Hindustani
Pomy¶la³am, ¿e chyba warto za³o¿yæ ten w±tek (za przyk³adem kole¿anki z forum Shahrukhomaniaczki ) by o wszystkich imprezach w £odzi pisaæ jednak mo¿e w jednym w±tku. Rzeczywi¶cie mno¿y siê tych postów sporo a mo¿e lepiej jak bêdziemy £odziaki mieæ jeden w±tek Co Wy na to? Jak wam siê pomys³ nie spodoba zawsze mo¿emy robiæ infa w osobnych w±tkach
A dzi¶ ujrza³am cudn± wiadomo¶æ, je¶li siê potwierdzi ozywi¶cie:
Pokiri mia³oby byæ wy¶wietlane podczas hello Bollywood - termin: 19.09. - 21.09.2008 w kinie Charlie.
Oto ¼ród³o informacji: Pokiri w £odzi
Ponadto kolejne imprezy w £odzi:
1. Tzn. co miesiêczny Wieczór Indyjski w £DKu ma siê jednak odbyæ 30 sierpnia a nie 23 jak to by³o wcze¶niej mówione - film Krazzy 4
I teraz nie wiem czy dam radê siê pojawiæ bo lepiej mi 23 pasowa³ 30 jest zaraz przed mim planowanym wyjazdem i jeszcze siê oka¿e czy dam radê siê jednak wyrwaæ. Na pewno siê postaram
2. Szykuje siê kolejny bo ju¿ Trzeci Maraton Filmowy 27 wrze¶nia - szczegó³y na razie jeszcze nieznane
KALENDARZ IMPREZ W £ODZI
10 lipca (pi±tek) godz 18.00 Aata (Wakacyjne pokazy w kinie £DK) Wiêcej informacji
18 lipca (sobota) godz 15.00 Filmowe Popo³udnie z Shahrukhiem Khanem: Phir Bhi Dil Hai Hindustani (start 15:00); One 2 Ka 4 (start 17:50) Wiêcej informacji
24 lipca (pi±tek) godz 18.00 Anniyan (Wakacyjne pokazy w kinie £DK) Wiêcej informacji
7 sierpnia (pi±tek) godz 18.00 Chandramukhi (Wakacyjne pokazy w kinie £DK) Wiêcej informacji
21 sierpnia (pi±tek) godz 18.00 Kismat Konnection (Wakacyjne pokazy w kinie £DK) Wiêcej informacji
22 sierpnia (sobota) godz 14.00Filmowe Popo³udnie z Aamirem Khanem: Dil Chahta Hai (start 14:00);
Lagaan (start 17:00) Wiêcej informacji
4 wrze¶nia (pi±tek) godz 18.00 Nuvvostanante Nenoddantana (Wakacyjne pokazy w kinie £DK) Wiêcej informacji
18 wrze¶nia (pi±tek) godz 18.00AMAV (Wakacyjne pokazy w kinie £DK) Wiêcej informacji
15 sierpnia rusza Lato w £odzi w rytmach Bollywood organizowane przez firmê Infosys.
Szczegó³y: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd … p?wi=56567
Wkrótce uruchomiona zostanie oficjalna strona: www.infosysbollylodz.pl
Cena biletów na Wakacyjne pokazy w kinie £DK wynosi 6 z³ natomiast na Filmowe Popo³udnie z ... 10 z³ jeden film, 16 z³ oba filmy
Ostatnio edytowany przez Lotri (2009-07-13 13:30:35)
Hindustani
Ojej Justyna ty to mnie zawsze dobijasz tymi imprezami w £odzi. U mnie nawet OSO nie pu¶cili ;/
Ostatnio edytowany przez olga89 (2008-08-12 10:40:14)
Aidan Turner
czyli wysz³o na to, ¿e nic z imprezy, przynajmniej ja nie idê.
Kto z £odzian widzia³ dzisiejsz± burzê, która rozpêta³a siê po 4 nad ranem?
Powrót czego¶ takiego jest przyczyn±...
Szkoda, ¿e sie taka pogoda zrobi³a
Ciekawa jestem tak to kiedy dadz± Bunty i Babli. I oby sie pogoda poprawi³a na Veer-Zaare
W³a¶ciwie to wieczorem by³o spokojnie, mo¿e wy¶wietlili film. Mam nadziejê, bo je¶li postanowi± przesun±æ wszystko o tydzieñ, to bêdê z³a, wolê obejrzeæ przed wyjazdem VZ a nie BnB
Hindustani
To ju¿ co¶ wiecej o maratonie wiadomo oprócz tego, ¿e bêdzie 27 wrze¶nia. Maj± byæ wy¶wietlane nastepuj±ce filmy:
Yamadonga
Ghajini
i film niespodzianka... Je¶li nie wypali, to w rezerwie:
Vikramarkudu
Adres: £DK - £ód¼ ul. Traugutta 18 - Du¿e Kino
Start godzina 20:00.
Przewidywany koniec seansów filmowych, przed 6 rano.
Cena biletu na jeden film: 10 z³
Cena karnetu na wszystkie: 25 z³
¼ród³o
Co do repertuaru to powiem, ze w porz±dku, choæ mo¿e wola³abym obejrzeæ jaki¶ film, którego nie widzia³am a te trzy mia³am ju¿ okazje widzieæ. Ale mo¿e ta szykowana niespodzianka oka¿e siê byæ filmem, którego nie widzia³am? Zreszt± nie bêdê grymasiæ, zw³aszcza ze nie wiem jeszcze czy siê pojawiê Choæ bardzo ale to bardzo bym chcia³a.
A co do tej soboty to w koñcu kto¶ siê wybiera do £DKu? Pawe³ pisa³, ¿e niestety nie mo¿e, ale co z reszt± bollymaniaków? Ja raczej bêdê i liczê na to ¿e jednak kto¶ siê pojawi. Liczê zw³aszcza na Ciebie Lotri
o 15 przed Krazzy4 - Ganesh (piotrkowska 69) kto¶ z ³odzian siê skusi?
Czyli jak zwykle Ganesh przed kinem? Chcia³abym jutro daæ Meli znaæ, jak siê umawiamy
18.00 w kochanej restauracji?
Hindustani
Ja mo¿e dzi¶ pó¼niej dam znaæ czy siê wybieram albo dopiero jutro, ale Lotri jak na pewno wy idziecie i Pawe³ te¿ to zarezerwuj mo¿e stolik w Ganeshu bo z tego co wiem z Bollywood.pl te¿ id± i rezerwuj±, a o tej porze to mo¿e byæ potem problem ze stolikiem.
Ja je¶li nie bêdê mog³a na maraton to postaram siê choæ do Ganesha przyjechaæ, ale mo¿e dam radê i do kina. No chcia³abym.
A tak a propo Ganesha to obejrzyjcie sobie ten filmik o naszej restauracji
A tutaj link do strony na której jest umieszczony równie¿ ten filmik i jest równie¿ artyku³ na temat Ganesha: Ganesh.
milkaja napisał:
Ja je¶li nie bêdê mog³a na maraton
wypluj te s³owa!
Z osób które id±, to na pewno ja, Pawe³, Supriya, Mela i mo¿e jeszcze uda mi siê Karolinê zaci±gn±æ.
Mówisz, ¿eby stolik rezerwowaæ? A mo¿e co¶ sami ugotujemy? Ja spróbujê kurczaka, Meli lassi wychodzi, Pawe³ przyniesie termos masala tea a Dorota cha³wê Z chapatis te¿ nie ma problemu, bêd± dwa rodzaje: krusz±ce siê by Lotri i gumowate by Supriya.
Tylko z miejscówk± na taki piknik by³by problem - z trawnika przed £DK przegoni± ;P I poza tym zimnawo siê robi (chocia¿ przyprawy i gor±ca herbatka...)
Co Wy na to? ^^
Tak na serio - jutro, jak ju¿ siê dowiem czy Karolina pójdzie, zadzwoniê. Ty Milkaja mówisz, ¿e w Ganeshu bêdziesz?
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-09-25 17:39:55)
Hindustani
To ja jednak idê
Do Ganesha te¿ zawitam wiêc Lotri jutro zarezerwuj nam stolik bo w koñcu naprawdê na dworze bêdziemy siedzieæ
A pogoda niestety ju¿ nie wakacyjna
Ale siê cieszê bardzo ¿e jednak bêdê, tylko szkoda ze wy dziewczyny w saree siê zaprezentujecie a ja niestety normalnie ubrana, ale co tam najwa¿niejsze ¿e bêdê
Tak wiêc do zobaczenia bollymaniacy!!!
A czy kto¶ jeszcze z £odzi lub okolic nie skusi sie na przyjazd? zapewniam ze zabawa bêdzie rewelacyjna A my z chêci± poznamy kogo¶ nowego. Jak co¶ to piszcie!
Bywalec
Andzelika nie przyjdzie, Ania - nie mam pojecia. Naprawde bedziecie w sari? Zalozylbym salwar gdybym mial Ale moze nastepnym razem juz bede mial - podobno sa w Parvati na Piotrkowskiej, tylko nie wiem jakie ceny i podobno tylko szare i biale.
Ok, zaklepa³am, ale jak co¶, mogê zmieniæ - pomy¶la³am o Beacie, ma kto¶ z ni± kontakt?
Postaram siê byæ jutro pierwsza, jak co¶ jest na moje nazwisko (mam nadziejê, ¿e wszyscy pamiêtaj± ;P )
Pad³a propozycja, a¿eby co¶ przygotowaæ do kina - jakie¶ picie czy chapatis. Mo¿emy liczyæ na masala tea? ;] Ja mogê narobiæ placków ;P i jakiego¶ do nich sosu - obiecujê, ograniczê przyprawy ;D
To jak?
Hindustani
Lotri jak masz na imiê to ja wiem, ale nazwisko no co¶ ty Ale juz mnie teraz jednak Supriya u¶wiadomi³a
Z Beat± ja kontaktu nie mam, wiec siê nie skontaktuje.
Czyli jak rozumiem jeste¶my umówieni na 18.00
Ja nic Hinduskiego nie zrobiê niestety bo jeszcze w kuchni nie eksperymentowa³am a i termosu jak na razie nawet nie mam ¿eby choæ zwyk³ej herbaty przynie¶æ, ale zwyk³± to mo¿e nam dadz± jak ostatnim razem.
Je¶li jednak Pawe³ by móg³, w koñcu wspomina³ co¶ ostatnim razem ¿e masala tea mo¿e zrobiæ to by³oby fajnie.
Z tego co wiem bêdziemy mieæ jak±¶ godzinn± przerwê od ok. 23.00 do 24.00 i okazja do pogadania miêdzy filmami i spo¿ycia oraz wypicia czego¶ jak najbardziej bêdzie. To Lotri jak chcesz to te placki zrobiæ mo¿esz jak najbardziej. Ja jestem chêtna do spróbowania
Teledyski podobno maj± byæ puszczane i przed seansem równie¿ wiec z Ganesha mo¿emy wyj¶æ wcze¶niej trochê
Bywalec
Z ta masala tea to jest taka sprawa, ze ona nie dotrzyma do polnocy - bardzo szybko sie fermentuje, nawet w termosie. Trzeba ja wypic jak najszybciej od zrobienia, chyba ze cukier przynioslbym oddzielnie do slodzenia. To co, mam robic?
Pawe³, rób, bo ja chcê te¿ spróbowaæ, nie chcê byæ nieu¶wiadomiona
Justyna, wiesz... Ja mogê zrobiæ t± cha³wê... tylko ¿e jeszcze mi zosta³a poprzednia s³uchaj Dobrze ¿e to siê nie psuje Narobi³am wtedy tego tyle ¿e jem codziennie a i tak jest jeszcze z 20 kawa³ków Mogê wzi±æ, ca³y czas s± dobre, a ja siê odchudzam i nie mogê zje¶æ wszystkiego naraz, za s³odkie... (, zjemy jak porz±dni Hindusi: mo¿emy zacz±æ i skoñczyæ posi³ek czym¶ s³odkim )
Obiecujê, ¿e nie wezmê Aloo Matar! Biorê szpinak. Serce mi pêknie, ale nie wezmê groszku w curry
Ja mam chyba numer do Beaty, trzeba by³o pisaæ do mnie Lotri to spróbowa³abym siê z ni± skontaktowaæ, ale jak ja tu od tygodnia nie wchodzê, to nie wiem, ¿e powinnam... Poszukam jeszcze w telefonie i zapytam, czy przyjdzie
W ogóle aaaaaaaa Surya w Ghajini jest taki fajny, i Asin, kocham j± po prostu i nie mogê siê doczekaæ jutra
Co do sari - owszem, bierzemy, a ja biorê te¿ aparat i robimy sesjê zdjêciow±, na szczê¶cie Kamila bêdzie, wiêc zrobimy pami±tkowe zdjêcie ca³ej Silnej Grupie Wsparcia Seansów Bollywood w £odzi
Cukier osobno, mo¿e byæ, nie ma sprawy, i tak przed pó³noc± wypijemy
Supriya, dzwoñ i daj odpowied¼ jak najszybciej, ¶cia¶nimy siê poduszkach jak bêdzie trzeba ;P Zreszt± mogê tam jeszcze dzi¶ zadzwoniæ - do 24 jest
Cha³wa tak tak tak ;D
Ok, nie ma sprawy co do chapatis
Hindustani
Pawe³ pewnie ze rób i cukier we¼ osobno, zawsze mo¿emy dos³odziæ w trakcie
Dorota ja nie wiem czy ja takie rzeczy to je¶æ powinnam bo siê utuczê za bardzo.
Tak zdjecia zdecydowanie trzeba porobiæ na pami±tkê jak to szaleli uczestnicy trzeciej edycji Maratonu Kolly-Tolly
Odchudzanie we¼mie w ³eb ;P
Do kulinariów do³±cza siê Mela z lassi
APEL - MA KTO¦ JEDNORAZOWE KUBECZKI??
bo szklanek nie chce mi siê z domu targaæ, a jak nie, to rano skoczê kupiæ
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-09-26 18:55:57)
Ja nie mam niestety.
No chcia³am zrobiæ jeszcze jalebi ale brak mi paru sk³adników Nastêpnym razem zrobiê
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-09-26 19:05:09)
Hindustani
O jeja to ja wpadam w kompleksy ze nic indyjskiego nie potrafiê Wybaczcie mi wiêc ze nic nie przyniosê no chyba ze czekoladê jak szaleæ z kaloriami to szaleæ
Ja niestety kubeczków te¿ nie mam jednorazowych wiec nie poratujê.
A w³a¶nie Justyna a nie kupi³aby¶ rano mi wyborczej z Faan± jak by¶ tam lecia³a na zakupy po te kubeczki? No chyba ze siê jednak nie wybierzesz bo ja zapomnia³am wspomnieæ ¿e troszkê chora jestem, tzn co¶ mnie zaczyna braæ i wolê w domu siedzieæ jutro a nie pa³êtaæ siê po dworze, zw³aszcza jak siê potem na ten maraton wybieram, a bojê siê ¿e jak pó¼niej bêdê sz³a to ju¿ gazety nijak nie bêdzie. Kasê oczywi¶cie bym ci odda³a jak siê zobaczymy. Je¶li by¶ mog³a i rzeczywi¶cie kupisz to daj znaæ
Bywalec
To rano jest fanaa w wyborczej? zupelnie zapomnialem! moge ci kupic bo pedze do kiosku rano, chyba ze juz nie bedzie.
Tylko ze ja w kiosku bede po 10 i moze juz wogole nie byc to moze lepiej zaufaj justynie bo ona pewnie bedzie leciala wczesnie rano
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2008-09-26 20:59:59)
ajaj jaj, ja dopiero teraz na forum wesz³am, a na zakupach ju¿ by³am. No ale zobaczê, co siê da zrobiæ
Ja mam Faane, Kamila
Specjalnie kupi³am, ¿eby ci odsprzedaæ, a jak nie to sobie zostawiê i bêdê mia³a jedn± wersjê Fanaa wiêcej Chcesz?
Hindustani
Supriya napisał:
Ja mam Faane, Kamila
Specjalnie kupi³am, ¿eby ci odsprzedaæ, a jak nie to sobie zostawiê i bêdê mia³a jedn± wersjê Fanaa wiêcej Chcesz?
Dorotka pewnie, ¿e chcê No dobra znikam z kompa bo siê muszê poma³u szykowaæ. Do zobaczenia w Ganeshu
Hindustani
A dzi¶ ju¿ po, ale by³o super i cieszê siê ¿e da³am radê siê pojawiæ
Ale w koñcu w naszym ca³ym wspania³ym towarzystwie by³oby ciê¿ko siê ¼le bawiæ, prawda?? (to by³o pytanie czysto retoryczne )
Dorotka dziêki za Faanê i p³yty i za pyszn± marchwiow± cha³wê, by³a przepyszna!
Pawe³ dziêki za p³yty
Lotri wielkie dziêki za placki z sosem, razem bardzo dobre no i laddu, które bardzo mi smakowa³o
Mela dziêki za lassi i czekam na ten przepis
A generalnie to dziêkujê wam wszystkim za wspania³e towarzystwo i super zabawê, by³o rewelacyjnie i szkoda ze tak szybko zlecia³o.
My¶la³am ¿e z moim gard³em bêdzie gorzej ale choæ trochê chrypie to na szczê¶cie mówiæ jeszcze mogê
Co¶ podobno kolejny maraton w styczniu, ale po¿yjemy zobaczymy.
Ale wcze¶niej czekam na kolejny z serii Wieczór Indyjski, mam nadziejê ¿e spotkamy siê w tym samym gronie
Ostatnio by³a Pó³noc, to ciekawe czy tym razem Po³udnie? Choæ skoro maraton po³udniowy to kto wie...
Acha Dorota i Justyna w saree by³o wam nadzwyczaj do twarzy
Wrzucam linki do archiwów ze zdjêciami i nie ma ich wcale tak du¿o
Zdjêcia maraton cz. 1
Zdjecia maraton cz. 2
Bywalec
Ja obejrzalem tylko 2 filmy z trzech bo na ghajini zasnalem Bylo super tylko szkoda ze mi pekl termoz i cala masala tea sie wylala. nastepnym razem zrobie w metalowym termosie Naprawde bylo wam do twarzy z sari no i z biczykiem
Kamila, có¿ za sygnatura... I kto j± zrobi³!? xD
A dziêkujemy
No ba, herbaty szkoda. Ale za to lassi by³o
Jak mo¿na by³o zasn±æ na Ghajini! Przecie¿ tam siê ci±gle co¶ dzieje ;P
A ja siê muszê pochwaliæ, ¿e pod wzglêdem nie-spania, to mój najlepszy maraton. Zreszt± spa³am dzi¶ jakie¶ 3 mo¿e 3 i pó³ godziny, i w sumie mi siê spaæ nie chce, a po ostatnim pada³am zwyczajnie.
Pozdrawiam i do nastêpnego spotkania
Hindustani
A sygnatura to moje ma³e dzie³o sztuki
U mnie te¿ pod wzglêdem spania to najlepszy maraton W ogóle praktycznie mi siê spaæ nie chcia³o, wytrzyma³am bez problemu i nawet po drodze spaæ mi siê jeszcze nie chcia³o, a ostatnio to oczy mi siê zamyka³y jednak. Tym razem po prostu chyba tak na mnie Bujjigadu z Prabhasem podzia³a³o, w ogóle spaæ mi siê nie chcia³o, ale jak by mi siê mog³o chcieæ skoro mojego Prabhasa wy¶wietlali
A wiesz, mo¿liwe ¿e przez to. Na pierwszym maratonie ostatnia byla Aata z "tylko" Siddhartem, potem Maja - film nie koniecznie wspania³y
A dzisiaj na koniec takiego kopa siê dosta³o, ¿e sen uciek³, daleko.
Wszyscy wygl±dali¶cie ¶wietnie, szczególnie wy dziewczyny w sari! Bardzo wam pasuje
Widaæ, ¿e bawili¶cie siê przednio i zazdroszczê wam po raz kolejny ¯eby siê pocieszyæ, zaczê³am tworzyæ co¶ z Bujjigadu, ale o tym nie w tym dziale
¯ywiê ogromn± nadziejê, ¿e kiedy¶ równie¿ pojawiê siê na maratonie filmowym w £odzi
Hindustani
Ja zreszt± ju¿ wcze¶niej nastrojona ¿e niespodzianka bêdzie i ¿e nowy film z Trish± na dodatek, to jak ju¿ siê ko³ata³o po g³owie, ¿e to Bujjigadu, to spanie precz sobie posz³o jak najdalej
Zreszt± specjalnie siê wyspa³am przed maratonem, wypi³am w trakcie dwie kawy, ale gdyby film by³ nudny to nic by nie pomog³o.
