Bywalec
Ja oglądałam na raty bo byli u mnie goście ale tłumaczenie bez sensu i jeszcze z błędami a jak nie wiedzieli to napisali po hindi .Ale tak i tak dobrze że coś się dzieje .
Naprawdę tak kiepsko przetłumaczone? Hmmm szkoda. Ja widziałam tylko parę scen i trochę przeszkadzał mi lektor, nie oglądam filmów bolly z lektorem, ale akurat w tym fragmencie nie zauważyłam błędów...no ale naprawde udało mi się tylko z 10 minut obejrzeć
Bywalec
Oj tak i lektor był okropny .
Bollymaniak
ja obejrzałam tylko początek. ogólnie, widziałam już ten film.
ale lektor rzeczywiście był kiepski. oglądałam w małym telewizorku, więc sobie darowałam.. bo jeszcze obok rodzina gadała. tragedia.
Paheli, u mnie to samo... xD Siedziałam przy samym głośniku, więc słyszałam mniej więcej lektor.. kiepski, kiepski... A piosenki też nie lepiej potłumaczone...
Bollymaniak
Mishti - to dla mnie pocieszenie, że nie tylko ja miałam ten problem niestety, ale z piosenek widziałam tylko początkową. nie patrzyłam na tłumaczenie, tylko na miny mojego brata i taty. to był ciekawy widok
A ja oglądałam z siostrami
Na szczęście nie było w domu gości, tylko rodzice coś za nami lukali, ale tylko chwile bo potem na szczęście pojechali odwiedzić dziadków
Bollyamator
Oglądałam film z całą rodziną.... niestety każde słowo sprawiało że nie można było usłyszeć lektora.
Ale siostry i mamusia uwielbiają Bollywood. Byłam bardzo ciekawa reakcji taty na ten film, myślałam że od razu przełączy. Ale o dziwo spodobał mi się film, nawet nas uciszał jak coś komentowałyśmy
a dzisiaj w "Czarodziejkach" najpierw był hinduski ślub, a potem jedna z bohaterek zmienila się w hinduskie bóstwo - shakti miła indyjska muzyczka leciała
Stały bywalec
I ja tego nie widziałam, a kiedyś oglądałam każdy odcinek tego serialu, niestety tego nie pamiętam
Paheli napisał:
to ja wam zazdroszę. bo u mnie to były ironiczne uśmieszki, albo rozmowy, albo wszyscy spali. świetnie
U mnie, o dziwo.. nikt się nie śmiał..
Wujek [brat mamy] nawet przytupywał od rytm muzyki, jak były piosenki.. a potem stwierdził nawet, że Indyjskie filmy są o wiele lepsze od Polskich.. Że mają lepsze taśmy, lepsze fabuły.. xD
Raveena napisał:
a dzisiaj w "Czarodziejkach" najpierw był hinduski ślub, a potem jedna z bohaterek zmienila się w hinduskie bóstwo - shakti miła indyjska muzyczka leciała
A nie orientujesz się, który odcinek której serii to był?
Bollymaniak
To i tak miałaś lepiej Przynajmniej Twój wujek.. bo u mnie tylko mama w miarę akceptuje te filmy. Tacie podobają się bardziej piosenki. O brata nie pytaj.
Bollyamator
Akurat oglądałam ten odcinek Czarodziejek Pozytywne zaskoczenie...
To był 134 odcinek 7 sezonu
Bollymaniak
Ooo kurcze, muszę koniecznie poszukać tego odcinka" Czarodziejek" gdzieś w necie
Stały bywalec
W niedziele na 20 miałam iść na My Name Is Khan niestety film znowu został odwołany. Nie wiadomo kiedy go puszczą. Ale to nie o tym chciałam mówić. Na szczęście w telewizji o tej samej porze na Travel Channel odbędzie się dokument "Radżastan pełen kolorów". Choć w jakimś stopniu się zadowolę.
Zaczyna się rozkręcać
Napisze to tutaj bo nie wiem gdzie ale widziałam w telewizji reklamę My name is Khan reklamowali, że leci w kinach aż normalnie zaczęłam skakać przed tv jak to widziałam W szoku byłam, że to u nas promowali Cieszy mnie to bardzo
Bollymaniak
Fate U mnie w Warszawie My Name is Khan będzie wyświetlany dzień później, czyli w poniedziałek. Godzina się nie zmienia - 20.00. Tylko że teraz pewnie wielu osobom nie będzie to pasowało...
Bollykate już kilka osób ją widziało. ja jeszcze nie. a na jakim kanale to było?
Stały bywalec
Coś słyszałam o tym Paheli. Ale jeśli w Poznaniu też tak będzie to nie będę mogła pójść. Ja i mój Mąż pracujemy do 20.00. Z jakiej racji przekładają na następny dzień, dla mnie to chamstwo. Ciekawe co w takim razie zrobią dla osób, które z wiadomych przyczyn nie mogą przyjść w tym terminie. Wczoraj dzwoniłam do mojego kina i kobieta powiedziała, że terminu jeszcze nie ma.
bollykate ja również widziałam reklamówkę MNIK na MTV Polska.
Bollyamator
Ja widziałam reklamę na Polsacie 2 i na TV4
Bollymaniak
Fate oby chociaż u Ciebie termin był odpowiedni. Bo ja jeszcze nie pracuję, ale mam szkołę i też nie jest mi to na rękę, aby film był w poniedziałek. oczywiście pójdę.. tylko boję się, co będzie we wtorek rano. Bo wiadomo że ten film nie będzie trwał godzinę, tylko więcej. W każdym razie, będzie jeszcze premiera, 23 kwietnia. Więc na pewno go obejrzysz, nie martw się.
Zakręcony
Ja na pewno pójdę na MNIK 23.04.2010 a zwiastun też muszę zobaczyć w polskiej telewizji
U mnie w kinie nie raczej nie będzie.. Eh.. ale byłam zła jak się dowiedziałam...
Jest jeszcze nadzieja, bo to nie jest do końca pewne.
Film już widziałam.. ale z chęcią bym go obejrzała jeszcze raz w kinie..
Reklamę widziałam już na Polsacie i na TVN ..
Bywalec
Kurdę jak to w innym terminie ma być to pewne że w każdym kinie.
