Strony: 1
Cały film był bardzo wruszający...
1) rozmowa Amana z matką po tym, jak Naina wyszła bo dowiedziała się że Aman "ma żonę"
2) śmierć Amana
3) kiedy Aman zasłabł w czasie Mahive
4) koncówka piosenki Kal Ho naa hoo - Naina i Rohit się bawią, Aman jest na badaniach
5) Wydarzenia po spotkaniu "żony" Amana w sklepie z biżuterią.
Bollymaniak
1) Śmierć Amana
2) kiedy "czytał" pamiętnik
3) Kiedy biegł do Nainy a potem mówił "nie kocham cię, nikogo nie kocham"
4)Kiedy w czasie piosenki "mahi ve" zaczął się pocić i mieć atak
5) kłamstwo że ma żonę i potem rozmowa z matką
a dlaczeo bo to było straszne i na nich płakałam
3) Kiedy biegł do Nainy a potem mówił "nie kocham cię, nikogo nie kocham"
widzę, że ta scena bardzo silnie na Ciebie zadziała
a ja przez całą tą scenę zadawałam sobie pytanie: Czy dobiegnie? Czy może serce nie wytrzyma i upadnie gdzieś na ulicy?
Robi postęp
1. Śmierć Amana i cała scena w szpitalu
2. Jak Aman czytał pamiętnik
3. Jak Aman zemdlał podczas piosenki Maahi Ve
4. Jak Naina dowiedziała się że Aman tak naprawde nie ma żony
5. Jak babcia i cała rodzina dowiedziała się prawdy o tej małej dziewczynce (że jest jej wnuczką bo jej syn zdradził żonę )
Ja mogę powiedzieć cos innego: jeśli chodzi o ten temat to myślę tak samo jak wy
Ten film jest chyba jednym z niewielu na którym można płakać ze szczęścia i ze smutku...
Ze szczęścia i ze smutku płakałam na momentach w ''KHNH'', ''DDLJ'', ''K3G'' i ''KKHH''
Bollyamator
caly film jest wzruszajacy
ale ja jestem twarda nie plakalam jak amman umieral. nie plakalam´jak biegl do neiny...
plakalam jak tlumaczyl nejnie ze jej ojciec placze razem z nia a jego lzy otrzec moze jedynie nie placzac.
jestem glupia ale dla mnie to jest najbardziej wzruszajaca scena
Ostatnio edytowany przez lidiam10 (2007-08-18 19:58:59)
Bollyamator
Zawsze płaczę na drugiej części filmu. A najbardziej jak Naina przyjmuje oświadczyny Rohita bo wtedy rezygnuje z Amana. No i oczywiście też jak Aman "ucieka" ze szpitala i spotyka się z Nainą przy tym moście.
Gość
Jak dla mnie warte zapisania tu są 2 sceny, oczywiście śmierc Amana oraz wyznanie Amana uczuc oraz jego niemoc w obecnośći matki.
Szok mozna rowniez przezc podczas dowiedzenia sie prawdy przez Naine i Rohita w sklepie ;(
Scena w której Aman "czytał" z pamiętnika Rohita również była bardzo piękna i wzruszająca..
Jak się Naina dowiedziała to było wzruszające Tak przez przypadek na dodatek!
5 to za mało jak oglądałam ten film to normalnie cały przepłakałam
Brilliant napisał:
5 to za mało jak oglądałam ten film to normalnie cały przepłakałam
Ja też to miałam
Bollyamator
1) Kiedy Aman mówi do Rohit'a : "W tym życiu jest Twoja ale w każdym następnym będzie moja" (O Nainie oczywiście)
2) Gdy babcia dowiaduje się prawdy o wnuczce i samobójstwie syna
a potem każda scena
Hindustani
Moja najbardziej wzruszajaco scena to po pierwsze spotkanie Amana i Nainy gdy ona dowiaduje sie prawdy o chorobie Amana i o tym że tak naprawde nie ma żony - jej słowa "Czemu tak mocno mnie kochasz?" A on "nie kocham Cię" a widać że kłamie, no po prostu się popłakałam to było przepiękne. Widać było całą siłę ich uczuć!
Po drugie co tu opowiadać - sceny przed smiercia Amana i jego śmierć
Po trzecie scena gdy Aman i Rohit rozmawiają tez po tym jak spotykają z Naina w sklepie lekarkę i wszystkiego się dowiadują. Rohit pyta się Amana co byś zrobił na moim miejscu a ten odpowiada "Chciałbym byc na Twoim miejscu. Bardzo bym chciał." Jego wygląd w tej scenie i mina mówią wszystko. Piękne.
