekst pasowały do animki tak bardzo, jak tylko się da!
Supriya, świetny avatar! Najlepsza scena z całego filmu, moim zdaniem!
Zaś wtrącając się do tej offtopowej dyskusji - ja też widziałam sygnaturki Supriyi obok siebie, ale to tak tylko na dalekim marginesie.
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-10-28 22:25:17)
Hindustani
Hmm dziwne z tymi sygnaturami, bo Svasti też widziała je jedna pod drugą bo nawet o tym do mnie pisała. Tak więc bezpieczniej mieć chyba jedną
Masz racje Qausain, że scenki mówiły same a siebie i upiększać ich szczególnie nie było potrzeby. Ale w zestawieniu z tymi napisami wyglądają super Moim zdaniem te napisy w zestawieniu z tymi animacjami nabrały takiego naprawdę bardzo specyficznego i fajnego wyrazu. Myśle, że kiedyś skorzystam jeśli można
milkaja, oczywiście, że można! Nawet nie pytaj - w końcu po coś robię te animacje!
Zaraz też powrzucam na bloga kolejną porcję, więc cierpliwości.
Edit: chwilę później
O! Właśnie wrzuciłam. Na zachętę daję takie cuś:
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-10-29 17:04:36)
Nabijacz
Supriya napisał:
Buba, w jakim programie robiłaś tę animację? Przede wszystkim denerwuje mnie podpis pojawiający się na ostatniej klatce xD Poza tym nie jest tak źle z tą jakością, bez przesady
Dzięuję ... z aocenkę wszystkim , ja robie w animation shop
Audreydzięi tak to jest Rani
Zawsze podziwiam prace Miryi czy też Supryi za to, że dziewczyny potrafią wychwycić niesamowite momenty z bolly filmów czy też piosenek .
Dzisiaj spróbowałam również uczynić takie coś, ale niestety moje programy odmówiły mi posłuszeństwa . Nie mogłam zrobić więcej animacji a i te momenty są takie sobie.
Qausain, ja ciągle tych Tudorsów nie oglądałam, a przykro mi - król mi się wcale nie podoba , ale avatar z napisem "Maybe" jest cudowny... I mam jedną prośbę, żebyś może jakoś inaczej rozplanowywała części nieruchome, bo niektóre są słabo widoczne (te pionowe szczególnie, postaci są tak zwężone, że trudno wypatrzeć kto lub co to jest) I rzeczywiście niektórym przydałoby się rozjaśnienie. A może spróbuj w Microsoft Office Picture Manager?... Znalazłam tutaj jakieś źródło: http://www.brothersoft.com/microsoft-of … 71868.html , może będzie działać stąd
O, Iza, dodałaś posta jak ja już pisałam swojego i nie zauważyłam wcześniej Super są te avatary, jak możesz mówić "takie sobie"? Najbardziej podobają mi się(od lewej): 2, 5, 7, 8, 9, 11 i moim zdaniem najlepsza 13, czyli ostatnia Genialne to jest!
A tutaj odreagowałam stres po klasówce z chemii
ahhh ten Prabhas
(Mirya, mogłabyś mi zrobić jakąś sygnaturkę do tego?)
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-11-01 15:36:34)
Supriya, dzięki za wynalezienie MOPM, ale ja animacje robię bezpośrednio z filmików, bo Kliper mi się na Viście zawiesza... I dzięki za rady, coś spróbuję z tym zrobić.
A Twoje animacje są, jak zawsze, genialne!
Iza, jak możesz narzekać na te cuda?! Oczy Ci wyjęli czy jak?! Przecież to jest boskie!
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-11-01 15:44:57)
Nabijacz
Dziewczyny wszystkie piknie w szczególnie Iza
Zgadzam się z przedmówczynią! Robicie cudowne animacje
Iza po prostu masz talent jak nie wiem co! Strrrasznie mi się podobająte animki
Supirya Ta z Rani mi się najbardziej podoba Ładne żywe kolory!
Qausain Wszystko pięknie, ale dlaczego nie dajesz więcej animacji tu na forum? Rozumiem, że na blogu się one znajdują, ale nie wiem czemu wolę je widzieć na forum. Chyba się przyzwyczaiłam Ale animacje świetne!
Dziękuję bardzo dziewczyny
Dobra przyznam się, z ostatniej animacji z "Rosjanem" jestem dumna, bo kurczę rzeczywiście nałożenie dwóch animacji na siebie fajnie wygląda . Wniosek taki, że będę musiała zrobić takich więcej.
Dziękuję bardzo .
Supriya I to są właśnie te momenty,o których pisałam. Świetnie je wyłapujesz i umieszczasz w animacjach .
Wszystkie animki bardzo mi się podobają, nie jestem w stanie ocenić, która najbardziej
Audrey napisał:
Qausain Wszystko pięknie, ale dlaczego nie dajesz więcej animacji tu na forum? Rozumiem, że na blogu się one znajdują, ale nie wiem czemu wolę je widzieć na forum. Chyba się przyzwyczaiłam Ale animacje świetne!
Kochana, nie wstawiam ich na forum z bardzo prostej przyczyny. Przede wszystkim, nie chcę zawalać forum animacjami. Kiedy jest ich za dużo o zbyt dużej pojemności, to forum ładuje się trochę dłużej, poza tym, odbieram to miejsce jako takie, gdzie lepiej chwalić się albo kilkoma avatarami różnymi, albo tylko o Bolly/Kolly/Tolly. Gdybym miała zawalić forum taką ilością animacji z The Tudors lub wrzucać nagle jakieś zupełnie inne, jak te z reklamy Adidasa, których przykład mam w profilu, to wydawałoby mi się to trochę naciąganiem dobroci moderatorek...
Iza - kurcze dziewczyno, ty mnie zawsze powalasz!!
Supriya świetne Mnie się najbardziej podoba ta z Prabhasem (nie dziwota chyba )
A sygnaturę już zrobiłam i wrzucam w sygnatury Tylko ostrzegam, że średnio wyszła.
Qausain - nie próbowałam ściągać tego MOMPa, bo ja go mam i nie udałoby mi się zainstalować jeszcze raz, żeby sprawdzić czy działa, więc wyszłam z założenia że nie będę go ściągać w ogóle Sorry, myślałam, że jak już znalazło się wreszcie źródło, to będzie działać... Ale i tak sprawdzałam u siebie i nie edytuje animacji.
AS szukałam właśnie na pebie ale było parę wersji, a wolę dorwać taką sprawdzoną
Iza, ty też fajne momenty wyłapujesz, ten tańczący Szaruk jest suuuper A z Hrithika rzeczywiście powinnaś być dumna!
Ja dzisiaj jestem dumna z Rani, bo od dawna ostrzyłam ząbki na TPTM i wreszcie znalazłam coś, co pasuje na animację, a akurat tutaj trafiłam z kolorami Ranbir jest jakiś nie teges, mogłam jeszcze dołożyć kontrastu albo nasycenia, albo właściwie czegokolwiek. Prabhas też, no ale film nie najlepszej jakości, to animacja też genialna nie będzie Chociaż, z Prabhasem to właściwie co by nie zrobić, jest genialne xD
Mirya OGROMNE DZIĘKI za tę sygnaturkę
Supriya napisał:
Qausain - nie próbowałam ściągać tego MOMPa, bo ja go mam i nie udałoby mi się zainstalować jeszcze raz, żeby sprawdzić czy działa, więc wyszłam z założenia że nie będę go ściągać w ogóle Sorry, myślałam, że jak już znalazło się wreszcie źródło, to będzie działać... Ale i tak sprawdzałam u siebie i nie edytuje animacji.
AS szukałam właśnie na pebie ale było parę wersji, a wolę dorwać taką sprawdzoną
Kochana, zerkam właśnie na peba i mówię Ci, że ja ściągałam bodajże pierwsze, które jest na stronie! Zresztą, ja najpierw ściągałam wersję próbną, a potem dościągnęłam stąd pełną wersję, żeby tylko wpisać kod seryjny.
Qausain rozumiem Oczywiście to co powiedziałam, nie oznacza, że mi się te avatary nie podobają! Są przecudne
Wiem. Niczego takiego nie implikowałam. Wyjaśniam Ci tylko, dlaczego nie wrzucam wszystkiego na forum, a tylko spamuję, zarzucając jedynie jakimś pojedynczym avkiem na zachętę...
Hindustani
Qausain napisał:
Audrey napisał:
Kochana, nie wstawiam ich na forum z bardzo prostej przyczyny. Przede wszystkim, nie chcę zawalać forum animacjami. Kiedy jest ich za dużo o zbyt dużej pojemności, to forum ładuje się trochę dłużej, poza tym, odbieram to miejsce jako takie, gdzie lepiej chwalić się albo kilkoma avatarami różnymi, albo tylko o Bolly/Kolly/Tolly. Gdybym miała zawalić forum taką ilością animacji z The Tudors lub wrzucać nagle jakieś zupełnie inne, jak te z reklamy Adidasa, których przykład mam w profilu, to wydawałoby mi się to trochę naciąganiem dobroci moderatorek...
Czytam tak sobie Wasze dialogi i czytam
Oczywiście Qausain masz rację jeśli ktoś ma słabą szybkość to właśnie mu się długo ładuje przy ruchomych avkach.