Stały bywalec
A ja się właśnie przed chwilką dowiedziałam, że jednak nie obejrzę MNIK. Puszczają dziś o 20.00. Niestety ani ja, ani mój Mąż nie możemy iść bo pracujemy do 20.00. Jestem wściekła. Co mi po zwrocie pieniędzy przez kino. Ja chciałam obejrzeć film, po to się w końcu kupuje bilety. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Robi postęp
oj to współczucie do późna pracujesz Fate ja mam 30 km do kina i nie wiem czy pojadę proszę mamę a raczej tate by wypelnil szybko papiery na dopłaty to mnie zawiezie przy okazji a tata zawsze wszystko do ostatnią chwile .
Bywalec
A ja jadę z rodzicami na szczęście tata jest już w domu a mama kończy prace o 18 00 więc dożę .
Szkoda tylko ze wersja będzie o 35 min skrócona.....
Bywalec
Nom.
Bywalec
2 maja o 23.05 w TV 4 będzie "Mistrz blefu" (czyli "Bluffmaster").
3 maja o 12.00 w Polsacie będzie "Czasem słońce, czasem deszcz".
3 maja o 15.25 w HBO 2 będzie "Mały Zizou" (także 4 maja o 7.55).
Stały bywalec
Dzięki za info kajol i shahrukh khan.
Obejrzałabym "Mały Zizou" ale nie wiem czy przypadkiem nie idę do pracy:(. Zobaczymy może mi się poszczęści, choć ostatnio z tym trudno.
Bywalec
Bluffmaster o 32.05 ?!?!! Przecież tam nie ma żadnych scen które są wyłącznie dla doroslych. MHN to tez było o tej porze. Telewizja dyskryminuje Bollywood! Napiszmy skargę!
Robi postęp
dzieki za info Bluffmaster tak póżno ;(
k3G z checią obejrze po raz kolejny;)
nie mam HBO;(
zgadzam sie z checią ja tez napisze skargę
Ostatnio edytowany przez Amritka12 (2010-04-20 16:05:55)
Bollyamator
Chętnie obejrzę Bluffmastera, nawet o tak późnej porze
K3G zapewne też ...
Super informacja.. Dzięki
Kurde, późno.......
A K3G nie wiem czy dam rade obejrzeć
rzeczywiście póżno Ale z drugiej strony fajnie,że w końcu coś się ruszyło
Mnie nie dopuszczą do telewizora o takiej godzinie na Bluffmastera... a mój własny się zepsuł... Kurczę. Nie mają o której filmów puszczać..
A K3G za wcześnie... Nie wiem, czy dam radę zobaczyć choć kawałek.. Mogli by puścić jakoś 15, 16 godzina..
Stały bywalec
Przegapiłam to. Oczywiście winna praca.
Zakręcony
Wywiad był króciutki, ale potem była dość długa rozmowa w studiu z Polką, która była statystką w filmach bolly i indyjskim lekarzem pracującym w Polsce... A wszystko pewnie wrzucą na stronę DDT
Też ofladałam. I fajnie że dodali scenki z K3G i KANK
Bollymaniak
ten wywiad już jest na stronie DDT. Bardzo fajny. Amitabh mówi całą prawdę, że bollywood nigdy nie będzie tak popularne jak hollywood chociażby ze względu na język. I że te filmy nie będą tak poważne, one są dla rozrywki.
Oglądałam Bluff i KKKG. TEraz czekam na Małego Zizou, ale jak znam życie, nie obejrzę Pech bahryan ":{
Kto ma telewizję 'n'?
Bo dzis rozmawiałam ze swoim chrzestnym, który ją ma i mówił, że na 70 którymś kanale jest program gdzie często lecą filmy Bolly, bo sam często tam ogląda. Mówił, że czasem jeden po drugim nawet lecą, on zawsze ogląda. ;D
Nie wiem - może chodziło mu o ten kanał TV1000, ale nie wiedział jak się nazywa wiedział tylko, że na 70 którymś kanale ogląda Bollywood, swoją ulubioną Pooję (chodziło o Rani) i Rahula (Srk). xD
Ostatnio edytowany przez Mishti (2010-05-02 15:11:42)
Ja niestety nie mam telewizji 'n'
A ten wywiad z Amitabhem oglądałam i był świetny! Szkoda że króki
Dobry dyskutant
Ten film-"Droga do Indii"-to będzie jakaś telenowela brazylijska -bo na tym kanale właśnie takie lecą?
Robi postęp
- 26 maja (środa) o 23:00 na POLSAT FILM leci "Bluffmaster", powtórka w czwartek o 21:00
- 3 czerwca (czwartek), o 23.00 w TV 4 będzie "D jak Deshu" (znany także jako "D - król podziemia")
- 6 czerwca (niedziela), o 10.15 w Polsacie będzie "Podkręć piłkę jak Beckham"
- 6 czerwca (niedziela), o 10.15 w TVP 1 będzie "Guru" (ale ten z Jimim Mistrym, nie Ratnamowy)
- 11 czerwca (piątek), o 1.50 w TV 4 będzie "Żona dla zuchwałych" (nie należy panikować, że tak późno; najpewniej - jak to zwykle bywa - następnego dnia będzie o normalniejszej godzinie)
Bywalec
Od 4 czerwca 20:30 TV PULS - “Dance India, dance”
Te godziny są powalające... "D jak Deshu" bym obejrzała, bo tylko tego nie widziałam, ale o takiej godzinie nie będzie mi się nawet chciało..
“Dance India, dance” ? Może popatrzę..;D
Stały bywalec
Łał nie widziałam niektórych z tych filmów. Trzeba to nadrobić. Dzięki za info.
Robi postęp
Witam oglądał ktoś z was 'Droga do Indii'
wczoraj ja tak nawet fajne jak na razie zobaczymy jak akcja się rozkręci .
Badzo mi sie podobają ze puszczają piosenki z Bolly filmów
Stały bywalec
Nie oglądałam, zapomniałam, ale i tak nie wiem czy mam ten program, muszę poszukać. Czy ten serial jest co tydzień??
Bywalec
Amritka12 ja oglądałam .Podoba mi się .Oj tak fajnie poszczają piosenki z filmów .A dziś oglądałaś .
Dziewczyny ja również oglądałam i powiem, że bardzo mi się podoba...fabuła nie najgorsza;D i super że wstawiają piosenki z bolly
Jak na razie na pewno będę oglądać
Bywalec
Oraz ja a i powtórki na drugi dzień o 14 00.