Tak wiêc na szczê¶cie by³ Prabhas i Bujjigadu
Bywalec
Ja to zasnalem bo w noc przed maratonem bardzo malo spalem i w dzien tez sie nie polozylem - to byl moj pierwszy maraton na ktorym zasnalem. Niewtajemniczonym powiem, ze to bylo na drugim filmie. Yamadonge obejrzalem, ghajini przespalem ale za to Bujjigadu obejrzalem i bylem na nim juz przebudzony. Poprostu po Yamadondze zrobilem sobie przerwe na drzemke ktora trwala przez caly Ghajini nigdy wczesniej na maratonie nie bylem nawet senny a tu na takim filmie mi sie film urwal Szkoda, teraz obejrze go sam w domu
Hindustani
Mirya napisał:
Wszyscy wygl±dali¶cie ¶wietnie, szczególnie wy dziewczyny w sari! Bardzo wam pasuje
Widaæ, ¿e bawili¶cie siê przednio i zazdroszczê wam po raz kolejny ¯eby siê pocieszyæ, zaczê³am tworzyæ co¶ z Bujjigadu, ale o tym nie w tym dziale
¯ywiê ogromn± nadziejê, ¿e kiedy¶ równie¿ pojawiê siê na maratonie filmowym w £odzi
Tak dziewczyny super wygl±da³y i co rusz kto¶ sobie z nimi fotki chcia³ robiæ
To ja te¿ mam nadziejê, ¿e kiedy¶ zawitasz do nas do £odzi najlepiej, ¿eby by³ wtedy jaki¶ film z Prabhasem!
Jeeeezu jaka ja jestem beznadziejnie niefotogeniczna, jak patrzy³am w lustro to nie by³o tak ¼le
To by³ jak dot±d najfajniejszy maraton, mo¿e ze wzglêdu na filmy, niesamowity Yamadonga i "eNTeR", który jest moim nowym idolem, potem Ghajini i s³odki Surya Nooooo i Bujjigadu, Prabhas darling i Rajnikanth w czym¶ w stylu item song Jak mo¿na mieæ z³y humor i ¼le siê bawiæ w takiej sytuacji... "miesi±c miodowy w pokoju obok, co za atmosfera..."
Bardzo fajnie spêdzi³am z wami ten czas, cieszê siê Milkaja, ¿e przysz³a¶ Miejmy nadziejê, ¿e nied³ugo zobaczymy Beatkê tu na forum i bêdziemy prawie w komplecie
Od pocz±tku mówi³am ¿e bêdzie Bujjigadu, a nie ¿aden Krishna, po prostu moje uwielbienie dla Bujjiego powoduje, ¿e wyczuwam jego obecno¶æ intuicyjnie...
Wielkie dziêki Kamila za filmy, z Yamadongi cieszê siê podwójnie, zaraz sobie w³±czê i popatrzê na tañcz±cego tygrysa Inaczej by³abym skazana na przeszukiwanie YT, a to przecie¿ nie to samo...
(sk³adam wyrazy wspó³czucia wszystkim siedz±cym obok mnie i Justyny w kinie i s³ysz±cym nasze g³upie teksty przez ca³y maraton chocia¿ dziewczyny z ty³u te¿ mia³y dobre spostrze¿enia, uzupe³nia³y¶my siê wzajemnie )
Hindustani
Jak wyczai³am Beata ju¿ siê zalogowa³a dzisiaj Mo¿e w wolnej chwili te¿ siê na forum wypowie.
Tak có¿ za atmosfera ... to by³o boskie, albo inny tekst:
"Nie jestem tak wykszta³cony jak Ty, jestem prosty jak curry z ryb±. Lekko zalatuje, ale jaki wspania³y smak!!!"
No ba pewnie!!! To siê wie Ten fragment mia³am nagrany na aparacie cyfrowym akurat i mo¿e jutro dam rade wrzuciæ na youtube
Albo dalej " jeste¶ du¿y jak autobus. A chcesz zobaczyæ jaki ze mnie mini-bus. I mój numer podwozia? Mo¿e powinienem Ci go pokazaæ. Ja jestem lepszym modelem. Z silnikiem Isuzu. Wiêksz± ilo¶ci± koni mechanicznych..."
Te jego teksty totalnie mnie rozbraja³y
A ¿e Bujjigadu to ja siê te¿ bardzo cieszê, ja troszkê nie dowierza³am, Ze tak szybko napisy by zrobili, ale jak siê chce to siê potrafi
A ja ¿a³uje, ze nie ka¿dy z waszych tekstów dobrze s³ysza³am, ja tam lubiê niez³e komenatarze
Dorotka wcale ¼le nie wysz³a¶, wysz³a¶ bardzo ³adnie i proszê nie wymy¶laj tak jak Pawe³ wcze¶niej Ka¿dy taki samokrytyczny wzglêdem siebie a ja obiektywnie powiem, ze zdjecia SUPERB
Fajnie siê czyta Wasze wra¿enia z Maratonu Nie ma w±tpliwo¶ci co do tego, ¿e bawili¶cie siê bardzo dobrze Na zdjêciach te¿ to widaæ, szczególnie po Waszych u¶miechniêtych buziach Takie wydarzenia to dopiero dobra zabawa, a jeszcze jak spotyka siê wówczas taka zgrana grupa jak Wasza, to jest to podwójna przyjemno¶æ
Jutrzenka
Bywalec
Ten biczyk bardzo pasuje do sari jak zreszta mozna zobaczyc Przypomina mi sie scena z buczykiem w Kabhi Alvida Naa Kehna Nastepnym razem kupie porzadny termos i juz mi sie napewno masala tea nie wyleje, moze zrobie tez tego kurczaka tandoori z przepisu ktory podala Jutrzenka, albo cos innego Halwa, ladhu, lassi, placki, wszystko bylo przepyszne Mam kilka ebookow o kuchni indyjskiej wiec do nastepnego spotkania cos wymysle
Ja te¿ dziêkujê wszystkim za wspania³e towarzystwo na maratonie. I za pyszne smako³yki.
A mo¿e mi kto¶ wyt³umaczyæ jak to siê sta³o, ¿e nawet nie zaczêli¶my je¶æ mojego ciasta?
Mam wra¿enie, ¿e sobotni maraton by³ najfajnieszy z wszystkich trzech. Mo¿e to kwestia doboru filmów, a mo¿e towarzystwo
Filmy ¶wietne, a t³umaczenia jeszcze lepsze.
Tego tekstu chyba nic nie przebije: Pokaza³abym Ci co mam pod bluzeczk± ale najpierw daj mi siê pobawiæ laseczk± (Yamadonga). A kwiatków tego typu by³o ca³e mnóstwo:)
Zdjêcia widzia³am. Uwa¿am, ¿e wszyscy bardzo ³adnie wyszli¶my. Tylko nie wiem co mnie tak rozbawi³o na tym jednym?
Z niecierpliwo¶ci± czekam na nastêpny maraton.
Hindustani
Beata ja te¿ nie mam pojêcia czemu tego cista nie zjedli¶my a wiesz, ze mi siê przypomnia³o o nim jak czyta³am na bollywood.pl wra¿enia innych, gdzie o cie¶cie te¿ mowa by³a
Chyba po prostu o nim zapomnia³a¶ i tak wysz³o przy³±czam siê do pytania Paw³a: Co to za ciasto by³o?
Ten maraton te¿ bêdê chyba najmilej wspomina³a, ale to przede wszystkim ze wzglêdu na ¶wietne towarzystwo, fajnie ¿e uda³o nam siê zebraæ wiêksz± grupa
To prawda Jutrzenko, ¿e maraton to by³a podwójna przyjemno¶æ: fajne filmy i towarzystwo
Na pewno by³o dobre W ogóle ciasto jest dobre z zasady
A jak ju¿ piszemy o piosenkach z Yamadongi, to ja przypomnê tekst, który mnie naprawdê zszokowa³ (chocia¿ niejedno ju¿ widzia³am )
Nie powstrzymaj± mnie nawet piekielne moce |Nie spocznê dopóki ciê nie wygrzmocê
Hindustani
suhani napisał:
No to ca³kiem nieskromnie powiem, ¿e ciasto by³o pyszne-ananasowo-brzoskwiniowe.
Nastêpnym razem na pewno nie zapomnê, ¿e co¶ dla nas mam:)
No nie takie pycha ciasto a my siê nie upomnieli¶my No trudno, ale wielka szkoda
Supriya napisał:
A jak ju¿ piszemy o piosenkach z Yamadongi, to ja przypomnê tekst, który mnie naprawdê zszokowa³ (chocia¿ niejedno ju¿ widzia³am )
Nie powstrzymaj± mnie nawet piekielne moce |Nie spocznê dopóki ciê nie wygrzmocê
Tak, ten tekst wstrz±sn±³ niejedn± osob± na sali, wnioskujê po reakcjach
A ja wstawi³am na youtube moje nagranie scenki z Bujjigadu, ale szkoda ze jako¶æ niestety kiepska, ale s³ychaæ trochê jak reagowali¶my na teksty Bujjiego http://pl.youtube.com/watch?v=wzb5F-Dn7gQ
Widaæ, ¿e zabawa by³a przednia. Kurcze, czemu ja mieszkam tak daleko
Hindustani
Mirya napisał:
Widaæ, ¿e zabawa by³a przednia. Kurcze, czemu ja mieszkam tak daleko
No szkoda i to wielka
Dzi¶ jest ju¿ galeria na bollywood.pl, choæ jeszcze ma³o zdjêæ. My¶lê, ¿e mo¿e jeszcze bêd±, bo przecie¿ by³ chocia¿by te grupowe fotki na koñcu.
oto galeria: http://bollywood.pl/galeria.php?galeria=376
Zastanawiam siê czy by z 3 czy 4 naszych zdjêæ nie dorzuciæ, ale nie wiem czy wyrazicie zgodê, tak¿e siê wstrzymujê.
Aha i napisa³am pro¶bê o napisy do Bujjigadu przed chwil±
Hindustani
To mo¿e wrzucê co¶
Mam zamiar wzi±æ siê za ogl±danie jakiego¶ filmu tylko sama nie wiem jakiego
I ju¿ siê nie mogê doczekaæ kiedy bêdzie dok³adnie znany termin kolejnego wieczoru indyjskiego i jaki film bêdzie tym razem wy¶wietlany
Aaaaa jak fajnie Nie mam jeszcze tego filmu wiêc chêtnie pójdê
Dziêki za informacjê Suhani
B³agam tylko nie 25... Co¶ siê bojê ¿e bêdzie w³a¶nie wtedy A ja wyje¿d¿am na konkurs no
Hindustani
Kurcze no i chyba twoje obawy siê niestety sprawdz± Dorotko Rimo napisa³ przed chwil± ¿e bêdzie siê stara³ by film wy¶wietlano w³a¶nie 25go.
No ale to jeszcze nie potwierdzona data, mo¿e jednak bêdzie inny termin. Szkoda, gdyby mia³o Cie zbrakn±æ.
Hindustani
I ju¿ wiadomo ¿e ma byæ jednak 25go i na dodatek dopiero o 19.00
G³upio, ¿e godzina zmieniona ze zwyczajowej. Lepiej mi pasuje 17.00 i nie wiem jak to z t± 19.00 bêdzie.
Chyba wielu osobom lepiej pasuje, ¿eby siê po wieczorach po £odzi nie w³óczyæ, lepszy dojazd zreszt± wcze¶niej i wolê byæ wcze¶niej w domu.
Sprawdzi³am w zwi±zku z powy¿szym ile ten film trwa i wynika, ¿e 150 min to licz±c dwie godziny skoñczy³by siê o 21.00 mniej wiêcej. No có¿ na szczê¶cie dojazd jeszcze bym mia³a powrotny, wiêc przynajmniej ten problem znika.
A wam jak pasuje ten termin? dajcie znaæ i oczywi¶cie pozostaje kwestia czy spotykamy siê wcze¶niej w Ganeshu.
mnie 19 nie przeszkadza, do domu daleko nie mam, a o 21 z autobusem te¿ nie bêdzie problemu.
Ganesh to chyba oczywiste
Mnie nie bêdzie, co prawda z innego powodu, ni¿ wcze¶niej my¶la³am, ale fakt pozostaje faktem. Ale do Ganesha chêtnie wpadnê Bêdê mia³a blisko
Hindustani
Szkoda, ¿e ciê Dorotka na filmie nie bêdzie, ale fajnie ¿e choæ do Ganesha zajrzysz
Pawe³ ciekawe czy siê pojawi. A Mela czy przyjdzie? Kontaktowa³ siê kto¶ z ni±?
I naprawdê nikt z £odzi i okolic z naszego forum nie zamierza do nas do³±czyæ? Mo¿e jednak kto¶ siê skusi?
Hindustani
Inia
25go pa¼dziernika o 19.00 w £DKu bêdzie mia³ miejsce tzw Wieczór Indyjski czyli bêdzie wy¶wietlany film Bhootnath. Ostatnio co miesi±c w £DKu urz±dzane s± seanse filmowe i wy¶wietlaj± na przemian film z Pó³nocy i z Po³udnia Indii. Tym razem pad³o na film z Pó³nocy czyli Bollywoodzki.
My w gronie Bollymaniaków z £odzi i okolic spotykamy siê wtedy na seansie w kinie i najczê¶ciej przed kinem równie¿. Spotykamy siê w restauracji indyjskiej Ganesh na ul. Piotrkowsiej 69 (w bramie). Razem spêdzamy czas, rozmawiamy o naszej wspólnej pasji po czym wspólnie udajemy siê do kina
Je¶li jeste¶ zainteresowana to serdecznie zapraszamy. My zawsze umawiamy siê w tym w±tku na wspólne spotkania. Godziny jeszcze nie ustalili¶my, ale my¶lê ¿e pewnie umówimy siê na 17.00 w Ganeshu.
Daj znaæ je¶li bêdziesz mog³a przyj¶æ
Mysle ze bede mogla ale to jeszcze dala bym znak napewno xD mysle ze napewno bylo by ciekawie a duzo osob przybywa na to ?? ; >
Hindustani
To apel do £odziaków!!!
W sobotê graj± Bhootnath o 18.30 w £DKu!
Nast±pi³a zmiana bo mia³ byæ o 19.00 ale jednak o pó³ godzinki bêdzie wcze¶niej.
Mam nadziejê, ¿e spotkamy siê w Ganeshu. My¶lê ¿e godzina 16-16.30 ale najlepiej to jednak ta 16.30 tak na dwie godzinki przed seansem.
Je¿eli reflektujecie to wpisujcie siê kto bêdzie i Lotri je¿eli siê wybierasz to mo¿e tez zrobisz rezerwacje jak ostatnio, je¶li by³aby¶ tak mi³a ? Tak na wszelki wypadek ¿eby nie by³o, ¿e miejsc nam braknie
Dlatego wpisujcie siê kto idzie bo nie wiadomo na ile osób stolik trzeba bêdzie zamówiæ.
Ja bardzo chêtnie przyjdê do Ganesha, nawet lepiej ¿e troszkê wcze¶niej jest seans, spokojnie siê z wami po¿egnam i zd±¿ê z Piotrkowskiej na Jaracza
czy wiesz, Sypriyo, ¿e mam szansê kupiæ bilety do Jaracza na sobotê po 10 z³ ;P ?? ale nie kupiê ;P
16.30 jak najbardziej, zg³aszaæ siê do pi±tku po 15 albo wieczorem bedê dzwoniæ, zale¿y kiedy siê do internetu dorwê by przeczytaæ
Hindustani
To ¶wietnie Suhani, ¿e siê nie mo¿esz doczekaæ To tak jak i ja, ach ci±gle g³odna mi³ych spotkañ w gronie Bollymianiaków Nie ma to jak wspania³a atmosfera
My¶lê, ¿e na listê do Ganesha mo¿na tak¿e wpisaæ Paw³a. Ostatnio jak z nim rozmawia³am to mówi³ ¿e bêdzie i nie móg³ siê doczekaæ
A s³yszeli¶cie ¿e kolejny wieczór indyjski jest 15 listopada o 19.00 ( co oni tak pozmieniali t± godzinê ) i ma byæ
Kannathil Muthamittal.
P.S A co tam ma byæ w Jaraczu Lotri?
A Sen Nocy Letniej No ale to graj± czê¶ciej ni¿ "Bhootnach" a poza tym chcia³abym bardziej i¶æ na "Czo³em wbijaj±c gwo¼dzie w pod³ogê" - w sumie bez wiêkszego powodu, ot, tytu³ mi siê podoba ;P
oooo... Kannathil Muthamittal jest genialne! Ju¿ obu siê nie mogê doczekaæ ;D
Ja kupowa³am bilety hurtowo, dwa spektakle za mn±, na ten mam bilet od miesi±ca Te¿ bym posz³a na Bhoothnath ale có¿... bêdê siê ukulturalniaæ w inny sposób
Poza tym Justyno nie pisz mi per "Sypriyo"
Na nastêpny wieczór filmowy ju¿ siê cieszê, film w³a¶nie zgra³am od Lotri i jeszcze nie ogl±da³am, a 15 akurat idê do kina w ramach odpracowywania 2 stycznia, nied³ugo siê przeprowadzê do jakiego¶ kina
Hindustani
Zazdroszczê, sama wybra³abym siê do teatru, wieki temu by³am ostatnio
Szkoda, ze akurat wypada ci ten spektakl w t± sobotê, ale fajnie, ¿e choæ do Ganesha wpadniesz.
A czy my wszyscy mamy Ci pisaæ na Dorotko, Doroto czy te¿ jedynie Justyna nie mo¿e zwracaæ siê do Ciebie - Suprijo?
Hindustani
Ach nie wy³apa³am tego - y
Mój b³±d przepraszam. Masz racjê na Sypriyo siê nie zgadzaj
Czyli jak rozumiem bêdzie nas w Ganeshu 5 osób, bo Pawe³ pewnie bêdzie choæ nie raczy³ siê wczoraj wpisaæ a widzia³am ¿e by³ na forum
Supriyo - wybacz! ;D Ale Sypriyi bêdê u¿ywaæ, co by Danu... sorry, Dorotê wkurzaæ ;]
Ja te¿ chcê do teatru, Supriya, na co potem idziesz?
Bywalec
Bêdê na 100% i na filmie, i w Ganeshu Ju¿ siê nie doczekaæ Przyniosê wspania³± masala tea mojej roboty i to w metalowych termosach teraz nie ma prawa sie z nimi n ic staæ, chyba ¿e metal pêknie i rozsypie siê, albo bêdzie gor±co i sie roztpi
Hindustani
My¶lê, ¿e taka katastrofa raczej nie nast±pi Pawe³ku Musia³by¶ mieæ wyj±tkowego pecha.
Fajnie, ¿e siê wszyscy razem spotkamy i jak rozumiem godzina 16.30 Muszê jeszcze w wolnej chwili zerkn±æ jak mam ¶rodek transportu, ale postaram siê byæ jak najbardziej punktualnie.
A do której godziny jest otwarte Parvati?
pawo12 napisał:
Ja bym siê wybra³ do teatru jakby grali cos bolly Np Czasem S³oñce Czasem deszcz w wersji teatralnej
To chyba raczej opera ;P
dobra, to 6 osób narazie, jeszcze z tym dzwonieniem poczekam... tak z godzinkê
sorry za post pod postem, ale chcê, by pod¶wietli³o w±tek
Hindustani
jak znam ¿ycie to pewnie zostaniemy przy naszej szóstce, bo jako¶ nikt siê nigdy od nas z forum wiêcej nie chce z nami spotkaæ
Ale z tego co jakie¶ dwa dni temu czyta³am n bollywood.pl wynika³o, ze chyba od nich tez siê o tej porze spotykaj± w Ganeshu, wiêc bollymianków w Ganeshu na pewno bêdzie wiêcej ni¿ tylko nasza szóstka
Kaveri, zapraszamy, 16.30
Miejsce ju¿ zarezerwowane, ale jakby¶ chcia³a i¶æ to pisz, chocia¿by jutro, byle jako¶ przed 13, bo chyba tak bêdê z domu wychodziæ - zadzwoniê jeszcze raz
Kaveri napisał:
³aa jednak plany sie troszke pozmienia³y , wiec moge isc dzisiaj
tylko jak ja was rozpoznam ;o;o
Mo¿e to pomo¿e:
milkaja napisał:
Wrzucam linki do archiwów ze zdjêciami i nie ma ich wcale tak du¿o
Zdjêcia maraton cz. 1
Zdjecia maraton cz. 2
Bardzo fajnie, ¿e coraz wiêcej nas ;D
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-10-25 10:19:04)
Hindustani
Kaveri Ty i tak masz pro¶ciej bo mo¿esz sobie obejrzeæ nasze fotki, gorzej z nami bo jak my Ciebie rozpoznamy Po prostu do nas podejd¼ i tyle
A pamiêtam jak siê mieli¶my razem spotkaæ po raz pierwszy i wtedy to dopiero by³o jak nikt z nas siê na oczy nie widzia³ (no poza Lotri i Supriy± chyba ).