Miałam już sytuację że mi ktoś mówił że na wysokości zdjęć i avatarów mu się właśnie powoli ładowało. Wtedy chyba trochę avatarów Kajol porobiłam aby było w postaci linka a nie bezpośrednio na forum, ale i tak ta praca jest bardzo mozolna... I dałam sobie spokój
Hmmm, no cóż...
Nie będę się wypowiadać na temat jakości. Gdyby nie fakt, że te avatary są o połowę mniejsze...
Supriya, a mnie się te animki podobają! I wcale nie uważam, aby były złej jakości!
Mi też się podobają .
Widzę, że mania pół ruchomych avatarów się udzieliła . ŚWIETNIE!
Supriya I jakość również jest bardzo dobra .
Supriyo moja kochana! Kocham Cię za te avki ;P Wiesz co dobre A z De Taali wszystkie avki są śliczne, a te Twoje są po prostu boskie. Uwielbiam tą scenę u fryzjera w piosence
Supriya przepiękne! Ja również uwielbiam tą scenę z pierwszego avka!
inia, super animacje! Genialnie oddają kolorowy nastrój filmu!
Wkręca się
Inia jak zwykle perfekcyjnie dobrane kolory Mam taką prośbę może mogłybyście polecić jakiś program do robienia animacji ale żeby był po polsku ?? Wiem że już pisałyście wcześniej ale do żadnego nie mogę znaleźć spolszczenia
Zapraszam na kolejną porcję ruchomych avatarów, które właśnie opublikowałam na blogu. Przykład w moim nowym profilu.
inia Pięknie Usunęła bym tyko te czarne paski, ale świetnie dobrałaś kolorki! Mam tylko pytanie: Czy ty te zdjęcia z animacji wklejać osobno do każdej klatki, na tą kolorową podstawę czy jak? Bo ja kiedyś próbowałam zrobić tak rodzaj, ale wydaje mi się, że można tak nałożył tylko osobno...
Qausain Avatarki skomentowałam na stronie
Ostatnio edytowany przez Audrey (2008-11-06 13:29:22)
Moja najnowsza twórczość:
Kajol w '10 lat Kuch Kuch Hota Hai' (moje ulubione momenty)
Ooo na pewno warto. Jest kapitalny W ogóle świetne jest to, że Karan, Shahrukh i Rani wypowiadają się, że tak powiem spokojnie, po prostu mówią, opowiadają A Kajol? Przy niej fotel miał małe turbulencje Kajol gestykuluje, demonstruje - w tym przypadku śmiech, który musiała 'stworzyć' w KKHH
Sakina, super są te animki! A masz może jakiś link do tego wywiadu (najlepiej z angielskimi napisami, cobym sobie nie tylko oglądała, ale i zrozumiała )?
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-11-06 20:55:40)
Qausain napisał:
Sakina, super są te animki! A masz może jakiś link do tego wywiadu (najlepiej z angielskimi napisami, cobym sobie nie tylko oglądała, ale i zrozumiała )?
W youtube wpisz 10 years Kuch Kuch Hota Hai (1/7) i oglądaj sobie po kolei
Qausain, napisałam ci coś wczoraj na blogu już o nowych avatarach, to nie będę sie tutaj powtarzać
Inia - fajne animacje i baaaardzo mi się podoba ramka, tylko szkoda, że te czarne paski są
Miło mi, że te z De Taali się wam podobają, ale ja nie jestem przekonana, no bo porównajcie ich jakość chociażby z tą Rani, którą mam teraz w avatarze...mnie to wnerwia, jak widzę piksele. Ale w Corelu też się często robią, więc chyba jednak zacznę się przyzwyczajać do AS, bo przynajmniej animacje mniej ważą
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-11-07 15:10:44)
Inia mnie również sie podoba Naprawdę ciekawe użycie tekstury.
Sakina świetne momenty! Aż przypomniało mi się, że dawno Kajol nie oglądałam.
A ja pod wpływem zwiastunu Ghajini zrobiłam takie ło:
shocking shocking shocking AAAAAAAA!!!!!!!!! Mirya, boskie, boskie, boskie! Uwielbiam Aamira, a jak pokazuje do tego klatę, to już w ogóle wymiękam! Małe pytanie, bo mam takie zaległości wszędzie, że to aż strach: Ghajini to film południowy czy Bolly?
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-11-07 18:39:22)
Mirya Te animacje są świetne i pod kątem wybranych momentów (klata ), a także pod kątem graficznym! Robisz je coraz lepsze
Hindustani
Sakina świetnie ci Kajol wyszła, ona zawsze strzela takie fajowe minki
Mirya no rewelacja!!! Ale skoro miałaś takiego modela to się nie dziwie Aamirek prezentuje się rewelacyjnie! Moda na six-packi nadal żyje w Indiach najbardziej podoba mi się chyba pierwsza i ostatnia.
Qausain Ghajini z Aamirem to wersja Bollywoodzka tamilskiego filmu o tym samym tytule, gdzie główną rolę grał Surya oraz partnerowała mu ta sama aktorka co i partneruje Aamirowi czyli Asin.
Mirya...od dawna wiem, że mamy podobny gust...ale to jest przesadny zbieg okoliczności Ja co prawda zrobiłam tylko jeden, bo męczę się z nauką obsługi AS , ale robiłam dokładnie to samo xD
I sama nie wiem - cieszyć sie czy nie - zrobiłaś lepsze
Miałam robić dalej, ale zniechęciłam się przy robieniu tego, poza tym nie ma potrzeby Jejku ten Aamir to jest ciacho nie z tej ziemi naprawdę
EDIT:
nie uważacie, że w tym ujęciu z bliska (2 animacja Miryi) Aamir wygląda trochę jak Hrithik?...
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-11-07 19:04:34)
Hindustani
Supriya no coś Ty twoja animacja bardzo fajna uchwyciłaś te najlepsze momenty w całość i fajne połączenie z tym nieruchomym dołem
I zapomniałam napisać, że twoje animacje z De Taali też mi się bardzo podobały
A mnie się twój bardzo podoba! Masz taki typowy styl, który mnie akurat podpasował.
Zabrałam ci robotę, ale jest wiele innych filmów, które czekają by coś z nich stworzyć
I dziękuję wam za opinie
milkaja napisał:
Qausain Ghajini z Aamirem to wersja Bollywoodzka tamilskiego filmu o tym samym tytule, gdzie główną rolę grał Surya oraz partnerowała mu ta sama aktorka co i partneruje Aamirowi czyli Asin.
milkaja, dzięki! Bo na IMDB.com znalazłam dwa i nie wiedziałam, który jest który, tym bardziej, że obecność tej samej aktorki mnie trochę zmyliła. Dzięki!
Supriya, Twoja też ma swój urok! Jest inna niż Miryi, ale też super! Jak ja kocham klatę Aamira!
Mirya Bawiłaś się może kolorami przy tych animacjach ? Boskoooooo wyglądają!. Najbardziej podoba mi się 2, jest taka jasna i przejrzysta .
Supriya Twoja animacja również jest świetna!.
Sakina Przyznam momenty wyłapałaś nieziemskie!, jednak ja bym się jeszcze trochę pobawiła tą animacją .
Ostatnio edytowany przez Iza (2008-11-08 10:53:33)
Sakina Przyznam momenty wyłapałaś nieziemskie!, jednak ja bym się jeszcze trochę pobawiła tą animacją .
Niestety nie mam odpowiednich programów... Wiec stać mnie tylko na to
Supriya Twoja animacja jest w trochę innym stylu, ale nie oznacza to, że gorsza! Mnie się strasznie podoba, szczególnie że jest w pół animowana, a ja za chiny takiej nie potrafię robić
Audrey Po prostu nakładasz animację na wcześniej przygotowaną teksturę . To wcale nie jest trudne, ja też z początku myślałam, że to nie wiadomo jaka filozofia, ale tak naprawdę to jest łatwa rzeczy, tylko fakt trzeba trochę dłużej się napracować .
Ja próbowałam porobić więcej animacji z "Czasem słońce...", ale po przekoloryzowaniu 139 klatek (co widać w moim profilu ) poddałam się.
Za to szykuję pewną niespodziankę, ale dla samej siebie chyba , bo robiąc te animacje, które właśnie teraz robię jestem w niebie
AudreyJa również robię te animacje w Animation Shop z tym, że gotowe tekstury przygotowuję sobie w PhotoFiltre, potem otwieram w AS i nakładam animację na takową teksturę .
Iza Nie chcę być upierdliwa, ale chciałabym wiedzieć jak to zrobić Czy nakładasz to ręcznie,czyli każdą klatkę osobno wklejasz, czy robisz to "masowo"? Mogłabyś powiedzieć jak?
Robi postęp
a czy ja mogłabym kogos prosic o to aby zrobił mi animki z filmu Ta Ra Rum Pum ?? a dokładniej z piosenki Ab To Forever ?? tak z 3 animki ?? jedna z samym Saif'em (z napisem Saif) druga z Rani(z napisem Rani) a trzecia jak są oboje(z napisem Ab To Forever) ?? troche skomplikowanie to napisałam znajdzie sie jakaś dobra duszyczka zeby mi to zrobić ?? bede wdzięczna
Ja zrobiłam dzisiaj 2 animacje z tego filmu, ale takie niedopracowane, bo nauczyłam się masowo poprawiać jakość zdjęcia w PhotoFiltre, więc trochę porozjaśniałam te klatki . Niestety rozmiar tych animacji jest trochę duży .