Nie wiem czy było ale 4 czerwca, o godzinie 20:30 na TV Plus leci Dance India Dance.
"Osiemnastu biorących udział w show uczestników walczą o tytuł najlepszego tancerza Indii. Z młodymi artystami współpracuje trójka najlepszych choreografów w kraju" - obejrzycie?
Stały bywalec
Czy ktoś widział "Podkręć piłkę jak Beckham" i "Guru", ponieważ nie wiem, który obejrzeć, a lecą o tej samej godz. Gdyby "Guru" leciał z Ash i Abim to nie miałabym problemu, a tak........
Deepika napisał:
Nie wiem czy było ale 4 czerwca, o godzinie 20:30 na TV Plus leci Dance India Dance.
"Osiemnastu biorących udział w show uczestników walczą o tytuł najlepszego tancerza Indii. Z młodymi artystami współpracuje trójka najlepszych choreografów w kraju" - obejrzycie?
Ja chętnie obejrze bo na pozostałe filmy się nie załapie bo nie mam tych programów A co do Guru i Podkręć piłkę jak Beckham to oglądałam tylko drugi film i mi się nawet podobał
Bollymaniak
fate napisał:
Czy ktoś widział "Podkręć piłkę jak Beckham" i "Guru", ponieważ nie wiem, który obejrzeć, a lecą o tej samej godz. Gdyby "Guru" leciał z Ash i Abim to nie miałabym problemu, a tak........
Oglądałam Guru i dla mnie bomba po prostu, uśmiałam się jak nie wiem Nawet jest piosenka z tańcem A znowu Bend it like Bekham nie oglądałam
Bywalec
Dziewczyny uwaga uwaga Guru będzie o 21 20 .A i jeszcze coś nie wiem czy było ale 12.06.10 na TV4 o 20 00 Żona dla zuchwałych
* Żona dla zuchwałych
Robi postęp
Racja kajol i shahrukh khan Guru ma byc o 21.20
Podkręć piłkę jak Beckham podobno fajne moja nauczycielka od anglika widziała i sie jej podobało
o Żona dla zuchwałych o normalnej godzinie
widziałam 2 pierwsze odcinki Drogi do Indii wczoraj nie widziałam ale za to powtórkę obejrzę
Ostatnio edytowany przez Amritka12 (2010-06-03 09:25:10)
Bollymaniak
Powiedzcie proszę dokładnie kiedy i o której i na którym leci ta droga do Indii bo się pogubiłam
Bywalec
Chandramukhi droga do indii leci od poniedziałku do piątku na Zone Romantica o godzinie 21 00.Powtórka jest o 14 00.
Dobry dyskutant
Powiedzcie jak wrażenia z Drogi do Indii bo nie wiem czy warto zacząć oglądać??
Robi postęp
Mi sie osobiście podoba na razie jest ciekawe
donaannawp.pl najlepiej samemu obejrzeć i sprawdzić czy jest w twoim guście
Hindustani
Dzisiaj na TV Puls o 20.30 jest program Dance India Dance. Nie wiem czy chodzi o ten znany program, ale jeśli tak to jest to coś w rodzaju Idola. Choreografowie z Bollywood uczą ludzi tańczyć, a oni walczą o nagrodę.
Poczytać o tym możecie na angielskiej Wikipedii --> http://en.wikipedia.org/wiki/Dance_India_Dance
Aidan Turner
Hindustani
Hmmm... problem w tym, że tą informację znalazłam w programie z gazety, ale na TV Puls reklamują na tą godzinę jakiś film Więc nie wiem czy w końcu będzie czy nie Trzeba poczekać i sprawdzić...
Aidan Turner
Bywalec
Nie no w necie w programie pisze ze to dziś jest tak samo jak w gazecie no zobaczymy już za godzinkę .
Robi postęp
Bywalec
Ja włączyłam a tam jakiś film .
Stały bywalec
Rzeczywiście Dance India Dance nie było
Bywalec
Podobno maja puści za tydzień w piątek o tej samej porze o 20 30.Wiec zobaczymy za tydzień .
A DDLJ też nie będzie, tylko to jest inny film - złoto dla zuchwałych , prawda ??
Bywalec
Nie nie .
Ja sprawdzaam w programie TV i jest tylko złoto dla zuchwałych
Bywalec
anulka zobacz tu nawet http://www.telemagazyn.pl/wyszukiwarka/ … o,cpr.html
Bollymaniak
Ja i tak Żony nie obejrze...
Ale dzisiaj oglądałam Podkręć piłkę jak Beckham i całkiem mi się ten filmik podobał, fajny
Ale fajnie, nie ma to jak DDLJ
Dobry dyskutant
Chyba dojdzie do skutku ten program Dance India Dance.Kupiłam wczoraj TV14 i program przewidywany jest na 11 czerwca o 20,30 na TV PULS.
Mam nadzieję ,że go obejrzymy.
Wkręca się
Ja jestem wielką fanką Dance India Dance. To jest indyjski You Can Dance
tyle, że z małymi różnicami:
- po pierwsze: mają lepszych jurorów,
- po drugie: lepszych i ładniejszych (czasem) tancerzy i oczywiście tancerki,
- po trzecie: tańczą do piosenek z filmów
czekam na trzeci sezon DID dziś o 20.30 na TV Puls ;]
Co do Żony dla zuchwałych - jutro 12 czerwca o godzinie 20.00 na TV4
Ostatnio edytowany przez Sumedha (2010-06-11 15:58:36)
Bollyamator
Dance India Dance.. właśnie miałam wcześniej obejrzeć ale zawsze zapominałam...
Jeśli tańczą do piosenek z filmów to nie mogę dzisiaj zapomnieć
Stały bywalec
Powinnam zdążyć na to. Wychodzę z pracy o 20.00 i mniej więcej pół godz zajmuje mi przejazd do domu.
DDLJ leci... patrzałam kawałkami.. bo od początku nie oglądałam...
jakże się cieszę, że widziałam go już ze 100 razy...
Ale tak.. schrzanili sprawę...
1 - złę tłumaczenia piosenek
2 - lektor jest inny niż ten jak się kupi oryginalny film
3 - niektóre dialogi też są źle potłumaczone..
