Hindustani
Anushka Sharma w swoim niedawnym wywiadzie
W styczniu tego roku Anushka Sharma i Virat Kohli powitali swoje pierwsze dziecko, Vamikę. Od tego czasu bardzo strzegą zdjęć swojej córki. W rozmowie z Grazia Anushka Sharma omówiła swoją ciążę w pandemii i dlaczego nie zaczęła jeszcze pracować nad swoim kolejnym projektem.
Aktorka, która ostatnio pojawiła się w filmie „Zero” z 2018 roku, mówi, że musiała zrobić sobie przerwę, aby dowiedzieć się co chce robić zawodowo i w jakich projektach chciałaby uczestniczyć.
„Rozmowa o zdrowiu psychicznym i znaczeniu robienia sobie przerwy zyskała teraz na znaczeniu, biorąc pod uwagę trudne czasy jakie mieliśmy. Jako osoba kreatywna musisz pozwolić sobie na oddech, tę przestrzeń, aby się rozwijać, wymyślać i odkrywać na nowo” – mówi Anushka.
Dodaje, że kobiety są pod presją, aby wyglądać w określony sposób, zanim zostaną matkami, zanim zajdą w ciążę, a już na pewno po urodzeniu dziecka.
„Pomimo tego, że jestem osobą dość świadomą siebie, martwiłam się. Ciągle myślałam – czy będę nienawidziła swoje ciało?”
W tym samym wywiadzie Anushka szczerze mówiła o swoich pierwszych miesiącach ciąży, opisując je jako „straszne”. Anushka wyraziła również wdzięczność za obecność Virata w tym czasie, ponieważ nie mógł grać w krykieta z powodu wybuchu COVID-19.
Wskazała również na zainteresowanie zorganizowaniem baby shower. Zażartowała nawet, że jest gotowa na zorganizowanie jednego dla siebie. Jednak baby shower Anushki było skromnym wydarzeniem z powodu epidemii, w wydarzeniu uczestniczyła tylko jej najbliższa rodzina.