A ja zrobiłam takie dla Svasti:
\
EDIT:
Iza twoje są świetne Bardziej podoba mi się ta druga
Ostatnio edytowany przez Mirya (2008-11-09 18:06:31)
Iza napisał:
Ja zrobiłam dzisiaj 2 animacje z tego filmu, ale takie niedopracowane, bo nauczyłam się masowo poprawiać jakość zdjęcia w PhotoFiltre, więc trochę porozjaśniałam te klatki . Niestety rozmiar tych animacji jest trochę duży .
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … rnrani.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … n2tara.gif
O! A jak to robisz? To masowe poprawianie klatek w PF? Bo byłaby to bardzo przydatna instrukcja, nie tylko dla mnie, ale też dla innych.
A tak w ogóle, to super animki!
Mirya, Twoje też są ekstra, ale Ty innych nie robisz, więc co ja będę przynudzać...
Moje nowe:
Bujjigadu (druga dla Chandramukhi)
A Aan (Lara Dutta)
Oo skubana! Jak dodajesz te światełka do animacji ??
2 pierwsze są cudowne, rozumiem, że ten Prabhas jest największą gwiazdą tych filmów kolly czy tam tolly tak ?? .
Ostatnia też bardzo mi się podoba ze względu na te światełka
Wyczaiłam to w Image Ready Ale nie pasuje do każdej animki, bo niektórym strasznie psuje jakość
A Prabhas nie jest może największą gwiazdą tamtych stron, ale ja się w nim zakochałam już w pierwszym filmie Polecam obejrzeć kiedyś jakiś film z jego udziałem
Mirya
No błyskotki też mi się podobają Uwielbiam te animacje z obwódką "kropeczkową" A najlepsza jest ta druga
Hindustani
Wow Mirya cudne Zwłaszcza pierwsza, druga (nie dlatego to mówię, że z Prabhasem ;P) i ostatnia. Są najfajniej zrobione, najciekawsze scenki i najlepszej jakości. Pierwsza super z Trishą i Prabhasem a druga to jedna z moich ukochanych scen z filmu czyli Prabhas w żywiole taneczno-śpiewajacym z piosenką tamilską na ustach Super scena i miny Prabhasa bezcenne!!
Aaaaaaaaa kocham ten moment jak Prabhas śpiewa na tarasie Hahaha te miny mnie powalają, jak on się wczuwa
Poza tym uwielbiam Sude Sude, muszę wreszcie zrobić coś z tej piosenki, bo miałam na nią tyle pomysłów i nic... A Trisha ma tam takie śliczne sari
Bollymaniak
milkaja napisał:
A druga to jedna z moich ukochanych scen z filmu czyli Prabhas w żywiole taneczno-śpiewajacym z piosenką tamilską na ustach Super scena i miny Prabhasa bezcenne!!
Amen
Dzięki wielkie Mirya za ten avatarek!
Dalsza część inspiracji filmem:
(o, widzę, że mi się pogrubiła czcionka podpisu na niektórych, potem je poprawię i podmienię tutaj, bo strasznie to wygląda )
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-11-18 19:20:43)
Supriya Super! Super! Super! Rzeczywiście napis powala . Te avatary właśnie najbardziej mi się podobają
wow, muszę powiedzieć, że najbardziej podoba mi się pomysł z wykorzystaniem fragmentu filmu z napisem "fashion". Bardzo fajne
Aaaaa Supriya kocham cię! Twoje avki powalają! Ja chcę więceeeej
<będę mogła używać w notkach, prawda? >
Zrobiłam już końcówkę animacji z TRRP. Nie jestem z nich zadowolona, bo wiem, że potrafię lepiej. Widocznie to nie mój dzień .
Lotri napisał:
wow, muszę powiedzieć, że najbardziej podoba mi się pomysł z wykorzystaniem fragmentu filmu z napisem "fashion". Bardzo fajne
Jak się nie umie zrobić czegoś samodzielnie, to od razu wszystkie zmysły wyostrzają się na wykorzystywanie tego, co jest
Dziękuję wam za opinie Naprawdę, pójdę spać z uśmiechem na twarzy niczym banan I oczywiście proszę wykorzystywać moje animacje do woli, gdybym chciała je chować, to bym tutaj nie wklejała
Iza, jakim cudem twoje animacje są takiej dobrej jakości?... Dla mnie to jest niepojęte... Ten z samą Rani jest prześliczny!... Cudeńko
Jestem zmęczona, ale chociaż tyle muszę powiedzieć, póki jeszcze trafiam w klawiaturę: dziewczyny, SUPER!!!
Iza moge ta wziac do podpisu ??
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … orever.gif
Supriya napisał:
Qausain super są te ptaszki xD Padłam jak to zobaczyłam xD Upadłam i nie wstałam Piszę na leżąco
Z Lambi Judaai podoba mi się baaardzo pierwsza, ta z falami i dwie ostatnie Są ekstra, szczególnie to "hit it"!
Z gejszy prześliczna jest trzecia, rzeczywiście magia
A w czym robiłaś je wszystkie, że takie duże?...bo rzeczywiście aż dziwne, że takie wielkie są...
Tak, ptaszki są genialne! A jak wpiszesz w YouTube hasło "pixar" to wyskoczy Ci całkiem sporo takich króciutkich filmików, które goście z Pixar robią, kiedy nie zajmują się pełnometrażowymi filmami. Dziadek grający w szachy, Ufoludek i Jurrasic Fart są też świetnie, ale ptaszki najlepsze!
Cóż, ja wszystkie robię w tym samym programie, czyli Animation Shop, i naprawdę nie wiem, czemu te z Wyznań gejszy wyszły takie duże... Wydaje mi się, że to dlatego, iż scenki są trochę przydługie, ale żeby aż tak? Nie wiem, naprawdę nie wiem...
Supriya te animacje są tak dobrej jakości, bo wzięłam je z filmu Dvd, poza tym jeszcze poprawiłam trochę kolory (rozjaśnienie, kontrast) itp., więc pewnie dlatego są one takie .
Inia oczywiście! Byłoby mi bardzo miło gdybyś użyła którejś z moich animacji w podpisie .
Mirya Fakt, ten facet ma coś w sobie! Bardzo fajna animacja.
Dziękuję bardzo dziewczyny
A zaraz lecę na bloga Qausain
Pod wpływem dzisiejszego seansu:
Ostatnio edytowany przez Mirya (2008-11-21 19:12:21)
O_O Jakie super! Mirya, z animacji na animacji robisz się coraz lepsza! Nie sądziłam, że to możliwe, ale jednak jest!
No nie, zaczynam mieć kompleksy
Mirya, wszystkie z Shahidem wymiatają, ale najbardziej ta "zszokowana" Jaaaakie oczy w części nieruchomej xD
Dzięki wam dziewczyny dostałam ochotę na zrobienie więcej. A szczególnie, że zobaczyłam nowy look Aamira w Bekha.
Dlatego też z Ghajini:
Poprawiony avek dla Chandramukhi:
Mam ochotę krzyknąć wielkie WOW!!! .
Mmmm kolory są cudowne, nie myślałam wcześniej, że będę oceniała animacje w kategorii normalnej grafiki, ale teraz jestem do tego zmuszona
Mirya moim zdaniem to są najlepsze animacje w Twojej karierze (te i poprzednie), po prostu kolory powalają!
Muszę też dodać, że jesteś już lepsza od Caro
Keva przesympatyczne są te animacje! Bardzo mi się podobają i cieszę się, że zaczęłaś używać również jakiś ozdobników
A ja zrobiłam animacje z...
sami zobaczcie z czego
Tymi animacjami chciałam podziękować Mirce za te wszystkie zdjęcia moich ulubionych aktorów, które powklejała
Robi postęp
Iza napisał:
Zrobiłam już końcówkę animacji z TRRP. Nie jestem z nich zadowolona, bo wiem, że potrafię lepiej. Widocznie to nie mój dzień .
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … orever.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … herjee.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … rever2.gif
czy ja moge uzyc którąś z tych animacji na innym forum ?? oraz jedną do podpisu tutaj ?? śliczne animki ..
Keva bardzo ładne animki Szczególnie, że śnieg podpasował
Iza - Wah! I ty mówiłaś, że to ja ładne animacje robię! Twoje są cudowne po prostu. Wszystkie bez wyjątku!
P.S. A Caro to chyba nigdy nie dorównam
Bollymaniak
IZAAAAA !!! masz u mnie moc buziaków te animacje są cudne
strasznie długo mi się wgrywały bo mi wolno laptop chodzi ale jak już je zobaczyłam to oszalałam crazy
mirka po prostu chciałam się odwdzięczyć za te zdjęcia A ja wyznaję taką zasadę, że jak ktoś zrobi coś dla Ciebie dobrego bezinteresownie to ty powinieneś się odpłacić czymś podobnym .
Dziewczyny oczywiście, że możecie brać te animacje do woli, jest mi wtedy bardzo miło .