4 - lektor momentami opóźnia się.. aktor powie kwestie, powie następną a lektor tłumaczy dopiero tę pierwszą..
5 - Zamiast Raj czytać "Radź" czyta "Radż"
To jest aż już śmieszne...
Jak się kiedyś denerwowałam na te lipne tłumaczenia itp. to teraz mnie to po prostu śmieszy... sero..
Bollyamator
też zwróciłam uwagę na inne tłumaczenie, chodzi o dialogi, mnie nadal denerwuje
i to opóźnienie
ale i tak jestem happy że mogę oglądać Sharuka a moja mama cały czas w niego wpatrzona
cudnie razem grali jak dla mnie to tylko Sharuck w parze z Kajolką potrafią tak wspaniale pokazać miłość
Robi postęp
A ja sie ze złościłam bo przez pogodę cyfra jakieś zakłócenia miała i końca nie zobaczyłam ;(
racja tłumaczenia są okropne
Mishti zgadzam sie z tobą, tłumaczenie troche kiepskie....
Nie oglądałam do końca wczoraj, ale dziś moja mama mnie osłabiła mówiąc, że ona obejrzała..
Sama oglądała film dopiero 2 raz, ale też zauważyła "Radżża"
Bollymaniak
Ja nie mam jak oglądać Dance India Dance bo mój tata cały czas Mundial ogląda
Dobry dyskutant
Dance India Dance jest powtarzany w sobotę jeśli komuś nie uda się obejrzeć w piątek.
Bollyamator
Mishti w piątki na tv Puls o 20.30 i powtarzany jest w niedzielę o 18.30
W tym tygodniu pokażą dopiero 2 odcinek. Ciekawe czy w każdym odcinku Dance India Dance będzie Salman Khan jako gość czy może pojawi się ktoś inny
Ostatnio edytowany przez Dewi (2010-06-14 23:36:46)
Dobry dyskutant
Ja też jestem ciekawa co teraz będzie za gość w tym programie.Mam nadzieję że Shah Rukh ale zobaczymy:P
Hindustani
Dance India Dance było, ale ostatnio w piątek, czyli 11 czerwca o 20.30. Oglądałam nie od początku. W tym odcinku gościem był Salman. Wszyscy chcieli się z nim przytulać (jeśli chodzi o uczestników ) i jeszcze klatę pokazał bo go jedna z uczestniczek prosiła Za tydzień ma być dalszy ciąg.
W Środę o 23.10 i w czwartek o 21.00 na Polsat Film Kabhi Khushi Kabhie Gham --> Właśnie widziałam reklamę.. ;D
Ostatnio leciało tam o takich samych godz. DDLJ .. w zeszłym tygodniu...
Bollyamator
Filmy z Bollywood można oglądać online...podaje stronę: http://www.playtube.pl/
Dobry dyskutant
Teraz w programie Dance India Dance są podawane tytuły piosenek przy których tańczą uczestnicy.
Bywalec
Nom i dobrze .
Własnie byłam w pokoju u rodziców i przylukałam, że oglądają ''Podkręć jak Beckham / Bend It Like Beckham".. ale to już końcówka, na Polsat Film.
A ostatnio, w któryś czwartek leciało tam K3G... często puszczają Bolly.
Wkręca się
czy ktoś może mi podać strony na jakich można oglądać filmy bollywood online?
Bywalec
Dziś w Romantycznym Czwartku :Devdas o 21:00 na Polsat Film.
Bywalec
Po drugiej stronie / The Other End of Line HBO 20.11 (sobota) godz. 7:35
Indie. Piękna operatorka infolinii Priya Sethi (Shriya Saran), obsługuje posiadaczy kart kredytowych banku w Stanach Zjednoczonych. Dzięki świetnej znajomości języka angielskiego, udaje Amerykankę i podaje się za Jennifer David. Pewnego dnia podczas jednej z rozmów poznaje interesującego mężczyznę, czarującego Grangera Woodruffa (Jesse Metcalfe) i umawia się z nim na randkę w San Francisco. Po przylocie do USA postanawia nadal ukrywać swoją prawdziwą tożsamość...
Hindustani
Jeśli ktoś ma Travel Channel to 13 lutego o godz. 21.00 może obejrzeć program "Czas na Indie"!
Powtórki programu, m.in.:
17 lutego o godzinie 20.00
21 lutego o godzinie 02.00
25 lutego o godzinie 01.00
27 lutego o godzinie 21.00
28 lutego o godzinie 02.00
źródło
Zakręcony
Ja też może zobaczę a tymczasem na tvs od pon-pt o godz.19.05 leci telenowela indyjska Simply Sapney
Bywalec
Wiem nie jest to bollywood ale gra tam Aishwarya .
Więc napisze dnia 8 marca (wtorek) o godzinie 20:25 na tvp 1 film Ostatni legion.
Hindustani
kajol i shahrukh khan napisał:
Wiem nie jest to bollywood ale gra tam Aishwarya .
Więc napisze dnia 8 marca (wtorek) o godzinie 20:25 na tvp 1 film Ostatni legion.
Dzięki za wiadomość. Postaram się zobaczyć. Co prawda widziałam, ale dawno
Dobry dyskutant
Bollymaniak
Ja też jeszcze nie oglądałam filmu... muszę to nadrobić
Hindustani
Jak dla mnie to film słaby - chyba najsłabszy z historycznych jakie oglądałam Ale na pewno warto go obejrzeć dla Aishwaryi i Colina Firtha, który dostał w tym roku Oskara
Aidan Turner
Hindustani
olga89 napisał:
Jak dla mnie to film słaby - chyba najsłabszy z historycznych jakie oglądałam Ale na pewno warto go obejrzeć dla Aishwaryi i Colina Firtha, który dostał w tym roku Oskara
wiem, że słaby (hm...może średni) jak go pierwszy raz zobaczyłam byłam troszkę zawiedziona, bo miałam wysokie wyobrażenie o tym filmie (myślałam, że to będzie coś a la Gladiator ) ale tak dawno go nie widziałam, że chcę obejrzeć
Stały bywalec
A mnie się bardzo podobał. Super obsada. Uwielbiam Colin'a.
