Strony: 1
Zaczyna się rozkręcać
Kilka ciekawostek
* Karan Johar zaproponował Neetu Singh rolę Jennifer, ale odmówiła.
* Człowiek pokazany na początku filmu podczas zabawy z młodą Naną to w rzeczywistości fotograf z ekipy, Anil Mehta.
* Na początku filmu widzimy uprawiającą jogging Nainę. Jednak Preity Zinta była zbyt zajęta w tym czasie, więc Nikhil Advani zatrudnił modelkę do biegania przed kamerą (dlatego filmował ją tylko od tyłu).
* Zdjęcia kręcono w Indiach, USA (w Nowym Jorku) i Kanadzie (w Toronto w Ontario).
* Karan Johar pisał scenariusz z myślą o swej przyjaciółce Kareenie Kapoor w roli głównej bohaterki. Ale zażądała za dużej stawki i została zastąpiona przez Preity Zinta.
Taka aktorów rola... Czyżby Kareena była zbyt pewna siebie?
Może... i to jeszcze przyjaciel chciał, aby zagrała w tym filmie..
A może poprostu tyle bierze i nie chciała robić wyjątku (dasz palec, a chcą ręki)
Oj ma Ale Kareena zapewne też. Mozę to ona rozpuszcza te plotki??
Mi się wydaję, że Kareena nie zagrałaby tak dobrze. W K3G mi sie nie podobała, ale w Asoce była świetna
karenki nie lubie, ale jakos mi przypadla w san sanana w asoce, a rola nainy w khnh do niej jakos mi nie oasuje, bo ona bardziej pasuje do modnisi, wariatki, a nie do okularnicy
Heh...ale później zmienia się i już nie jest okularnicą
Fakt Naina się potem zmieniła, ale jakoś nie widzę Kareeny w tej roli
Hindustani
Mirya napisał:
Mi się wydaję, że Kareena nie zagrałaby tak dobrze. W K3G mi sie nie podobała, ale w Asoce była świetna
Mi się też tak wydaje. Moim zdaniem Kareena nie umie zagrać komediowej roli, chyba że to zależy w jaką postać w komedii się wciela. W Kg3 jakoś jej bohaterki za bardzo nie lubiłam, za to w Asoce zagrała świetnie i z tym się zgodzę.
Co do tego żeby Kareena zagrała Nainę w Gdyby jutra nie było, hm... jakoś nie widzi mi się w tej roli, moim zdaniem Preity dobrze wywiązała się ze stawianego przed nią zadania a jej minki były wyśmienite
Ja osbie nie wyobrażam innej Nainy... Mój mózg zakodował sobie Preity i się nie chce odkodować, a chciałam sobie wyobrazić Kareenę
Zgadzam się Aishwarya! Preity zagrała świetnie! (Te jej minki ) A na Canal+ w środę będzie Gdyby jutra nie było! Ja nie mam tego programu niestety...
Zaczyna się rozkręcać
Ja też nie.. Sczerze mówiąc to ona nie pasuje do takich ról.. ale znowu mam przeczucie że gdyby ona zagrałaby w tym filmie a w ciekawostkach było by że: "Preity Zinta miała grać zamiast Kareeny" To ciekawe co wtedy byśmy gadały..
Zaczyna się rozkręcać
No tak szczerze to ja chyba też bym tak mówiła Bo Preity świetnie gra a podobno "jej gwiazda gaśnie"
Hmmm nie dziwię się, że "jej gwiazda rośnie". Gra coraz lepiej... A jak ty uważasz?
Bollyamator
zgadzam sie prity jest swietna w gai tez super zagrala
ale i tak uwazam ze rohit lepiej pasuje do ammana w tym filmie
Ostatnio edytowany przez lidiam10 (2007-08-20 19:55:04)
Zaczyna się rozkręcać
no racja ale.. jakby tak się zastanowić.. Ale oni ślub? Nie...
Bollyamator
no raczej dzieci z tego zwiazku by nie bylo
no ale powiedz sama rozumieja sie bez slow
Ona to by prędzej że tak powiem kopnęła w kalendarz
Bollyamator
no ale ich milosc pokonala by przeciwnosci
a tak w ogule karena jest skad inand nie wiem dla czego gwiazda bollywood
tak sobie to tlumacze ze moze przez ta jej orginalna urode
Może , ale nie chciałabym żeby grała Naine jakoś mi nie pasuje
Ostatnio edytowany przez Dominika (2007-08-28 21:21:03)
Bollyamator
no ona tak w ogule mi sie w k3g podobala ale jej nie lubie niewiem dla czego
a nejna w tym filmie jest nie do podrobienia prity jest po prostu genialna w tej roli
lidiam10 napisał:
no ona tak w ogule mi sie w k3g podobala ale jej nie lubie niewiem dla czego
a nejna w tym filmie jest nie do podrobienia prity jest po prostu genialna w tej roli
Zgadzam się Kareena podobała mi się w Asoce i 36 China Town, ale i tak jej nie lubię zbyt bardzo
Hindustani
Wolę zdecydowanie bardziej Preity w roli Nainy niż Kareene. Preity była tu akurat, no moze jakby miała zagrać Kajol to jeszcze bym się zgodziła, ale Kareena-niee.