Po czwarte scena zaraz po spotkaniu Nainy i Amana, o której napisałam na samym początku. To są przygotowania Nainy do ślubu. jest przyjęcie w domu, spiew i zabawa a Naina patrzy z bólem na Amana a on stojac na środku pokoju patrzy na nią z miłością. Potem podchodzi, klęka przy niej i mając łzy w oczach całuje w policzek...
Po piąte scena ślubu Nainy i Rohita bo widać że Aman cierpi Naina też,ale wiedza ze tak jest najlepiej dla nich wszystkich.
Jeszcze bym mogła kilka wymienić bo większość scen z filmu jest piękna. Te o których już wcześniej osoby pisały: jak Aman niby czytał pamiętnik Rohita, jak powiedział Nainie że ma żonę, jak mówił Rohitowi że Naina jest twoja w tym życiu ale w każdym następnym będzie moja. Obiecujesz. Rohit obiecuję i ma skrzyżowane palce, a Aman widząc to mówi do niego - Ty psie! Można się śmiać przez łzy.
Po prostu wspaniały film!!!!!!!!!
Ostatnio edytowany przez milkaja1 (2007-09-08 12:15:13)
Milkaja1!
Wspaniale opisałaś te sceny! Nawet jeśli ktoś jeszcze nie oglądał filmu, to czytając to co Ty napisałaś, mógł sobie wyobrazić bardzo dokładnie to, co działo się w filmie. Idealnie wyraziłaś wszystko to, co odczuwali bohaterowie "Gdyby jutra nie było"!!!
Jutrzenka
Hindustani
Jutrzenka napisał:
Milkaja1!
Wspaniale opisałaś te sceny! Nawet jeśli ktoś jeszcze nie oglądał filmu, to czytając to co Ty napisałaś, mógł sobie wyobrazić bardzo dokładnie to, co działo się w filmie. Idealnie wyraziłaś wszystko to, co odczuwali bohaterowie "Gdyby jutra nie było"!!!
Jutrzenka
Dzięki Jutrzenka! Starałam sie pokazać co moim zdaniem w tym filmie najpiękniejsze, choć cały film jest piękny i w wielu momentach można się było wzruszyć i popłakać. Pozdrawiam!
Jutrzenka napisał:
Milkaja1!
Jutrzenka
Można popłakać się przy samym czytaniu tego
1. Na pierwszym miejscu nie moge ustawic niczego innego jak śmierć Amana Ryczałam na tym jak bóbr!
2. Rozmowa Amana z Naina - gdy dowiedziała się o jego 'żonie'
3. Gdy Naina dowiedziała się że Aman nie ma jednak 'żony'... to był cios w serce
4. Gdy Aman z Naina stali przytuleni (i płakali) na tym 'moście' podczas deszczu...
Ogólnie to cały film jest wzruszający - od początku do końca ...
Bo KRÓL jest tylko jeden! <3
Wzruszający i śmieszny od początku do końca....
Najbardziej wzruszająca scena dla mnie, to ta w której Aman rozmawia ze swoją matką po tym, kiedy Naina dała kwiaty jego stryjowi i wyszła... Wtedy, co Aman mówi "Ja umieram, mamo..." Ach...
I typowe: scena na moście, kiedy Naina pyta, czemu Aman tak bardzo ją kocha...
Dobry dyskutant
ogólnie to ja płaczę już na początku filmu, ponieważ wiem jak się skończy
ale najbardziej na tym w szpitalu <końcówka>, oczy Amana z bliska, blada <jak na hindusa > twarz i ta łza w oku o nie... na samo wspomnienie znów się popłakałam
Dobry dyskutant
znów oglądałam KHNH i znów płakałam.... ta koncówka ma coś w sobie, że trzeba płakać
Bollyamator
Witam, dodam od siebie że świeżo po obejrzeniu KHNH muszę przyznać że trudno wymienić 5 scen, dlatego wymienię 3.
nr 1 (bezapelacyjny) Wesele powala emocjami, napoczątku myślałem że widzi ducha Amana, że chłop już nie żyje - wspaniała scena. I jak tu składać życzenia parze młodej, i jak tu je przyjmować, i jak tu cieszyć się z weseliska...
nr 2 Rozmowa z matką i ta informacja, że powoli umiera i jak ją kocha.
nr 3 Jack Sparow zostawia ukochaną Orlando Bloomowi, czyli ciąg oddawania swojej miłości "przyjacielowi" od rozmowy z matką po słowa na promenadzie "Nie kocham cię, nikogo nie kocham".
To mój pierwszy post tu, pozdrawiam wszystkich miłośników kina, zwłaszcza tego z kraju Bolly...