Trochê czasu ju¿ minê³o od tej pory i sk³ad od pierwszego spotkania trochê siê nam zmieni³, ale zawsze jest mi³a atmosfera i rozmowy o ulubionej kinematografii
W takim razie do zobaczenia o 16.30.
Nabijacz
Mam krêcone w³osy , wiec sadze ze ³atwo bedzie mnie rozpoznac
a jakby co to : http://nasza-klasa.pl/profile/9658790
a te zdj nie chca mi sie niestety otworzyc. ;[
W takim razie spróbuj tutaj Kaveri
http://bollywood.pl/galeria.php?galeria=376
Jeste¶my na ostatnich 6 zdjêciach.
I witaj w¶ród nas
Ostatnio edytowany przez suhani (2008-10-25 11:07:16)
I ju¿ po Jak zwykle by³o super, chocia¿ nieco wiêcej spodziewa³am siê od filmu
Kolejny Wieczór ju¿ 15 listopada, mam nadziejê, ¿e ilo¶æ uczestników znów bêdzie rosn±æ
Hindustani
Pawe³ co masz na my¶li mówi±c - Im?
Smakowa³a Nam!
Dobrze tylko, ¿e w porê odsunê³am nogi bo inaczej zosta³abym polana t± cudn± herbatk±
Rzeczywi¶cie ju¿ niestety po imprezie. Ja po filmie te¿ spodziewa³am siê jednak trochê wiêcej, choæ mimo wszystko dobrze siê bawi³am. Jednak w towarzystwie lepiej siê ogl±da. Zawsze to powtarzamy, ale to rzeczywi¶cie jest prawda.
I fajnie, ze o jedn± osobê nam do spotkañ przyby³o. Kto wie mo¿e nastêpnym razem kto¶ jeszcze siê skusi
Hindustani
Tym razem bêdzie co¶ z Po³udnia Indii, dok³adnie tamilska produkcja Kannathil Muthamittal. Piêkny film a tutaj co¶ wiêcej o nim > http://bollywood.pun.pl/viewpoll.php?id=1973
Na pewno warto obejrzeæ.
Graj± tak na zmianê co¶ z Bollywoodzkich produkcji a w nastêpnym miesi±cu co¶ Tollywood lub Kollywood.
Robi postp
Ich 16, ca³a sala widzów i on jeden xD Czyli Chak De India w kinie Charlie!
By³am bardzo zaskoczona frekwencj±, sala by³a naprawdê wype³niona. Szkoda tylko, ¿e tylko pierwsza po³owa siê wczuwa³a. Pierwsze rzêdy z .pl i my w ¶rodku robimy ha³as. Reszta widowni nie wiem sama - cierpi, czy siê równie¿ wczuwa. Ech, ludzie nie wiedz± jak ogl±da siê indyjskie filmy! (Ale my ich jeszcze nauczymy ¿e mo¿na ¶piewaæ, biæ brawo i krzyczeæ ;D )
Nie wiem jak inni, ale my (no przynajmniej ja ;P ) bawili¶my siê wspaniale.
Jakie momenty wzbudzi³y najwiêksz± uwagê? A no tradycyjnie McDonald (i to chyba tak¿e w¶ród bardziej opanowanej czê¶ci publiczno¶ci) i wygrana na meczu (wiem, zepsu³am Supryi uwag± o zêbie Szaruka, ale dobra...) I jeszcze na napisach, gdy Preity powiedzia³a "nie" xD
Tylko Charlie przesadzi³: plakaty po 10 z³??
Ja chcê jeszcze raz!!
CHAK DE!!
(Có¿, widaæ, ¿e mi dalej odbija, ale có¿, "wysz³y ze mnie wszystkie szkolne stresy" )
ps. je¶li chodzi o Supriyê, to Ritesh móg³ siê poczuæ zazdrosny. Ja tam wiernie i zawsze Szarukowi hm.. kibicujê? Wzdycham? Podziwiam?
ach.. dwumetrowa twarz Szaruka!!
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-11-07 08:58:32)
Hahaha, Ritesh mo¿e byæ spokojny, Szaruk i tak jest za stary, g³upio by³oby go przedstawiæ rodzicom.
Justyna ja cie zabijê kiedy¶!... No s³uchajcie, na ekranie strzelaj± karne, ju¿ jest ostatni, który zdecyduje o zwyciêstwie, a Lotri: "zobacz, Szaruk nie ma zêba!"
Ma³o nie pêk³am!
Kupiê ten zasmarkany plakat, chrzaniê 10 z³. Za miesi±c mam urodziny, wezmê kredyt u rodziców Na takiego Szarusia mi nie szkoda
Nie rozumiem, czemu to niby ludzie "nie wiedz±, jak siê ogl±da indyjskie filmy", ja w domu te¿ siedzê cicho jak ogl±dam A w kinie nie siedzê cicho, bo siedzê ko³o ciebie no to chyba wiadomo, ¿e siê nie powstrzymam od g³upich komentarzy tak? Inaczej nigdy nie prze¿ywam filmów jako¶ wybitnie ¿ywio³owo
Bywalec
Jak Justyna mog³a podejrzewaæ Shahrukha o brak zêba? Ja plakatu nie kupi³em, ale kupiê napewno nastpnym razem jakis na bilecie do bollywood, jak bêd± Ja najbardziej ze wszystkich filmów przezywa³em OSO, ale tu na rzutach karnych tez strasznie prze¿ywa³em
Hindustani
Oj ¿a³ujê, ze mnie nie by³o, ale musieli to w tygodniu dawaæ?? Jak by nie mogli w sobotê. Wybra³abym siê na pewno bo akurat bêdê sama w domu teraz i nie bêdê mia³a co robiæ
Ale trudno. Za to spotkamy siê 15go mam nadziejê.
I modlê siê o jakie¶ takie przystêpne godziny na Bilecie, ¿ebym mog³a siê choæ na co¶ wybraæ.
W domu to ja te¿ raczej spokojnie, ale w kinie to siê inaczej nie da, zw³aszcza jak siê na ulubieñców patrzy to cz³owiek mimowolnie klaszcze, krzyczy, komentuje. Niech bior± wszyscy przyk³ad z Hindusów, tam to dopiero jest imprezka. I oto chodzi. Przynajmniej siê wszyscy dobrze bawi±, a te nasze smutasy to niech siê po k±tach pochowaj±
W Ganeshu umówieni jeste¶my teraz we wtorek wiêc nie mam pojêcia czy bêd± w sobotê przed kinem.
A na Diwali by³o oczywi¶cie super. Oprócz nas tylko obcokrajowcy:) W ¿yciu jeszcze nie widzia³am takiego t³umu w Ganeshu;)
inia napisał:
a co jest 15 ??
Kannathil Muthamittal . wiêcej w drugim po¶cie tego w±tku ;P
co do integracji z pl - w sumie why not
Hindustani
My z bollywood.pun.pl oczywi¶cie siê spotykamy w Ganeshu przed seansem. Komu tylko bêdzie odpowiadaæ godzina, miejsce jest mile widziany A z bolymianikami z innego forum te¿ siê z chêci± spotkamy.
ludzie ludzie co wy na to zeby zrobic jakies spotkanie w manu ?/ ; )
Bywalec
ja siê nie mogê ju¿ doczekaæ a co do potrawy w ganeshu, wezmê chyba to samo co ostatnio - mutton tikka masalê bo to najpyszniejsza rzecz jaka jad³em w ganeshu, poprostu palce lizaæ No i zrobiê masala tea, tym razem du¿o wiêcej, bo ledwo nam starczy³o ostatnio Kupiê sobie dwulitrowy termos, a te dwa ma³e co by³y ostatnio, by³y litrowe, bêd± wiêc 4 litry Ta mutton tikka masala nie by³a wogóle ostra, wiec nie trzeba do niej lassi. To pierwsza moja potrawa tam, ktora nie by³a ostra, no i jeszcze ten ryz z groszkiem i pieczarkami, co Mela mia³a by³ pycha, ale ja jestem miêso¿erny bardzo i wolê to co jad³em ostatnio lub ewentualnie mutton tikkke
Hindustani
inia napisał:
ludzie ludzie co wy na to zeby zrobic jakies spotkanie w manu ?/ ; )
Inia nam lepiej pasuje zawsze w Ganeshu na Piotrkowskiej bo akurat stamt±d niedaleko do £DKi i na dodatek jest okazja zje¶æ co¶ indyjskiego
Jeja Pawe³ to ty nie¼le ob³adowany przybêdziesz na to spotkanie Tylko nie przesadzaj
tylko uwa¿aj, ¿eby cysterna nie pêk³a ;]
Ja proponujê herbatkê sprzedawaæ - pierwszy krok w robieniu konkurencji Ganeshowi ;D
Ech, ale dzi¶ siê znów przekona³am, ¿e mi nigdy nie wyjd± placki tak dobre jak w Ganeshu...
Mnie nie bêdzie, primo nie chce mi siê i¶æ na ten film, secundo idê tego dnia do £DKu w ramach zajêæ lekcyjnych, wiêc bêdê mia³a do¶æ
Nie bêdê chyba te¿ w Ganeshu, bo to jednak oznacza wydanie kolejnych 20 z³, a ostatnio to dla mnie du¿o
Hindustani
Do jutra proszê pisaæ kto na pewno bêdzie oprócz mnie, Lotri, Paw012 i Suhani, którzy wiem ¿e siê pojawiaj±. Tzn. chodzi mi o to czy bêdziesz Kaveri sama czy jednak z kole¿ankami i czy np. Inia siê wybiera z nami spotkaæ. Potrzebne to Lotri by stolik zamówiæ bo nie wie w koñcu na ile osób.
I godzinê spotkania jak rozumiem ustalamy na 17.00 skoro o 19.00 film siê zaczyna? Nie ma sprzeciwów ¿adnych?
Bywalec
suuuuper ja jutro muszê kupic termos jakis bo mam tylko te 2 litrowe, a chcê mieæ jeszcze na dodatkowe dwa litry, bo ostatnio ledwo starczy³o przyprawy te¿ muszê uzupe³nic, bo np. cynamonu ju¿ te¿ nie mam.
http://www.bollywoodexpress.pl/ alternatywa dla ganesha na jutro? co Wy na to?
Bywalec
W sumie to mo¿naby spróbowaæ tylko poniewa¿ jutro otwarcie, bêdzie full ludzi Ciekawe czy jedzonko bêdzie tak samo jak w ganeshu, no i jakie bêd± ceny ja jestem za, ale nie wiem jak reszta
EDIT
Jest taniej, du¿o taniej ni¿ w ganeshu! w³a¶nie zerkn±³em na menu. potrawy podobne. ja jestem totalnie za Wyb³ór mniejszy, alw pewnie z czasem siê powiêkszy i te ceny! lassi za 4.90. szok normalnie, tylko nie widzia³em w menu chicken tikki ani mutton tikki Aleca³a reszta jest ok, bardzo bardzo ok
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2008-11-14 11:41:42)
mnie jutro nie bedzie bo ide do kina z klasa a pozniej jade do kumpeli...
Nabijacz
w sumie mozemy sie przejsc do tej nowej restauracji Ja przyjde jednak z 3 kole¿ankami , wiec chyba trzeba bedzie wiekszy stolik zarezerwowaæ
ok, mam chwilê i napiszê co i jak od pocz±tku:
wczoraj wieczorem dosta³am info, ¿e na Zachodniej "co¶ indyjskiego otwieraj±". Jako ¿e w drodze do szko³y, Zachodni± mam prawie po drodze, postanowi³am sprawdziæ. I tak oto zdoby³am adres www xD
¯e na warsztatach na szczê¶cie internet by³, sprawdzi³am co to jest i owego powy¿szego posta z propozycj± doda³am.
1. Ja jestem za, jak najbardziej, tylko jak pawo12 napisa³ - nie wiadomo co z lud¼mi i czy siê jako¶ zmie¶cimy. Moja odpowied¼ - od czego jestem tu ja z telefonem ;P Jutro rano powinnam mieæ chyba szansê wej¶æ do kompa (co wymagaæ bêdzie ode mnie mobilizacji i wstania nie-na-ostatni± chwilê ;D ) a po 12.00 (bo tak otwieraj±) zadzwoniê i zarezerwujê.
jak na razie nie uda³o mi siê dodzwoniæ do restauracji, na co zreszt± nie liczy³am ;]
2. Jak co¶ to Ganesh w sumie nie daleko, a szczerze mówi±c nie wydaje mi siê, aby jakie¶ wielkie t³umy tam by³y. Z tym ¿e po tej 12 nie wiem jak z dostêpem do neta (w domu ju¿ nie bêdê a¿ do wieczora a nie wiem, czy szkoln± bibliotekê otworz±) wiêc info co do rezultatu dzwonienia dam np milkaji SMS.
Tylko pytanie - kto jest chêtny na odwiedzenie restauracji Bollywood Express w dzieñ otwarcia?
I ile osób idzie? Ja, pawo12, milkaja, suhani, Kaveri + 3 , Mela.... wsjo??
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-11-14 13:32:17)
Ja ju¿ rozmawia³am z Justyn± iiiii tak jak powiedzia³am mo¿liwe ¿e jednak wpadnê Jestem ciekawa tej nowej restauracji, napisali ¿e wynajmuj± lokal na imprezy a ja przecie¿ za rok mam osiemnastkê (fakt, to trochê ¿enuj±ce, ale w koñcu pó³ klasy ogarn±³ sza³ szukania klubów, no to ja te¿ pomy¶lê )
Dogadam siê dzisiaj jeszcze z rodzicami i napiszê czy na sto procent bêdê czy nie
A co do Bombay Express, to trochê jestem zawiedziona faktem, ¿e to nie jest ¿adna restauracja, a raczej indyjski fastfood No ale lepiej tak ni¿ w ogóle, poza tym napali³am siê na lassi ró¿ane i nic mnie nie powstrzyma przed pój¶ciem tam.
Hindustani
Ok ja jestem za nowym lokalem mo¿na spróbowaæ a jak co¶ to zawsze mo¿emy wyruszyæ do Ganesha, nadzieja ¿e jednak t³umów nie bêdzie
Jak rozumiem spotykamy siê w ¶rodku?
Lotri najwy¿ej mi napisze co z tym stolikiem i ja ewentualnie potem podam info na forum.
A Beatê i Melê kto¶ poinformuje?, bo Beaty nie widzê na forum a ¿eby nie by³o ze przyjdzie do Ganesha a my wszyscy gdzie indziej
Z Mel± ja mam kontakt
Jako¶ ko³o 12.30-13 napiszê Ci Kamila SMS, dok±d ostatecznie i by³abym wdziêczna za wrzucenie info na forum.
ech, chyba jednak nie mia³am dzi¶ tak z³ego dnia, jutro bêdzie gorzej ;P
Hindustani
I wygl±da jednak na to, ¿e spotkanie w Ganeshu. Mam nadzieje, ¿e do wszystkich dotrze ta informacja. Lotri zamówi³a stolik w Ganeshu poniewa¿ lokal na Zachodniej jeszcze nie wygl±da na gotowy do przyjmowania go¶ci
Jak kto¶ przeczyta to info to niech siê wpisuje w w±tek, ¿ebym wiedzia³a kto przeczyta³.
Po pierwsze - sorry za zamieszanie Ja ze swojej strony og³aszam bojkot http://www.bollywoodexpress.pl/ , który nawet jak z Supryi± ko³o 17 jecha³y¶my, wygl±da³ jak wcze¶niej - folia zabezpieczaj±ca szyby, w czasie malowania, wci±¿ na oknach. Za to w ¶rodku podejrza³y¶my zielone kolumny. Szyld te¿ ³adnie o¶wietlony, ale có¿, skoro i tak lipa.
W kinie i Ganeshu jak zwykle fajnie, niestety tylko nie zapowiedzieli co w przysz³ym miesi±cu ;]
Pozdrawiam
Bywalec
Mo¿e oni sami nie wiedz± co pu¶ciæ za miesi±c A ci z bollyexpres mo¿e siê nie wyrobili na dzisiaj. Warto tam zajrzec chocia¿ raz i zobaczyæ czy mog± siê równaæ z Ganeshem, czy to tylko zwyk³y kiepski fast food indyjski. zbyt du¿ego wyboru tam nie maj± - tylko u³amek tych potraw, które oferuje Ganesh, ale moze nie bêdzie ¼le Film by³ super, zreszt± jak zawsze. No i nastêpnym razem nie wynajmê cysterny, bo zosta³ jeden pe³en termos z masala tea. Jak nie dali¶cie rady wypiæ czterech litrów to o cysternie nie ma mowy
Hindustani
Pawe³ my z Beatk± by¶my jeszcze wypi³y ale jak nie chcia³e¶ na koniec wyci±gn±æ to co zrobiæ Trzeba by³o po seansie pod kinem za¿yæ masala tea A pic mi siê chcia³o. Podczas seansu to jednak ryzykowne tak z t± herbat±, no có¿ przynajmniej ci do domu zosta³o i mo¿esz jeszcze wypiæ
Beatka wys³a³am ci wiadomo¶æ na gg, tzn napisa³am cze¶æ i napisa³am , ze to ja to sobie zapisz koniecznie. A zaraz ci t± moj± listê na pocztê wy¶lê.
Dorota ¿a³uj, ¿e na filmie nie by³a¶ bo piêkny film przegapi³a¶
Fajnie, ¿e siê zebrali¶my wszyscy razem i pozostaje nam czekaæ do nastêpnego razu. Mo¿e wtedy ten Bollywood Ekspress bêdzie otwarty i zobaczymy co to za nowy wymys³
pawo12, co Ty z tym podwójnym postem tu wyrabiasz?!
A ja zapraszam na ma³± niespodziankê: Indyjska Mapa £odzi
edit: no, ju¿ trochê z postami lepiej ;]
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-11-15 22:32:25)
Hahaha Justyna jaki bulwers
Oj tam, mam ten film na p³ycie Poczekam jednak na co¶ z bolly, ostatnio mam trochê dosyæ po³udniowców (a mo¿e to Bujjigadu i Yamadonga zachwia³y moj± wiarê, ¿e jest co¶ lepszego? )
....³eee ja takich nie ogl±dam
No dobra, ¿artujê, ale czyta³am opis filmu i w³a¶ciwie to te¿ mnie zniechêci³o. Nie mam ostatnio ochoty na górn± pó³kê, muszê teraz obejrzeæ Krazzy 4 i Fashion, Kannathil... trochê nie pasowa³oby do tego zestawu Ale i tak na pewno w koñcu go zobaczê, przyjdzie czas i na to Jak wam siê podoba³, to znaczy ¿e warto.
Hindustani
O a ja zapomnia³am napisaæ, znaczy na pocz±tku nie skojarzy³am, ¿e to o to chodzi, ale Cathie wspomina³a przed seansem, ¿e my¶l± o Ek Hasina Thi, ¿eby wy¶wietliæ. Na pocz±tku my¶la³am, ¿e chodzi o ten maraton, ¿e mo¿e chc± to pu¶ciæ bo nie zajarzy³am co to za film. Jeszcze go nie ogl±da³am. Ale poniewa¿ raczej z tego co widzê do serii muzycznych zaliczyæ go nie mo¿na to obstawiam jednak, ¿e planuj± go na grudniowy Wieczór Indyjski. Ale wspomniane by³o, ¿e my¶l± o nim, tak¿e to jeszcze nic pewnego.
Bêdzie bli¿ej to siê oka¿e.
Dorotka to ty tak seriami ogl±dasz? Znaczy jak ambitniejsze kino to kilka pod rz±d a jak bardziej komercyjne to te¿ tak samo? Ciekawa metoda ja wolê jednak na zmianê Ale ka¿dy ogl±da jak lubi.
Lotri jeste¶ szybka jak b³yskawica:) Wczoraj w Ganeshu rzuci³a¶ has³o, ¿e masz zamiar zrobiæ tak± mapkê i ju¿ mapka jest do naszej dyspozycji.
Je¶li chodzi o sklep na Jaracza to s³ysza³am, ¿e ma zostaæ zamkniêty.
Kamila dziêki za wszystko:)
Pawe³ my z Kamil± naprawdê by³y¶my w stanie zaopiekowaæ siê pozosta³± czê¶ci± herbaty ale chyba powiedzia³e¶, ¿e nic ju¿ nie zosta³o
Bollyamator
He he he... Ek Hasina Thi... To ¿art z naszej strony, w ramach zaproponowanych filmów na karnawa³, przez pana Jacka (kierownik dzia³u filmowego w £DK). Wyczytali¶my gdzie¶ ¿e to taki typowy film Bollywoodzki ze ¶piewem, tañcem i romantyczn± mi³o¶ci±... Ha ha ha... Kto widzia³ ten wie:) Saif nie zawsze w takich filmach gra.