A Aman i Rohit razem - tak widziałam tą scenkę na youtube, naprawde zabawny pomysł, ale zawał u niektórych na miejscu
Bollyamator
no a szczegulnie u mnie
no bo jako dziewczyna mi ze daleko u hetero mam szanse
a jak by byl gejem to koniec zludzen
no ale moze jeszcze byc bi
Ja tam wcale nie żałuje że Kareena nie zagrała
Osobiście to cieszę się że zagrała w tym filmie taka Naina
Bo KRÓL jest tylko jeden! <3
Dobry dyskutant
O matko! Gdyby zamiast Preity zagrała Kareena to już by nie był ten sam film! Równie dobrze mogliby zmienić reszte obsady, bo szkoda by było Shahrukha i Saifa. Po prostu Preity była idealna w roli Nainy i nie wyobrażam sobie kogoś innego zamiast niej. A w szczególności Kareeny.
A jeśli chodzi o to alternatywne zakończenie - Aman i Rohit razem - to za każnym razem jak widzę ten filmik to płaczę ze śmiechu
Tak więc i jedno i drugie zakończenie wyciska łzy z oczu
Też coś wrzucę:
Ciekawostki:
-W scenie tuż po odnowieniu kawiarni należęcej do rodziny Nainy, można zobaczyc siedzących przy stoliku Karana Johara, producenta filmu oraz Farah Khan, choreografkę.
-Jednego z bliźniaków grającego w filmie "Jestem przy tobie" ("Main Hoon Ja") mozna spostrzec wśród tancerzy w piosence "Maahi ve".
-W filmie Nikhil i Karal w ramach urozmaicenia piosenki "Maahi Ve" postanowili gościnnie zaprosić Rani Mukherjee, która razem z Shah Rukh Khanem i Saif Ali Khanem wykonuje układ choreograficzny z "Kabhi Khushi Kabhie Gham" z utworu "Say Shava Shava".
-Zaproszony przez babcię sikh Kammo, przedstawiając swoich wnuków o imieniu Bhagat Singh, mówi o dwóch filmach z "Bhagat Singh" w tytule ("Shaheed-E-Azad Bhagat Singh" 1954 i "Shaheed Bhagat Singh" 1963). Naprawdę są trzy takie filmy - w czasie kręcenia "Gdyby jutra nie było" powstał 3. film: "The Legend of Bhagat Singh" (2002).
-Domek dla lalek i lalki, którymi bawi się Gia w filmie to nieco zmodyfikowane lalki z serii Loving Family (Kochająca Rodzina) od Fisher Price'a. Domek to Special Edition Townhouse (specjalne wydanie domku miejskiego). Lalka użyta jako Aman to faktycznie lalka ojca, do kupienia wraz z domkiem. Drobne zmiany obejmują nakrycie głowy lalki babci, żeby wyglądało jak sari i dodanie poncha lalce matce, żeby przypominało kurti (tunikę) noszoną przez matkę.
Wpadki:
-W piosence "It's the time to disco" kiedy cała trójka tańczy razem, Aman stoi po prawej stronie Nainy a Rohit po lewej; chwilę później widzimy jednak, że Aman stoi po lewej a Rohit po prawej stronie Nainy, ale nie mieli kiedy zamienić się miejscami, bo w tym czasie machali paluszkami i główkami
Ostatnio edytowany przez .:Rani:. (2008-02-20 13:20:06)
Gość
Super ciekawostki Rani. A ja mam dla Was kolejna i sądzę, żę mało kto to zauwazył ;P
Podczas Maahi Ve pare sekund jak babacia odpycha Amana i Rohita nastepnie pokzany jest ojciec Rohita i tancerki,
to zauważycie, że ta ostatnia - to Kajol ;P, do której uśmiecha sie SRK
Ostatnio edytowany przez Mad (2008-02-20 13:08:31)
Gość
Hm chyba sa tam 2 ujecia Kajol, a napisałem tu bo wcześniej nikt o niej tu nie wspomniał
Robi postęp
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
.:Rani:. napisał:
-Domek dla lalek i lalki, którymi bawi się Gia w filmie to nieco zmodyfikowane lalki z serii Loving Family (Kochająca Rodzina) od Fisher Price'a. Domek to Special Edition Townhouse (specjalne wydanie domku miejskiego). Lalka użyta jako Aman to faktycznie lalka ojca, do kupienia wraz z domkiem. Drobne zmiany obejmują nakrycie głowy lalki babci, żeby wyglądało jak sari i dodanie poncha lalce matce, żeby przypominało kurti (tunikę) noszoną przez matkę.
WOW Ja też chcę taki domek
A Farah w tej restauracji się dopatrzeć nie mogłam ;/
Dobry dyskutant
Ja też dorzucę dwie ciekawostki :
-W filmie wykorzystano piosenkę z filmu Devdas pt. "Maar Dala" (podczas porannej modlitwy Lajjo)
- Wykorzystano również piosenkę z filmu Lagaan "Chale chalo" (podczas urządzania na nowo restauracji Jennifer)
Nabijacz
dobrze ze kareena nie wystapiła uważam ze Preity jest o wiele bardziej utalentowana i piękniejsza i bardziej pasuje do SRK
Gwiazda bollywoodu
Nie widzę Kareeny w roli Nainy.. Na szczęście odmówiła. Panna Kapoor jest strasznie pewna siebie, aż za bardzo..
Strony: 1