kurcze z tego co ja się orientuje to one raczej chodzą w balerinkach ewentualnie w sandałach lub poprostu boso nooo ale może ktoś znajdzie jakieś lepsze info
hmm nie wydaje mi się, szukałam tego w necie ale nic nie znalazłam noo może ktoś lepiej szpera po necie albo zna z autopsji
tzn ze ktos juz mial stycznosc z nimi np ze byl w indiach i mogl je zobaczyc, kupic ect ogolnie autopsja tzn poznanie, zbadanie.. czegos co mozna dotknąć ale jeśli chcesz jakieś encyklopedycznej regułki to poszperaj np na encyklopedii Wiem.PL:P
też si ostatnio zastanawiałam w jakich butach chodzą Hinduski...Bo Kasia zaczęła sobie wyobrażać siebie w ślicznym sari z błyszczącymi ozdóbkami i nie mogła sobie nic na nogi wymyśleć
Też przeczesałam cały internet i niczego nie znalazłam
Bollyamator
znalezione kiedyś tam w internecie, mam nadzieje że o to chodziło
Nazwa: Ćappale
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Jakie piękne !!! Takie ozdobne są śliczna !!!!!! Kocham te buciki i muszę taki mieć !!! patrycjajoker super że nam je pokazałaś !! Są boskie
Śliczne patrycjajoker!! Chętnie bym w takich pochodziła
Shanti15 napisał:
Mojari, Juttis - są bardzo podobne do polskich balerinek
Niektore rzeczywiście sa podobne
Hindustani
Patrycjajoker dzięki wielkie za zamieszczoną informacje o obuwiu noszonym przez Hinduski i na dodatek z pięknymi zdjęciami Pamiętasz może stronę z jakiej korzystałaś przy zdobywaniu tych informacji? Jak tak to podaj proszę jako źródło.
Podobne obuwie czasem można i w Polsce ujrzeć, choć nie do końca to samo, ale jednak wdziałam czasem trochę zbliżone, również z takimi ozdobnymi koralikami.
Najpiękniejsze są moim zdaniem Mojari i Juttis ale jakbym miała nosić to Mojari pewnie wygodniejsze
Bollyamator
* Anulka
nie ma za co
* Shanti15
pamiętam jak w lato w daichmanie <nie do końca pamiętam jak to się pisze> mniejwięcej w tegorocznym okresie wakacyjnym były 'mojari' tylko że robione z siateczki i na nią były ponaczywane koraliki
ale wyglądały bardzo ładnie.
* Milkaja
Nie ma za co chodź to niedokońca moja zasługa : )
Niestety nie pamiętam, wiem że to było jakieś forum <dlatego wrzuciłam jako cyctat> i poprostu kliknełam "cytuj" , skopiowałam co ciekawsze posty i zapisałam na komputerze.
Śliczne są te buciki Widać, że indyjski styl zagościł ostatnio też w Polsce, bo w wakacje można było zobaczyć w sklepach butki podobne do tych, które pokazała patrycjajoker.
Nadają się zarówno do eleganckich strojów jak i do codziennego ubrania Super
Jutrzenka
Podobają mi sie noszone z jeansami :-) I do tego kolorowa bluzeczka Śliczna i bardzo podobne do balerinek
Shanti15 napisał:
poszperałam na googlach i znalazłam tylko że jednego buta ale uważam że jest w bardzo fajnych odcieniach
Skoro jest tylko jeden, to znaczy, że Kopciuszek go zgubił Ładny jest ten bucik, w bardzo podobnym stylu do tych, które pokazywała patrycjajoker W lecie można nosić każde z nich
Jutrzenka
pala1995 napisał:
Piękne są te buty,Chciałabym mieć takie szkoda że u nasz się takich nie nosi
nom szkoda
Zaczyna się rozkręcać
Muszę się pochwalić, że takie mojari znaczy polskie balerinki posiadam. Mam cztery pary:różowe,białe, srebrne i czarne właśnie takie koralikowate, błyszczące zakupionych wiosną i latem. Bardzo podobne do tych oryginalnych. A i właśnie kupione w Daichmanie (nie wiem jak to się pisze dokładnie więc sori). Bardzo je lubię z jeansami i topem i są bardzo wygodne.
Bollyamator
W poniedziałek widziałam w warszawskiej Arkadii <w carrefourze(?)> podróbki mojari
tzn. klapki z siateczki z ponaszywanymi koralikami za 10 złoty
Gość
Na tych wszystkich filmach w większości to one chodzą na boso uważam to za bardzo wygodne, zdrowe no i jaka oszczędnośc przy zakupach. Ciekawe jak My Polki poradziłybyśmy sobie w tym kraju, biorąc pod uwagę, że mamy manie kupowania i kolekcjonowania butów
Eh... nie poradziłybyśmy sobie... tzn. ja tak, bo ja mam manię chodzenia boso po trawie, ale w zimie to troszkę utrudnione więc latem lepiej nie patrzeć na moje stopy po całym dniu wędrowania
zawsze można robić tak jak Cejrowski- jak się zrobi zimno, pojechać gdzieś, gdzie jest ciepło
Bywalec
Ja mam 3 pary butów rodem z Indii !
W Polsce nie nosi się ich z bardzo prostego względu nie mają one "podeszew" mają takie ze skóry ale to ię bardzo szybko ściera !!
Po 2 wyjściach na miasto cała skorka jest już zdarta ! ;(
Buty które ja mam wyglądają tak
Tylko że ja mam :
-czarne
-brązowe
-białe <jak na zdjęciu>
Moze na następny raz wrzucę fotki w sarii xDD
Bywalec
Dzięki xD
Stały bywalec
Piękne buciki. Ja też chcę mieć takie, czy chodzenie po sklepach coś da???
Bollyamator
tez kiedys kupilam za 10 zl takie buciki tylko ze czarne. byly bardzo wygodne i lekkie i miekkie. bardzo mi sie podobaly. ale po kilku wyjsciach na miasto po prostu sie rozkleily. szkoda
Bollyamator
Ciekawe jak na to mówią tam u nich, ktoś wie?
Hindustani
Zakal napisał:
Ciekawe jak na to mówią tam u nich, ktoś wie?
Użytkowniczka patrycjajoker opisała nazwę butów. Wszystko było w funkcji "spoiler" i trzeba było rozwinąć dlatego pewnie nie zauważyłaś/eś. Już poprawiłam.
Bollyamator
Hmm, ciekawe czy by się dziewczyna ucieszyła jakbym jej takie na prezent kupił.