A tak na marginesie grudnia. Panu Jackowi chyba by³o trudno by³o wymówiæ tytu³ "Salaam E Ishq" i w koñcu nie powiedzia³, co bêdzie. Jak widaæ jako pierwsi siê o tym dowiadujecie:)
Bywalec
suhani napisał:
Pawe³ my z Kamil± naprawdê by³y¶my w stanie zaopiekowaæ siê pozosta³± czê¶ci± herbaty ale chyba powiedzia³e¶, ¿e nic ju¿ nie zosta³o
Nie mówi³em nic takiego, poza tym pyta³em siê jeszcze w kinie czy chcecie jeszcze to nie dosta³em odpowiedzi a wystarczy³o jeszcze na 5 kubków, albo 6, czyli ca³y jeden termos
ale to nic. mam kilka ebooków z przepisami indyjskimi i ze sri lanki i mo¿e przygotujê nastêpnym razem co¶ do jedzenia nawet, ale nie trzymajcie mnie za s³owo w tych ebookach s± naprawdê ¶wietne przepisy na potrawy kuchni Azji Po³udniowej i niektóre sa naprawdê ³atwe, ale s± te¿ przepisy strasznie skomplikowane. ja zrobiê co¶ ³atwiejszego bo mam tak zawalony czas, ze te ciê¿sze wypróbujê kiedy indziej
Aaaaa na Salaam E Ishq to ja pójdê na pewno Strasznie mi siê podoba³ ten film
Widzisz Pawe³, jednak mog³am wzi±æ od ciebie jeden termos na drogê
Kamila, nie ogl±dam seriami Po prostu jako¶ tak wysz³o, chcia³am najpierw dokoñczyæ to, co zaczê³am. A wprowadzanie siê w powa¿ny nastrój nie sprzyja³oby ogl±daniu Krazzy 4 Chocia¿ ten Fashion ju¿ chyba raczej do górnej pó³ki zaliczê, bo gdzie mu do komedii...
Hindustani
rimo7 napisał:
He he he... Ek Hasina Thi... To ¿art z naszej strony, w ramach zaproponowanych filmów na karnawa³, przez pana Jacka (kierownik dzia³u filmowego w £DK). Wyczytali¶my gdzie¶ ¿e to taki typowy film Bollywoodzki ze ¶piewem, tañcem i romantyczn± mi³o¶ci±... Ha ha ha... Kto widzia³ ten wie:) Saif nie zawsze w takich filmach gra.
A tak na marginesie grudnia. Panu Jackowi chyba by³o trudno by³o wymówiæ tytu³ "Salaam E Ishq" i w koñcu nie powiedzia³, co bêdzie. Jak widaæ jako pierwsi siê o tym dowiadujecie:)
Oh to ja wyrwana z kontekstu nie zajarza³ym Mój b³±d Ale teraz mamy jasno¶æ w tym wzglêdzie chocia¿.
A wersja Salaa-E-Ishq ta skrócona chyba? Nie wiem czy da³abym radê dorwaæ do koñca na tej nie obciêtej, ¿eby mi ostatni transport do Zgierza nie uciek³
Pawe³ku my nawet z Beatk± wspomina³y¶my, po seansie ¿e nam siê piæ chce, ale widocznie nie us³ysza³e¶
Super, obejrzê sobie co¶, czego jeszcze nie znam
No proszê, ledwo napisy siê pojawi³y, ju¿ wykorzystuj±
Nabijacz
oja ale super ^^
Zacze³am ogladac ten film , ale go nie skonczylam to teraz bede miec okazje xd
Juz sie nie moge doczekac.
Bollyamator
Ha ha ha... Trzeba kuæ ¿elazo, puki gor±ce. Bo siê znowu Blink odezwie:)
W styczniu lub w lutym odbêdzie siê rzeczony maraton... Tym razem Bollywoodzki. Obgadane jest ju¿, ¿e do pó³nocy siê bawimy a potem ogl±damy 2 filmy. Na bank Bachna ae Hasseno, mimo ¿e jeszcze nie ma napisów. Tzn wiem ¿e s± ale ciê¿ko je bêdzie wyci±gn±æ od t³umacza, wiem równie¿ ¿e kto¶ inny siê zabra³ za t³umaczenie:). Ostatecznie usi±dzie siê i przet³umaczy. A warto, bo film zar±bisty... A muza jeszcze bardziej:) Nad drgim jeszcze my¶limy ale przychylam siê do Singh is Kinng i chyba tak zostanie. Co wy na to?
£a³ Nie no, z BAH siê bardzo cieszê, bo rzeczywi¶cie ¶wietny film
Napisy te¿ bêd± mam nadziejê ¶wietne
I bardzo fajnie ;D Salaam-e-ishq widzia³am, a co¶ nowego z Shahidem chêtnie obejrzê
Spokojnie Rimo, po³owa ju¿ za mn± Ale i tak trzeba bêdzie zrobiæ korektê, liczê na twoj± pomoc, bo sama siebie raczej nie poprawiê
Hindustani
Ja wybór na maraton popieram, Singh is Kinngh te¿ mo¿e byæ, choæ przed seansem mia³am nadziejê, ¿e film bêdzie lepszy. Ale Akshay jako zwariowany sikh mo¿e byæ Zreszt± film jako taki z³y nie jest
Tylko nie wiem jak ty Supriya prze¿yjesz Katrinê
Zamknê oczy
Je¶li prze¿yjê Vidyê w Kismat Konnection, to Katrina nie bêdzie problemem...
Hindustani
Charlie na razie podaje jedynie godzinê wy¶wietlania Jodhaa Akbar chyba ¿e ja nie dowidzê mo¿e
Ma byæ 7 grudnia o 17.30, czyli godzina zno¶na na szczê¶cie. Mo¿e uda³oby mi siê wyrwaæ, choæ nie jestem pewna jak na razie.
A kto z was idzie?
Zamawiacie w ogóle wcze¶niej bilety?
A jak my¶licie jak bym chcia³a przed seansem dopiero kupiæ to mogê mieæ jakie¶ problemy? Nie chcê na razie nic rezerwowaæ skoro nie jestem pewna czy siê wybiorê.
Bywalec
ja kupuje karnet bo mam zamiar byæ na wszystkich filmach, tylko chyba we wtorek nie bêdê, bo koñczê zajêcia o 18 tego dnia, wiêc jak film zacznie siê o 17.30 towiadomo, ale biore pod uwagê niepój¶cie na zajecia jak nie pójdê raz na jaki¶ czas to siê nic nie stanie, a nie codziennie mamy w £odzi BDB
Ja kupujê tak¿e karnet, dzwoni³am dzi¶ do kina i UWAGA FANFARY karnet na 5 filmów kosztuje tylko 40 z³
I tak mama mi funduje na urodziny Ale i tak jestem mile zaskoczona, spodziewa³am siê o wiele wiêcej...
Charlie poda³ ju¿ godziny wy¶wietlania wszystkich filmów.
Niedziela-17.30; poniedzia³ek i wtorek-17.00; ¶roda i czwartek-17.30.
Zamierzam pojawiæ siê na wszystkich seansach chyba ¿e bêdê musia³a zostaæ d³u¿ej w pracy:(
a jak to jest w niedziele Jodhaa Akbar ?? A w poniedzialek i wtorek jakie ?
dziekuje ; )
a i jeszcze czy bede mogla kupic bilet przed seansem w niedziele ?
zapewne tak ale jak siê boisz, ¿e nie starczy, to dzwoñ i rezerwuj
Bywalec
A ja mam nadziejê, ze do 13 czyli do seansu w £Dk otworz± "bollywood Express". By³em dzisiaj, ale zamkniête, lecz my¶lê, ¿e wkrótce otworz±, bo folia czêsciowo zdjêta z okien no i mo¿na zajrzeæ do ¶rodka. Wszystko wyglada na gotowe. Je¿eli otworz± w tym tygodniu, to w piatek pójdê i zamówiê tam chicken tikkê i lassi i zobaczê czy takie same jak w ganeshu jakby co to wam napiszê. Pi±tki mam wolne i mam zamiar tam jechaæ oko³o po³udnia. Na stronce pododawali nowe pozycje w menu, tak ¿e wygl±da to ciekawie
Co do biletu, bêdê na wszystkich filmach Te¿ jestem mile zaskoczony niska cena karnetu bo my¶la³em, ¿e bêdzie kosztowa³ z 60 z³otych
ja te¿ by³am, te¿ widzia³am, tez przez foliê zagl±da³am ^^ jaki¶ facet co¶ chyba malowa³.. ale tam niebiesko..... ;D
Bywalec
Módlmy siê o rych³e otwarcie Do 13 jeszcze troche czasu, ale chcia³bym by w ten pi±tek by³o ju¿ otwarte, bo jakby sie okaza³o, ¿e jedzenie du¿o gorsze ni¿ w ganeshu to was zd±¿ê ostrzec, ¿e nie warto i¶æ.
Nabijacz
Ojaa jak dobrze ze te godziny nie sa tak pozne w Charliem
A jezeli ja bym chcia³a ten taki karnet na te wszystkie filmy to powinnam chyba tam zadzwonic co nie ?
Ludzie, spokojnie, musieliby wyprzedaæ bilety na ca³a salê, ¿eby zabrak³o ich przed seansem
Z karnetem nigdy nie by³o problemów, a z biletami to tylko na premierze OSO
My zawsze kupujemy przed filmem, bo po co siê mêczyæ i je¼dziæ do kina innego dnia albo rezerwowaæ, pamiêtam nawet ¿e kiedy¶ mi babka nie chcia³a zarezerwowaæ, bo powiedzia³a, ¿e i tak bilety bêd±, a to tylko zawracanie g³owy...i mia³a racjê
Bollyamator
Co do otwarcia Bollywood Expresu... My¶lê ¿e raczej otworz± w sobotê bo tak zwyczajowo otwiera siê "nowe interesy".
Co do Maratonu w £DK. Bachna Ae Hassena bêdzie na 100%, mam obiecane ze dostanê napisy, niestety nie bêdê móg³ ich pu¶ciæ dalej, bo mam to obwarowane umow± z t³umaczem. Z tego co pamiêtam... (a by³o to po paru piwach:)) Dostanê te¿ napisy do Ugly Aur Pagli, wiêc i on bêdzie wy¶wietlany... Muza równie¿ fajna, a przecie¿ ma byæ tanecznie:)
Podajcie propozycje terminu, g³ównie chodzi o sesje, to tak dla studentów
Bywalec
W styczniu, ale nie wiadomo kiedy jeszcze.
UWAGA, UWAGA, UWAGA!!!
BollywoodExpress ju¿ otwarty Nareszcie! W pi±tek idê tam na t± chicken tikkê Kucharze zajêci gotowaniem wszed³em do ¶rodka, bo okna by³y zas³oniête foli±, ale drzwi by·³y uchylone. Wszed³em i zapyta³em czy ju¿ otwarte. Kucharz powiedzia³, ¿e od jutra mo¿na ju¿ przychodziæ. Dzisiaj widocznie przygotowywali sk³adniki, sosy, miêsa do marynowania itp. w pi±tek po po³udniu napiszê czy mi smakowa³o. Wnêtrze jest sympatyczne i wyglada mi³o, ale kolorystyka zupe³nie inna ni¿ w Ganeshu bo przewaza niebieski. Kucharz tez by³ bardzo mi³y
Ugly Aur Pagli? Fajnie, tego te¿ jeszcze nie znam, a s³ysza³am, ¿e fajne To znaczy, ¿e na maratonie bêd± trzy filmy czy tylko Ugly Aur Pagli i BAH?
Super Pawe³ dziêki za informacjê
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-12-03 16:17:26)
Bywalec
Je¿eli chodzi o terminy, to mnie na przyk³ad-studiujê w WSHE-sesja zaczyna siê pod koniec stycznia - dwudziestego którego¶, ale nie wiem jak na U£. Dla mnie osobi¶cie najlepsza by³aby pierwsza po³owa stycznia, bo ja bardzo intensywn± naukê zaczynam gdzie¶ dwa tygodnie przed sesj±
ej, ja jestem ci±gle w trakcie intensywnej nauki i jako¶ chodzê
kurczê, studenci
co Ty teraz tak w³a¶ciwie robisz? Od sesji do sesji siê lenisz, potem tylko jakie¶ dwa tygodnie zakuwasz.. ej, ja siê tak nie bawiê.
I jeszcze narzeka.
No dobra, ja te¿ narzekam. Ale mam klasówkê JUTRO i dalej nic nie umiem. I spaæ mi siê chce. Nawet po maratonie mi siê tak spaæ nie chcia³o..
ech... pó¼no jest, pierdo³y wypisujê a tu dalej uczyæ siê trzeba..
Justyna przestañ narzekaæ i UCZ SIÊ A NIE SIEDZISZ TUTAJ I CI¡GLE PISZESZ, ¯E MUSISZ SIÊ UCZYÆ!!!
Pójdziemy na studia, to te¿ bêdziemy siê leniæ
Supriya napisał:
UCZ SIÊ A NIE SIEDZISZ TUTAJ I CI¡GLE PISZESZ, ¯E MUSISZ SIÊ UCZYÆ!!!
nie no, z tym to trafi³a¶ w sedno xD
ale ja tu na PW prowadzê z Mel± za¿art± dyskusjê! W sumie prowadzi³am, teraz narzekam xD
Ja siê ju¿ jutro bêdê leniæ! xD
Hindustani
To u mnie jednak niedziela nie wypali. Niestety siê nie pojawiê bo wje¿d¿am w sobotê, co prawda w niedzielê wracam, ale nie wiem jeszcze o której i nawet je¿eli bym zd±¿y³a to w±tpiê, ¿eby mi starczy³o si³ na przyjazd do Charliego. Tak¿e ¿yczê wszystkim mi³ej zabawy.
Mam nadziejê, ¿e dam rade w tygodniu siê chocia¿ z raz czy dwa pojawiæ.
Nabijacz
Ja mam zamiar sobie wykupic ca³y karnet ^^ mam nadzieje , ¿e cos mi nie wypadnie i nie bd musia³a zmieniac moich planow
A kto sie w ogole wybiera w niedziele ? I ktos ma jeszcze zamiar isc na wszystkie filmy ?
Hindustani
suhani napisał:
Kamila jak to nie bêdzie Cie w niedzielê? Mam nadziejê, ¿e chocia¿ w tygodniu uda Ci siê dotrzeæ
Asia ja wybieram siê na wszystkie filmy;)
No niestety sprawy rodzinne i muszê wyjechaæ. Ale postaram siê w tygodniu przybyæ.
Bywalec
S³uchajcie! By³em w tym BollywoodExpressie i od dzisiaj bêd± mieli bardzo sta³ego klienta Bêdê siê tam stara³ przychodziæ przynajmniej raz w tygodniu Wolê to miejsce ni¿ Ganesha Ogromnie mi siê tam podoba. Mówili mi, ¿e maja zamiar urz±dziæ sylwestra, czyli pewnie jedzenie indyjskie, muzyka indyjska itd. itp. Mo¿e bêdzie kto¶ zainteresowany? Ja bym poszed³, ale samemu tak g³upio. Na nikogo z mojej uczelni nie mogê liczyæ, bo moi znajomi ze studiów nie lubi± bollywodu, ale gdyby kto¶ z forum siê wybiera³, to te¿ bym poszed³. nie znam szczegó³ów, ale mo¿emy zapytaæ 13 jak siê spotkamy tam przed seansem w £DK A mo¿e nawet pójdê tam w poniedzia³ek, bo mi siê tak spodoba³o, ¿e teraz chcê chodziæ jak najczê¶ciej. Zbankrutujê przez to
Ja siê zastanawia³am, czy dzisiaj by nie wpa¶æ, zobaczê jak z czasem - mo¿e zd±¿ê, ale dalej jestem na NIE!
O. I tyle ;P
ale je¶li bêd± chêtni 13.12 to oczywi¶cie, mogê zarezerwowaæ tam
Bywalec
Bo¿e!!!!! Ale¶ ty uparta. Mieli "trochê" opó¼nienia, ale w koñcu siê otworzyli i jest bardzo przyjemnie, no i fajnie siê gada³o z kucharzem Jest bardzo mi³y i sympatyczny. Nie ma jeszcze w ofercie chicken tikki, a to z tego powodu, ¿e nie maja jeszcze grilla, ale powiedzia³, ze nied³ugo bêd± mieæ, ale jest mnóstwo róznych innych potraw Ja zamówi³em wiêc kurczaka w sosie masala z ry¿em i mi smakowa³, alenie mogê porównaæ z ganeshem, bo to chyba nie to samo co chicken tikka masala, ale dobre by³o. Pi³em te¿ lassi ró¿ane, jakie chcia³a zamówiæ Supriya i jest przepyszne Podczas gdy czeka³em na jedzenie, kucharz postawi³ przede mn± naczynie z takim dziwnym czym¶, co¶ w rodzaju orientalnych chipsów, nie wiem jak to nazwaæ, Chrupi±ce i dobre, co¶ miêdzy chipsem a krakersem z jakimis przyprawami. Zdziwi³ mnie nieco ry¿, bo w Ganeshu jest gotowany sam ry¿, bez przypraw, wyci±gniêty prosto z wody, a tu by³ chyba leciutko podsma¿ony z przyprawami i cebul± i by³ dobry. Jak wszed³em, pu¶ci³ p³ytkê z teledyskami - "Shah Rukh Khan Legenda". mi³o sobie pogadali¶my o ró¿nych rzeczach, powiedzia³ mi te¿ o tym sylwestrze u nich. Opowiedzia³ kilka ciekawych rzeczy o Nepalu, bo stamt±d pochodzi, pogadali¶my te¿ o bollywood, kuchni indyjskiej i innych rzeczach Grunt to mi³a obs³uga, no i kurczak by³ dobry, a porcje s± dosyæ du¿e. Tak samo jak w Ganeshu dosta³em kurczaka na jednym talerzu i ry¿ na drugim. No a z tym lassi to by³o tak, ¿e jak Supriya o tym powiedzia³a na forum, to by³em negatywnie nastawiony do tego i poprosi³em tam o lassi bananowe, ale przez pomy³kê dosta³em w³a¶nie ró¿ane No ale ka¿demu mo¿e siê zdarzyæ taka pomy³ka, wiêc nawet mu tego nie powiedzia³em, ¿e siê pomyli³ i w ten sposób odkry³eem to przepyszne lassi, a inaczej nigdy bym go nie zamówi³. Jako¶ mi nie pasowa³a w moim umy¶le ró¿a do lassi Wystrój jest fajny, jak ju¿ mówi³em jest zrobiony na niebiesko i ³adnie to wygl±da Lokal jest wiêkszy ni¿ Ganesh i nie ma takiego ¶cisku. Jednym s³owem stawiam im ocenê 6 Bêdê tam teraz przychodzi³ chocia¿ z raz na tydzieñ. Ceny maj± naprawdê niskie, wiêc mo¿na wpa¶æ chocia¿by na samosê z warzywami i w³a¶nie to wezmê w nastêpnym tygodniu, bo samosa w Ganeshu jest pyszna i porównam jaka jest tu Wpadnê tam w poniedzia³ek przed zajêciami, bo zaczynam na uczelni o 12:15, potem zajêcia do 14:00 no i do dou by zostawiæ rzeczy i przygotowaæ siê na bilet
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2008-12-05 15:38:48)
Bywalec
S³uchajcie. Tam mo¿na braæ te¿ jedzenie na wynos, jak siê przyniesie w³asne pojemniki. Mogê w niedzielê pój¶æ i zamówiæ du¿± ucztê pend¿absk±, która sk³ada siê z pakory, samosy, momo i chicken lollypop Daj± tego sporo, wiêc kupiê do kina zamiast innego jedzenia i chêtnie was poczêstujê. Pójdê tam zaraz przed kinem, bo w niedziele jest otwarte te¿, do pó¼nego wieczora i przyniosê jeszcze gor±ce, prosto z restauracji. Co wy na to? Nie mam zamiaru robiæ tym razem masala tea, to wam przywiozê te przysmaki To 100000000000 razy lepsze ni¿ krówki, mordoklejki i chipsy To pojutrze wam przyniosê
Oczywi¶cie ja i Lotri bêdziemy te¿ na ca³ym BdB! Nie zapominajcie o nas!