Hindustani
W czwartek na kanale Puls będzie film Hanuman - Małpi Bożek - koprodukcja indyjsko-amerykańska z Tabu w jednej z ról. Można o nim przeczytać na filmweb.pl chociaż oceny ma raczej marne
Aidan Turner
Główną rolę gra dosyć śmieszny gostek, oglądałam kawałek w weekend Na Tabu nie trafiłam...
Zaczyna się rozkręcać
Chciałam zawiadomić, że na programie Ale!Kino - 2 Maja o godz. 14 będzie leciał film "Duma i uprzedzenie" z Aishwarya Rai
ten film jest tam pokazywany od lutego i pewnie jeszcze nie raz go pokażą, ale najbliższa możliwość zobaczenia jest 2 maja
Bywalec
W telewizji ostatnio leci reklama Liptona. Jest tam Azjata w białym i po chwili zjawiają się Induski śpiewające Bole Chudiyan.
Reklama jest również na youtube
Bywalec
14:40 TV Puls sobota, 21 maja 2011
KOMEDIODRAMAT (Bombay Dreams), Szwecja, 2004
16-letnia Hinduska została adoptowana przez szwedzką rodzinę. Ebba (Gayathri Mudigonda) jest nieśmiałą, pełną marzeń nastolatką. Dorasta, przeżywa pierwsze przyjaźnie i miłości. Pewnego dnia znajduje ukryte przed nią listy od swojej biologicznej matki. Nastolatka jest zrozpaczona, głównie z powodu zachowania opiekunów, którzy nie wyznali jej prawdy. Przekonuje swoją najlepszą przyjaciółkę Camillę (Nadine Kirschon), by wspólnie wyjechały do Indii na poszukiwania prawdziwej matki.
Godzina taka, że nie wiem, czy obejrzę.
Od jakiegoś czasu na Comedy Central leci serial komediowy "Dostawa na telefon" <czy jakos tak > Sama nie oglądałam żadnego odcinka, ale widziałam reklamę i Bollywoodzkie nuty chyba dosć często słychać w tym serialu. O godzinie 19.45 o ile dobrze pamiętam.
Bollyamator
dzisiaj na tvn leci różowa pantera 2 ok 16.00. wiem że to nie bolly ale gra tam aish
Wow, obejrzałam i jestem zaskoczona, bo wydawało mi się, Aishwarya ma tam mniej znaczącą rolę Kiepski film, ale ze względu na Steve'a Martina i słabe żarty, bo Aishwarya była super
Zakręcony
Najlepsze jest to że jeszcze nie spotkałam się z tym by jej nazwisko było wymieniania w jakiejkolwiek zapowiedzi .
Bywalec
W niedzielę 3 lipca o godzinie 20.00 na Canal + będzie "My name is Khan"
Zakręcony
Zaraz zacznę płakać bo nie mam Canal + xDDD
Ale już jutro można zobaczyć Aishwarye na TVP 2 w filmie "Ostatni Legion."
Może to nie film Bollywood ,ale gra tam nasza kochana Ash ;>>
Stały bywalec
Ja również nie mam Canal+. Na szczęście widziałam My Name Is Khan, zresztą Ostatni Legion również widziałam. Bardzo polecam oba filmy.
Zakręcony
Też widziałam oba filmy. Na "My Name Is Khan." Tak płakałam ,ze zrobiłam się czerwona i twarz mi napuchła.
Ostatni legio będę jutro oglądała ,ponieważ zobaczyć moją ukochaną aktorkę w moim telewizorku jest czymś pięknym.
Mam MNIK na DVD, ale zobaczyć to w TV to zawsze jakoś inaczej. Nie posiadam Canal +, ale być moze dam radę obejrzeć u brata mamy ;p Jak nie, trudno.
Wkręca się
W sobotę 2 lipca o 14:20 pierwsza część Fanaa. (TVP1).
Stały bywalec
Kiepska godzina na film tym bardziej w sobotę. Niestety nie obejrzę, pociesza mnie jedynie fakt, że widziałam już 3 razy filmik, no i mam go na dvd.
Pewnie będą tak puszczać jak w ubiegłym roku, co sobotę po części. Po Fanaa będzie KHNH a potem MHN, lub odwrotnie Tak przypuszczam. Fanaa nie będę oglądać raczej.. nie lubię Aamira w tym filmie. xD
Wkręca się
Mishti napisał:
Pewnie będą tak puszczać jak w ubiegłym roku, co sobotę po części. Po Fanaa będzie KHNH a potem MHN, lub odwrotnie Tak przypuszczam. Fanaa nie będę oglądać raczej.. nie lubię Aamira w tym filmie. xD
dokładnie. ale ja pamiętam, że (dwa lata temu?) w wakacje leciały trzy filmy bollywood i to chyba o 9 rano. pierwsza była Fanaa, potem Koi Mil Gaya i jeszcze coś. właśnie chyba jeszcze bylo MHN i KHNH : D wtedy MHN było pierwsze, KHNH drugie, a potem KMG. ale Fanaa była też na 100 % ale dokładnie nie wiem czy to było dwa lata temu : D
Stały bywalec
Macie rację, leciały 3 filmy bolly. Fajnie, że puszczają cosik, szkoda tylko, że wciąż to samo!!!
Ja pamiętam jak dwa lata temu byłam u babci to z siostrami ciotecznymi oglądałyśmy rano KHNH na jedynce o około 9 rano
Wkręca się
Mishti napisał:
Było, dwa lata temu leciały: Fanaa, MHN i KHNH, co sobotę jakoś po 9, po jednej części. KMG też był, jednak to chyba było później.
no tak około 9, ale w piątki z tego co pamiętam : )
Zakręcony
Mishti napisał:
Pamiętam inaczej
Możliwe ,ale dobrze pamiętam. W zeszłym roku spóźniłam się na pierwszą część filmu "Fannaa."
Zaczęłam oglądać od 2 ,a za tydzień leciał film "Jestem Przy Tobie."
Oczywiście nie będę się kłócić. Poczekamy ,zobaczymy ; )
Wkręca się
ciekawi mnie co puszczą po drugiej części Fanaa.
myślę, że MHN : D
Wiele osob myślało (jak też ), że będzie jak ostatnio i puszczą MHN a potem KHNH, jednak w programie dali coś innego... Może robią przerwę tydzień i później jeszcze będą te dwa filmy. Trzeba czekać.