1. Kiedy Aman ucieka ze szpitala, gdy dowiaduje się że Naina zna prawdę (głównie chodzi mi o ich spotkanie)
2. Kiedy Aman udaje że czyta z pamiętnika Rohita
3. śmierć Amana
4. Gdy Naina dowiaduje się prawdy o chorobie Amana
5. Kiedy Aman okłamuje Naine wmawiając jej że ma żone, ona wychodzi zrozpaczona a on cierpi że nie może jej kochać (ogólnie sceny tego trójkąta miłosnego, Rohit chce jej powiedzieć że ją kocha a ona mówi mu o miłości do Amana, średnio przyjemna sytuacja).
Dlaczego akurat te, bo one wyciskały na maksa łzy z moich oczu powodując zagrożenie odwodnienia organizmu!
Bywalec
1. śmierć Amana
2. smutna wersja piosenki Kal Ho Naa Ho - naprawdę wzruszające jak Naina jest smutna, a Aman próbuje ją pocieszyć
3.Gdy Naina poznaje prawdę o chorobie Amana
4, Gdy Aman wyjawia prawdę o Gii, że jest ona owocem romansu męża Jenny i kiedy godzi się ona ze swoją teściową -też bardzo się wzruszyłem
Robi postęp
1. kiedy Aman umiera.. boshe normalnie potop był w moim pokoju.. to takie smutne....
2. Gdy Naina dowiduje sie ze Aman jest chory i ich rozmowa.....
3. Ślub Nainy i Rohita.. gdy Aman prowadzi ją do ołtarza..
4. Kieyd Aman udaje ze czyta pamietnik Rohita
5. gdy Aman mówi Nainie ze ma zone.. a ona zrozapczona wybiega..
-Kiedy wszyscy przytulają Amana w momencie jak Naina powiedziała tak Rohitowi
-Kiedy Pria dowiaduje się od Prii o chorobie Amana
-Kiedy Gia daje kwiatek Amanowi w szpitalu
-Kiedy Aman "czyta" pamiętnik Rohita
i parę innych.. W filmie jest dużo scen śmiesznych, ale ogólnie jest smutny, szczególnie zakończenie. Nie potrafię przy tym nie płakać...
1) Kiedy Aman umiera
2) Kiedy wszyscy zegnają się z Amanem w szpitalu
3) Kiedy zasłabł podczas piosenki Maahi Ve
4) Kiedy rozmawia z matką i mówi, że jego serce zasłabe, żeby kochać Nainę - nie jestem pewna czy to było dokładnie tak.
5) Kiedy Aman "czyta" pamiętnik Rohita
lilith napisał:
wiecie co, plakac mi sie zachcialo jak czytalam Wasze wypowiedzi!! CO ZA FILM!!!
Nie tylko Tobie. Czytam cały temat o KHNH i mi się smutniej zrobiło niż w czasie oglądania samego filmu
Bywalec
Gdy Aman mówi do Rohita : "W tym życiu jest twoja,W każdym następnym moja.."
Wkręca się
Przygotowania Nainy do ślubu. Przyjęcie i spiewy. Naina patrzy na Amana a on czule się jej przygląda i wykonuje ten charakterystyczny gest. dotyka palcem policzka tuż nad ustami, co oznacza prośbę o usmiech.
Kiedy Aman na łozu śmierci mówi "Ty psie"-do Rohita, też urocze i jak Gia daje mu kwiatka, a on kolejny raz "prosi" małą o rękę i ona odpowiada przez łzy i spazmy "nje" kręcąc główką...
Nabijacz
1.gdy Naina przychodzi do Amana i chce mu powiedzec ze go kocha a tu sie okazuje, że ma "zone"
2.Cała scena koncowa
Umbrella napisał:
1. Kiedy Aman ucieka ze szpitala, gdy dowiaduje się że Naina zna prawdę (głównie chodzi mi o ich spotkanie)
2. Kiedy Aman udaje że czyta z pamiętnika Rohita
3. śmierć Amana
4. Gdy Naina dowiaduje się prawdy o chorobie Amana
5. Kiedy Aman okłamuje Naine wmawiając jej że ma żone, ona wychodzi zrozpaczona a on cierpi że nie może jej kochać (ogólnie sceny tego trójkąta miłosnego, Rohit chce jej powiedzieć że ją kocha a ona mówi mu o miłości do Amana, średnio przyjemna sytuacja).
Dlaczego akurat te, bo one wyciskały na maksa łzy z moich oczu powodując zagrożenie odwodnienia organizmu!