Mirya przyjrzałam się dokładnie pracom Caro i cóż-są genialne, ale Ty cały czas mnie czymś zaskakujesz a Caro już dawno przestała .
Bardzo się cieszę, że podobają Wam się te animacje DZIĘKUJĘ
Wkręca się
Iza cudwne są twoje avatary xD..... poprostu oniemialam z wrażenia jak zobaczyłam!
Mirya, niestety jakoś mi się te animacje nie podobają...poza trzema z Aamirem, ale też doceniłam je głównie ze względu na Aamira (chociaż to 1...2...3? jest super!!! ta animacja jest poza konkurencją Właściwie powinnaś tam napisać 1..2...6? ). Wg mnie miałaś lepsze prace, genialna ta dla mnie jest animka z Prabhasem dla Chandramukhi, te nie
To tak w ramach nie słodzenia sobie 24/7
Keva, robisz przeurocze avatarki, a te z Mairead to miód na moje serce - ja ją uwielbiam!... Dlatego "let it snow" z nią jest moim faworytem
Iza...no załamałaś mnie To jest świetne! Nie spodziewałam się po tobie animacji ze starego filmu z Bollywood, jednak przyzwyczaiłaś mnie do Jonathana i Tudorsów I teraz mogę powiedzieć zdecydowanie, że NIGDY ci nie wybaczę, jeśli nie zaczniesz robić więcej bollywoodów!!!
Bollymaniak
Kurcze chciałam sobie dać avka z trzecim Shankarkiem
ale nie wiem czemu mi się nie udaje powiększa mi się tylko ten "zawiany" (któy też jest śliczny i nie będę płakać jakby co ale trochę mi szkoda )
mirka ja u Ciebie widzę avatar nr 3 tak mi się wydaje. Chociaż Ty możesz widzieć te avatary w innej kolejności niż ja, bo czasami też tak się zdarza.
Supriya muszę się przyznać, że planuję więcej animacji w bollywoodu, bo wciągnęło mnie to .
Dziękuję bardzo
Bollymaniak
Trójka to u mnie jest ten co mu chusta na twarz leci ale ja u siebie nadal widzę "rozwianego" Shankara tylko zamiast być 80/80 jest 100/100
Dziwne
Ja widzę ten z chustą 100x100 Także możesz być spokojna, wszystko jest ok
Iza, ja już czekam z niecierpliwością
mirka napisał:
Trójka to u mnie jest ten co mu chusta na twarz leci ale ja u siebie nadal widzę "rozwianego" Shankara tylko zamiast być 80/80 jest 100/100
Dziwne
mirka, a spróbuj może wejść w edycję profilu i kliknij wtedy w "Odśwież"... Zazwyczaj pomaga...
Iza, ja też czekam na coś więcej z Bolly!
Svasti, Twoje animki też są super, chociaż ta przedostatnia, jak na mój gust, trochę za szybka. Ale ta czwarta, kiedy Aish czai się wśród traw, jest chyba najlepsza!
Svasti szczerze mówiąc, to ja nie widzę u ciebie żadnych kropek Te piksele zależą od jakości filmu, ale żeby ich nie było rób animacje w Corelu.
Najbardziej podoba mi się ostatnia, a przedostatnia faktycznie za szybka. Ale jak na pierwsze animacje to są cudowne.
Mam dobre wieści dla fanów Shilpy Shetty i Sridevi! Właśnie dałam całkiem niezgorszy rzut avatarów z tymi dwoma paniami, więc kto chętny/łasy/ciekawy (niepotrzebne skreślić ), to zapraszam na bloga. Na zachętę wrzucę te dwa (bo chyba mi się najbardziej podobają, a nie mogę się zdecydować ):
Svasti mi się bardzo podobają Twoje animacje A jeżeli chcesz uniknąć kropek to możesz je zapisywać w formacie avi, czyli przed całkowitym zapisaniem animacji wejść w optimated wizzard czy coś takiego .
Qausain ojej! bardzo nie lubię Shilpy, ale zobaczę te animacje z ciekawości
Iza napisał:
Qausain ojej! bardzo nie lubię Shilpy, ale zobaczę te animacje z ciekawości
Szczerze? Ja też za nią nie przepadam! Nie mogę jednak zaprzeczyć, że jest fotogeniczna, a w jednej piosence, Dupatte Ka Pallu (którą śpiewa moja ukochana Richa Sharma ), wystąpiła naprawdę super! Nie zmienia to jednak faktu, że za nią nie przepadam - toleruję, ale raczej nic więcej.
Audrey napisał:
Qausain
Ha ta animacje "Oups" jest świetna Z jakiego to filmu?
Animacje ze Sridevi (czyli m.in. ta z napisem "oops!" ) pochodzą z piosenki "Mere Haathon Mein Nau Nau" z filmu Chandni. Jak klikniesz w nagłówek nad tymi avkami to link odniesie Cię do tej piosenki, na YouTube'a.
Cieszę się, że Ci się podoba, bo ja też uważam ją za udaną!
Hindustani
Jeja trochę mnie nie było a wy się rozszalałyście Nie wiem czy kogoś nie pomine, pewnie tak, ale z tego co zobaczyłam:
Keva bardzo ładne twoje animacje, ze śnieżkiem super i z Niamh mi się podoba ta pierwsza co jak motyl jest. Jest prześliczna, później jeszcze dodałaś chyba z trzy i nich mi się ta pierwsza najbardziej podoba, taka jest niespotykana.
Iza z Koyli nieźle, choć niekiedy wolałabym wyraźniejsze kolory, ale generalnie super. Zresztą te kolory to wiadomo że rzecz gustu i pewnie o taki efekt ci w animacjach chodziło i tyle, wiec się nie czepiam Generalnie bardzo fajne. Zapomniałabym o animacjach z TRRP, super są
Qausain nieźle, choć czasem za bardzo mi się niektóre animacje zlewają jak łączyć nieruchome z ruchomym. Chyba już coś na ten temat pisałam. Najbardziej podoba mi się ta twoja pierwsza dana na zachętę z Shilpą Niezłe też z Chandni. I wróciłam sobie do wcześniejszych i Freddy jednak wymiata z napisem Hey baby
Svasti nieźle jak na początki i zgadzam się z Qausain, najlepsza ta wśród traw.
Mirya bardzo fajne, podobają mi się z Kismat Konnection i z Aamirkiem także. Niezłe sceny w tej piosence Chyba sobie zaraz jeden z Aamirem avatar skradnę.
Supriya z Fashion bardzo fajne, tylko szkoda, że to z Predvdrip i jakość filmu niestety jeszcze nie najwyższej jakości.
Tak więc brawo dla wszystkich
Stały bywalec
no to teraz moje arcydzieła :
Dard-E-Disco
Deepika Padukone
mam nadzieję, że się spodobają niektórym
Ostatnio edytowany przez Shanti15 (2008-11-28 08:28:35)
ta Deepika druga jest cudwna
Ayesha napisał:
ta Deepika druga jest cudwna
Mnie też ta druga Deepika się bardzo podoba!
Shanti15 Bardzo ładnie animowane, tylko mam zastrzeżenie co do jakości. Jakby nie były odpowiednio pomniejszone... Ale z Deepiką (ta druga) jest prześliczna
Buba_Bollywood Szkoda, że taka krótka Ale ujęcie świetne
Specjalna notka z dedykacją dla Sakiny pojawiła się właśnie na blogu. Tym razem nie dam niczego na zachętę! Po trosze dlatego, że się spieszę, a po trosze dlatego, że nie mogę się zdecydować! Zresztą, mój nowy profil i tak wszystko zdradzi...
Shanti ładne są te animacje, ale ja bym popracowała jeszcze trochę nad jakością, a zresztą co ja piszę.
Ja-maturzystka właśnie tak spędziłam weekend
(zamiast się uczyć).
Jestem bardzo średnio zadowolona z tych animacji, chciałam spróbować czegoś nowego i chyba nie do końce mi wyszło, w każdym bądź razie bardzo przepraszam za jakość:
Iza, co Ty znowu pieprzysz?! Te animacje są BOSKIE!!!!!! Zazdroszczę Ci talentu, no!
Iza, ja wiedziałam, że doczekam się wreszcie kolejnych cudownych animacji od ciebie Wszystkie są bardzo fajne, ale 1 i od lewej, 1, 4, 5 od prawej, a na dole 1 i 3 od lewej są prześliczne Ty to masz talent i natchnienie
Ja co prawda ani tego ani tego nie mam, ale za to:
po pierwsze uwielbiam Abhisheka w Dostanie...
po drugie nieustannie kocham Rani, a jak to zobaczyłam, to uznałam że MUSZĘ coś zrobić...
po trzecie wreszcie zainteresowałam się poważniej Jaane Tu Ya Jaane Na. Jejku, ten Imran to naprawdę taki Aamir w młodszej wersji, uroczy, słodki, przystojny, zabawny, utalentowany no i nieżonaty. Jak go nie kochać?... Ah, chyba niedługo będę wolała Imrana od Aamira
Ale nie myślcie sobie, że zrezygnowałam z poślubienia Ritesha
Iza Padam przed twoim talentem....Te animacje mnie olśniły...Nie mogę od nich oderwać oczu...Kurcze w transie jestem!