Pawe³ jak mo¿esz! Jak ja o czym¶ piszê, to powiniene¶ siê nastawiaæ od razu mega pozytywnie, co to ma znaczyæ? Ró¿ane lassi na pewno jest dobre, ale teraz to ju¿ w ogóle mi smaku narobi³e¶
Ju¿ polubi³am tego kucharza. Za sam fakt, ¿e mówi po polsku
Ahhh ja siê nie mogê doczekaæ tego kina, zreszt± ju¿ jutro na pewno bêdzie fajnie na zajêciach, nauczy³am siê tego uk³adu wreszcie (ale tejtat czy jak im tam - nie umiem)
Hindustani
To rzeczywi¶cie mo¿e spotkajmy siê tam 13go? Skoro taka pozytywna ocena dla Bollywood Express to trzeba pój¶æ i zobaczyæ
A rzeczywi¶cie spory plus, ze mo¿na sobie z kucharzem pogawêdziæ no i ceny te¿ dobra sprawa a i lassi ró¿ane to ja z chêci± spróbujê bo mi ju¿ wcze¶niej Supriya sumaka narobi³a jak o nim napisa³a Tylko gorzej jak zamiast ró¿anego dostanê bananowe
Pawle, có¿ za episto³a!
Ale ja focha strzeli³am i siê tak ³atwo nie pozbêdê ;] Mo¿e w niedzielê trochê z³agodniejê jak dostanê trochê kurczaka jakiego¶ ;P
To by³e¶ jedynym klientem, ¿e Ciê tak obs³u¿yli i jeszcze pogawêdzili?
Hm.. szkoda, ¿e mi czasu dzi¶ brak³o. No ale do 13... Ok, niechaj bêdzie. Acha, proponujê nieco wcze¶niej, bo do £DK'u chyba dalej ni¿ z Ganesha.
Supriya - to mi przypomnij uk³ad! Ja dalej nic nie umiem! (nic tzn z kolejno¶ci± te¿ cienko ^^ jako¶ na pierwszych zajêciach siê moja pamiêæ zatrzyma³a) A ¿e dzi¶ ciamajda dwa razy walnê³a siê dzi¶ w kolano, które ostatniego pa¼dziernika nadwyrê¿y³a, to nie wiem czy bêdzie tak fajnie ;]
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-12-05 20:23:59)
Bywalec
To co to jest? Taniec akrobatyczny? jeszcze siê po³amiesz i ciê trzeba bêdzie sk³adaæ Rzeczywi¶cie jak dostaniesz mo¿e w niedzielê pakorê, samosê i momo, to zmienisz nastawienie do BollywoodExpressu Nie ma to jak udobruchaæ kapry¶n± pannê daj±c jej jaki¶ przysmak
Bollyamator
Bo¿e! Justyno, nie przesadzaj na pewno pamiêtasz uk³ad. Przejmujesz siê i dlatego wydaje Ci siê, ¿e nic nie umiesz.
Poza tym istnieje co¶ takiego jak medytacja:)
Polecana przez Domninika Po³oñskiego. Gdyby¶ by³a na wyk³adzie o nauczaniu i nauce, mo¿e by¶ pamiêta³a o medytacji przed stresuj±c± sytuacj±.
Aaa.. æwiczysz w domu? Je¿eli tak to ¶wietnie, pozostaje pytanie jak d³ugo. Wiesz ja mam zwyczaj graæ przynajmniej 1,5 godziny dziennie.
A ty?
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-01-28 20:53:53)
Bywalec
Ja przybêdê do kina gdzie¶ pó³ godziny przed seansem, a wcze¶niej idê po wielk± ucztê pend¿absk± do BollywoodExpressu, muszê wiêc wyj¶æ z domu du¿o wcze¶niej ni¿ jakbym szed³ prosto do kina i bêdê musia³ trochê w tej restauracji poczekaæ a¿ kucharz wszystko przygotuje. Za du¿ego ruchu to oni nie maj±, bo co tam przechodzê to nie ma nikogo, albo jest jedna osoba, no ale jak jest wiêcej ludzi, takich jak Lotri, którzy obrazili siê za opó¼nienie z otwarciem to przyczyna jest wiadoma Mam nadziejê, ¿e samosa bêdzie tak dobra jak w Ganeshu, bo kurczak masala mi smakowa³ Tak wiêc przyniosê wam do kina te przek±ski Szkoda tylko, ¿e nie mo¿na braæ lassi ró¿anego na wynos
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2008-12-06 18:57:56)
Pawo, nie , to nie jest taniec akrobatyczny - to tylko skrzynia i Piotrkowska po remoncie. Agrrr
suhani, ale macie o wiele fajniejsz± muzykê w pi±tki ^^ a jak mi idzie - widaæ A raczej nie, bo siê chowam ^^
aranjani - trening.. to jest w³a¶nie problem... A medytacja nie pomo¿e, bo dzia³a jak placebo. Je¶li sama nie uwierzysz w jej "moc" to nie pomo¿e. A ja nie uwierzê. Poza tym ja dostatecznie w 57 medytujê. Wczoraj na przyk³ad - wiesz jaki piêkny by³ zachód s³oñca?! Z Do³ów genialnie by³o widaæ... A ¿e 57 szybko nie je¼dzi, to siê mog³am napawaæ widokiem...
Kaveri, jutro siê chyba nie umawiamy, chyba ¿e innego dnia. Jednak z Ganeshu do Charliego jest dalej ni¿ do £DK'u wiêc chyba nie....
Zreszt± po co, jak nam Pawo za³atwi przek±ski ^^ Ja mogê kupiæ wodê w sklepiku obok
Bollyamator
Ale¿ medytacja pomaga:).
Chocia¿ jak czytam, ¿e robisz j± w ZAT£OCZONYM i co najwa¿niejsze G£O¦NYM autobusie, to naprawdê nie dziwiê siê, ¿e Ci nie wychodzi.
Poza tym mówiê o medytacji niezwi±zanej z religi±. Ale pewnie nie wiesz, ¿e takowa istnieje. Medytacja nie musi byæ zwi±zana z wyznawan± religi±. Chodzi o to, ¿e ona reorganizuje twój organizm. Chocia¿ mnie trudno by³o s³uchaæ tekstów: Jestem szczê¶liwy itd..
Oczywi¶cie gdyby¶ posz³a na ten wyk³ad, to mo¿e wiedzia³aby¶, jak uczyæ siê do zajêæ praktycznych.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-01-28 20:55:16)
Lotri je¶li chodzi o muzykê pi±tkow± to ten uk³ad by³ zaplanowany i tak zosta³o
A ¿e w sobotê zaczê³y¶my siê zastanawiaæ to wysz³o jak wysz³o. Planowo te¿ mia³o byæ 3KG ale "Yeh Ladka Hai Allah" na co ja bardzo czeka³am;)
P.S. Nie ma sensu siê chowaæ. Czujne oczy Oli i tak wszystko widz± A my chyba i tak nie zwracamy uwagi na b³êdy innych tylko na swoje. Przynajmniej ja tak robiê.
Ostatnio edytowany przez suhani (2008-12-07 09:19:29)
Nabijacz
Oj niestety dzis nie da³am rady isc do kina ;[ Zbyt zmeczona po warsztatach jestem i do tego jeszcze jutro 2 sprawdziany . Mam nadzieje ze jutro sie zobaczymy
Bywalec
Szkoda, ¿e nie mog³a¶ By³o naprawdê super Dorocie i Justynie nawet smakowa³o jedzenie z BollywoodExpressu Mnie zreszt± te¿, tylko chapat mi niezbyt smakowa³ - w zasadzie to by³ to raczej nale¶nik. Jdnak placki indyjskie roti i naan z ganesha s± znacznie lepsze. Ale samosa i pakory naprawdê pyszne. Powiem nawet, ze samosa z warzywami mi bardziej smakuje w BollywoodExpress ni¿ w ganeshu, bo tam to jaka¶ bezsmakowa by³a, a tu chocia¿ by³a porz±dnie ostra.
EDIT
no i by³y efekty specjalne, czyli zaciê³a siê p³yta W charliem takie usterki zdarzaja siê naprawdê czêsto, ale przynajmniej nie by³o jak na Salaam Namaste, ¿e z dalszego ogl±dania nici i trzeba by³o i¶æ do domu. W¶ciek³bym siê wtedy.
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2008-12-07 21:25:00)
Hindustani
Mia³am szczere chêci, ¿eby pojawiæ siê w tym tygodniu na jakim¶ z filmów, ale wygl±da na to, ¿e niestety nie dam rady, bo ca³y czas co¶ A to angielski, a to odwiedziny kogo¶ z rodziny, a to we wtorek pracuje do 18.00. Tak¿e niestety zobaczymy siê raczej dopiero w sobotê.
Bollyamator
Jak to kiepski? Ja ci gratulujê!
W³a¶nie piszê ¶wie¿o po spo¿yciu Biryani z kurczakiem. Pychota!!! A do tego, naprawdê fajna atmosfera w Bollywood Expressie. Bardzo polecam!
A teraz co do 4BdB. Ja by³em w Warszawie. Dla mnie najlepsze filmy to "Pan i pani Iyer", "Dor". Potem "Jodhaa Akbar" na równi z "U Me Aur Hum" (zosta³em mile zaskoczony , bo s³ysza³em ¿e straszna kaszana...) i "Paheli" na koñcu.
Nie wiem w £odzi ale w Warszawie Jodhaa... kopia by³a strasznie rozmyta, no i te napisy pod filmem... Koszmar...
Jodha te¿ nie by³a ostra. Napisy równie¿ pod ekranem.. Mam nadziejê, ¿e dzi¶ wreszcie bêd± normalnie.
Koi Mil Gaya z³y nie jest, ale do ulubionych go nie zaliczam Ciekawe co dzi¶ bêdzie Te¿ chcê co¶ wygraæ ^^ (chocia¿ siê powinnam parasolk± i myszk± od Infosys'u zadowoliæ )
Ja siê trochê z BollywoodExpressem pogodzi³am, za spraw± samos i pakor, i mo¿e trochê ceny bardziej przystêpne... Ale w sobotê siê zobaczy ;]
Bywalec
Co¶ takiego! Uparta Justyna pogodzi³a siê trohê z BollywoodExpressem! Czyli dobrze zrobi³em, ¿e przynios³em te pakory i samosy Mia³em olbrzymia nadziejê, ¿e ¿o³±dek i jêzyk wezm± górê nad kaprysami i "nie idê bo ich nie lubiê po 15 listopada" Cud siê w³a¶nie spe³ni³ Co do atmosfery, to naprawde jest tam super Ostatnio jad³em kurczaka masala, ale tym razem nie wiem, co wezmê, bo chcia³bym spróbowaæ wszystkiego
Hahaha, no piêknie Justyna, zapamiêtajmy ten dzieñ, bêdziemy potem ¶wiêtowaæ w ka¿d± rocznicê Jak to siê mówi: "tylko krowa nie zmienia pogl±dów"
Napisy pod filmem to jaka¶ masakra, wygodnie jest chyba tylko tym, co siedz± w ostatnim rzêdzie, no i mo¿e w pierwszym...tylko ¿e tam to strach siadaæ Nikt spoza bollywood.pl nie odwa¿y siê zapu¶ciæ w tamte rejony, mo¿e ze strachu przed po¿arciem, obawy wydaj± siê byæ co najmniej uzasadnione...
Dor sobie odpu¶ci³am dzisiaj, nie krêci mnie ten film, mam go na p³ycie to kiedy¶ w koñcu siê zmuszê i obejrzê. Ale UMAH jest naprawdê genialne, mieli¶cie racjê tutaj na forum Zaakceptowa³am nawet trochê Kajol, gorzej z Ajayem, no ale tego to chyba nie da siê przeskoczyæ.
Jodhaa Akbar jest prze¶liczne I wybra³am sobie ujêcia do animacji, mo¿e nawet kiedy¶ je rzeczywi¶cie zrobiê
Przestañcie pisaæ o tym Bollywood Express, bo mi ¶linka cieknie! A wy te¿ dostali¶cie od nich zaproszenie na naszej-klasie?...
A mi na gg to nie ³aska odpisaæ?!
Zaproszenia nie dosta³am, znów siê na nich obra¿ê!!!
¿a³uj, film bardzo fajny
No tak, Bilet siê skoñczy³, czas pomy¶leæ o kolejnej imprezie
spotkanie - standardowo 2h przed + trochê czasu na doj¶cie, bo jednak dalej trochê jest, ile czasu my¶licie, starczy?
jako¶ tak chyba....
A o 15.30 siê koñczy Salome... hmm...
czy jako¶ tak, nie za bardzo siê orientujê z lotu ptaka ;P
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-12-11 20:26:49)
Hindustani
suhani napisał:
Lotri zajêcia koñczymy o 15 czyli spokojnie zd±¿ymy siê przemie¶ciæ do knajpy:)
Kamila têsknili¶my za Tob±. Dobrze, ¿e zobaczymy siê w sobotê
Pewnie nawet wcze¶niej ni¿ na 16.00 bêdziecie w takim razie
Ja sobie jutro popatrzê jak mam transport bo dzi¶ mi siê w te rozk³ady jazdy patrzeæ nie chce Ale tramwajem dotrê bez problemowo.
Mi³e, ¿e mówisz ¿e siê stêsknili¶cie Ale ja te¿ siê stêskni³am ale w koñcu w takim towarzystwie jak nasze zawsze mi³o siê spotkaæ A i pamiêtam o tym co ci mam nagraæ Jutro ponagrywam i przywiozê do kina
Nooo wreszcie zobaczymy Kamilê
Ja bym chêtnie wróci³a do domu po zajêciach... Ale wtedy pewnie siê nie wyrobiê na 16
Wygra³am dzisiaj wreszcie zaproszenie do Ganesha Planowa³am wykorzystanie go dla nas, ale wa¿ny jest do koñca roku, czyli nie ³apie siê na ¿adne nasze spotkanie... Poza tym mama poradzi³a mi wykorzystaæ je na imieniny taty I my¶lê, ¿e to dobry pomys³, w koñcu sam mówi³, ¿e to piwo indyjskie za 12 z³ jest ¶wietne
£iiiiiii ju¿ w sobotê ró¿ane lassi Czeka na mnie z utêsknieniem na pewno
Hindustani
suhani napisał:
Oj Kamila o co mnie podejrzewasz:) Stêskni³am siê za Tob± jako osob± a te filmy to tylko taki ma³y dodatek na poprawienie humoru;)
Oh kurcze nie chcia³am by¶ tak moj± wypowied¼ zrozumia³a Beatko Ot po prostu wspomnia³am o tych p³ytach, ¿eby¶ wiedzia³a ¿e pamiêtam, ale o nic ciê nie podejrzewa³am zapewniam
Gratuluje wygranej Dorotko i tata na pewno siê ucieszy z takiego prezentu.
no to odliczamy siê:
milkaja, suhani, pawo12, Kaveri, Supriya, Mela, Karolina (wreszcie mi siê uda³o j± namówiæ) i oczywi¶cie JA xD
pawo, mo¿e Aniê namówisz?
jacy¶ chêtni jeszcze?
Pisaæ!
Jutro w www.bollywoodexpress.pl - 16.00 potem £DK - Kissmat Koncection
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-12-12 14:48:49)
Bywalec
Ania powiedzia³a, ¿e chêtnie przyjdzie, wiêc j± te¿ liczymy
EDIT
Zaprosi³em jeszcze jedn± dziewczynê, któr± pozna³em na bilecie, ale nie dajê ¿dnej gwarancji, ¿e siê pojawi, nie wiem nawet czy idzie do kina. powinna mi odpisaæ jeszcze dzisiaj.
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2008-12-12 15:34:45)
To wszystko? Uwaga, dzwoniê ;]
----
edit - narazie jaka¶ pani powiedzia³a, ¿e nie prowadz± rezerwacji i mam zadzwoniæ za pó³ godziny... hm...
----
edit - a jednak prowadz± ^^
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-12-12 18:00:42)
Hindustani
Ja ju¿ siê nie mogê jutra doczekaæ choæ z drugiej strony niech ten weekend wolno p³ynie bo do poniedzia³ku mi siê nie spieszy
Jutro na pewno biorê lassi ró¿ane to bez dwóch zdañ a co do jedzenia to pewnie na miejscu siê zdecydujê
reklama d¼wigni± handlu?
No dobra, to reklamujê - Sprawozdanie z Biletu w £odzi
_____
edit - w restauracji by³o super - ju¿ siê z nimi pogodzi³am na dobre W kinie - ach, mam za s³abe serce... zapewne sprawozdanie wkrótce powstanie
acha - info co do kolejnych imprez :
od 5 do 11 stycznia seanse filmu, którego tytu³u nie pamiêtam, jak wrzuc± na stronê £DK to zaktualizujê
24 stycznia - wieczór indysjki
14/15 albo 21/22 luty - maraton nocny
Ostatnio edytowany przez Lotri (2008-12-13 21:25:09)
Hindustani
Tak ju¿ my¶la³am, ¿e nigdy stamt±d nie wyjdziemy bo dziewczyny siê nie dolicz±, ale na szczê¶cie siê uda³o.
Filmik sympatyczny i dobrze siê bawi³am przy ogl±daniu.
W Bollywood Express mi³o, choæ wola³abym inny kolor na ¶cianach i jakie¶ przyjemniejsze, mniej nowoczesne o¶wietlenie, wtedy bardziej by mi siê z Indiami kojarzy³o Ale ogó³em nie¼le no i moje biryani w z warzywami bardzo dobre. Dodatkowy plus wiêcej kasy w kieszeni mi zosta³o bo jednak w Ganeshu zdecydowanie wiêcej bym wyda³a
dzieki wszystkim za mi³e towarzystwo, zreszt± jak zwykle
Beatka a ja siê nie mogê napatrzeæ na te opakowania od CD, fajowe s±
Ja tez Wam dziêkujê za przemi³e towarzystwo w knajpie i w kinie.
Kamili dziêkujê za p³ytki i pogaduchy w czasie seansu:)
Nastêpnym razem te¿ dostaniesz p³yty w takich opakowaniach-mo¿esz nawet sobie wybraæ kolor;)
Bywalec
Ciekawe, kiedy bêd± dostêpne pozosta³e potrawy z menu, bo za du¿ego wyboru nie mieli¶my Wpadnê tam w tygodniu, ale on sam chyba mówi³, ¿e maj± byæ dostêpne w nastêpnym tygodniu. Ani tak sie podoba³o, ¿e te¿ powiedziala, ¿e ma zamiar wpa¶æ jak znajdzie trochê czasu
Bollyamator
Hej! To mo¿e wybierzemy siê tam razem? Oczywi¶cie ten kto bêdzie móg³.
A ja my¶la³am, ¿e Ci za Ganeshem têskno :]
W sumie.. kyon nehi?
Bywalec
W sumie dobry pomys³. Tylko ¿e ja mogê pó¼nym popo³udniem, bo siedzê na uczelni, ale pi±tki mam wolne. Je¿eli chodzi o wtorek to odpada, chyba ¿e o oko³o 18:10, bo do 17:50 mam zajêcia. Je¿eli chodzi o ¶rodê - mogê dopiero ko³o 16:15. Za to je¿eli chodzi o czwartek, to zachorowa³a wyk³adowczyni od fonetyki i móg³bym byæ w BollywoodExpress o ok 14:20. Je¿eli jednak wyk³ad siê odbêdzie, to o 16:20, ale to ma³o prawdopodobne. A w pi±tek mogê tak jak wam jest wygodnie, jak mam wolne. No chyba ¿e chcecie w sobotê. Chcia³bym spróbowaæ tej kawy azjatyckiej albo herbaty ja¶minowej, bo jeszcze ich tam nie pi³em. Tak wiêc je¿eli chodzi o spotkanie siê tam, jestem ZAWSZE NA TAK
No wiadomo W koñcu jak ja mam wenê, to trzeba j± szybko wykorzystaæ, póki nie minie.
Justyna, wiedzia³am ¿e w³a¶nie ta animacja ci siê spodoba, jak tylko zobaczy³am co z tego wysz³o - trochê zbyt statyczne, ale Lotri pewnie padnie
Taki trochê wstydzioch, no nie? xD
Ja raczej na ¿adne spotkanie siê nie pisze w tym tygodniu, mo¿e najwy¿ej pi±tek, tyle ¿e chyba mówiê to wszystkim i nie wiem, czy ju¿ komu¶ nie obieca³am czego¶ na pi±tek Ka¿dy inny dzieñ odpada, dopiero po ¶wiêtach...
Spotkanie by³o bardzo fajne, Bollywood Ekspress prze¶liczny, pracownik taki trochê ¶mieszny no i ¿al mi siê go robi³o, bo widaæ by³o, ¿e trudno mu to wszystko okie³znaæ
Film mi siê strasznie spodoba³, Vidya wygl±da³a w nim piêknie i fajnie gra³a, no nie da siê zaprzeczyæ, Shahid to w ogóle...
Ale i tak najlepsza by³a Juhi
Ostatnio edytowany przez Supriya (2008-12-15 19:46:45)
Bollyamator
Oczywi¶cie, ¿e têskniê. Ta soczewica...
Ale na braki w portfelu nic nie da siê zrobiæ. Jedynie zarobiæ.
Widzê, ¿e wszyscy zajêci.