Zakręcony
Myślałam ,że będzie coś puszczone ,a tu lipa ; DDD
Telewizja zrobiła niezłe zamieszanie. Chyba wszyscy myśleli ,że będzie tak jak rok temu.
31 lipca o 18.40 na Polsat Film będzie " Podkręć ja Beckham "
I możliwe, że nareszcie zaczną jakieś filmy puszczać bo do Tele Tygodnia został napisany list aby zaczęli puszczać filmy bolly
Ostatnio edytowany przez Tashan (2011-07-27 10:57:54)
OOO , w 'podkręć...' gra Parminder Nagra ;P Uwielbiam ją z ER< z chęcią obejrze
Zakręcony
Podkręć jak leci co jakieś 3 miechy na tym kanale przez tydzień pod rząd o różnych porach , chyba ten kanał i jego widzowie kochają ten film .
Mi styknie raz na pół roku i i tak jest w necie.
Zaczyna się rozkręcać
nieraz u mojej sis która ma cyfrowy polsat leci ostatni legion tylko nie pamiętam na którym kanale
Zaczyna się rozkręcać
o i jeszcę na ale kino morze lecieć bo u mojej drugiej sis patrzyłam w gazetę to pisało że na ale kino o 18 czy 19 będzie lecieć duma i uprzedzenie
Stały bywalec
Właśnie teraz na kanale cinemax2 jest film bohater z bollywood.
Bywalec
Eh... widziałam ten film i taki sobie
Nie ma co żałować , że się nie widziało .
Zaczyna się rozkręcać
Hmmm może beznadziejny to on nie jest ale mógłby być o wiele lepszy więc nie żałuję że go 'ostatnio' nie obejrzałam
No mógłby być trochę lepszy Ale na Cinemax2 dość często go pokazują choć ostatnio sie uspokoili z puszczaniem tego filmu Cos tak mi przed chwilą przyszło do głowy, że na Polsat Filmie może znów puszczą dwa filmy bolly tak jak było ostatnio co leciał Devdas a potem Sawaariya
Zaczyna się rozkręcać
O ! Wajnie by było
Kurcze wg szkoda że puszczają te filmy które oglądałam po setki razy mogli by puszczać nowości ehh marzenia ściętej głowy
Zaczyna się rozkręcać
Hahaha no tak ale przecież każdy wie że telewizja 'nie lubi' puszczać filmów bolly a co dopiero nowych produkcji no ale moze kiedyś tam jak bollywood zawładnie światem to będą je codziennie puszczać bez przerwy haha
Zaczyna się rozkręcać
No i to bardzo
I nawet w dalekiej przyszłości jest to możliwe bo jak już gwiazdy hollywood sięgają po te filmy to może więcej osób będzie się tym interesować i bolly będzie wszędzie
Zaczyna się rozkręcać
Czy ja wiem Może może
Może i jest to możliwe o ile fani aktorów i aktorek hollywoodzkich oglądają te filmy, które lubią ci właśnie aktorzy
Zaczyna się rozkręcać
Hahaha no właśnie i tu jest problem bo chyba nie wielu fanów oglada to co ich ulubieńcy Może i się mylę ale bynajmniej w moim przypadku tak jest
oliwkabollywood napisał:
nieraz u mojej sis która ma cyfrowy polsat leci ostatni legion tylko nie pamiętam na którym kanale
Ja tez mam Cyfrowy Polsat i Ostatni Legion często leciała na VOD na tych kanałach leci jeden film przez cały tydzień
Jeśli chodzi o filmy bolly w Polsce to nie ma co liczyć chyba na te nowsze produkcję bo jak ostatnio byłam w Radhashopie to te panie co przy kasie są powiedziały, że Polska powoli się wycofuje z produkowania filmów bolly i te filmy co teraz w Radhashopie maja to podobno więcej może ich już nie być a w Empikach można już nie szukać bo te filmy poszły do RS
News Team
Tashan, a podały chociaż powód? Zapewne, jak zwykle ta sama śpiewka "nie ma zainteresowania", "za mało osób kupuje, nam się nie opłaca", "my tylko tracimy na tym" etc?
Zaczyna się rozkręcać
Tashan napisał:
Jeśli chodzi o filmy bolly w Polsce to nie ma co liczyć chyba na te nowsze produkcję bo jak ostatnio byłam w Radhashopie to te panie co przy kasie są powiedziały, że Polska powoli się wycofuje z produkowania filmów bolly i te filmy co teraz w Radhashopie maja to podobno więcej może ich już nie być a w Empikach można już nie szukać bo te filmy poszły do RS
No właśnie masakra z tymi filmami bolly a szkoda że mało gdzie da sie je kupić bo ja wolę mieć filmy na półce niż na kompie na przykład...
No właśnie mówiły, że się wycofują Polacy bo zainteresowania niema bo ludzie w innych sklepach mało kupują np. empik no ale ja się nie dziwie jak tam Billu 200 zł kosztował. a same żałowały, że już filmów nie będą prawdopodobnie produkować
Ostatnio edytowany przez Tashan (2011-12-25 11:56:31)
Bywalec
niedziela 1 stycznia 2012 roku TELEWIZJA POLSAT godz12.15 SAAWARIYA film bollywood
Wkręca się
Łał nie mogę przegapić
News Team
Ładnie, ładnie! Lubię takie prezenty na urodziny! :-) Telewizji Polsat dziękuję za taki hojny prezent na urodziny!
Tylko, że ja wtedy siedzę w Krakowie - dobra, znajdę jakiś sposób, aby obejrzeć, bo sobie nie wybaczę. Koledze zrobię Bolly-noc.