Supriya Ostatnia jest świetna xD Super scenka
O tak, "Oddaj" jest dobre! Chociaż pozostałe też mi się podobają! Kurczę, chyba zaraz sama wyciągnę mojego LotD i coś spróbuję "machnąć"... Słowem: super, Keva!
Hindustani
Super dziewczyny
Jak widzę "nowi" próbują swoich sił i bardzo dobrze a "starzy" warsztat ćwiczą
Animacje super a ty Iza rzeczywiście coś tam wymyślasz, jakie nieudane? Skromność przez ciebie przemawia albo stawiasz sobie poprzeczkę bardzo wysoko
Supriya co do Imrana to ja się zgadzam, że cudny jest Ale polecam Kidnap tam to dopiero jest cud, miód i orzeszki
Stały bywalec
Iza napisał:
Shanti ładne są te animacje, ale ja bym popracowała jeszcze trochę nad jakością, a zresztą co ja piszę.
(zamiast się uczyć).
Jestem bardzo średnio zadowolona z tych animacji, chciałam spróbować czegoś nowego i chyba nie do końce mi wyszło, w każdym bądź razie bardzo przepraszam za jakość:
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … ouchme.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … theend.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … n22bmb.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … kwhitr.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … niwnib.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … on16-1.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … love45.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … oveeee.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … alight.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … pianoo.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … ion9sq.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … 7lijag.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … piness.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … etween.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … 4ilyds.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … n2wayl.gif
Iza nie jestem zbytnio tak uzdolniona w tych sprawach
Bardzo podobają mi się twoje prace aż zaniemówiłam ;P
mam pytanie w jakim programie robisz te wszystkie dodatki, no bo jak tak patrząc na moje gify to nie zbyt ładne są ?
Shanti15 napisał:
Iza napisał:
(zamiast się uczyć).
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … ouchme.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … theend.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … n22bmb.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … kwhitr.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … niwnib.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … on16-1.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … love45.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … oveeee.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … alight.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … pianoo.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … ion9sq.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … 7lijag.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … piness.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … etween.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … 4ilyds.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … n2wayl.gifIza nie jestem zbytnio tak uzdolniona w tych sprawach
mam pytanie w jakim programie robisz te wszystkie dodatki, no bo jak tak patrząc na moje gify to nie zbyt ładne są ?
Shanti15, pozwolę sobie odpowiedzieć za Izę, bo ja korzystam (perfidnie ) z jej metody robienia animacji, więc trochę wiem: używamy AnimationShopa do składania animacji, a PhotoFiltre do robienia nieruchomych wstawek do avatarów. no, chyba, że Iza odkryła jakiś lepszy program od PF, ale wątpię w to...
Stały bywalec
Qausain napisał:
Shanti15 napisał:
Iza napisał:
(zamiast się uczyć).
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … ouchme.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … theend.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … n22bmb.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … kwhitr.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … niwnib.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … on16-1.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … love45.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … oveeee.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … alight.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … pianoo.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … ion9sq.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … 7lijag.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … piness.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … etween.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … 4ilyds.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … n2wayl.gifIza nie jestem zbytnio tak uzdolniona w tych sprawach
mam pytanie w jakim programie robisz te wszystkie dodatki, no bo jak tak patrząc na moje gify to nie zbyt ładne są ?Shanti15, pozwolę sobie odpowiedzieć za Izę, bo ja korzystam (perfidnie ) z jej metody robienia animacji, więc trochę wiem: używamy AnimationShopa do składania animacji, a PhotoFiltre do robienia nieruchomych wstawek do avatarów. no, chyba, że Iza odkryła jakiś lepszy program od PF, ale wątpię w to...
chodzi mi wyłącznie o to jak ona te ozdobne rameczki i takie tam robi?
Po pierwsze dziękuję, dziękuję bardzo muszę przyznać, że naprawdę przyłożyłam się do tych animacji, ale jak milkajawspomniała po prostu bardzo wysoko stawiam sobie poprzeczkę i chcę być perfekcjonistką,jeżeli oczywiście mi się chce skromna raczej nie jestem .
Po drugie animacje Supryi tak, tak! były dla mnie inspiracją .
A po trzecie skoro tak Wam się podobają te animacje to mam nadzieję, że nie pójdą one w zapomnienie .
A może byście chciały zobaczyć animacje z jakiegoś konkretnego filmu, piosenki ?? .
Teraz przejdźmy do oceny innych:
Supriya najbardziej podobają mi się animacje z Imranem, woowww dopiero teraz widzę jak bardzo jest przystojny Ostatnia również jest bardzo fajna .
Keva że mu spodnie nie pękły podczas tego "jump" . 4 jest niezwykła! ale naprawdę niezwykła!
Jejku, Iza, zawstydzasz mnie
Keva - rzeczywiście świetna jest ta z napisem "oddaj", ale i tak moją ulubioną jest ta ostatnia Jest przepiękna!
Co do moich: Imran jest rzeczywiście najfajniejszy, bo tylko te dwie animacje +Ritesh są z filmów dobrej jakości, o reszcie niestety nie można tego powiedzieć A na Rani jest ten okropny znaczek Star Screen i nie da się go ominąć!...
Poza tym Abhishek nie robi takiego wrażenia, jak nie słychać jego głosu No i podobnie z Riteshem... Chociaż tutaj sam obraz nadrabia xD
Jejku, im dłużej patrzę na tego Imrana, tym większym ciachem mi się wydaje Milkaja, chyba nie zaryzykuję oglądania tego Kidnap w najbliższym czasie, dla własnego dobra...
Wkręca się
Iza napisał:
(zamiast się uczyć).
http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … ouchme.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … theend.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … n22bmb.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … kwhitr.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … niwnib.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … on16-1.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … love45.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … oveeee.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … alight.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … pianoo.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … ion9sq.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … 7lijag.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … piness.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … etween.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … 4ilyds.gif http://i202.photobucket.com/albums/aa27 … n2wayl.gif
Izuś nie mogę normalnie wyjść z podziwu jakie te animki są boski Zakochałam się we wszystkich i w każdej oddzielnie A te ujęcia po prostu idealne Kurcze zazdroszczę Ci talentu
Shanti, całkiem niezłe animacje, chociaż te czarne paski na animkach z Devdasa psują trochę efekt... Ta druga podoba mi się najbardziej, chociaż dwie przedostatnie też są fajne.
Shanti15 Druga jest bardzo ładna Może jakoś jest średnia, ale uwierz mi- moja pierwsza animacja była okropna, a było to całkiem niedawno. A teraz jakoś idzie
Mirya, super są te animki! Takie pełne dynamiki i każda z nich ma w sobie to coś! No po prostu wszystkie mi się podobają i już!
Rzeczywiście są SUPER Brawo !
Mirya Wszystkie świetne, ALE najbardziej podoba mi się ta druga A poza tym świetna jakoś animacji!
Boże, ja nie wiem jak wy robicie takie boskie avatary... Ja tak nie potrafię
A ja stworzyłam avka, którego aktualnie mam z Kajol i SRK w Rab Ne Bana Di Jodi
A kaka to po brazylijsku kupa
Jakoś tak dziwnie mi się ten tytuł skojarzył, wybaczcie .
Animacje oczywiście cudowne!!!
Mirya najbardziej podoba mi się 2 animacja
Bollymaniak
Shanti15 napisał:
Sakina nie martw sie ja mam jakie mam ale też bym chciała robić jak np Mirya czy mirka
muszę cię wyprowadzić z błędu ja nie robię sama ja meczę o to innych
macie dziewczyny prawdziwy talent
Dziękuję wam
Zrobiłam również kilka z nowego zwiastunu filmu 'New York' z Johnem Abrahamem, Katriną Kaif i Neilem Nithinem Mukeshem.
Wkręca się
Mirya najbardziej podoba mi się 1, 3 i ostatnia animacja. Mają w sobie to "coś" to przyciągnęło moją uwagę na dłużej .
A z racji tego, że zbliżają się święta...
Niestety nie znam innych bolly filmów, w których pojawiałby się motyw zimy i świąteczny, może Wy znacie i mi podpowiecie , bo z chęcią bym coś jeszcze świątecznego porobiła
Iza - genialne
Wiecie, że dla mnie wszystko co z Kajol jest przepiękne, ale na prawdę w ogóle avki są świetne
Jeśli chodzi o ten film ze śniegiem to na razie tak na szybko przychodzi mi do głowy tylko 'DDLJ' (kawałek w 'Zara Sa Jhoom Loon Mein') i 'Hum Tum' (troszkę tam padało )
Ach .... Iza ty naprawde masz talent ! Dziewczyno twoje sygnaturki i avatarki są śliczne ! Bravo
Iza są cudowne !
Co do motywów świątecznych to mało ich niestety w Bollywood. Ale z KANK była bodajże choinka, przy której ubrana na zielono Rani tańcowała
Bollymaniak
Co do motywów zimowych to mogę się wypowiedzieć tylko na temat filmów z Szarukiem
a więc tak:
Darr (jedna piosenka), KHNH (Aman na tarasie ), Mohabbatein (piosenka), KANK i wspomniana Żona dla ...