Ja mam czas popo³udniu w czwartek i w sobotê. W pi±tek dopiero po 18:30.
Poza tym mo¿e moja siostra chcia³a przyj¶æ. Tyle jej naopowiada³am, a jej tylko ¶linka ciek³a.
Bywalec
To mo¿e czwartek 16:30? Tak pasowa³oby mi najbardziej, ale dopasujê siê do was Szkoda, ¿e w BollywoodExpress nie ma wielu potraw, które s± w Ganeshu, no ale mo¿e w przysz³o¶ci bêdzie wiêcej. Przecie¿ dopiero sie otworzyli. Mój maslany kurczak by³ cudowny, a teraz wzi±³bym kurczaka curry lub biryani, no i t± kawê, która podobno boska jest Je¿eli chodzi o weekend, my¶lê, ¿e wszyscy juz przygotowuj± siê do swi±t, sprz±taja, gotuj± itp, wiêc najlepszy by³ by czwartek lub piatek, ale w sobotê te¿ mo¿e byæ Ja i tak siê tam wybiorê, ale lepiej by by³o mi z wami
W czwartek to ja dopiero o 17 mogê siê urwaæ Okazuje siê, ¿e mam wolne
Pawe³, a ten twój kurczak by³ ostry?... Albo ostrawy chocia¿...
Bollyamator
Ojej, có¿ my bez Ciebie zrobimy? My¶lê, ¿e trochê pop³aczemy.
Ale hej! Pamiêtaj o nas nawet w Londynie ( nie zapomnij o ksi±¿ce:)).
Je¿eli chodzi o wyj¶cie ja mogê w czwartek.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2008-12-18 18:17:26)
Zaczyna si rozkrca
Ja to my¶lê, ¿e Wam to za dobrze jest w tej £odzi za du¿o spotkañ a ja z Radomia mam za daleko o 2 godziny podró¿y *sori ¿e Wam siê tu wtr±cam *
Ostatnio edytowany przez SalaamNamaste (2008-12-16 20:51:12)
S³uchajcie przepraszam was, ale kiedy pisa³am tu ostatnio, mój mózg chyba akurat wyszed³ do kuchni zrobiæ sobie kawê...
W czwartek nie mogê w ogóle, od 17 do 19 mam próbê i wystêp w czwórce.
W sobotê nie bêdzie mnie te¿ na zajêciach bollywood dance, bo od 12 do 16 jest wigilia chóralna i zale¿y mi na tym, ¿eby na niej byæ.
Bywalec
S³uchajcie, to ja jutro prosto z zajêæ idê do BollywoodExpress o ok. 16:15 bêdê tam i pewnie z godzinkê bêdê siedzia³, a jak kto¶ do³±czy do mnie to d³u¿ej, natmiast w piatek te¿ mogê pój¶æ i spotkaæ siê z kim¶ z was, ewentualnie w sobotê, ale wolê pi±tek. Tak wiêc jak nie mo¿ecie jutro to umówimy siê na pojutrze Bêdê tu dzi¶ zagl±da³ do pó³nocy. Je¿eli kto¶ siê zdecyduje i¶æ jutro o 17, to jeszcze zawadzê o bibliotekê i bêdê tam o 17. Jak do pó³nocy nikt tu sie nie wpisze, to prosto z koñca zajêæ o 16 idê tam.
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2008-12-17 17:20:17)
Mnie w sobotê na zajêciach te¿ nie bêdzie bo na weekend jadê do W-wy.
Mogê siê z Wami spotkaæ w pierwszym tygodniu stycznia. Mo¿e wybierzemy siê wtedy razem do £DK-u na ten film, który zapowiada³ pan Jacek?
Niestety na stronie kina nie ma jeszcze ¿adnej informacji. Je¶li nie to najwy¿ej siê spotkamy dopiero na pokazie pod koniec stycznia
Bywalec
Ja nie wiem, czy w pierwszym tygodniu stycznia bêde móg³ pój¶æ do kina. Wogóle ca³y styczeñ bêde sie intensywnie uczy³, bo w ostatnim tygodniu stycznia zaczyna mi siê sesja i raczej nie pójdê do kina. Dlatego tak siê cieszê, ¿e maraton bêdzie ju¿ po sesji, w drugiej po³owie lutego mam chwiowy luz i ca³e szczê¶cie
Bollyamator
Ja mogê i¶æ jutro o 16 lub o 17. Mo¿e lepiej jed¼ od razu do BollywoodExpress, a ja albo ju¿ tam bêdê albo dojadê. Nie wiem jak Justynie bêdzie pasowa³o. W ka¿dym razie w sobotê nie mogê.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2008-12-26 11:02:49)
Bywalec
Super to bede tam gdzies 16:15 - 16:20 i jak was nie bedzie, to zaczekam, wypije kawe, a jak przyjdziecie to zloze zamowienie na cos do jedzenia to do jutra
EDIT
No i by³em sam. Mela nie mog³a jednak i¶æ. Zamówi³em kurczaka curry i by³ przepyszny Mo¿e wpadnê tam jeszcze Ja ju¿ ¿yjê maratonem w lutym Ju¿ siê nie mogê doczekaæ
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2008-12-18 17:02:08)
Bollyamator
Je¿eli bêdziesz szed³ do BollywoodExpress, napisz. Mo¿e bêdê mog³a.
Bêdziesz szed³ jeszcze w tym roku?
Nie wiem dlaczego Justyna nie przysz³a. Dzwoni³a do mnie i planowa³a pój¶cie do tej restauracji. Pewnie jej siê nie chcia³o. Leñ!
Ostatnio edytowany przez aranjani (2008-12-18 18:19:17)
Dzwoni³am i siê pyta³am czy idziesz ;] nic nie mówi³am, ¿e bêdê, zreszt± wraca³am wtedy dopiero do domu...
A Ty co do szko³y nie chodzisz? Mo¿e chocia¿ w tym czasie siê Fauji zajê³a¶? ;]
Bollyamator
Dobra, to jutro o 17:00.
Je¿eli nie bêdê mog³a to zadzwoniê, ale ty Justyno idziesz i ju¿!
Ostatnio edytowany przez aranjani (2008-12-26 11:03:51)
Bywalec
Spotkanie siê uda³o bo jak mog³o byæ inaczej? Je¿eli chodzi o wybór potraw, nie wszystkie s± dostêpne, ale mam nadziejê, ¿e od pocz±tku nowego roku bêdzie pe³ny wybór potraw z menu i czekam na to z niecierpliwo¶ci± Ja wzi±³em samosê z warzywami i momo z kurczakiem. By³y bardzo dobre A dzieñ wcze¶niej te¿ tam by³em i zamówi³em kurczaka curry i by³ przepyszny No i to lassi bananowe te¿ doskona³e Nastêpnym razem spróbujê miêtowego Pójdê tam na pocz±tku stycznia raczej, poniewa¿ mam sporo pracy w te ¶wiêta - praca zaliczeniowa z literatury i trzy kolokwia zaraz po sylwestrze, tak wiêc raczej bêdê siedzia³ w domu, pisa³ i siê uczy³, chocia¿ wcale nie mam na to ochoty Ciekawe, kiedy zaczn± z tgymi ró¿nymi spotkaniami i wydarzeniami zwi±zanymi z kultur± Indii i Nepalu. Bardzo chêtnie tam pójdê. Prowadz± tez zajêcia z gotowania indyjskiego Mówi³em o tym Justynie
Ka¿dego dnia, nie tylko od ¶wiêta,
niech ka¿dy pamiêta, ¿e miko³ajem
mo¿e byæ ka¿dy z nas.
Dla wszystkich zielonej choinki,
pysznej, pachn±cej szynki,
masê prezentów, szczê¶cia moc,
niech dla wszystkich bêdzie wystrza³owa
noworoczna, sylwestrowa noc.
Najlepsze ¿yczenia ¶wi±teczne dla Was wszystkich:)
Na ¯yczenia
Poetk± nie jestem
lecz liczê siê z gestem
du¿o szczê¶cia pomy¶lno¶ci,
Miko³aja i rado¶ci!
no, bo ja kocham fraszki (Na Szaruka: kto tu siê u¶miecha...czyje to s± oczy.. to nasz szaruk khan uroczy ;P )
W tym roku filmiku nie zrobiê, a chcia³am - brak materia³ów (chyba ¿e wezmê sceny z wann± i rosyjskim ¿o³nierzem z No Smoking) i czasu - dwa tygodnie z rodzin±. A i nie mia³am pomys³u na piosenkê...
No ale najszczersze ¿yczenia Bo¿onarodzeniowe dla wszystkich w ogóle ;]
Bollyamator
Witam Justyno!
Widaæ, ¿e poetk± nie jeste¶- poetka wiedzia³aby, ¿e przed "lecz" stawiamy przecinek. I przed "ale"...
Bo¿onarodzeniowe z ma³ej litery, bo to przymiotnik.
Pawle, masz racjê... "Kim jest ten ch³opak, z którym chodzi³a¶ po Manufakturze!? I co Ty wtedy pali³a¶?!"
Bollyamator
Moja szanowna mama nie nabierze siê na Manufakturê. Mo¿esz spróbowaæ z Galeri± albo z Piotrkowsk±. Na ch³opaka te¿ siê nie nabierze. Z wiadomych wzglêdów.
Hindustani
To ¿eby przerwaæ wasze pogadanki tym razem co¶ merytorycznego
O nowych imprezach zwi±zanych z Indiami czas co¶ w koñcu napisaæ. I tak oto kalendarz imprez w styczniu siê nam prezentuje:
KALENDARIUM IMPREZ £ÓDZKICH W STYCZNIU 2009
- 10.01.2009 - Wp³ywy kultury indyjskiej w Tajlandii i Kambod¿y
Wszystkich mi³o¶ników kultury indyjskiej oraz Azji serdecznie zapraszamy na prezentacje pod tytu³em "Dziennik podró¿y: wp³ywy kultury indyjskiej w Tajlandii i Kambod¿y".
Pokaz zdjêæ z podró¿y wraz z komentarzem.
Niektóre komiczne, inne groteskowe, jeszcze inne poruszaj±ce – historie z wyprawy do Azji Po³udniowo-Wschodniej opowiada podró¿niczka Aneta Socha.
Start: 19.00
Wstêp: bezp³atny
Miejsce: Bollywood Express (www.bollywoodexpress.pl)
Ul. Zachodnia 87 (róg Próchnika, 3 minuty od Manufaktury)
Dodatkowe informacje: info@bollywoodexpress.pl
Mo¿liwo¶æ wcze¶niejszej rezerwacji stolika: rezerwacja@bollywoodexpress.pl lub pod numerem telefonu: 0-787-487-487
- 16.01.2009 - Madras-Bombay Express
Mi³o¶ników Indii i Bollywood zapraszamy na pokaz zdjêæ z podró¿y do po³udniowych Indii wraz z komentarzem.
Magiczna podró¿ z Madrasu do Bombaju przez Tamil Nadu oraz Keralê – o swojej podró¿y opowiada Ola Wachacz.
Start: 20.30
- 23.01.2009 - £ód¼ - Tañce indyjskie (czê¶æ 1): Bharatanatyam
Bollywood Express serdecznie zaprasza wszystkich mi³o¶ników Indii na pierwsz± prezentacje z cyklu Tañce Indyjskie o tañcu klasycznym Bharatanatyam ilustrowan± materia³em filmowym i zdjêciami
- Dlaczego tancerki maj± czerwone palce?
- Czemu s³u¿± dzwonki na nogach?
- Co to jest adavu?
Odpowiedzi na te i inne pytania udzieli mistrzyni tañca indyjskiego – Ola Wachacz.
Wstêp: za darmo
Start: 20.30
- 24.01.2009 w £DK bêdzie "Ambe Sivam"
Jak widaæ BollywoodExpress nam siê rozszala³ i zaczyna siê co¶ dziaæ w £odzi wiêcej
Dodam jeszcze, ¿e w Bollywood Express zacznie siê promocja noworoczna:
2-10 stycznia 2009 - ka¿dy go¶æ Bollywood Express przy zamówieniu za co najmniej 20 z³ otrzyma noworoczny upominek - tradycyjny indyjski zestaw bindi, czyli ró¿nokolorowe znaczki nalepiane na czo³o przez mieszkanki Indii.
IDZIEMY!
Bollyamator
Tak, ty mo¿e idziesz. Ja niestety nie mogê.
Mój nauczyciel by mnie zastrzeli³, szczególnie, ¿e ostatnio by³ strasznie wkurzony. Teraz tylko wiola i wiola.
W ka¿dym razie ¿yczê sobie sprawozdania;)
I oczywi¶cie bawcie siê dobrze.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2008-12-30 21:12:44)
No nie. Jeste¶cie straszne
Sama tam pojadê, choæby nie wiem co
Nie pozwolê Lotri samej królowaæ na wszystkich seansach!
Tylko kurczê, w³a¶nie sobie u¶wiadomi³am, ¿e nie mogê 10 i¶æ do Salome. I to ju¿ jest dramat
Justyno, czy ty masz zamiar kontynuowaæ?...
AAAAAAaaaaa
juz sobie rezerwujê terminy w kalendarzu!
Co do Salome - stwierdzi³am, ¿e bêdê chodziæ do koñca tego uk³adu
To dobrze To jak bêdziesz 10, to zap³acisz za mnie, ja ci podrzucê kasê w tygodniu, ok?
A mo¿e pójdziesz ze mn± do BE po bindi
Hindustani
Dorotka ja proponuje, ¿eby wybra³ siê z wami jeszcze Pawe³ i on co¶ koniecznie zamówi³ powy¿ej 20 z³ a wtedy otrzymanym bindi bêdzie móg³ obdzieliæ te biedne kole¿anki, które nie da³y rady siê pojawiæ
Bywalec
KOCHANE DZIEWCZYNKI MOJE!!!
Szczê¶liwego Nowego Roku!!! Oczywi¶cie, ¿e chêtnie z wami pójdê do BollywoodExpress i zobowi±zujê siê wzi±æ bindi dla tych z was, których nie bêdzie, mam nadziejê, ze mi dadz±, bo mog± siê zdziwiæ, ¿e ch³opak chce bindi Jak chcecie pój¶æ to mo¿emy siê zmówiæ jako¶ Ja na uczelniê idê w poniedzia³ek 5 stycznia, wiêc mogê i¶æ do tego dnia z wami Potem dopiero po 7 stycznia, najlepiej w pi±tek 9 stycznia By³em teraz chory, ale ju¿ czujê siê naprawdê dobrze i jestem w stanie wyj¶æ
Hindustani
suhani napisał:
Anio³eczki moje kochane
Korzystaj±c z okazji, ¿e mam dostêp do kompa ¿yczê Wam udanej zabawy sylwestrowej i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Gor±ce buziaki z ch³odnego Londynu:)
Dziêki Beatko ¯yczê udanego Nowego 2009 Roku i mam nadziejê, ¿e zabawa sylwestrowa siê uda³a
pawo12 napisał:
KOCHANE DZIEWCZYNKI MOJE!!!
Szczê¶liwego Nowego Roku!!! Oczywi¶cie, ¿e chêtnie z wami pójdê do BollywoodExpress i zobowi±zujê siê wzi±æ bindi dla tych z was, których nie bêdzie, mam nadziejê, ze mi dadz±, bo mog± siê zdziwiæ, ¿e ch³opak chce bindi Jak chcecie pój¶æ to mo¿emy siê zmówiæ jako¶ Ja na uczelniê idê w poniedzia³ek 5 stycznia, wiêc mogê i¶æ do tego dnia z wami Potem dopiero po 7 stycznia, najlepiej w pi±tek 9 stycznia By³em teraz chory, ale ju¿ czujê siê naprawdê dobrze i jestem w stanie wyj¶æ
czemu tu siê dziwiæ? Wiadomo, ze mo¿esz chcieæ wzi±æ bindi dla kogo¶ No có¿ prawdziwy kolega z ciebie
Oj chorowitku to dobrze, ¿e ju¿ ci przesz³o i ¿yczê ¿eby nawrotu choroby nie by³o.
Cieszê siê, ¿e trochê imprez zwi±zanych z Indiami przybywa w £odzi. To dobry znak. Brakuje jedynie jakiej¶ prawdziwej imprezy tanecznej w rytmach Bolly
Choæ Sylwester Bolly ju¿ w £odzi zorganizowano a w radiu Parada nawet mo¿na by³o wygraæ zaproszenia na tego Sylwestra. Akurat s³ysza³am jak og³aszali w radiu konkurs. Nie bra³am udzia³u bo mi nie pasowa³o, ale kto¶ mia³ szansê wygraæ zaproszenie. Do szczê¶liwca mieli dzwoniæ i zadaæ jedno proste pytanie. Po udzieleniu prawid³owej odpowiedzi wygrywa³o siê zaproszenie. Niestety nie wiem jakie by³o pytanie bo radia s³ucha³am w pracy a dzwoniæ mieli po 16.00. Wtedy to ja by³am w drodze do domu. A szkoda, bo by³am ciekawa jakie pytanie zadali
Kamilko-mój Sylwester by³ niezwykle udany. Najpierw zabawa w rytmach latino w Havana Club w centrum Londynu, pó¼niej do rana balety na polskiej imprezce. Oj siê dzia³o
Mam nadziejê, ¿e Wasze Sylwestry by³y równie udane
Nabijacz
pawo12 napisał:
Czy kto¶ z was wybiera siê na ten film do £DK, który jest wy¶wietlany cztery razy? Ja bym poszed³ chêtnie, ale mogê dopiero 10 lub 11 stycznia. Czy kto¶ z was wybiera siê tam w tym terminie?
A jaki film jest wy¶wietlany ? Bo nawet nie wiem
Kamila 10 stycznia idziesz na wesele wiêc jestes usprawiedliwiona ale mam nadziejê ¿e na normalny pokaz do £DK-u juz dotrzesz.
Musimy znowu trochê poplotkowaæ
Gor±ce pozdrowienia dla was i do zobaczenia juz wkrótce:)
Nabijacz
Ahaa No niestety nie wiem czy pojde , bo w sobote mam urodziny znajomej , a niedziela jest przeznaczona u mnie na nauke
A ktos sie wybiera moze 16.01 i 23.01 do Bollywood Express ? xD
o... ja 10!!
A kto po filmie idzie do Bollywood Expressu?
Kantatar zaczyna siê o 17.00 trwa 120 minut, czyli koñczy o 19.00 czyli dok³adnie o tej samej godzinie, co zaczyna siê spotkanie w BE, ale jakby siê pospieszyæ, to w 20 minut siê dojdzie... Kto idzie? Rezerwowaæ stolik? ;]
Ja bym chêtnie posz³a... Tylko nie wiem czy mogê, bo do koncertu dosz³o jeszcze to...¿e aktualnie jestem chora
W pi±tek dopiero dam znaæ.
Bywalec
S³uchajcie, ja i Ania idziemy na film. Mielismy i¶æ do BollywoodExpressu przed filmem. Wiecie, ¿e wszystkie wydarzenia odwo³ali? To o której idziecie do bollywoodExpressu? Przed czy po filmie? Ania bardzo chce pój¶æ, wiêc muszê j± poinformowaæ, o której szkoda, ¿e odwo³ali wszystkie styczniowe wydarzenia
nie doczyta³e¶ ca³o¶ci:
Drodzy klienci Bollywood Express!
Informujemy, ¿e w zwi±zku z poszerzaniem oferty lokalu przez najbli¿szy miesi±c bêd± trwaæ prace remontowe.
Zapraszamy wszystkich do odwiedzenia nas w lutym i zapoznania siê z nasz± now± ofert±.
Czy¿by wstawiali piec tandoor? ;]
Czy mo¿e do Ganesha? Jak chcecie?
Kurczê, z jednej strony trochê siê cieszê, bo nam ju¿ sprawdziany na te trzy tygodnie dowalili, ale z drugiej strony nie wiem, czy dam radê w lutym - ferie s±, chyba gdzie¶ jadê.... No, rachunek siê wyrównuje...
Ale co do soboty ^^ Ganesh? Jestem spragniona chicken tikka, a i suhani zapewne zatêskni³a do srebrnej zastawy ;]
Ja te¿ bym chcia³a wiedzieæ, na któr± i ile osób mam zamówiæ ;]
ja jestem za opcj± przed kinem - nie bêdzie mi siê chcia³o wracaæ do domu, a jako ¿e cuda siê zdarzaj± - mo¿na w 30 minut dojechaæ z Salome do £DK...
Pisaæ! Oko³o 20-21 dzwoniê zarezerwowaæ!!
zd±¿ymy, zd±¿my Godzina to jest du¿o. Mo¿emy przecie¿ od razu poprosiæ, ¿eby na 15.30 ju¿ siê jedzenie robi³o, albo zamówi Pawe³ - jak znam ¿ycie, bêdzie w restauracji wcze¶niej :]
czyli suhani, pawo12, Ania, ja...