News Team
Svasti napisał:
To będzie o 12:15 w dzień
Czyli muszę dłużej chodzić w soczewkach, bo przeczytałam 23:15
Niemniej, nie zmienia to faktu, że będę w Krakowie. Bolly-noc, czy Bolly-dzień - niewielka różnica, kolega i tak zostanie "skatowany" Bollywoodem
Bollyamator
Cuuuuudnie nie mogę się doczekać
Nie bardzo mi się SAAWARIYA podobał, tak więc pewnie nawet jeśli bd o siłach to nie obejrzę ponownie.. Mogli sie lepiej postarać.. jak dla mnie
Wkręca się
A dla mnie to i tak dobrze że przynajmniej będzie na polsacie film z Bollywoodu
Hindustani
A ja się cieszę, że w ogóle coś puszczają Saawariyę oglądałam i podobała mi się pół na pół ale jak będę w domu to chętnie ją obejrzę jeszcze raz - chociażby dlatego żeby świętować, że jest w TV
Aidan Turner
Wkręca się
Ja może obejrzę . Jednak powinni wyznaczyć inną godzinę
Zaczyna się rozkręcać
nie wierzę !!!!!!!!! ale superr ;] co prawda film już oglądałam ale to nie stoi na przeszkodzie xDDD
Leci właśnie, widziałam - ojciec ogląda Ale mnie się jakoś nie chce.. Też sie cieszę, że w końcu coś Bolly u nas w TV puścili, ale oglądać nie bd powtórnie tego, co mi się nie bardzo podobało.
Wczoraj był podkręć jak... na polsat filmie a dzisiaj w tej chwili jest pociąg do Bollywood na TVP 2
Ostatnio cos dużo Podkręć jak... puszczaja bo był albo ma być w tym tyg. na polsacie i polsat filmie. Ja myslę, że tym filmem chcą sie wykręcić od puszczania innych filmów bolly
News Team
Był na Polsacie, zauważyłam w programie telewizyjnym wczoraj wieczorem, jak wróciłam z uczelni. Pomijając, że miałam 5h przerwy między wykładami, bo wykładowcy nie było, a inny z nami skończył o godzinę wcześniej. Ale nawet szans nie było, abym obejrzała. ;-)
News Team
23 kwietnia (tj. poniedziałek) na programie Travel Chanel o 20 będzie "Radżastan, kolorowe dziedzictwo".
Coś związanego z Indiami, ale niestety bez naszych aktorów.
Nie najlepszy program ; p Widziałam już go kiedyś i lektor mówi tak monotonnym głosem że idzie usnąć : P
Ja tez to widziałam ale dawno to było
Ja jestem ciekawa kiedy jakiś film bolly puszczą
News Team
Tylko szkoda, że na filmwebie tego nie zaznaczyli. Widać, że tylko produkcje amerykańskie ich interesują.
Stały bywalec
W tym momencie na TV Puls jest film Hanuman- Małpi Bożek. To nie jes film bolly, ale jest związany z Indiami. Pozdrawiam.
Ja tak ok. rok temu, może ponad oglądałam Ostatni legion na VOD, bo mam Cyfrowy Polsat i dzięki niemu zawdzięczam początek mojej przygody z Bollywood. A wszystko przez to że zaciekawiła mnie jedna postać - wojowniczka Mira, w której rolę wcielił się nie kto inny jak Aishwarya Rai Bachchan. Urzekła mnie po prostu jej gra A potem na filmwebie wyszukałam inne filmy z jej udziałem i tak po kolei zaczęłam oglądać filmy bollywoodzkie.
Zaczyna się rozkręcać
Ja kiedyś oglądałam w TV "K3G" i "Fanaa", a także "Marigold".
Jak na razie to nic sie nie zapowiada, że w tv coś puszczą... Ale niedawno była Duma i Uprzedzenie na jakimś kanale
Film Saawariya bedzie leciec na Polsat Film w srode o 22:30 i w czwartek o 21:00!!!!!!
Stały bywalec
Dobrze wiedzieć, szkoda, że już oglądałam.
Robi postęp
Właśnie chciałam pisać, że Saawariya dziś i jutro leci. Dziś nie zobaczę, bo późno. A jutro do pracy trzeba niestety wstać. ZA to jutro na pewno zobaczę, jeszcze nie widziałam tego filmu.
już za 20 min Saawariya Nie oglądałam tego filmu ,więc super się składa . Życzę miłego seansu
Na Polsacie 25 lutego o 20:05 ma lecieć "Slumdog. Milioner z ulicy". Warto będzie zobaczyć może to nie film bollywood, ale ma świetną fabułę i był kręcony w Indiach do tego jeszcze konkretni aktorzy, którzy super zagrali i przepiękna muzyka A.R Rahmana Nie mogę się doczekać
na filmboxie dość często leci "Duma i Uprzedzenie".
i na NPremium3 lub 4 "Kites".
Bardziej amerykańskie produkcje, ale jednak..
Z góry uprzedzam, że to nie Aprilisowy żart
10 kwietnia (czwartek) o godzinie 17:20 i 11 kwietnia(piątek) o godzinie 15:00 będzie leciał UWAGA, UWAGA...
My Name Is Khan !!! na kanale Polsat Film
Polsat to najlepsza telewizja świata! Już nie mogę się doczekać. hmmm może Polsat przydatkiem zobaczył naszą petycje i chcą nam zrobić niespodziankę?
Małymi kroczkami, może Bollywood nareszcie wraca do Polski Miejmy nadzieje!
Ostatnio edytowany przez Priya_88 (2014-04-01 20:01:13)
Bollymaniak
O! Ale świetna wiadomość postaram się obejrzeć (chodź z pracy wracam o 17.40 ),mam ten film na dvd,ale telewizja to jednak telewizja zawsze ten film inaczej się ogląda Już dawno miałam sobie zrobić z tego filmu powtórkę
Leciał kiedyś ten film na canal+ (wtedy pierwszy raz oglądałam to cudo ) i może teraz jak puszczają go na polsat film to planują jakiś mały powrót bollywood-na pewno było by bardzo fajnie
Gwiazda bollywoodu
Jeśli znajdę u siebie ten kanał, będę starała się obejrzeć...
Polsat film nie jest aż tak mało popularny... chyba w każdym pakiecie cyfrowego polsatu jest dostępny. Jak zapuścili tam to może z czasem na Polsacie także będzie.. Czasami zauważyłam robią tak, że filmy lecą i na jednym i drugim kanale.
Agata, ja miałam kiedyś jakiś kanał, na którym cisnęły utwory (z klipami) ze starych filmów bollywood. Daaaawno bardzo go oglądałam ostatni raz i nie wiem, czy nadal istnieje, ale jeśli tak to na tych daalszych pozycjach Cyfrowego Polsatu na bank gdzieś jest.
Stały bywalec
Kessa napisał:
Jak zapuścili tam to może z czasem na Polsacie także będzie.. Czasami zauważyłam robią tak, że filmy lecą i na jednym i drugim kanale.