A żeby offa nie było to twoje Avki Iza są super
Ostatnio edytowany przez mirka (2008-12-14 17:01:39)
Dziękuję, dziękuję bardzo
Teraz jeszcze mi się przypomina, że w Veer Zaarze ShahRukh z Preity tarzali się w śniegu, ale nie mam pojęcia jaki był tytuł tej piosenki.
Jeszcze raz dziękuję i czekam na Wasze animacje-być może świąteczne hmm??
Mirya, bardzo mi się podoba ten z napisem "friends" i ten z flagą. Z samą Katriną też bardzo ładny Niestety Neil wygląda jak akwarela niemalże, ale co się dziwić, zwiastuny raczej nie są w jakości DVDrip
Iza, średnio mi się podobają te avatary, co prawda ramki są jak zwykle genialne, ale ten kolor bije po oczach i czasem obraz się rozmywa. Już trzeba było to zostawić na biało, w końcu śnieg też raczej nie jest niebieski. Mimo, że kocham Fanaa, to jestem na nie...
W Saawaryi jest śnieg, w Bachna Ae Haseeno (pierwsza historia), jeszcze coś ostatnio oglądałam ze śniegiem, pomyślę...
Wzięło mnie wczoraj:
Miałam wizję podczas oglądania filmu i teraz nie mogę sie zdecydować, która wersja tej "wizji" jest najlepsza:
I moja ukochana bohaterka...
Mam nadzieję, że nie zawiodłam Lotri
Może będzie coś jeszcze z tego filmu, nie wiem jeszcze czy mi się chce
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-12-14 19:04:44)
Supriya cudowne! I na dodatek z filmu, który pokochałam
Najbardziej podobają mi się te z Shahidem i Vidyą pól na pół. I oczywiście Juhi, która zmiotła wszystkich w filmie
Supriya, czy ja mówiłam, że Cię kocham?
Może nie aż tak jak 57, Szaruka, albo Shahida (bo sobocie) ale wiesz....
Hai Rabba...
Siostrzyczko, cudowne! Wszystkie są boskie, no nie mogę!
Ja też mam zestaw nowych, ale że internet, na razie, został "zbanowany" na mojego laptopa, nie wrzucę teraz, a przy najbliższej nadażającej się okazji. Ale już zapowiem, że jest sporo avków z filmu Aaja Nachle, kilka z piosenki Mayya Mayya z Guru oraz parę z trailera do Twilight, więc poinformuję natychmiast, jak wrzucę i będę czekać na Wasze krytyczne opinie!
Edit: następnego dnia
I wreszcie się dorwałam! Zapraszam zatem na bloga i proszę o szczere opinie na temat avatarów. Zachęta? Hmm, to może to (mój zdecydowany faworyt ):
Ostatnio edytowany przez Qausain (2008-12-16 18:47:13)
Mirya Dwójka mi się bardzo podoba, głownie przez te świetne kolory!
Qausain Cóż za kapitalne ujęcie
Supriya Do tego pana coraz bardziej się przekonuje, a szata graficzna po prostu manifik!
IzaKurcze a le wyszło...Nienawidzę tego odcienia niebieskości...Choć animacje zrobione ślicznie
Supriya właśnie takie było moje zamierzenie, ponieważ dorwałam bardzo kiepską jakość tego teledysku, więc chcąc nie chcąc musiałam to jakoś rozjaśnić, ale dziękuję za szczerość .
Co do Twoich animacji, oczywiście bardzo mi się podobają! Najbardziej widzą mi się te podwójne animacje, ponieważ sama teraz przechodzę zafascynowanie właśnie takim sposobem tworzenia
Qausain zaraz lecę na Twojego bloga, nie mogę się doczekać by zobaczyć w końcu coś nowego made by you .
Audrey napisał:
Qausain Cóż za kapitalne ujęcie
Też je uwielbiam! Jest takie pełne emocji, a i Konkona bosko w nim wyszła! Ale to nie jedyne takie - w Aaja Nachle było ich pełno, co widać w reszcie avków.
Iza napisał:
Qausain zaraz lecę na Twojego bloga, nie mogę się doczekać by zobaczyć w końcu coś nowego made by you .
Wow, aż tak mi fanujesz? To miło, naprawdę!
Iza, im więcej się przyglądam temu bałwankowi w twoim profilu, tym bardziej mi się on podoba! Także ta animacja się wg mnie wybija ponad resztę Ta druga z choinkami już jest za niebieska, a jak już mówiłam, nie lubię tego koloru
Qausain, świetne są te z Aaja Nachle! Napatrzeć się nie mogę Kurcze chyba zrobię coś z tego filmu, bo akurat moich ulubionych ujęć nie wykorzystałaś, a raczej - nie wszystkie
Cóż, z samej piosenki Aaja Nachle zbyt wiele mi się robić nie chciało, bo sporo ich w Internecie. Bardziej mi zależało na tych z przedstawienia "Laila Majnu", bo tego jest tak mało, a za mną strasznie chodziła właśnie ta scena z Konko i Kunalem, gdzie oni oboje umierają...
Ale i tak będę czekać na wyniki Twojej pracy nad Aaja Nachle, bo wiem, że Ty też robisz super avatary, poza tym, jestem ciekawa, jakie to scenki!
Qausain... chciałam powiedzieć... znaczy się... wiesz... no... teges... chodzi o to, że...
Brak słów by wyrazić mój zachwyt...
A Oscara powinnaś dostać za dwa avatary z Aaja Nachle: trzeci z pierwszego rzędu i trzeci z trzeciego rzędu.
Uwielbiam te sceny, oczywiście tak jak cały film i występ Laila-Majnu
Uwielbiam Cię! Wielkie, wielkie dzięki! To mnie bardzo podniosło na duchu i aż mam siłę zrobić jakieś nowe avatary, tylko, niestety, czasu brak... Ale może w weekend...
Qausain napisał:
aż mam siłę zrobić jakieś nowe avatary
Koniecznie! Musisz
Qausain cuuuuuuuuudowne! Szczególnie te z Aaja Nachle. Scena śmierci świetna. I ta leżąca Konkona
Z Twilight również wspaniałe.
Sakina, cóż, jako że właśnie oficjalnie rozpoczęłam przerwę świąteczną, będę mieć dużo czasu na robienie avatarków, więc się szykuj! Jak na razie planuję dokończyć oglądanie The Tudors i coś machnąć stąd, a potem pewnie będą takie filmy/seriale, jak Tess of the d'Urbervilles, Guru i sama jeszcze nie wiem, jakie!
Mirya, ogromnie się cieszę, że szczególnie Ci się podobają akurat te dwa, bo to są moje ulubione (zaraz po tym z napisem "Despair" i Konko )! Wielkie dzięki!
Qausain napisał:
Sakina, cóż, jako że właśnie oficjalnie rozpoczęłam przerwę świąteczną, będę mieć dużo czasu na robienie avatarków, więc się szykuj!
Czekam z niecierpliwością
A oto moje dwie najnowsze produkcje Co prawda inaczej je sobie wyobrażałam no ale nie mam zbytnio talentu ;P
Dziewczyny, super animacje! Kto jak kto, ale taka wariatka jak Kajol ma pewnie z milion momentów godnych uwiecznienia na avatarku!
Ja jeszcze nic nowego nie stworzyłam, ale nie traćmy nadziei...
Wkręca się
Wkręca się
Shanti tworzysz bardzo ładne animacje, aczkolwiek jak dla mnie one trochę za wolno się ruszają,. Chyba, że po prostu mój komputer widzi teraz wszystko w zwolnionym tempie
Szynszylka byłam na Twojej stronce i uwielbiam wszystkie animacje, które zrobiłaś z Victorią B., są świetne! Te z bollywoodu są również bardzo dobre jednak nie tak genialne jak te z innych aktorów czy piosenkarek
Ostatnio edytowany przez Iza (2008-12-25 11:36:25)
Wkręca się
Iza napisał:
Szynszylka byłam na Twojej stronce i uwielbiam wszystkie animacje, które zrobiłaś z Victorią B., są świetne! Te z bollywoodu są również bardzo dobre jednak nie tak genialne jak te z innych aktorów czy piosenkarek
Dziękuję za szczerośc :] Mam nadzieje, że kiedyś z bollywood uda mi się zrobic coś równie świetnego jak z Victorią
Chalte Chalte
Ostatnio edytowany przez Szynszylk@ (2008-12-25 18:45:52)
Qausain bardzo ładne animacje Pełny komentarz przeczytasz na blogu.
Szynszylk@ super! Tylko faktycznie mało płynne. Najbardziej podoba mi się ten z 'so hard to let go' i z kilkoma zdjeciami Rani, tam gdzie jedno się rusza. Super pomysł.
Ja też zrobiłam kilka:
Ostatnio edytowany przez Mirya (2008-12-26 10:58:35)
Mirya, ja to tam przy Tobie wysiadam - jesteś genialna! Sama już nawet nie wiem, która najlepsza, tak dobre są one wszystkie!
Szynszylk@A w jakim programie robisz swoje animacje? Bo ja zawsze chciałam się nauczyć robić właśnie takie mało płynne animacje, fajnie to wygląda jeżeli np. jest to zrobione z góra 20 klatek .
Co do tych animacji z "Chalte Chalte" to podobają mi się, bo ja właśnie od zawsze chciałam uzyskać taki efekt .
