Strony: 1
* Aishwarya Rai była początkowo brana pod uwagę do roli Nishy.
* Początkowo użyto głosu Jamesa Colmera, twórcy Jaado, do zdubbingowania jego postaci, ale potem w postprodukcji zastąpiono go mechanicznym, elektronicznym głosem, który słychać w filmie.
* Podczas kręcenia końcowych scen Hrithik Roshan cierpiał na nerwobóle karku. Musiał poddawać się masażom wielokrotnie w ciągu dnia, by móc chodzić i utrzymać ból na poziomie, który mógł wytrzymać.
* Melodia, której Ziemianie używają do komunikowania się z obcymi, to "Trans-Europe Express" Kraftwerku.
* Jaadu był grany przez indyjskiego aktora - karła Chhotu Dada, który grał na ślepo, w kostiumie z animatroniczną głową na górze.
* Zdjęcia kręcono w Indiach - w Nainital w stanie Uttaranchal.
* Hrithik Roshan nie mógł schudnąć do roli młodego człowieka z umysłem jedenastolatka, ponieważ kręcił inne filmy w tym samym czasie. Problem został rozwiązany dzięki workowatym ubraniom, które ukryły jego naturalne proporcje i specjalnym fryzurom, optycznie wyszczuplającym twarz.
Źródło: FilmWeb
niezle gratuluje ciekawostek, madhhy
A ja trochę czytałam o tym filmie w TeleŚwiecie i pisało, że jest to taka Bollywoodzka wersja E.T
Zaczyna się rozkręcać
Nagrody Filmfare
Nagroda Filmfare dla Najlepszego Filmu – Rakesh Roshan
Nagroda Filmfare dla Najlepszego Reżysera – Rakesh Roshan
Nagroda Filmfare dla Najlepszego Aktora – Hrithik Roshan
Nagroda Filmfare Krytyków dla Najlepszego Aktora – Hrithik Roshan
Nagroda Filmfare za Najlepszą Choreografię – Farah Khan za "Idhar Chala"
Nominacje do
Nagrody Filmfare dla Najlepszej Aktorki – Preity Zinta
Nagrody Filmfare dla Najlepszej Aktorki Drugoplanowej – Rekha
Nagrody Filmfare dla Najlepszego Aktora Komediowego – Johnny Lever
Nagrody Filmfare za Najlepszą Muzykę – Rajesh Roshan
Nagrody Filmfare za Najlepszy Playback Męski – Udit Narayan za "Idhar Chala"
Nagrody Filmfare za Najlepszy Playback Kobiecy – Chitra za "Koi Mil Gaya"
Źródło Wikipedia
Ostatnio edytowany przez skubie (2009-01-23 21:40:26)
O Hrithik'owi się należały te nagrody bo doskonale wszedł w skórę swojego bohatera A, że tak fryzurą i ciuchami można wysmuklić człowieka...no,no!
Zaczyna się rozkręcać
Wow nieźle go wyszczuplili. Ale,że ten karzeł grał na ślepo...nieźle. Ale dużo nagród dostał ten filmik. A Hrithikowi się należały bo super zagrał upośledzonego chłopaka.
Stały bywalec
O tym karle to nie wiedziałam. Świetnie poradził sobie z rolą skoro nic nie widział. A Hrithik zagrał naprawdę genialnie.
Zaczyna się rozkręcać
mirka napisał:
Hritik pierwszorzędnie zagrał opóżnionego w rozwoju był bardzo przekonujący
Potwierdzam. Byłam pozytywnie zaskoczona tą rolą. Od czasu obejrzenia tego filmu bardzo go doceniam jego aktorstwo.
Strony: 1