Na to liczę! Chyba zrobili też tak z "Saawaryą"...
Chyba tak właśnie było. Dużo filmów jest puszczanych w podobny sposób. Skoro będzie na Polsat Film to znaczy, że na zwykłym Polsacie też w końcu kiedyś będzie.
A nazwy tamtego kanału nie pamiętam. Jak mówię - bardzo dawno go ostatni raz oglądałam i kompletnie nie mogę skojarzyć nic..
Bollymaniak
Ja kiedyś,ale jak miałam dekoder w cyfrze miałam radio z indyjskimi piosenkami których często słuchałam,ale po jakimś czasie go zlikwidowali
Robi postęp
Jutro na TVP2 o 12 w południe film "Zokkomon"!
W roli głównej Darsheel Safary znany z "Taare Zameen Par".
http://tv.wp.pl/#program-4401158
Bollymaniak
O holllender! Szkoda,że tak późno się dowiedziałam Zresztą i tak byłam w pracy o tej porze-przynajmniej nie będę aż tak żałować Może puszczą powtórkę?
Stały bywalec
shahrukhkajol12 napisał:
O holllender! Szkoda,że tak późno się dowiedziałam Zresztą i tak byłam w pracy o tej porze-przynajmniej nie będę aż tak żałować Może puszczą powtórkę?
Powtórki pewnie nie będzie, ale jeżeli film miałby nie najgorszą oglądalność, to może zdecydowali by się na emisję innych indyjskich produkcji.
Bollymaniak
Summer napisał:
shahrukhkajol12 napisał:
Powtórki pewnie nie będzie, ale jeżeli film miałby nie najgorszą oglądalność, to może zdecydowali by się na emisję innych indyjskich produkcji.
Też tak myślę i mam nadzieję,że może wkrótce pojawi się coś na półkach sklepowych
* szmaragdem
Ja chyba zobaczę. Film jest dwuodcinkowy. I z tego co widziałam ukazuje prawdziwe społeczeństwo indyjskie.
Ja zawierzyłam telewizji, a jak się okazało film ma 4 odc. Leci na TVP1.
Gwiazda bollywoodu
Bardzo fajny.
Choć nie lubię Niemieckich filmów.
Jak dla mnie 1 odc. za szybko się skończył. Myślę, że Anna będzie wcieleniem tej księżniczki z bajki o szmaragdzie
Na 100% będzie z synem Maharadży Niecierpliwie czekam do następnego piątkowego wieczoru. Ale rozwalił mnie parias mówiący po niemiecku.
Zakręcony
Co do Zokkomon t był bardzo fajny bo udało mi się obejrzeć i oglądałam go za Anupama Kher.Jego rola była po prostu boska. A wczoraj leciał znów na Polsat Film Slumdog Milioner z ulicy.
Możliwe,że doczekamy się znów filmów Bollywood w naszej telewizji.
Zakręcony
Znalazłam że na Sundance Channel dnia 29.06.2014 o godz. 22 będzie lecieć film Liar's Dice
asha napisał:
Znalazłam że na Sundance Channel dnia 29.06.2014 o godz. 22 będzie lecieć film Liar's Dice
O, co raz ciekawiej się robi
Robi postęp
Nareszcie, może coś się ruszy.
Bollymaniak
hmm...może obejrze
6 września w Sobotę o godzinie 10:45 na kanale FilmBoxHD będzie leciał film pt. "Rytmy Bollywood"
Film produkcji USA
Oglądał kiedyś ktoś?
Gwiazda bollywoodu
Mojej mamie się ten film podobał.. Ostatnio na jakimś kanale leciał film pt '' Siddharth '' czy jakoś tak.
Stały bywalec
Na Polsacie (3 marca) będzie leciał "Slumdog. Milioner z ulicy" o godzinie 20:05.
Bywalec
No to czas obejrzeć Slumdoga po raz milionowy <3 Dzięki dance&bollywood za info
Stały bywalec
Proszę Kahl. Ja też na pewno go obejrzę. Moim zdaniem to świetny film, który nigdy się nie znudzi.
Zakręcony
Leci na CBS Europa film Zakochany Nowy Jork w którym gra między innym Irffan Khan. Chętnie go zobaczę.
Kojarzycie czy coś niedługo ma lecieć w tv?
Stały bywalec
izzolda napisał:
welka napisał:
Kojarzycie czy coś niedługo ma lecieć w tv?
o i tego mi brakuje, takiej rozpiski telewizyjnej na bollywood
Chyba już przestali puszczać w tv te filmy ale wiem, że niektóre kablówki mają specjalny program Bollywood HD, wszystkie filmy są z polskim lektorem lub napisami
Bollyamator
Witam, Na forum można wysyłać globalne e-mail. Czy jest możliwość wstawienia opcji aby można było wysyłać globalne prywatne wiadomości ?
Hindustani
Magda111983 napisał:
Witam, Na forum można wysyłać globalne e-mail. Czy jest możliwość wstawienia opcji aby można było wysyłać globalne prywatne wiadomości ?
Witaj, tylko administrator posiada opcję wysyłania globalnych wiadomości.
Bollyamator
milkaja napisał:
A ja juz myslałam że nici z mojego oglądania, ale rodzice mi mają nagrac na wideo i jak do nich pojadę to sobie obejrzę. Już się ciesze
Bollyamator
Coś fajnego będzie w ten weekend w TV ?
Bollyamator
Poszukaj coś w streamingu
Bollyamator
Cakhia - Nơi đam mê hòa quyện, niềm vui bùng nổ! Chúng tôi luôn nỗ lực mang đến cho bạn những trải nghiệm xem bóng đá tuyệt vời nhất, để bạn có thể hòa mình vào từng khoảnh khắc của trận đấu và tận hưởng trọn vẹn niềm đam mê bóng đá của mình.
Website: https://cakhiatv1.info/
Địa chỉ: 948C Trường Sa, phường 13, quận 3, Thành phố Hồ Chí Minh, Việt Nam
Điện thoại: +84 378 262 262
Email: cakhiatv1.info@gmail.com
https://alphacommunity.in/member/alpha-304338/
https://www.devglan.com/user/public/cakhiatv1info997
https://forum.m5stack.com/user/cakhiatv1info
https://www.skillboxes.com/business/pro … atv1info34
https://uxfol.io/97ea4935