Mirya jakoś się tak mówi "szapowa" gdy nie wiadomo już jakimi słowami wyrazić zachwyt, tudzież poddanie się .
Boskieee! Szczególnie podobają mi się te z dużą ramką
Qausain a zaraz polecę na Twojego bloga
Wkręca się
Iza - Animation Shop 3 ... przynjamniej jeszcze przez jakiś czas (eh... szkoda tylko, że nie mam pełnej wersji )
Shanti15, uwielbiam Rani w filmie Saawariya, a dodatkowo Twoje oprawy wyszły absolutnie przecudownie! Szkoda tylko, że te animacje ruszają się w spowolnionym tempie, zamiast normalnym, ale pomijając to - super!!! Zazdroszczę weny!
Iza, "chapeau bas" czyli szapo ba Co oznacza 'czapki z głów' Ale byłaś blisko
Nie mam teraz czasu na eseje, więc napisze tylko na szybko:
szynszylka - niektóre bardzo fajne, niektóre trochę mniej, ale ogólnie - rób animacje z większej ilości klatek, bo mało ciekawie wyglądają takie 'pocięte' animacje. Bardzo mi się podobają: 2, 3 i dwie ostatnie. 4 byłaby także super, gdyby nie brak płynności, wygląda jak przyspieszony pokaz slajdów, nie filmik
Mirya... Narobiłaś mi smaku na ten film Szkoda, że to ze zwiastunów z YT. Ja ostatnio doszłam do wniosku, że nie będę robić animacji, dopóki nie dorwę najlepszej możliwej jakości filmu. Z Fashion się narobiłam, a teraz załamuje mnie fakt, że właściwie powinnam wszystkie te animacje zrobić jeszcze raz, to wyszłyby lepiej...
A powiedz mi, teraz już wszystko robisz w AS?
Shanti15, bardzo fajnie zrobione, tylko szkoda, że te ramki i efekty(świetne, swoją drogą!)zmieniają kolor całej animacji, nie przepadam za takimi bajerami, bo wygląda to nienaturalnie.
Co do tempa, to mi nie przeszkadza, tylko ta trzecia mogłaby być szybsza, reszta jest ok nawet przy małym spowolnieniu
Qausain, nie mam czasu wchodzić na bloga, ale ta wrzucona tutaj jest obłędna!!!
Shanti15 to najlepsze twoje avatary jakie do tej pory widziałam!
Supriya - tak, jakość nie ta sama co z DVD... Co do twoich z Fashion to mnie się podobają i użyłam ich na moim blogu
A animacje robię w AS i AP doprawiam
Bollyamator
Mirya jesteś genialna Twoje avatary najbardziej przypadły mi do gustu
Ciekawa Shanti15, niestety nienajlepsza jakość Ale i tak się podoba.
edit:
wow Iza genialne! Z MHN fajne, ciekawe. Ale najlepsze z Pattinsonem. Wszystkie
Ostatnio edytowany przez Mirya (2008-12-27 19:10:58)
Qausain, masz rację Nawet Konrad-Gustaw z Kordianem by nas nie przebili
A mnie "naszło" przy korekcie... (I przez to napisy będą później )
Deepika i Ranbir to piękna para, naprawdę
Jak te animacje fajnie wyglądają jedna pod drugą
Supriya Świetne te animacje! Bardzo ciekawie połączone Ha a ja za pierwszym spojrzeniem myślałam, że to ani i Hrithik
Supriya, rzeczywiście animki są super! I wiadomo, że by nas nie pobili - jesteśmy the best!
Supriya naprawdę cudowne! I faktycznie Deepika pasuje do Ranbira.
Bollymaniak
Bardzo ładne te twoje animacje Supriya pierwszy raz widzę takie były już pół ruchome ale podwójnie ruchome jeszcze chyba nie
twoja animacja Qausain też jest fajna zwłaszcza że króluje w nim mój ulubiony brąz
Qausain! Świetne! Kurcze, a ja oglądnęłam pierwszy sezon i zapomniałam o ściągnięciu drugiego!
Ja zrobiłam z Ashoka:
Mirya, jak zwykle mistrzyni
Już widzę, jak Lotri wariuje widząc te animacje z Sonu xD
Poza tym nie wiem, jak to robisz, że nie widać na twoich animacjach pikseli Np ta z Sameerą w zielonym sari u mnie już byłaby jak kasza, no strasznie mnie to denerwuje, że nie mogę tego zlikwidować
Swoją drogą, właśnie ta i następna (z napisem my feelings) to moje faworytki Pomijając cudownego Sonu, oczywiście. Kurczę, on w żadnym innym filmie nie wyglądał tak dobrze, jak w Ashoku. Pewnie dlatego, że kazali mu się golić
Supriya napisał:
Poza tym nie wiem, jak to robisz, że nie widać na twoich animacjach pikseli Np ta z Sameerą w zielonym sari u mnie już byłaby jak kasza, no strasznie mnie to denerwuje, że nie mogę tego zlikwidować
O właśnie! Mirya, podziel się z nami tym sekretem, bo ja też mam z tym problem. Bo nie dość, że nie masz tej "kaszy", to jeszcze Twoje animacje są rozsądnego rozmiaru, takiego, że można je wstawić na forum, a u mnie, niestety, nierzadko jest albo jedno, albo drugie...
Wkleję też tutaj, żeby nie zaginęło...bo przecież kiedyś zmienię 'wystrój' profilu
Rani Mukherji w filmie Nayak, w którym po prostu się zakochałam - spójrzcie tylko na nią A to tylko jeden fragmencik, potem dopiero jest ślicznie ^^
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-12-30 23:13:33)
Supriya śmiem twierdzić, że jestem chyba największą fanką koloru niebieskiego na forum, więc...jak tylko zobaczyłam to błękitne niebo a na jego tle tańczącą Rani to od razu mi się spodobało
A ja jestem w trakcie robienia czegoś ciekawego...hmmm, mam nadzieję, że Was tym zaskoczę
Supriya Te animacje są takie lekkie i niewinne Baardzo mi się podobają
Iza Czekamy
Iza napisał:
Za to w najnowszej reklamie Hugo Bossa wygląda okropnie
Dziękuję dziewczyny!
Supriya śmiem twierdzić, że jestem chyba największą fanką koloru niebieskiego na forum, więc...jak tylko zobaczyłam to błękitne niebo a na jego tle tańczącą Rani to od razu mi się spodobało
A ja jestem w trakcie robienia czegoś ciekawego...hmmm, mam nadzieję, że Was tym zaskoczę
Iza, zaintrygowałaś mnie! Czekam z niecierpliwością, a nowej reklamy Bossa jeszcze nie widziałam, ale po takiej deklaracji zastanawiam się nad unikaniem telewizji, żeby jej przypadkiem nie zobaczyć...
Supriya, Twój zestaw już widziałam w wątku o avatarach i sygnaturach, więc nie chcę się powtarzać. A to z jakiejś piosenki jest? Zresztą, jakkolwiek by nie było, Nayak i tak już chciałam od jakiegoś czasu obejrzeć!
Stały bywalec
Wszystkie dziewczyny macie super animacje i super talent do robienia animacji
no czyli teraz na mnie czas przyszedł ok jak chcecie :
Ostatnio edytowany przez Shanti15 (2009-01-02 07:22:12)
pala1995 napisał:
Czy ktoś mógłby podac mi stronę gdzie mogę taką animację zrobić.
Kochana, tego się nie robi na stronach. Musisz mieć odpowiednie programy. Jak przejrzysz sobie ten wątek od początku, to znajdziesz nasze instrukcje razem z programami, których używamy.
Stały bywalec
Iza napisał:
Hmm, moje pomysły na animacje?
Pomysły biorę z muzyki, przykładowo te animacje robiłam pod wpływem melodii z filmu "Little Ashes", taki nieoficjalny soundtrack z filmu naprawdę polecam x-ray dog "Time Will Tell" genialna muzyka!
I tak w kółko wsłuchuję się w tą muzykę i jakoś mi przychodzi.
A animacja w moim profilu pochodzi z programu Tyry Banks , w którym to Robert tak mocno wbił się w jej szyję .
Dziękuję bardzo
pala1995 ja używam programów: animation shop, photofiltre studio, virtual dub oraz dvd video soft free studio.
No to chyba jest najprostszy pakiet do stworzenia animacji
to jest Tara Banks - niemożliwe przeciez ona miała ciemniejsze włosy ale i tak super wygląda ;D
Wkręca się
Szynszylk@, te animacje są po prostu boskie! Pozwolisz, że natychmiast którąś z nich wrzucę sobie do profilu, ale na innym forum? Cudo, no jesteś geniuszem i tyle!
Hindustani
Świetne! Super! Masz talent
Wkręca się
Qausain napisał:
Szynszylk@, te animacje są po prostu boskie! Pozwolisz, że natychmiast którąś z nich wrzucę sobie do profilu, ale na innym forum? Cudo, no jesteś geniuszem i tyle!
Jasne, że pozwole następnym razem nawet nie pytaj
Wkręca się
boskie *-* wezme sobie do podpisu jesli moge jedna ?
Szynszyl@, świetne, tylko czemu tak mało Kangany?