Supriya, halo??
na 15.30?
Ja chcê chicken tikka i banana lussi ^^
Bywalec
Justyno, ale Dorota mówi³a przecie¿, ¿e jej nie bêdzie, pisa³a mi to dzi¶ na PW i ¿yczy³a nam dobrej zabawy. Czyli wygl±da na to, ¿e bêdzie nas czwórka. Ania i ja bêdziemy w Ganeshu przed wami, ale muszê wiedzieæ jeszcze co zamówiæ tobie, Beatko Ani pewnie nie³atwo bêdzie co¶ wybraæ i bêdzie musia³a pokontemplowaæ kartê dañ Ja ju¿ wiem co biorê
Hindustani
pawo12 napisał:
To zosta³o mi zamówienie dla Beaty Szkoda, ¿e nie bêdzie Kamili Mój ry¿ nie bêdzie mia³ na kogo polecieæ
EDIT
Albo sos
Hahaha albo herbatka
No nie i tylko z tego wzglêdu bêdzie ci mnie brakowaæ? Czujê siê zawiedziona
¯yczê wam udanej zabawy jutro bo ja te¿ zamierzam siê jutro dobrze bawiæ choæ w innym stylu
I za³ó¿cie potem w±tek o obejrzanym filmie to chocia¿ poczytam sobie o czym jest film i jak siê podoba³, no i bêdzie kolejny opis filmu na forum (wiem wychodzi ze mnie moderatorski potwór )
Do zobaczenia. Pa
Pawe³ku kadai chicken poproszê. Byæ mo¿e pójdzie z nami jeszcze moja kole¿anka ale nie mogê siê z ni± skontaktowaæ.
Ale dodatkowe krzese³ko to nie bêdzie problem, gorzej, ¿e pewnie nie bêdzie wiedzia³a co wybraæ do jedzenia. To zmówimy ju¿ na miejscu dla niej.
Do zobaczenia
Robi postp
Mam pytanko. Kiedy szykuje siê i jaki najbli¿szy pokaz bolly w £DK?
Robi postp
Hindustani
moncia1993 napisał:
Mam pytanko. Kiedy szykuje siê i jaki najbli¿szy pokaz bolly w £DK?
Nastêpny pokaz tak jak napisa³a Supriya 24 stycznia o 18.30 ma byæ w £DK-u wy¶wietlany tamilski film Anbe Sivam z Kamal'em Hassan'em i Madhavan'em.
Tutaj info o tym wydarzeniu: £DK
Ja te¿ czekam na jak±¶ relacjê ze spotkania i filmu a tu cisza
Bywalec
No dobra spe³niê twoj± pro¶bê milkaju W ganeshu siedzia³o siê ¶wietnie jak zawsze, a jedzenie pycha Dosz³y zupe³nie nowe potrawy w menu i mamy zamiar ich spróbowaæ nastêpnym razem. Co do filmu to by³ BARDZO dobry, przynajmniej dla mnie. Dajê 6/6 To drugi film bengalski, który widzia³em, po "Chokher Bali" Jestem zachwycony nim ichcê wiêcej takich Mam nadziejê, ¿e wkrótce spotkamy siê w wiêkszym gronie
Ja oczywi¶cie siê wybieram i do kina i do Ganesha. W koñcu to ju¿ tradycja
Mam nadziejê, ¿e inni chêtni tez siê znajd±.
Wg informacji od Rimo nastêpny pokaz w £DK-u bêdzie 14 lutego. Bêdzie to film Aadavari Matalaku Ardhalu Verule.
A 21 lutego czeka nas Karnawa³owa Indyjska Noc Filmowa.
Oj bêdzie siê dzia³o
Ostatnio edytowany przez suhani (2009-01-21 18:57:32)
suhani napisał:
W koñcu to ju¿ tradycja
a no ba
Ostatnio edytowany przez Lotri (2009-01-21 19:00:14)
Ja mam nadziejê, ¿e siê pojawiê, bo dawno w kinie nie by³am I do Ganesha têskniê, ah, têskniê niesamowicie!...
Godziny obojêtne, ale skoro seans jest o 18.30... to mo¿e 16.30 albo 17?
ale prawda, ¿e bierzemy na spó³kê to takie dziwne, co ostatnio hindusi jedli <prosi>
Aloo Matar czyli groszek i ziemniaki w sosie curry!!!
(czytaj: to, co prawie zawsze biorê )
Lotri mi tyle naopowiada³a o 'tym takim dziwnym, co hindusi jedli', ¿e a¿ mam ochotê tego spróbowaæ i zdecydowanie popieram pomys³, ¿eby to wzi±æ
Skoro bêdzie nas 6 osób plus mo¿e Mela albo Karolina (Justyna, ty siê dowiesz tego na pewno) to mo¿emy wzi±æ i kurczakowe i warzywne
Ostatnio edytowany przez Supriya (2009-01-23 12:53:37)
Meli nie bêdzie - maruda ma³a - a Karolinê zobaczê czy namówiê
UW£ACZASZ MOJEJ CZCI!! ¿e co to jest : "Lotri mi tyle naopowiada³o" Ty... ty.... ty.... SYPRIO!!
Bywalec
Justyno, jeste¶ rodzaju nijakiego, o to chodzi³o Dorocie Co do tego nowego dziwnego czego¶ na gor±cej patelni, te¿ jestem za, zeby to wzi±æ, bo wygl±da³o i pachnia³o naprawdê interesuj±co i do tego 2 litry lassi na osobê
Hindustani
Pawe³ a o której ty bêdziesz w Ganeshu ju¿?
Ja to lubiê sobie na miejscu zamawiaæ bo nie ma to jak w kartê popatrzeæ z parê minut
No ale mo¿e jutro zerknê co by tu zamówiæ. A do której te zamówienia zbierasz?
Bywalec
tak jak mówi³em do wieczora - k³adê siê spaæ o pó³nocy, mo¿e nawet ciut pó¼niej. Co do tego, na któr± bêdê, to film zaczyna siê o 18:30, a my zawsze umawiamy siê w ganeshu 2 goddziny przed filmem. Tak wiêc my¶lê - musicie to potwierdziæ jeszcze - ¿e wy dotrzecie oko³o 16:30, a ja w ganeshu bêdê oko³o 16:00. Jak zamówiê to dziwne co¶, to zrobi± to w pó³ godziny, albo krócej. To jak?
Hindustani
To ja jutro dam znaæ o której mniej wiêcej bêdê. Muszê zerkn±æ tramwaj a dzi¶ nie chce mi siê ju¿ my¶leæ A jak zdecyduje o której bêdê to ewentualnie dam znaæ co do mojego zamówienia
Tak¿e wszelkie informacje podam jutro.
Bywalec
Ci±gle czekam zastanówcie siê. ja nawet nie pamiêtan jak siê zwie to co¶ na patelni, a tam s± ró¿ne wersje - z ró¿nymi sk³adnikami. Jak my¶licie - jedna patelnia sarczy na 2 czy 3 osoby? Widzia³em, ze du¿o tego by³o.
No chyba starczy Ja ¼le znoszê ostre potrawy, wiêc prosi³abym o wziêcie tej wersji, która bêdzie mniej ostra
Bywalec
S³uchajcie, to ile osób je standartowe potrawy, a ile chce t± na patelni. Z tego co widzia³em, ta na patelni to bardzo du¿a porcja i starczy na 2-3 osoby. To wazne by zadecydowaæ teraz. Kaveri ju¿ zamówi³a potrawê, Kamila chce sama wybraæ z karty jak przyjdzie. Ile bêdzie nas wogóle? 6? Zdecydujcie siê do pó³nocy, b³agam, aby nic nie pokrêciæ
EDIT
ja biorê z wami to na patelni. zajrzjcie na stronê ganesha i zdecydujcie siê który wariant wzi±c - bardzo ró¿ni± siê cen± te¿.
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2009-01-23 16:48:28)
Hindustani
Ja postaram siê byæ ok 16.40 bo tramwaj mam o 16.01 ze Zgierza tak¿e powinnam byæ wcze¶niej. Mam nadzieje ze siê wyrobie. To jak przyjadê to sobie zamówiê, najpewniej bêdê zamawiaæ Keema Mutton albo Mutton Korma czyli co¶ z baranin± Wasze danie z patelni oceniê i najwy¿ej nastêpnym razem siê skuszê
Ja chcê z patelni, o ile bêdzie kto¶, kto siê podzieli i wydatkami i jedzeniem...
Postaram siê jeszcze urobiæ Karolinê, jak ju¿ j± urobiê, to tak, ¿e je¶li przyjdzie, to te¿ mo¿e chce z patelni (siê dziewczyna z niespodzianki ucieszy).
Mela wci±¿ nie wie, zreszt± ona jest na forum, co siê bêdê t³umaczyæ
to jak rozumiem, na razie jestem ja, Beata, Pawe³ i Dorota do patelni?
1. Veg Sizzlers
(pieczone kawa³ki indyjskiego sera, cebuli, pomidorów i naanów podane na gor±cej patelni) - 30 z³
2. Chicken Sizzlers
(pieczone kawa³ki kurczaka, cebuli, pomidorów i naanów podane na gor±cej patelni) - 35 z³
3. Mutton Sizzlers
(pieczone kawa³ki baraniny, cebuli, pomidorów i naanów podane na gor±cej patelni) - 40 z³
wiecie co, jestem za 3, bo jest podzielne przez 4 i przez 5
Ostatnio edytowany przez Lotri (2009-01-23 18:40:04)
Ja jestem chêtna do patelni ale z kurczakiem:)
Justy¶ nie do koñca zrozumia³am Twój tok my¶lenia je¶li chodzi o dzielenie przez 4 i 5.
A tak poza tym to uwa¿am, ¿e jedna patelnia=2 osoby.
I bêdzie nas wiêcej w Ganeshu bo prawdopodobnie ludzie z forum nr 2 tez id± przed kinem. Miêdzy innymi Rimo z Kasi±.
suhani napisał:
Justy¶ nie do koñca zrozumia³am Twój tok my¶lenia je¶li chodzi o dzielenie przez 4 i 5.
40:4=10
40:5=8
a nie 35:4=8.75 ;P
Ooooo nie, baraniny nie zjem. Nie liczcie na to. Do³±czam siê do Beaty - chcê kurczaka! Wiêc zdecydujcie siê wreszcie, na ile osób ta patelnia Ja nie pomogê, bo nie widzia³am.
Bywalec
To ja jestem te¿ za patelni± z kurczakiem czyli licz±c, ¿e jedna patelnia = 2 osoby to mam zamówiæ 2 patelnie, czy jednak wyrobi± siê wszyscy na oko³o 16:30 i zamówimy jak ju¿ bêdziemy wszyscy razem? My¶lê, ¿e na t± patelniê nie czeka siê d³ugo - z pewno¶ci± krócej ni¿ na chicken tikkê naprzyk³ad, bo tym Hindusom podali do¶æ szybko.
EDIT
czyli zbieraj±c razem
Kaveri - chicken biryani
Kamila - sama sobie wybierze
reszta - 2 patelnie z kurczakiem
lassi zamówicie sobie ju¿ same. Cy tak ma byæ?
Ostatnio edytowany przez pawo12 (2009-01-23 20:47:47)
ja tu bêdê w opozycji z Beat±, bo nie wiem, czy podo³a siê zjedzeniu po³owy patelni.. to¿ to wielkie by³o!
mo¿e byæ i kurczak, przecie¿ ja uwielbiam kurczaka ^^
a stolik na 6 osób rezerwowaæ mam, czy¿ nie?
Bywalec
Tak, na 6 osób. To w koñcu jedna patelnia czy dwie? Na 2 osoby byæ mo¿e jest za du¿o, ale na 4 moze byæ znów za ma³o, chocia¿ sam ju¿ nie wiem. A tam. zamówiê jednê i zobaczymy na miejscu czy wystarczy czy nie. masz racjê, ze by³o wielkie. ja sobie mo¿ê zamówiê dodatkowo samosê z warzywami, bo mam mega ochotê, wiêc lepiej bêdzie jak zamówimy jedn± patelniê. Czyli do zamówienia mam tylko biryani i patelniê z kurczakiem
Bollyamator
Bêdziemy na pewno w Ganeshu, do tego Karo, Karmelka i mo¿e Sarabhai (jak siê uda z ni± skontaktowaæ).
A w ogóle co to za tekst... Ludzie z forum nr2... My¶la³em ¿e ludzi tak siê nie klasyfikuje. To prawie jak rasizm:D;D A my¶la³oby siê ¿e filmy indyjskie ³±cz± nas:)
Ostatnio edytowany przez rimo7 (2009-01-24 11:00:29)
Bollyamator
Ju¿ siê ¿ali³am na forum nr2 ( nawiasem mówi±c, fajna nazwa. Kto na ni± wpad³?), ¿e wy siê ¶wietnie bawili¶cie, a ja musia³am siedzieæ w szkole. Ech, takie ¿ycie.
Mogliby¶cie u¶wiadomiæ zagranej i za¶piewanej kole¿ance, jak by³o: fajnie czy bardzo fajnie?
Jak mawia Justyna: nie take pl straszne, jak je malujemy.
Zreszt± w ogóle nie wiem, czy bêdê chodzi³a do "Ganesha", bo lekcje w sobotê koñczê dopiero o 17.
Ale raz w miesi±cu mo¿e uda mi siê wyskoczyæ wcze¶niej. Trzymajcie kciuki.
Aaaa... I Justyna nam co¶ zagra. Ju¿ siê nie mogê doczekaæ. Ojej, ojej.
Zreszt± nie jestem chytrusem, kto bêdzie chcia³ spróbuje.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-01-25 23:30:45)
Bollyamator
Wielkie dziêki za sobotnie spotkanie w Ganeshu.
Szkoda, ¿e takie krótkie, ale nastêpnym razem na pewno uda nam siê d³u¿ej pogadaæ.
Do zobaczenia na Walentynkowym pokazie lub na Maratonie, w zale¿no¶ci kto na którym siê poka¿e.
Milkaja, zdjêcia super. Dziêki.
PS. Wieki temu siê tu zalogowa³am, a to mój pierwszy post. Strasznie siê leniwi³am z pisaniem.
Hindustani
Aranjani oczywi¶cie ¿e by³o bardzo bardzo bardzo fajnie!!! Jak mog³oby byæ tylko fajnie?
Sonali ja doskonale rozumiem lenistwo bo ja na pl ma³o co piszê choæ od dosyæ dawna jestem tam zalogowana, ale có¿ niestety brak czasu nie pozwala i lenistwo te¿ trochê
Je¶li chodzi o zdjêcia to bardzo proszê i oczywi¶cie do zobaczenia
Bollyamator
Widzia³am na pl, ze planujecie spotkanie.
I nas nie zaprosicie...
Mówi±c "my", kogo mia³a¶ na my¶li?
Poza tym mog³aby¶ siê do mnie odezwaæ na pl, bo tam wszyscy maj± mnie za nic.
Z tym, ¿e mam inny nick.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-01-26 19:29:59)
Bollyamator
Hej, ja te¿ siê cieszê, ze razem bêdziemy siedzieæ. Trzeba po³±czyæ si³y!
Mój nick-Orvasi. Broñ Bo¿e nie piszcie do Aranjani, bo owszem to moje konto, ale niestety moja pamiêæ mnie zawiod³a i nie mogê siê zalogowaæ.
Bollyamator
Kamilo, tylko czy miejsca starczy? Jak siê wszyscy zbierzemy, to nic nie wiadomo.
W ka¿dym razie okaza³o siê, ¿e moja siostra zna w³a¶cicielkê jakiej¶ restauracji indyjskiej. Tylko nie wiem której.
Hindustani
aranjani napisał:
Kamilo, tylko czy miejsca starczy? Jak siê wszyscy zbierzemy, to nic nie wiadomo.
W ka¿dym razie okaza³o siê, ¿e moja siostra zna w³a¶cicielkê jakiej¶ restauracji indyjskiej. Tylko nie wiem której.
Jako¶ damy rade, a zawsze mo¿emy zrobiæ jak rozmawiali¶my ostatnio podczas spotkania, czyli wyprosiæ resztê go¶ci i zaj±æ ca³y Ganesh dla siebie
Bollyamator
Kto ma czas w sobotê 31.01.09 r.? O godzinie 15:00 jest spotkanie w "Ganeshu" ludzi z forum nr 1 i nr 3. Zapraszam!
Bollyamator
A co!
Niestety Justyna wraca do nas dopiero wieczorem w sobotê i te¿ nie przyjdzie.
I w ogóle bêdê tylko ja i Pawe³.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-01-29 22:03:09)
to jakby¶cie nie mogli na mnie poczekaæ, chocia¿ 24 godzin! A Wy stwory niedobre ;]
Czyli do 14
I bardzo fajnie, ¿e zaistnia³o integruj±ce forum 3
Dobra, lecê, muszê siê jeszcze rozpakowaæ
Bollyamator
Dobra,
no to kto idzie 14?
Bo ja znowu nie. Takie ¿ycie...
Ja nie idê gdy¿ powiem szczerze, ¿e
a) nie chce mi siê
b) muszê oszczêdzaæ na maraton
c) mam ma³y kocio³ w drugim tygodniu po feriach i muszê siê pouczyæ. Bo w koñcu dotychczasowa prymuska nie zda i tyle mnie bêdziecie widzieli
Hindustani
Ja jak przypuszczam niestety te¿ nie pójdê, bo albo bêdê spêdzaæ 14go z mê¿em albo pojadê do rodziców, gdy¿ w ten weekend niestety nie pojadê ze wzglêdu na to, ze jestem chora i bêdê siê kurowaæ No i zawsze pozostaje mo¿liwo¶æ ¿e choroba siê u mnie przed³u¿y i 14go mogê siê nadal kurowaæ
Tak¿e my¶lê, ze chyba jaki¶ cud musia³by siê wydarzyæ, ¿ebym siê jednak pojawi³a.
Niestety ten 14sty to jako¶ tak nijak nie pasuje
Pawe³ odpisuje tutaj bo wczoraj za bardzo si³y nie mia³am a dzi¶ to mi siê te¿ na pw nie chce wchodziæ
O Pokiri s³ysza³am ju¿ dawno, ¿e wychodzi, tak¿e mnie nie zaskoczy³e¶ Czy bêdzie tolly wiêcej wydawanych - po¿yjemy to i zobaczymy Aha teraz w gazecie ma byæ jaki¶ - tytu³ Devi czy jako¶ tak, ale z opisu to wynika raczej ze to jaka¶ niezbyt interesuj±ca produkcja.
Kamila ¿yczê szybkiego powrotu do zdrowia
Ja dzisiaj wróci³am do pracy po zwolnieniu ale chyba nie by³ to zbyt dobry pomys³
A je¶li chodzi o Devi to na bollywood.pl jest w±tek po¶wiêcony temu filmowi. Wychodzi na to, ¿e bez wsparcia nie da siê tego obejrzeæ
Bollyamator
A tu ma³a niespodzianka:)
"Slamdog MIllioner" w £odzi!
http://www.heliosnet.pl/25,Lodz/Aktualn … y%E2%80%9D
Bollyamator
Rimo!!! Jak to mi³o, ¿e zagl±dasz.
Beato, my¶lê, ¿e Justyna pójdzie. Wiêc nie martw siê!
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-02-06 20:56:32)
Mela, my¶l, dobrze Ci idzie :]
a wiecie co ja dzisiaj znalaz³am ?? achhhh zobaczycie 14 ^^
Bollyamator
Odczep siê ode mnie Justyno!!!!!!!!!!!!! Jaka ty jeste¶ z³o¶liwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po prostu trafi³a¶ w najczulszy punkt!! Doprowadzasz mnie do ³ez! (Zapomnia³a¶, ¿e jestem emo?)
Nie, nie nauczy³am siê. MO¯E z tego wzglêdu, ¿e TY nigdy nie traktujesz mnie powa¿nie. I prowadzisz monologi.
Beato, poza tym my¶lê, ¿e mo¿esz liczyæ na towarzystwo forumowiczów nr 2.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-02-06 22:33:22)
Tsssss.... (odg³os gaszonego papierosa, jeszcze sobie wyobra¼ scenê jak z mafijnego filmu :] )
No co ja poradzê, kocham ironiê, a ¿e czasem nieco z³o¶liwie mi to wychodzi... £±cz±c fakt, ¿e ja nie wiele rzeczy biorê sobie do rzeczy (ach, ¿e przypomnê to PW, pisane grubo po pó³nocy, za które powinnam siê na Ciebie na ¶mieræ obraziæ) to mi tak wysz³o :]
A poza tym, mia³am nadziejê, ¿e siê wreszcie nauczy³a¶, kiedy nie nale¿y braæ mnie na serio.