Zgadzam sie !!! Dla mnie też te sceny są najsmutniejsze :-(
Zaczyna się rozkręcać
Dużo ich było więc powiem, że na płaczę za każdym razem jak go oglądam i to nic nie szkodzi, że znam go na pamięć
Hindustani
jagis16 napisał:
-Kiedy wszyscy przytulają Amana w momencie jak Naina powiedziała tak Rohitowi
-Kiedy Pria dowiaduje się od Prii o chorobie Amana
-Kiedy Gia daje kwiatek Amanowi w szpitalu
-Kiedy Aman "czyta" pamiętnik Rohita
. Nie potrafię przy tym nie płakać...
))))))))))))))))
to tak jak ja:))))))))))))))))
nic dodac nic ująć
"I am the yearning that resides in a woman´s heart... that´s who I am"
Shah Rukh Khan
Bollyamator
Cały film jest wzruszający i cudowny ,dla mnie najbardziej wzruszajaca scena to ta w której Aman mówi do Rohita "W tym życiu jest twoja,W każdym następnym bedzie moja" i jeszcze ta w której Aman i Neina spotykają sie na moscie pod czas deszczu i sie przytulają i płaczą Piekny film
Stały bywalec
Aman udający,że czyta pamiętnik
Ona "Czemu tak mocno mnie kochasz?" - On "nie kocham Cię"
Kiedy Aman okłamuje Naine wmawiając jej że ma żone, ona wychodzi zrozpaczona, a on cierpi że nie może jej kochać
no i później jego rozmowa z matką "Całe życie uciekałem od miłości, a kiedy życie ucieka ode mnie wpadłem na nią"
Bollyamator
Nie będę sie powtarzać ale cały film jest wzruszający:(
Ale najbardziej chyba utkwilo mi w pamieci to jak Naina przygotowuje sie do ślubu i nagle wchodzi Aman.
Smutne...
Bollymaniak
A dla mnie najbardziej wzruszajaca scena to ta w ktorej Rohit i Naina tancza salse, a Aman stoi na tym balkoniku i wdedy zaczyna sie piosenka Kal Ho Naa Ho....
Hmm.. dla mnie najbardziej wzruszające sceny to:
*rozmowa Amana z matką o miłości do Nainy
*gdy Aman opowiada historię Jenny babci Lajjo
*gdy Aman 'czyta' pamiętnik Rohita
*gdy Naina dowiedziała się że Aman umiera i późniejsze ich spotkanie
*końcowa scena gdy wszyscy przyszli odwiedzić Amana i rozmowa Amana z Rohitem
Robi postęp
1) Jak Aman dostaje ataku serca na przyjęciu zaręczynowym Nainy i Rohita
2) Jak Aman budzi się w szpitalu i wszyscy przy nim są i on pyta Gię, czy za niego wyjdzie
3) Scena z piosenką 'Kal Ho Naa Ho'
4) Jak Naina pyta Amana: 'Dlaczego tak bardzo mnie kochasz?'
5) No i, oczywiście, śmierć Amana
Bywalec
Wszystkie egzekfo:
Śmierć amana
cała piosenka ,,Kal ho naa hoo"
Gdy wszyscy przyszli do szpitala pożegnać Amana
Wkręca się
Mam to samo zdanie co Abi-Aish. Zawsze na tym płacze nawet jak film obejrzę któryś raz i będę płakać tak samo jak za pierwszym obejrzeniem go.
Gwiazda bollywoodu
Widziałam ten film tyle razy, że powinnam go już znać na pamięć nawet od tyłu i nie powinien mnie już wzruszać...a jednak zawsze jak go oglądam to mam mokre oczy...
1. "W tym życiu jest Twoja..."
2. "... -Czemu tak mocno mnie kochasz?
-Nie kocham Cię. Nikogo nie kocham..." i jeszcze do tego jak Ona Go w tym momencie za sweter ciągnie, z taką miłością i rozpaczą zarazem.
3. "Czytanie przez Amana pamiętnika Rohita
4. Scena przed Intermission ( czy jak to się tam pisze) - jak Naina przychodzi wyznać Amanowi miłość, a ten ją okłamuje, że ma żonę, a Ta te kwiaty wujkowi wręcza i potem ta Jego rozmowa z matką...
5. Jak Aman ucieka ze szpitala i mówi Rohitowi, że chciałby być na Jego miejscu
I tak w ogóle to się popłakałam pisząc ten post...
Gwiazda bollywoodu
kiedy Aman umiera
Ślub Nainy i Rohita..
gdy Aman mówi Nainie ze ma zone
Gdy Aman wyjawia prawdę o Gii
Robi postęp
Śmierć Amana - wyłam jak małe dziecko
Strony: 1