Wkręca się
inia napisał:
boskie *-* wezme sobie do podpisu jesli moge jedna ?
Oczywiście :]
A co do Kangany... postaram się coś jeszcze moze w najbliszym czasie wymodzic :]
Dzisiaj miałam niesamowite natchnienie, może to coś w powietrzu, w końcu WOŚP jest tylko raz w roku
Prezent dla wszystkich fanów Rani i jej cudownego występu w filmie Nayak ^^
...czyli np dla mnie
Jak widać kontynuuję ambitne starania robienia jakichkolwiek ramek i udziwnień Jak mi to wychodzi to już inna bajka...
Powiem wam, że AS to jest genialny program, zaczynam się go wreszcie uczyć tylko szkoda, że na tych najciekawszych efektach mi się wiesza i nie mogę ich używać. No ale za 5 razem mi się zwykle udaje Efektów tych próbowałam użyć na Tudorsach, ale nie pokażę, co wyszło, bo niestety klatkowałam też za pomocą AS i animacje są tak ciemne, że nic nie widać... Muszę je poklatkować normalnie i rozjaśnić, a potem robić od początku
I będę próbować jakoś urzeczywistnić moje niecne plany, które póki co zarzuciłam dla Rani... A plany są naprawdę niecne i naprawdę wątpię, żeby mi się udało i żeby to jeszcze wyglądało jakoś A najlepsze jest to, że nawet nie potrafiłabym wytłumaczyć, o co mi chodzi ^^
Hindustani
Szynszylk@ ja się zakochałam w twoich pracach, zwłaszcza w tych z Dhoom 2. Są naprawdę świetne, te ramki i cudne połączenie ruchomego z nieruchomym rewelacyjne. Nie zdziw się jak kiedyś u mnie zobaczysz w profilu
Supriya no widzę zdecydowanie, że coraz ciekawsze prace tworzysz, to że potrafisz zrobić świetną jakość animacji i wybrać fajne ujęcie to już wiedziałam ale teraz jeszcze okazuje się, że potrafisz to robić w coraz ciekawszej formie z bardzo fajnymi i ciekawymi bajerami Bardzo mi się podobają te ujęcia Rani i myślę, że na pewno kiedyś będzie można u mnie zobaczyć te awatary w profilu. Rani jest tak wdzięczną postacią do uwieczniania na animacjach. Ma boską mimikę twarzy
Supriya, jesteś świetna! Muszę szybko dorwać ten film i go obejrzeć, chociaż moje szybko równie dobrze może wypaść za rok...
Supriya ujęcia wybrałaś niesamowite! Najbardziej podoba mi się ostatnia animacja, jest bardzo wdzięczna
(co ja za dziwne wyrazy wymyślam, ehhh czas iść spać )
Wkręca się
Qausain napisał:
Byłoby super, bo uwielbiam Kanganę!
Supriya - ostatni poprostu rewelacyjny reszta też niczego spobie.
Szynszylk@, klękam przed Tobą! Kangana w Twoim wykonaniu jest iście boska! A zwłaszcza ta druga, czwarta i piąta, ale wszystkie są piękne! Jesteś wielka - dziękuję!
Ostatnio edytowany przez Qausain (2009-01-12 18:54:32)
Supriya Raining mnie powaliło!...Uwielbiam tą animkę!
Szynszylk@ Cudowne....te kolory..och i ach
Supriya Cóż za cudowna Rani! Brakuje mi jej tego uroku, bo w nowszych produkcjach gdzieś się zagubił Faktycznie raining najładniejsze!
Szynszylk@ piękna Kangana z świetnego filmu.
Ja porobiłam, znów na potrzeby blogowe:
Mirya Zawsze podziwiam twoje animacje Jest w nich tyle...czystości? Chodzi o to, że nie ma skazy jakiegoś zapisu gif, za to są na nim jeszcze takie ładne ozdobniki Druga the best!
Wkręca się
Robi postęp
Wow Szynszylk@! Genialne po prostu! Najlepsze 1, 3, 5
Ja zrobiłam na potrzeby notkowe:
Ohh, jaki ten Abraham jest cudny
Szynszylk@ cudowne animacje, jednak Abraham nie pozwolił mi się skupić na kimś innym poza nim .
Mirya Guru Ty moje !!!!
Szynszylk@ Wow! Nie sądziłam, że umiesz robić tak świetne animacje!
Mirya Piękne, cudowne! No aż brak mi słów....
inia jeżeli to jest pierwsza, to naprawdę bardzo dobrze wykonana! .
Kurczę, wszyscy robią jakieś postępy w tworzeniu tych animacji, a ja nic-stoję w miejscu ;( .
Iza, jeśli ktoś tu stoi w miejscu, to chyba ja - nic ostatnio nie animuję, bo nie mam czasu, a kiedy już coś robię, moje eksperymenty mi nie wychodzą i kończę na robieniu wedle tych samych schematów, co zawsze...
inia, zgadzam się z dziewczynami - jak na debiut, to jest naprawdę świetnie!
Hindustani
Ina bardzo ładne ja też parę dni temu zrobiłam coś z tą sceną z Kajol.
Może pokażę (tylko nie wiem czego takie to mało proporcjonalne, może ktoś ma jakąś podpowiedź?)
Wybaczcie, że tylko jedna scena ale zwyczajnie mi się nie chciało robić tyle klatek. Każdy avatar ileś tam jest dłuższy.
Buuuu, nie wiem co się dzieje z moim komputerem, ale ruszają mi się wyłącznie animacje z Kajol, reszta nie chce pójść .
Inia świetne, świetne! .
No tak zatrzymałam się, zrobiłam dzisiaj 2 animacje z...(niespodzianka ) i stanęłam , może kiedyś dokończę.
Hindustani
Chyba pomyliłam wątki ... bo reszta avatarów jest nieruchoma, zedytuje i dam je do innego wątku
edit:
nie ma takiego wątku z samymi avatarami nieruchomymi, takiego głównego, dlatego pozostawię tutaj.
edit:
albo założę taki wątek na stałe avatary żeby był porządek:)
edit:
albo pozostawię tutaj bo i tak (chyba) mój post tylko byłby jedyny... zrobię porządek jak będzie więcej nieruchomych
a tu stałe, które robiłam parę miesięcy temu:
Barsaat
Lucky: no time for love
Svasti bardzo ładne. Szczególnie, że takie przejrzyste! Co do wątków, może wystarczy zmienić nazwę tego na 'avatary bolly' ? Ja też mam ikonki, którymi mogę się podzielić
Iza ty się zatrzymałaś? Co nowe twoje avatary to nowe pomysły. Ciągle zaskakujesz!
inia świetne! To są twoje pierwsze? wooow!
inia Pierwsza animka? Świetna! No, jestem pod wrażeniem
Svasti Cudowne! Ach...to chyba przez Kajol i to, że te animacje są takie kolorowe! A te icony są śliczne!
Stały bywalec
Tak John Abraham i Abhishek Bachchan w filmie DOSTANA
Jutro może jeszcze coś wytworze,bo już dzisiaj pomysłów nie mam
Wkręca się
inia napisał:
moja pierwsza taka animka
http://i39.tinypic.com/el8nra.gif
Inia jak na pierwszą animację to rewelacja
Gosia_789 Zgadzam się, że jak na pierwsze animki to wyszły bardzo ładne! Ta z Pryianką jest urocza
Stały bywalec
No to może pochwalę się następnymi
Przepraszam za jakość tego z Deepiką,ale niestety mam tylko taką wersję(kawałka)piosenki z Billu Barber
Wkręca się
Wszystkie animacje mi się podobały... Musze sama spróbować zrobić choć jedną własną animację (tylko nie za bardzo umiem,ale się nauczę)
Shanti15 świetny Shahrukh z Oye! It's Friday!
Zrobiłam początek animacji z Nokia Star Screen, na razie nie chce mi się kończyć, ale może kiedyś...
Wkręca się
Mirya, ale mi narobiłaś smaku na tą relację! A ja się męczę od tygodnia, bo 8 część ciągle pobiera mi się z błędami. Ale skoro to jest w takiej dobrej jakości, jak na twoich avatarach, to ja będę cierpliwa!
Priyanka jest cudowna I ta druga z Asin, wygląda jak wycięta prosto z Ghajini, haha tej miny nie da się pomylić
Supriya obejrzyj jak najszybciej
Musze Ci powiedzieć, że takiego show jeszcze nie było. Akshay oddaje nagrodę, a nawet jest niezła kłótnia. Masakra.
Co do występów to bardzo podobał mi się właśnie Priyanki, ale jeszcze z niego avków nie robiłam. No i Bips też miała fajny.
O kurczę, a mnie po raz kolejny przerwało połączenie z netem i muszę te 186 mb pobierać od nowa... Niiieeeeee!...
Mirya, już nic mi nie mów o tym, dopóki nie zobaczę, bo po prostu umieram z ciekawości
skubie, po pierwsze, to można nazwać avatarami, a po drugie - one są śmieszne! Zachęcają, abym wreszcie ten film obejrzała (Boże, ile to ja już rzeczy mam oglądać ).
skubie Kocham te animacje....jejku....Piękne i zabawne
Mirya Rany...szczęka opada! Niesamowite i tyle