Na Slumdog Milioner chêtnie siê wybiorê Kiedy - obojêtne, jeszcze mam ferie. Byle nie na ten o 21
A
Bywalec
O, przepraszam! Zasn±³em tylko na jednym maratonie, bo by³em mocno niedospany. Na pozosta³ych maratonach nigdy nawet senny nie by³em Zazwyczaj jak wracam rano z takiego maratonu to czêsto nie k³adê siê do ³ó¿ka, tylko czekam na wieczór, bo dla mnie dzieñ nie jest po to by spaæ - szkoda mi dnia na spanie Na tym maratonie nie zasnê na 100%
to ja sprecyzujê - kto idzie do Ganesha?
film o 18.30 wiêc 16.30 w ganeshu mo¿e byæ?
Bollyamator
NIEEEEEE!!!!!!!! Kamilo nie rób nam tego!!! Ale ¿yczê mi³ego wyjazdu. Chocia¿ w sumie bêdzie musia³ byæ genialny, ¿eby przebiæ maraton.
W ka¿dym razie ja nie idê jutro do kina, ale bêdê na maratonie.
Narzeka³am i narzekaæ bêdê! Ja chcê po³udnie!!!!!!! Zreszt± nie powiedzia³am, ¿e martaton bêdzie marny, bo gdybym tak my¶la³a, to bym na niego nie posz³a.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-02-14 19:40:15)
A sama narzeka³a¶, ¿e maraton marny bo Bolly ;]
Na razie rezerwujê na 3. A wie kto¶, czy pl idzie? To bym od razu mog³a zarezerwowaæ wiêcej.
O kurczê... Nie ma ju¿ miejsc na jutro! A buuuu
próbowa³am dzwoniæ do BollywoodExpress - nie odpowiada. Dzi¶ przeje¿d¿a³am i jako¶ tak ciemno tam by³o... Widaæ wci±¿ zamkniête...
hej... to mo¿e tak ju¿ na przysz³o¶æ - ILE OSÓB IDZIE DO GANESHA PRZED MARATONEM?
Ostatnio edytowany przez Lotri (2009-02-13 20:24:06)
Bollyamator
Przed maratonem ja na pewno bêdê. Choæby siê pali³o i wali³o. Nic mnie nie powstrzyma. Najwy¿ej ¶mieræ.
Ooo Justyno jaka troska o drugiego cz³owieka. Nie poznajê Ciê. I to o pl. Hmmmm...
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-02-14 14:35:51)
Kamila-no nie wiem jak to bêdzie na Maratonie bez Ciebie? Z kim zawziêcie bêdê wymienia³a uwagi?
Lotri wpisz mnie na listê na przysz³± sobotê
Dzisiaj chyba nie dam rady. Poza tym wychodzi na to, ¿e i tak nie ma miejsc
Bollyamator
Maraton po³udniowy bêdzie w kwietniu. A przynajmniej tak Rimo obiecuje. Aranjani mam nadziejê, ¿e bêdziesz zadowolona. Repertuar, jak na razie owiany tajemnic±.
Milkaja, jak to Ciê nie bêdzie na Maratonie? O Walentynkowym filmie nie wspomnê. Wielka szkoda.
Co do spotkania przed Maratonem to nie wiem, czy damy radê z Rimo dotrzeæ. Ale siê postaramy.
Do zobaczenia dzi¶ w kinie.
Ostatnio edytowany przez Sonali (2009-02-14 10:51:57)
Hindustani
No niestety tak wysz³o, dzi¶ wieczór spêdzam z mê¿em, nawet nic nie wspomina³am o wypadzie do kina ¿eby mu przykro¶ci nie robiæ a za tydzieñ akurat tak wysz³o. Niestety ten wyjazd ostatnio przek³ada³am z ró¿nych wzglêdów, ale teraz ju¿ raczej nie prze³o¿ê, w koñcu rodzice najwa¿niejsi
Tak¿e mnie tez jest przykro, ¿e mnie nie bêdzie. Bardzo ¿a³ujê, zw³aszcza ¿e filmy s± bardzo fajne, zarówno AMAV ten dzisiejszy jak i te na maraton. Na pewno bêdzie super zabawa, jak zwykle zreszt±. Mam jednak nadziejê, ¿e dam rade na nastêpny siê wybraæ ju¿ bez ¿adnych problemów.
Mi³o, ¿e bêdzie wam mnie brakowaæ, ja tez bym siê z chêci± z wami spotka³a, ale my¶lê ze jeszcze nadrobimy. W koñcu Wieczór Indyjski na pewno w marcu bêdzie to wtedy siê najpewniej spotkamy
Tak¿e buziaki dla was wszystkich Mi³ego wieczoru dzisiaj i wszystkiego najlepszego w tym DNIU MI£O¦CI
Dzisiaj oczywi¶cie bêdê. Zabieram ze sob± Aniê.
Mo¿ecie jej przypomnieæ, ¿e obieca³a i¶æ z nami na maraton
Kamila-udanego wieczoru z mê¿em Do zobaczenia przy najbli¿szej okazji.
Maraton po³udniowy w kwietniu? Jest na co czekaæ
Bollyamator
Sonali dziêkujê za jak¿e cudown± informacjê. Cytuj±c: "You are an angel".
Justyno, zastanowi³am siê i dosz³am do wniosku, ¿e nigdy nie powiedzia³am, ze maraton bêdzie marny, bo gdybym tak my¶la³a, to bym nie posz³a.
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-02-14 19:50:54)
Hindustani
I jak by³o wczoraj w kinie?
Ja nie ¿a³uje jedynie tej jazdy w t± pogodê, ten ¶nie¿ek nie¼le da³ teraz czadu
Jak siê wam film podoba³? Bo jak ja go w domy u ogl±da³am to mi³o spêdzi³am czas. Fajny film i Trisha przynajmniej mia³a wiêksze pole do popisu ni¿ zazwyczaj.
Bollyamator
Mam pytanie: czy przygotowujemy jakie¶ jedzenie na maraton?
Wczoraj by³o ¶wietnie, film bardzo mi siê spodoba³. I mam wra¿enie, ¿e g³ówny aktor czasem Szarukowa³ ;P
Kto nie poszed³, chocia¿ móg³ - bo mu siê nie chcia³o (jak np niejaka S.) niech ¿a³uje.
Co do maratonu - czemu nie Ja oferujê chapatis w sosie i mogê zrobiæ Gulab Jamun albo/i laddo i samosy z ziemniakami. (mia³by kto¶ po¿yczyæ na tê okazjê pojemnik termoizolacyjny? ) Melê poprosimy o lassi, Pawla o herbatê. I bêdzie fajnie
Nabijacz
Ja jestem jak najbardziej za , ale niestety ja nic nie przyniose , bo moje sdolno¶ci kulinarskie równaja siê 0
Szkoda , ¿e wczoraj nie by³o mnie na filmie , ale na maratonie sobie odrobie ;d
Bywalec
Ok, zrobiê herbatê, ale jestem w najgorszej sytuacji - nad¼wigam siê jak osio³ bo te 4 metalowe termosy trochê wa¿±. Ostatnio te¿ siê tak zd¼wiga³em, zrzuæcie siê dla mnie na tragarza No ale jek wypijecie, to rano bêdzie lekko
Bollyamator
Laddo!!!!!!!!!!!! Dobra zrobiê lassi, ale nie za du¿o... Niestety.
O tam, ¿a³uje. Nie przesadzajmy P³akaæ nie bêdê
Ja przed maratonem chcê do Ganesha! To oczywiste jest
I mo¿e wreszcie zajrzê do przepisu i kupiê sk³adniki, to bym co¶ wykombinowa³a na sobotê... Ale nie obiecujê, bo nie wiem jeszcze jak bêdzie wygl±da³ ten tydzieñ u mnie
A Justyna ma zrobiæ laddoo i nie chcê s³yszeæ o ¿adnych p±czkach w syropie!
dobrze.. to sobie urz±dzê tu notatniczek:
1. Ja xD
2. Kaveri
3. aranjanee
4. pawo12
5. suhani
6. Sonali
7. Rimo
8. Supriya
9. Ania
10. WOLNE
Przypominam - kino od 21.00, spotkanie - tradycyjnie 2h przed - 19.00 Mo¿e byæ?
Ostatnio edytowany przez Lotri (2009-02-17 18:49:33)
Justyna dolicz jeszcze Aniê. Obieca³a to teraz nie ma wyj¶cia
Przypomnia³o mi siê, ¿e byæ mo¿e Basia te¿ siê wybierze do Ganesha i do kina. Ale dopiero w pi±tek bêdê wiedzia³a na pewno.
Ostatnio edytowany przez suhani (2009-02-16 19:05:30)
Bywalec
Ho, ho! widzê, ¿e bêdzie nas naprawdê sporo Super! Im wiêcej tym lepiej Wyjdzie na to, ¿e zajmiemy ca³ego Ganesha, albo wiêcej ni¿ ca³ego i czê¶æ bêdzie siedzieæ na zewn±trz, tylko, ¿e zima jest Niestety, nie jestem w stanie zrobiæ tyle masala tea, by starczy³o dla wszystkich Musia³bym z 10 litrów zrobiæ, a robiê oko³o 4 litry - 4 litrowe, metalowe termosy
pawo12 napisał:
Wyjdzie na to, ¿e zajmiemy ca³ego Ganesha,
We¼ siê nie ¶miej! Dzisiaj posz³am z Dorot± szukaæ cudów w lumpeksach, wpad³y¶my przy okazji do Ganesha. I stwierdzi³am, ¿e zarezerwujê jak ju¿ tam jestem, ale siê okaza³o, ¿e na sobotê jest rezerwacja 12 osób i nie ma wiêcej miejsca... Ale jednak pani by³a mi³a, powiedzia³a, ¿e nas jako¶ zmie¶ci... czyli 10 osób... lista zamkniêta, bardzo mi przykro...
Chyba ¿e w pi±tek siê Basine miejsce zwolni.
Bollyamator
czyli wychodzi na to, ¿e ci z pl nas nie bardzo polubili...
Bo tak sobie my¶lê, ze to oni zarezerwowali.
I bardzo dobrze, ¿e siê wiêcej nie zmie¶ci- jak siê nie odzywa, to kopa w d*** na do widzenia!
Eeee tam, od razu obrazi³a¶. Przyjdzie super, nie przyjdzie jeszcze lepiej!
Ostatnio edytowany przez aranjani (2009-02-17 22:14:33)
Melu, nie tak brutalnie, ja wiem, ¿e obrazi³a¶ siê na niego , ja chyba tez w sumie siê obra¿ê, bo by³ 6 h temu i nie napisa³. Ma pecha, nie wie co traci ;]
ps. nie wiadomo kto zarezerwowa³ ;]
Bywalec
To dobrze, ¿e ju¿ zarezerwowa³y¶cie, bo jakby sie chcia³o zarezerwowaæ jutro lub pojutrze, to mog³oby wogóle miejsc nie byæ. Czyli mia³em trochê racji ¿artuj±c, ¿eby¶ zarezerwowa³a miejsca w ganeshu tydzieñ wcze¶niej Wiecie co, ganesh powinien siê rozbudowaæ by by³o wiêcej miejsca
Szkoda, ¿e tak wysz³o Ale niestety to trochê poza naszymi mo¿liwo¶ciami, nastêpnym razem rezerwujemy stoliki jak tylko pojawi siê informacja o dacie seansu Bo nied³ugo naprawdê siê nie zmie¶cimy i trzeba bêdzie imprezê robiæ w pizzerii obok
Zaapelujmy do BExpress, ¿eby wreszcie otworzyli, to mo¿e chocia¿ trochê odci±¿± Ganesha!
Ale fajnie, ¿e Basia i spó³ka bêd± na maratonie, ju¿ tam siê poznamy i nagadamy
A co do drugiej rezerwacji - te¿ my¶lê, ¿e to mog± byæ ludzie z b-d.pl, ale zobaczymy Jak bêd± chcieli siê zintegrowaæ to mi³o, jak nie, to sami bêdziemy siê ¶wietnie bawiæ
I naprawdê nie mogê siê doczekaæ tej soboty!
Bywalec
Mo¿e zrobimy wczasy integracyjne bollywood.pl z bollywood.pun.pl ? Pamiêtacie, nawet mieli¶my kiedy¶ plany by zrobiæ jaki¶ zjazd naszego forum w wakacje Ja ju¿ czekam na ten maraton od dnia poprzedniego maratonu Bêdzie super zabawa Muszê narobiæ zdjêæ i wrzuciæ je tu lub daæ link do zci±gniêcia z innej stronki Pobawiê siê w fotoreportera
Bollyamator
Skoro Ganesh oferuje tylko 10 miejsc na sobotê (kurka, strasznie ma³o ), to mo¿e dobrze by by³o rozwa¿yæ zamianê lokalu, np. na A.Donga? Co Wy na to? Bo szkoda by by³o, ¿e kto¶ chce przyj¶æ, a nie mo¿e, bo jest za ma³o miejsca. Fakt, ¿e Ganesh karmi po indyjsku, a w A.Dongu orientalnie, ale tam trochê wiêcej miejsca. A jedzenie dobre, ceny przystêpne i obs³uga mi³a. A w ramach integracji to mieli¶my jeszcze ze sob± zabraæ na spotkanie ekipê katowicko-poznañsko-wroc³awsk±. I Kay mo¿e by siê uda³o przyj¶æ. I Karo.
Pawo, to ja ju¿ wiem kogo unikaæ. Jak masz zamiar szaleæ z aparatem.
Ostatnio edytowany przez Sonali (2009-02-18 06:53:13)
A o którym A.Dongu my¶licie?
Jakby kto¶ móg³ zadzwoniæ i siê upewniæ w miarê szybko, ile wolnych miejsc by mieli i do tego dowiedzieæ siê, ile osób by w sumie chcia³o i¶æ. Niestety, ekipy katowicko-poznañsko-wroc³awskiej nie znam, wiêc organizacjê oddam w rêce Sonali, bylebym tylko siê dowiedzia³a, czy odwo³ywaæ t± rezerwacjê w Ganeshu.
Oczywi¶cie o ile reszta siê zgadza. Mnie obojêtne.. ale nie maj± tam Chicken Tikka pewnie ;P
dobra, dzwoni³am na pl. Wolno¶ci 4 - daliby radê 20 osób zmie¶ciæ... Jak na razie jest 15, tak? ;]
acha - i wtedy chyba lepiej by by³o od 18 - jest trochê dalej do £DK, a niektórzy by chcieli jeszcze mieæ trochê czasu przed seansem na przygotowanie ;]
Ostatnio edytowany przez Lotri (2009-02-18 16:44:57)
Bywalec
Te¿ my¶lê, ¿e lepiej by by³o o 18. Czyli jak mog± pomie¶ciæ 20 osób to ju¿ jasne, gdzie idziemy. Zawsze jeka¶ odmiana. Justyno, pre¶lij im przepis na chicken tikkê to mo¿e ci zrobi± Ale lassi bananowego nie bêdzie na 100%
Nie bêdzie lassi?
Dobrze, po¶wiêcê siê
Bojê siê tylko, ¿e jak nas bêdzie tak du¿o, to siê w sobie zamknê. (eh, kogo ja chcê oszukaæ?...)
15 osób plus 'zagranica' i byæ mo¿e Kay oraz Karo, tak?
Nabijacz
Oj oj , ale nas du¿o bedzie Normalnie jestem pod wielkim wra¿eniem A¿ poczuje sie troche skrêpowana ;d
gdzie sie znajduje ten A. Dong ? Bo nie koajrze tego w ogole .
Bollyamator
A'Dong jest na placu Wolno¶ci na rogu ul. Legionów
S³uchajcie, Bêdzie kawa u herbata jak zawsze na ka¿dym Maratonie. Organizuje j± £DK, Jak kto¶ wcze¶niej "z zagranicy przybêdzie,
to informujê ¿e ma byæ czynna do 21, kawiarnia obok Du¿ego Kina.
1. Ja xD
2. Kaveri
3. aranjanee
4. pawo12
5. suhani
6. Sonali
7. Rimo
8. Supriya
9. Ania (od Beaty)
10. Basia
11. Basia +
12. Basia +
13. Basia +
14. Basia +
15. Basia +
16. Kay
17. Karo
18. Ania (od Paw³a)
a tak pi razy oko - ile tej zagranicy bêdzie?
edit:
OK, stolik na ok 20 osób zarezerwowany, jest tylko jedna sprawa: WCZE¦NIEJ POTRZEBNY BÊDZIE "JAD£OSPIS". Czy móg³by kto¶ wej¶æ tam jutro (chyba ¿e ju¿ takim dysponuje) i wzi±æ menu, ¿eby je potem zeskanowaæ i wrzuciæ tutaj, a potem z³o¿y³by kto¶ (nie wiem, czy ja dam radê czasowo siê zorganizowaæ, wiêc proszê kogo¶ o pomoc...) konkretne zamówienie wcze¶niej w sobotê. W tej kwestii liczê na Paw³a, który zawsze jest wszêdzie wcze¶niej :]
Jeszcze nie anulowa³am rezerwacji w Ganeshu... Czekam na Wasz± odpowied¼.
Ostatnio edytowany przez Lotri (2009-02-19 18:28:17)
Bollyamator
Menu A'Donga z pamiêci...
Kurczaki:
- w li¶ciach cytrynowych
- curry
- po wietnamsku
- na gor±cym pó³misku
- s³odko-kwa¶ny
- Bang-bo... czy co¶ takiego podobnego w nazwie (o ile dobrze to jest to podobne do Gom bao)
- w cie¶cie kokosowym
- z grzybami mung
- w warzywach
Ceny od 14do 18 z³
Do tego ró¿ne przyrz±dzony ry¿.
Oczywi¶cie w menu jest cielêcina, wo³owina, wieprzowina, jakie¶ zupy. Z napojów niestety was zmartwiê... Tylko soki, woda i Cola, no mo¿e jeszcze piwo:)
Z zagranicy na jedzonko stawi siê ok 3 osób ale o miejsca siê nie obawiajcie. Ja muszê wcze¶niej do £DK'u siê stawiæ...
Bywalec
Ochchchchchchch... Ja siê po¶wiêcê i mogê jutro pojechaæ tam po menu i wrzuciæ tu wczesnym popo³udniem, ale w sobotê raczej nie bêdê wcze¶niej, no mo¿e najwy¿ej pó³ godziny wcze¶niej, bo chcê wpa¶æ i tak do ganesha po samosê na wynos by skonsumowaæ w nocy na maratonie jak wyjdê z domu o 16 to o 16:30 bêdê w ganeshu, o 17 wyjdê i w 15 minut dotrê do A Donga, tak wiêc 17:15 bêdê na miejscu, ale nie wypbra¿am so bie zamawiania jedzenia dla 20 osób, bo ka¿dy bêdzie chcia³ co innego, no ale jak wszyscy co¶ wybior± do soboty rano najpó¼niej to siê po¶wiêcê
To menu to ju¿ prawie mamy, a ja w sumie mam blisko szko³ê, odwo³ali nam ostatni± lekcjê, wiêc raczej nie bêdzie problemu, gorzej w sobotê.
No to porównamy Ganeshowe samosy z moimi (chyba ¿e zrobiê momo, wiêcej wyjdzie ;] )
Tak mi powiedzia³ facet, który telefon odebra³... I mi³y to on nie by³ raczej ;/ Ale zapewne 17 wystarczy. Dziêki )
ok, rezerwacja w Ganeshu te¿ odwo³ana, wiêc no come back...
a nastêpnym razem, to mo¿e jako¶ dwa tygodnie przed i za³atwimy sobie ca³y Ganesh?
Ostatnio edytowany przez Lotri (2009-02-19 20:38:13)
Hindustani
Kurcze jak mnie akurat nie ma to wy siê tak± chmar± spotykacie Ach ciê¿ki jest los cz³owieka.
To ¿yczê udanej zabawy wszystkim bo pewnie ju¿ nie bêdê mia³a kiedy.
Trzymajcie siê. I mam nadziejê do szybkiego zobaczenia.
Bywalec
To co, to nie muszê byæ o 16 w A Dongu? Ja i tak przyjdê tam wcze¶niej - na 17:00 jak czê¶æ osób najlepiej jak ka¿dy sam sobie zamówi a ja wpadnê do ganesha po samosê na wynos i potem prosto idê do A Donga Tak jak obieca³em, robiê 4 termosy masala tea, 3/4 litra ka¿dy termos. Niestety, nie wystarczy to dla wszystkich Ale przynajmniej czê¶æ z was posmakuje, reszta musi siê zadowoliæ normaln± herbat± i kaw± serwowan± na maratonie. kubki, ³y¿eczki te¿ przyniosê
No to ja siê zadowolê wod± mineraln±, bo ja ju¿ twoj± herbatê pi³am Mogê tym razem sobie odmówiæ